RockStation

Suicide Silence - The Cleansing (Century Media Records, 2007/2022, újrakiadás)

Tizenöt éves jubileum

2022. szeptember 11. - rattlehead18

ss_the_cleansing.PNG
Meglehet, hogy még nem fordult rá a célegyenesre, de már itt van a kanyarban a Suicide Silence következő nagylemeze. A mostani, köztes időszakban viszont ragadjuk meg az alkalmat, és emlékezzünk meg az amerikai deathcore mozgalom pilléreinek bemutatkozó korongjáról, melyhez ha a tizenöt éves jubileum önmagában nem lenne elegendő indok, az idei, bónuszokkal rogyásig pakolt újrakiadás kellő apropót szolgáltat!

Tovább

10 fertőzően jó ok, amiért megnézzük a Sum 41 koncertjét

2022. szeptember 11. - KoaX

sum_41_2018.jpg

A Sum 41 már a nyár folyamán elárulta a VOLT fesztiválon, hogy ősszel bizony visszatérnek hozzánk! Mi ennek örülünk, pláne, hogy az első két albumukkal jönnek október 2-án egy csodás vasárnapi nap, a Simple Plan társaságában. Összeszedtünk 10 fertőzőnek tűnő okot, ami miatt érdemes lesz ellátogatni a Papp László Sportarénába.

Tovább

Digitális ritkaság-válogatást adott ki a Deep Purple

dp2020benwolf.jpgExtras: The Now What?! B-Sides And Bonus Songs egy remek, kilencdalos válogatást tett közzé a Deep Purple. A csakis digitális formában elérhető anyagon - nem meglepő módon - a Now What?! nagylemez időszakának ritkaságait szedte össze a brigád (kiadója, vagy menedzsmentje). A finomságokra éhes fanoknak kötelező falat!

Tovább

Az Opeth dobosa lett a Paradise Lostból távozó Waltteri Väyrynen

_kw_9299.jpg

Pár napja írtuk, hogy baráti viszonyban, de szakít egymással a Paradise Lost és finn dobosa, Waltteri Väyrynen. A zenész közel nyolc évet húzott le a brit zenekarban, most pedig az Opeth soraiban folytatja, jelentette be a svéd banda. Itt a tavaly óta Martin Axenrot helyén beugrósként játszó Sami Karppinen posztját veszi majd át.

Tovább

A harmadik friss dalát adta ki a Strigoi

strigoi2022.jpgMásodik lemezére készül a Greg Mackintosh-féle Strigoi. A Viscera címre keresztelt korong a 2019-es Abandon All Faith-et követi majd a sorban, a friss termésről az An Ocean Of Blood lett a harmadik kiadott előzetes tétel, ezt egy animált videóval körítettek be. Az album, melynek részletei az alábbiakban találhatók, szeptember 30-án jelenik meg.

Tovább

Celtic Frost díszdoboz érkezik a harmadik vágányon!

A pénztárcákra kérjük, vigyázzanak!

celtic-frost.jpgEgy minden rajongó nyálelválasztását megindító díszdoboz érkezik a Celtic Frosttól. A limitált kiadású, CD, vinyl és deluxe, limitált vinyl kiszerelésű dobozkákban a zenekar 1984-87 közötti időszakát mutatják majd be, a Danse Macabre Box Set részleteit és a HD verzióra felturbózott Circle Of The Tyrants videóját az alábbiakban találjátok.

Tovább

Koncertvideó jött a Pallbearertől

pb2020.jpgHamarosan, egész pontosan szeptember 24-én Budapestre látogat a Pallbearer. Hogy sejtsük, mégis miféle kezelés jár majd a megjelenteknek, a morcosabb Vengeance & Ruination képében kiadtak egy pofás koncertfelvételt, amit még 2020 októberében vették fel a St. Vitusban. A Forgotten Days nagylemezt bemutató, előbb említett turnén az Elder és az Irist melegít majd be a doomstereknek. Jegyeket beszerezni!

Tovább

Falling Through The Sky - Új dalt adott ki a Fit For A King

ffak2022.pngÚjabb előzetest adott ki az október 28-án megjelenő The Hell We Create-ről a Fit For A King. A pandémia alatti mentális terhekről és az azokkal való megbirkózásról szóló nóta (az énekes a bevételének hetven százalékát elvesztette, miközben a felesége két örökbefogadás között folyamatos egészségügyi gondokkal küzdött) az alábbiakban hallgatható meg. A csapat az év elején The Amity Affliction társaságában Európa-turnéra indul. Ez sajnos nem érinti Magyarországot, legközelebb Bécsben lesznek láthatók január 27-én.

Tovább

Age Of Agony - Raven Black–EP (Terranis Productions, 2022)

Nem gázolnak térdig a belekben

age_of_agony_raven_black.jpgA zalai Age Of Agony a legrégebb óta aktív hazai death metal banda. Ha beszámítjuk a Silent Agony időszakot – és miért ne tennénk, hiszen csak névváltoztatásról volt szó -, 1995-től jelen vannak a magyar undergroundban. Eddigi ténykedésüket négy demo, két megosztott kiadvány és öt nagylemez jelzi. Utóbbiak sorában a 2016-os, első világháborús tematikájú koncept anyag, a For The Forgotten volt az utolsó. Azóta viszont takaréklángon üzemeltek.

Tovább

Mucsi Zoltán születésnapját ünnepli a Tankcsapda, közös videóval jött a Carpe Diem (A mának élek)

carpe_diem_werk02.JPEGHárom hónap után új dallal és videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Carpe Diem (A mának élek)’ a Tankcsapda tempósabb, keményebb oldalát mutatja, szövege pedig olyan, mint egy kocsmai beszélgetésben elhangzó, ingerült monológ. Klipjét Görögh Attila rendezte, a  főszerepre a Jászai Mari-díjas színészt, Mucsi Zoltánt kérték fel, aki már tavaly a ’Megölni engem’ című dal klipjében is feltűnt egy pillanatra.

Tovább

Friss videós dallal szolgált az Alter Bridge, itt a Sin After Sin

alter-bridge-2022-promo-_12-2-sml.jpgA címén kívül nem sok köze van a Judas Priest klasszikus lemezéhez az Alter Bridge új dalának, mégis igen erős tételről van szó. Az október 14-én megjelenő Pawns & Kings friss előzetese egy szokásosan igen erős riffel operáló tétel, bár most a bulifaktor talán egy kicsit vissza lett véve.

Tovább

Megvolt már Corpsegrinder zseni új videója?

george_corpsegrinder_fisher.PNGA napokban mutatták be a Cannibal Corpse énekesének, Corpsegrindernek az új videóját. A véresen cuki klipet a Nyak nemrég megjelent szólólemezének Bottom Dweller című dalára társították be. Ha élőben szeretnéd látni Hullaaprító urat, akkor az énekes és anyazenekara március 26-án Budapesten lesz látható, igaz itt szólódalok nem csendülnek majd fel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum