RockStation

Jubileumi újrakiadást kap az Alice In Chains Dirtje

2022. augusztus 14. - KoaX

aic_delux.jpg

Az Alice In Chains egy megkerülhetetlen zenekar, a Dirt albuma pedig idén lesz harminc éves. Ennek örömére a zenekar egy iszonyatosan brutális újrakiadással készül a rajongóknak. Öt kis lemez, mellette dupla vinylen maga az album, CD, nyolcvan oldalas könyv, poszterek, újranyomtatott plakátok és még sorolahtnánk, hogy mennyi mindent tartalmazz a 3000 példányszámos box.  Csapjatok le rá mielőtt elfogyna, és figyeljetek, mert hamarosan Mi is megsimogatjuk ezt az albumot!

Tovább

Megjelent a The Halo Effect albuma!

the_halo_effect_2022.jpgAz In Broken We Trust videójának leszállításával egy időben megjelent a volt In Flames-tagokból álló The Halo Effect nagylemeze, a Days Of The Lost. A csapat, ahogy az eddigi dalokból is kiderült, nem hazudtolja meg az örökségét, viszont a színvonalat annál magasabb szinten tartva hozzák a jóféle göteborgi fémet. Ha még nem tettétek volna meg, tessék meghallgatni az anyagot, melegítésnek pedig itt az említett kisfilm! A lemezbemutató koncert október 18-án lesz a Barba Negrában, Mikael Stannéék a Machine Headnek és az Amon Amarthnak melegítik majd be a deszkákat.

Tovább

Gary Holt elképzelése szerint több Lemmy is élt egyszerre

0slayer2019_01_eredmeny.jpg

Manapság egyre több konspirációs elmélet lát napvilágot, miszerint egyes zenészeket az USA bebörtönöz és klónokkal/robotokkal helyettesíti őket. Gary Holt nem pont így gondolkodik, de meg van győződve róla, hogy egynél több Lemmy volt. Bár lehet ezzel csak azt a Motörhead tribute albumot akarja népszerűsíteni, amin ő is részt vesz. De, hogy is van ez?

Tovább

Megjelent az Arch Enemy új albuma, a Deceivers

arch_enemy_2021.jpgPénteken jött ki az Arch Enemy legújabb anyaga, a Deceivers. A jó rég óta ígért, a zenekartól szokatlan kihagyással, öt év után megjelent anyag dalainak jó része már eddig is ismert volt, most viszont itt a lehetőség, hogy csekkoljátok a többi friss termést! Ha pedig élőben is jól tudna esni egy kis móka az Amott-művektől, akkor október 16-án találkozunk a Barba Negrában, ahol a Behemoth, a Carcass és az Unto Others társaságában lépnek majd fel.

Tovább

Egy jó Miss May I dalt esetleg? Itt a Free Fall!

miss_may_i_2022.jpgHárom hét sincs a Miss May I következő nagylemezének, a Curse Of Existence-nek a megjelenéséig, egész pontosan szeptember 2-től lesz elérhető a teljes anyag. A csapat a tízdalos korongról - csak hogy a zsákbamacska effektusnak minél kisebb esélye legyen - a Free Fall képében már a harmadik előzetest hozza ki, azaz lényegében az anyag közel harmada szabad préda. Tessék ismerkedni vele!

Tovább

DIIV @ Akvárium, 2022.08.10.

diiv.jpg

Még 20 óra sem telt el a Life Of Agony koncertje óta, de már megint az Akvárium klubban találtam magam, ahol végre bekövetkezett egy 2020 március 10-e óta várt esemény. Eredetileg Bécsbe mentünk volna azon a napon, de délután hivatalosan is bezárták Ausztriát, így a DIIV zenekar dolgavégezetlenül kullogott vissza az USA-ba. Öröm az ürömben, hogy emiatt valahogy már egy pesti dátum is belefért az újra koreografált turnéba, így megúsztunk egy egész napos autókázást. Nagyon kíváncsi voltam, mennyien ismerik idehaza a DIIV-et, titkon reméltem, hogy tele lesz a klub, mert az pozitív visszajelzés a zenekarnak a későbbiekre. /Fotó: María Carbonell, DIIV Facebook/

Tovább

Floor Jansen énekli majd a nemzeti himnuszt az F1-es Holland nagydíjon

floor2022.pngA Nightwish énekesnője énekli majd a nemzeti indulót a szeptember 4-i F1-es Holland nagydíjon. A hazai közönség, a csapatok és a mezőny - így a bajnokságot vezető hazai Max Verstappen - előtt fellépő Jansennek mondhatni még ismeretlen terep lesz ez a pár perc, de legalább nekünk egy plusz indok arra, hogy elcsípjük a zandvoorti futamot!

Tovább

Két albumot ad ki a Chelsea Grin, brutál súlyos dallal kezdik a promót

cg2020.jpgSuffer In Hell és Suffer In Heaven címen egy időben eltolt dupla albumra készül a Chelsea Grin. A deathcore brigád a két anyagot digitálisan külön, november 11-én és március 17-én teszi majd elérhetővé, fizikai formában viszont majd csak az utóbbi megjelenésekor szerezhető be, egybe csomagolva. Hogy addig is legyen mivel táplálni a testet és a lelket, itt az első előzetes, az Origin Of Sin, amihez egy komoly színvonalú videó is jár az uraktól.

Tovább

A Wargasmmal közösen villantott új dalt az Enter Shikari

enter-shikari-wargasm-august-2022-credit-frederick-wilkinson-1.jpgNem most volt, hogy friss számot kaptunk az Enter Shikaritól, konkrétan a 2020-as nagylemezük óta csend honolt ilyen szempontból a britek körül, márpedig ez elég ritka feléjük - lényegében az évi egy-két dal, vagy legalább videó minimum volt eddig tőlük. Na, de mindegy is, végre vége az "éhezésnek", megjött a friss tétel, a The Void Stares Back, melyben a Wargasm tagjai szálltak be a mókába.

Tovább

Színfalak mögötti videót szállított a Lamb Of God

lamb-of-god2022travis-shinncrop.jpgFelocsúdtál már a Lamb Of God bulijából? Igen? Akkor "bárányozzunk" tovább! A csapat klipes dalként nemrégiben kiadta az október 7-én érkező anyaguk, az Omens címadóját, ami... Hát, na! Egy igazi seggreverős tétel, ahogy megszoktuk tőlük. Ráadásul Blythe mesterék voltak olyan jók és a kliphez készítettek egy színfalak mögötti videót is, amit az alábbiakban nézhettek meg.

Tovább

Life Of Agony | Pentagram @ Akvárium, 2022.08.09.

0lifeofagony2022_31_eredmeny.jpg

A csodás nyári időben színültig telt Akvárium klub teraszán azt próbáltuk többedmagammal megfejteni, vajon mikor láttuk először a Life Of Agony-t. Én az Anthrax-szel közös turnéra szavaztam, még a Rockhausban '96-ban, Bécsben, más azt állította, hogy már hamarabb is láttuk őket. Bárhol is az igazság, minimum 26 évvel ezelőtt volt az első alkalom, így nem csoda, hogy az összesereglett közönség már a 40+-os kategóriába tartozott.

Tovább

Új dallal és videóval jelentkezett a The Night Flight Orchestra

nightflighto_band2021.jpeg

Szinte már közhely a svéd énekes-hörgős Björn "Speed" Strid munkabírása - vagy munkamániája, kinek hogy tetszik. A hamarosan megjelenő Soilwork album promóciója mellett azokra is gondolt, akik a dallamosabb dolgait kedvelik, és meglepte őket egy új The Night Flight Orchestra dallal. 

Tovább

Űrcowboyok a színfalak mögött - Így készült az Electric Callboy legutóbbi klipje

electric_callboy_2022.jpgJóval a kettővel ezelőtti kislemezdaluk kiadása után, de csak bemutatta a szokásos "így készült" kisfilmjét az Electric Callboy . A valószínűleg az újra megkezdett turnék miatt tolódott tíz perces alkotás az április elején bemutatott Spaceman ismét DIY-ban készített videójának háttérmunkálatait mutatja be. Az eddig kiadott négy dalt (Pump It, We Got The Moves, Fuckboi, Spaceman) és hat másik társukat összefogó Tekkno szeptember 16-án jelenik majd meg, Budapesten legközelebb április 15-én csíphetők el.

Tovább

A Gorguts énekesével szeletel arcot a Bloodbath

bloodbath_2022_2.jpgMinekutána már csak egy hónap van hátra a Bloodbath új lemezének, a Survival Of The Sickestnek a megjelenéséig, a csapat gondolta, lecseppent valami véres húscafatot a rajongóknak. Ez lett a Carved, amiben vendégként Luc Lemay, a Gorguts énekese tépi le az arcokat (képletesen, persze). A korongon egyébként ott lesz még Barney Greenway (Napalm Death) és Marc Grewe (Morgoth) is, egyben ez lesz a csapat első olyan anyaga, amin Tomas "Plytet" Åkvik (Lik) pengeti az egyik hathúrost.

Tovább

Próbatermi felvételen a Dimmu Borgir klasszikusa

dimmu_borgir_2018.jpgMint tudjátok, hamarosan újra megjelenik a Dimmu Borgir nagylemeze, a 2001-es Puritanical Euphoric Misanthropia. Az újrakevert, újramaszterelt anyaghoz - mint kiderült - egy bónusz CD is jár majd, ezen próbatermi felvételek és hasonló érdekességek figyelnek majd. A Dust Of Cold Memories címre keresztelt dalkupacról a Puritania kezdetleges kiadása vándorolt ki.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum