RockStation

Rock Nuggets vol.8/ Lüger - Revelations Of The Sacred Skull (Heavy Psych Sounds, 2023)

2023. január 18. - KoaX

hps250_luger-revelationsofthesacredskull_72dpi_1440px_rgb_web.jpg

Több kiadó is szorgosan küldi nekünk a friss megjelenéseit, az újabbnál újabb finomságait. Így akadtam rá a Lüger zenekarra, akiket a Heavy Psych Sounds vett a szárnyai alá. A zenekarról nem csoda, ha nem hallottál még. A kanadai brigád tíz éve létezik és a Revelations Of The Sacred Skull a második igazi lemezük még csak. Ellenben annál érdekesebb az anyag.

Képzeld el, hogy a Motörhead lendületét, az Entombed mocskosságát, Kurt Cobain jobb rekesztéseket egybe gyúrjuk és abból megszületik ez a zenekar, aki úgy keverei a stílusokat, ahogy nem szégyelli. Egyik pillanatban tolnak valami country témát, amit egy kis Downos ízzel fűszereznek meg, utána pedig valami törzsi dobtéma jön, vajnyi keleties gitár sounddal megfűszerezve. Valamiért azt éreztem, hogy "ahhh ez nem olyan extra" de aztán mindig találtam benne egy-egy kapaszkodót, ami miatt azt mondtam, hogy "na, ezt még megnézzük mert...." És, ha ezek nem lennének elegek, még a srácok behoznak orgonát is egy-egy dalba, hogy utána átcsapjanak valami tök fogós doom riffbe. Ez az a zenekar, akit tényleg nem tudok hova rakni stílusilag bár magukat Doom/Heavy Metal/Hard Rock zenekarnak titulálják. Érdemes meghallgatni, mert olyan egyedi dolgot kapunk, amit régóta nem hallottam.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr318025160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum