RockStation

SoundCheck #7 - Mitől leszel mainstream?

2022. július 24. - KoaX

rammstein_concert_jens_koch_2022.jpg

Milyen is az a mainstream előadó? Mi számít mainstreamnek? Facebook like? Instagram követők? TikTok követések? Vagy, hogy megismernek a sarki ABC-ben is? Tollakat elő, és játszatok velünk, tippeljetek Ti is miközben hallgatjátok, hogy a főszerkesztő úr vajon megizzad-e a kérdések közben. Tollat és papírt elő!

Tovább

Vinylen is megjelenik a Depresszió húsz éves klasszikusa

dep21.jpgBizony már húsz éve, hogy megjelent a Depresszió második, egyben a zenekarnak a nagybetűs népszerűséget meghozó nagylemeze, az Amíg tart. Az azóta is a magyar rockzenei világ felsőligájában "focizó", nem mellesleg a tizedik albumán dolgozó zenekar az ünnep alkalmából a mindenféle, erre az ünnepre kitalált merch mellé egy igazi különlegességet is leszállít, ez pedig a nevezett korong bakelit változata. Az album a zenekar augusztus 6-i Barba Negrába leszervezett koncertjén teljes egészében felcsendül, a bulin a Magor és a Zorall fog bemelegíteni Depiéknek.

Tovább

Heaven's Gate - Közös zenekarban a Cannibal Corpse és a Municipal Waste tagjai

heavens-gate.jpgA Cannibal Corpse sem az a zenekar, ahol alig lenne mellékes projekt, elég csak Shane Embury millió zenekarára gondolni. De a többiek sem tétlenkednek, Paul Mazurkiewicz, a csapat dobosa olyan arcokkal hozta össze a Heaven's Gate-et, int Tony Foresta (Municipal Waste), Mike Goo (Warthog) és Jeff Howe (Reversal Of Man, Horsewhip), ráadásul már itt is az első közös daluk, a Jerusalem Syndrome. Hopp és igen: a játék neve hardcore punk.

Tovább

A szépségről - Újabb számot adott ki a Crippled Black Phoenix

cbp-coreband-konrad_rohringer.jpgSzállingóznak, szállingóznak a dalok a Crippled Black Phoenix szeptember 9-re beidőzített lemezéről, a Banefyre-ről. A csapat a korongot Budapesten is bemutatja majd, az A38-ra tervezett bál dátuma augusztus 31 lesz, de addig is engedjétek meg, hogy az Everything Is Beautiful But Us bevegye a hallójárataitokat.

Tovább

Sleep Explosion - Újabb dal érkezett a Norma Jeantől

normajean2022.pngMár tényleg nem kell sokat várni a Norma Jean albumának, a Deathrattle Sing For Me-nek a megjelenéséig, három hét és mindenhol ott lesz az anyag, ahol érdemes zenét hallgatni - no meg a boltokban is, ha fizikaiban is vinné az ember. A csapat az eddig kiadott számok mellé bedobta a Sleep Explosiont, melyet az alábbiakban találtok meg. A videó természetesen hozza az elvárt szintet, szóval nézzétek is, ne csak hallgassátok!

Tovább

Miracle címen friss nótát villantott az A Day To Remember

a_day_to_remember.jpgIgaz, a magyarországi koncertet (is) törölte, de azért kárpótlásként csak igyekszik valamit csepegtetni a rajongóknak az A Day To Remember legénysége - nem mintha egy nóta egyenlő lenne egy koncerttel, de na. Az újonnan kiadott Miracle az első nyilvános tétel, ami a tavalyi You're Welcome utódján jelenik majd meg. A valamikori album pontos részleteit egyelőre nem ismertette a csapat.

Tovább

Night Stalkers - Bemutatta az Ice T-vel felvett dalát a Megadeth

megadeth_2022.jpgKliptrilógiával vezeti fel a szeptember 2-re beütemezett nagylemezének, a The Sick, The Dying… And The Dead!-nek a megjelenését a Megadeth. Az elsőként kiadott We'll Be Back után az Ice T vendégszereplésével rögzített Night Stalkerst mutatták be. A hozzá forgatott, délután érkező kisfilm, ahogy várható is, az első nóta videójának a folytatása.

Tovább

Ez már egy fél Black Sabbath

Tony Iommi vendégszerepel Ozzy Osbourne új dalában

ozzy_2022_1.PNG
Ahogy azt korábban írtuk Patient Number 9 címmel új lemezzel jelentkezik Ozzy Osbourne. A metallegenda rengeteg nagy nevet állított csatasorba az új albumon. Az Ordinary Man utódjára olyan arcokat jelentett be a korábbiakban, mint Chad Smith, Rob Trujillo, Duff McKagan, Tony Iommi, Eric Clapton, vagy a nemrég elhunyt Taylor Hawkins, viszont az öreg később is képes volt emelni a tétet: mint kiderült, a Pearl Jam gitárosa, Mike McCready és Josh Homme és Jeff Beck is ott lesz az anyagon. A címadó tétel korábban már megmutattuk, most pedig a volt Black Sabbath-os zenésztárs Tony Iommival közös Degradation Rules kerül terítékre, melyhez délután egy videó is érkezik. /Fotó: Ross Halfin/

Tovább

AREA 53 Fesztivál @ Leoben, Ausztria - 2. nap

A fesztivál legjobb koncertje címet az Accept kapja?

20220715_213117.jpgEgész éjszaka folyt a buli a kempingben, már jócskán hajnal volt mire elcsendesedtek az utolsó hangok is, így csak alig néhány órát tudtam aludni. Ahogyan világosodott összeszedtem magam és elindultam, hogy szerezzek egy életmentő kávét és zuhanyozzak. Már napok óta próbáltam szoktatni magam a gondolathoz, hogy 20+ év után ismét hideg vízben kell fürdenem reggelenként.

Tovább

Jön a Sumerlands második albuma, a Dreamkiller

sumerlands2022.jpgAz első lemezük Black Sabbathos ízei mellé most a klasszikus heavy metalt is beoltotta a Sumerlands. A Dreamkiller címen nagylemezre készülő kvintett elsőként az abszolút a VHS-korszakra hajazó videóval megtámogatott adta ki, melyre elmondásuk szerint egyszerre volt hatással Elton John Funeral For A Friendje, a Judas Priest Stained Class-e és Billy Joel Movin' Outja.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum