RockStation

Albumsimogató: Nirvana - Incesticide (DGC, 1992)

2022. december 25. - KoaX

59266822_905.jpg

Egy album, amiről mindenki elfeledkezik. Tizenöt dal, negyvennégy perc és olyan dalok, amik örökre bevésik magukat az agyadba. A Nirvana harmadik, mostohagyermek albumáról emlékezünk meg, amit nem nagyon szoktak teljes értékű albumként emlegetni. Az Incesticide olyan, mint a RATM-nak a legutolsó Renegades című albuma. Essünk is neki!

Tovább

Friss dalrészletet mutatott a Manowar

mw2019.jpgFriss dalok kiadására készül a Manowar, igaz hogy mikor, hogyan, egyáltalán a korábban kiadott EP-sorozat folytatásaként jön majd-e, nyilván nem tudni. A metalharcosok 2012 óta nem adtak ki teljesértékű csomagot, így arra is volna igény éppenséggel... De hogy mégis mire lehet majd számítani? Ezt egy pár másodperces részletben mutatták meg.

Tovább

Bemutatta a Trivium-feldolgozását a Heaven Shall Burn

heaven_shall_burn_bandfoto.jpgTalán már többen tudjátok, egy egyfajta "oda-vissza" EP-t készít a Trivium és a Heaven Shall Burn, melyen minkét csapat a másik egy dalát dolgozza fel. A Trivium az Implore The Darken Sky-t, a Heaven Shall Burn a Pillars Of Serpents-t formálta át saját magának, ezek közül az utóbbi már szabad préda.

Tovább

Boldog Karácsonyt kíván a RockStation szerkesztősége!

ezgif_com-gif-maker.jpg

Lassan lezárul ez az év, Karácsonykor leül az ember és mérleget von. Brutál év volt. Sajnos a világban történő dolgok még brutálisabbak voltak. Ha csak a zenére, azon belül is az oldalunk által képviselt stílusra koncentráljuk a brutál kifejezést, akkor legalább jó értelemben volt brutál.

Tovább

Hivatalos felvételen a Lux Aeterna első élő előadása

metallica_group_72seasons_b_w_tim_saccenti.jpgÉrtelemszerűen a debüt után élőben is előkapta a Metallica a legújabb dalát, a jövőre megjelenő 72 Seasons nagylemez első előzetesét, a Lux Aeternát. A thrashesebb hangot megüdő tétel a négyes jótékonysági koncertjén, Helping Hands Concert & Auctionön mutatkozott be, melynek hivatalos felvétele az alábbi. A tizenkét dalos, hetvenhét perces nagylemez április 14-re várható.

Tovább

Ghostba öntötte Sam Smith dalát Anthony Vincent

maxresdefault_16.jpgA korábban a Ten Second Songs révén megismert Anthony Vincent kicsit visszább vett, de nem állt le. A mennyiség helyett a minőségre ment rá emberünk és újabban teljes dalokat gyúr át egy stílusba. A legújabb áldozat Sam Smith Unholyja, melyet ha már szentségtelenség, a Ghost "kezébe" ültetett át.

Tovább

Nézz bele Slash gitáros könyvébe!

description_2x.jpgJanuárban jön Slash új könyve. A bongyor gitáros ezúttal a karrierje alatt használt gitárjait mutatja meg a nagyközönségnek, az olvasnivaló nemes egyszerűséggel The Collection: Slash címen lesz elérhető. A rajongóknak érdemes sietni, a deluxe edition 1000, a lenti videón is látható custom edition 500 példányra limitálva jelenik meg. A második videóban hősünk egy jó bő órás videóban lényegében szóban foglalja össze, mit találunk majd a lapoznivalóban.

Tovább

Áruházi télapóval pózolt, majd egy rakat plüsst nyert Corpsegrinder

Utóbbiakat persze eladományozta, mint mindig

george_corpsegrinder_fisher.PNGAz, hogy a Cannibal Corpse énekese, George Fisher, azaz Corpsegrinder a látszat ellenére egy cukorfalat, talát senki számára nem új információ - legalábbis aki kicsit több információt tud róla annál, hogy az iszonyat méretű nyakából brutális hangok törnek ki. A bolti "markolós" játékgép-függő énekes rendszeresen adományoz cukiságokat helyi szervezeteknek, ez most, az ünnepi időszak alatt sem volt másképp. Persze előbb az áruházi télapóval pózolgatott kicsit, boldog mosollyal az arcán, hogy igazán kerek legyen a történet. Imádnivaló, nem?

Tovább

Szólódallal jelentkezett a Rotting Christ énekese

sakis_tolis.jpgFelpörgött az élet Sakis Tolis körül. A Rotting Christ énekese nemrégiben az Insomnium friss dalában, White Christban vendégeskedett, majd az anyazenekarával adott ki pár ritkaságot, most pedig megérkezett az új szólódala, a The Origin. A teljes egészében görög eredetű szavakat tartalmazó mondanivalóval felvértezett tétel a könnyebb érthetőség miatt egy dalszöveges videót kapott. Érdemes ránézni!

Tovább

Caravans To The Outer Worlds - Élő felvétel jött az Enslavedtől

enslaved-2022.jpgBemutatta a tavalyi online koncertjének, a The Otherworldly Big Band Experience-nek egy szeletét az Enslaved. A csapat következő lemezének, a Heimdalnak bónusz DVD-jeként megjelenő anyagról a 2021-ben kiadott Caravans To The Outer Worlds mutatkozott meg, mely dal egyébként a nevezett albumon is helyet fog kapni.

Tovább

Ikonikus csapatokkal bővít a Brutal Assault

305280821_5510056399052052_2085925243589931964_n.jpgAhogy már megfigyelhettétek, tematikus hullámokban hozza le a jövő évi zenekarait a Brutal Assault. Az augusztus 9-12 között megrendezésre kerülő népünnepély névsora most egy újabb hullámmal egészült ki, melyben az ikonikus bandákból szállítottak egy szép merítésnyit olyan nevekkel, mint a Meshuggah, az Orbit Culture, a Heilung, az Obituary és még sokan mások. Mutatjuk a teljes sort!

Tovább

Ez volt az 2022-es év 25 legjobb rock/metal albuma

rammstein_adieu.jpgMicsoda év volt ez a 2022! Igen lehet, hogy leginkább a tömérdek mennyiségű koncertről fog emlékezetes maradni, de sok, nagyon sok emlékezetes lemez is kigurult az alkotók műhelyéből. Szerkesztőségünk tagjainak egyéni listáit korábban már olvashattátok, ezeket borítottuk most egybe, a matek pedig kiadta, hogy a RockStation szerint az alábbi 25 (egy kis csalással 26) album volt az idei év 25 legjobb albuma. /Fotó: Rammstein, Jens Koch/

Tovább

The Big Six néven jön a deathcore all star brigád anyaga

thebigsix.jpgVégül nem a Titans of Metal, hanem a The Big Six nevet választotta a napokban már bemutatott, a deathcore énekesek krémjét felvonultató csapat bemutatkozó EP-je. Az anyag értelemszerűen már csak jövőre jelenik meg, a részletek és egyéb finomságok szintúgy a későbbiekben érkeznek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum