RockStation

"Nem készülünk turnéra, nem készül zene, nem készül album."

Mike Shinoda nem biztatja a Linkin Park rajongókat

2022. április 24. - sunthatneversets

0shinoda2019_04_eredmeny.jpg

Chester Bennington 2017 július öngyilkossága óta, az abban az évben az emlékére tartott Los Angeles-i koncerten állt színpadon utoljára a Linkin Park. Mike Shinoda rapper/dalszerző egy friss Twitch-streamben kimondta, amit nagyjából mindenki sejthetett is: nem érdemes aktivitást várni a zenekartól mostanában.

Tovább

Frank Sinatra-dalokkal jótékonykodik Mark Tremonti

mark_tremonti_sinatra_2022.jpg

Nem kicsit meglepő dologgal állt elő Mark Tremonti az Alter Bridge ésa Creed gitárosa. Jótékonysági lemezt jelentet meg május 27-én, melynek teljes bevételést a Down-kórral élőket támogató NDSS-nek (National Down Syndrome Society) ajánlja fel. Eddig még nem olyan meglepő a dolog, viszont a Tremonti Sings Sinatra című albumon - ahogy a cím is utal rá – Frank Sinatra dalait énekli majd. Kettőt ezek közül meg is tudunk mutatni. Zseni ez a fickó.

Tovább

Így hangzik a Porcupine Tree legutóbbi kislemezdala élőben

porcupinetree2021.jpgIgazán lendületbe került a végre-valahára visszatérő Porcupine Tree, a hamarosan megjelenő Closure / Continuation már két kislemezdallal képviselteti magát az éterben. A másodikként kiadott Of The New Day most egy stúdiózós videót is kapott, ebben a félig élő (az ének láthatóan külön került rögzítésre) dalt adja elő egy stúdiós session alkalmával a jelenleg trióban alkotó csapat.

Tovább

A Borknagar énekesével adott ki számot a Rotting Christ

rotting_christ_2018.jpgLars A. Nedland, azaz ismertebb nevén Lazare vendégszerepel a Rotting Christ frissen kiadott számában. A Holy Mountain a Decibel Magazine már nálunk is többször említett flexidisc sorozatának részeként fog megjelenni, de hogy az újsághoz nem, vagy nehezen hozzájutók is el tudják csípni a tételt, egy videóval körítve már közkinccsé tették azt.

Tovább

Desert Throne - Itt a Septicflesh harmadik új dala

septicflesh_2022_1.jpg

Ahogy korábban már írtuk Modern Primitive címmel május 20-án jelenik meg a szimfonikus death metalban utazó görög SepticFlesh új stúdióalbuma. Két előzetest már mutattunk róla, most megérkezett a harmadik is Desert Throne címmel. Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a zenekar a Hypocisy társaságában október 27-én Budapesten játszik.

Tovább

Itt a második előzetes az Alexisonfire új lemezéről

alexisonfire_2022.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük, 13 év után új lemezzel jelentkezik a kanadai post-hardcore csapat, az Alexisonfire. Az Otherness címmel június 24-én megjelenő lemez kvázi címadóját korábban már megmutattuk, most pedig befutott a második előzetes dal is Reverse The Curse címmel. A dal a zenekar elmondása szerint már nagyon régen megszületett, de végső formáját csak most nyerte el.

Tovább

Új zenekart indított Sergio Vega

sergio-vega.jpgFriss zenei projektet tol a Deftonesból kipenderített, igazából sosem volt teljes tag, Sergio Vega. A tizenkét évet a sacramentóiakkal eltöltött zenész, aki helyén Fred Sablan pengeti majd a mélyet, most a Spotlights dobosával, Chris Enriquezzel tolja az ipart, a friss dalaik közül egyben már biztos, hogy az Every Time I Die volt énekese, Keith Buckley hallatja majd a hangját.

Tovább

Egy hét múlva Mayhem-koncert a Barba Negrában

mayhem2021_1.jpg

Vagy háromszori lemondás/elhalasztás után végre úgy tűnik, hogy mégis Budapestre ér a black metal alapvetés Mayhem turnéja. Az elvileg a Daemon című lemezük bemutató turnéját tartó Mayhem, Mortiisszal közös kanyarja jelen állás szerint április 29-én éri majd el Budapestet, a helyszín a Barba Negra lesz. További infókat ITT találtok a koncertről, egy kis ízelítőt pedig alább.

Tovább

Dark Tranquillity | Ensiferum | Deserted Fear | Vinegar Hill @ Budapest, Barba Negra, 2022.04.17.

Atmoszférikus ostar ünnep a Barba Negra sátorban

278582185_4980441892033945_8699041156946925657_n.jpg

A metal műfaján belül gyakran eltérő irányzatot képviselő zenekarokat felvonultató két főszereplős turnékhoz erősen vegyes érzelmekkel viszonyulok. A tágabb spektrumon mozgó rajongók nyilván szerencsésebb helyzetben vannak, hisz “egy áráért kettőt kap” aki jegyet vált egy-egy állomásra.  Másrészt viszont az az ellenérzés is teljesen megalapozott, hogy azért a produkcióért is fizet a kedves látogató amire amúgy baromira nem kíváncsi. Arról már nem is beszélve, hogy olykor elég bizarr stílus párok jelennek meg egy-egy eseményen - erre a jelenségre amúgy a mémgyártók is előszeretettel reagálnak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum