RockStation

Green Lung – This Heathen Land (Nuclear Blast, 2023)

Ki ne hagyd!

2023. október 31. - moravsky_vrabec

greenlung_lp_2023.jpg

Két éve a Green Lung második albuma kapcsán azt írtuk, hogy igazi underground szenzáció, és hogy az a lemez meghozhatja nekik az áttörést. A nehezen felcímkézhető stoner-folk-doom csapat harmadik csomagja már a Nuclear Blast kiadó felségjelzése alatt érkezett.

Tovább

RockNuggets Vol102. / Vokonis - Exist Within Light (Majestic Mountain Records, 2023)

a4242609748_10.jpg

Azért a 2023-as évre egyáltalán nem lehet panaszunk. Jobbnál-jobb lemezek jöttek ki folyamatosan az év során. Állandóan kapjuk az e-maileket, hogy most ez jelent meg, holnap pedig erre kell figyelni. Itt egy új banda, ott egy klasszikus zenekar új lemeze jön. És ahogy nézzük az előrejelzéseket a jövő év sem lesz szellősebb. Most a Vokonis zenekar jelentkezett az Exist Within Light anyaggal.

Tovább

Phil Anselmo is kidekorálja a házát Halloween ünnepén

_zs_9443_eredmeny.jpg

Igaz, hogy nálunk nem pörög annyira a Halloween láz, mint Amerikában, de azért itt is egyre népszerűbb ez az ünnep. Phil Anselmo a Down/Pantera aranytorku pacsirtája is rajong a horror cuccokért és az ünnepért, ezért betekintést enged a számunkra, hogy megnézzük az öreg rocker, hogyan díszítette fel a saját házat! Nektek bejön ez az ünneplősdi?

Tovább

Szólóalbumot ad ki Mike Mangini

0dreamtheater2022_16_eredmeny.jpgNovember 11-én kiadja az első saját neve alatt megjelenő albumát a Dream Theater volt dobosa, Mike Mangini. Az Invisible Signs című anyag elkészítésében olyan arcok voltak a dobos-zseni segítségére, mint Gus G. (gitár), Jen Majura (ének), Ivan Keller (gitár) és Tony Dickinson (basszus). Az albumról már a második nóta került bemutatásra, ez a Not Drowning, ami a korábban kiadott Freak Of Nature-rel egyetemben az alábbiakban várja a hallgatót.

Tovább

Hivatalos felvételen érkezik a Children Of Bodom utolsó koncertjének hanganyaga

cob2018.jpgHosszas fiókban pihentetés után megjelenik a Children Of Bodom utolsó koncertjének felvétele. A 2019. december 15-én, Helsinkiben adott buli anyaga napra pontosan négy évre rá, azaz idén december 15-én kerül majd a boltokba (és streamelő platformokra), a fizikai formátumok kedvelői CD és vinyl kiadásokban szerezhetik majd be a A Chapter Called… Children Of Bodom (Final Show In Helsinki Ice Hall 2019) címre keresztelt cuccost.

Keep It True Rising IV - magyar harcosok az igaz metal német védőbástyáján

kit_rising_iv.jpg

Annyit mindenkinek illik tudnia idehaza, hogy a Stress a magyar heavy metal egyik alapbandája. Az 1970-es évek végén már léteztek, és a 80-as évek elejétől kezdve klasszikus hard rock / HM stílusban utaztak. Bíró Ica pedig Metal Ladyként vált a színtér kultikus alakjává. Azzal sem mondunk újat, hogy olyan kortársaikat, mint a Pokolgép vagy az Ossian – de extrém vonalon megemlítendő a Tormentor is! – mennyire elismeri és nagyra becsüli a világ metal közössége...

Tovább

Mayhem - Daemonic Rites – Live (Century Media Records, 2023)

Megingathatatlanul ülnek a black metal trónján

mayhemdaemonicrites.jpg

Ha csak a hivatalos Mayhem koncertanyagokat számolom, ezek aránya akkor is kiemelkedően magas a black metal egyik alapzenekarának stúdióban rögzített felvételeihez képest. A norvégok igyekeztek minden korszakukat koncertfelvételek formájában is dokumentálni, melyek sorában olyan, az egyes stúdióanyagokhoz hasonlóan legendás státuszba emelkedett darabok is vannak, mint a Live In Leipzig, javarészt a borítója révén hírhedtté vált The Dawn Of The Black Hearts, a Maniac-korszak lenyomataként ismert Mediolanum Capta Est vagy az utóbbi időszakuk kiemelkedő darabja, a De Mysteriis Dom Sathanas Alive.

Tovább

RockNuggets Vol101. / Ritual King - The Infinite Mirror (Ripple Music, 2023)

a2215119616_10.jpg

Mostanában bírom a brit zenekarokat. Van bennük valami különleges, ami csak rájuk jellemző. Főleg a hangzás tekintetében, valahogy úgy csavarják az erősítőn a potikat, hogy attól lesz egy tipikus brit hangzás. Olyan ez, mint amit anno az Iron Maiden is elindított, amire aztán egy ifjú dobos, egy bizony Lars  felfigyelt, de ne kalandozzunk el. Itt van a Ritual King soron következő anyaga.

Tovább

Botch - utolsó európai turnéjukra készülnek a mathcore ősatyái

botch_tour_2024.jpg

Az egyesült államokbeli (Washington állam) Botch 1993 és 2002 között működött. Ez idő alatt két albumon, három EP-n és négy split anyagon rakták le az alapokat a hardcore-nak az extrém, komplex metallal ötvözött, mathcore-nak elkeresztelt irányzatához néhány másik topligás csapattal (Converge, Coalesce, The Dillinger Escape Plan) egyetemben.

Tovább

Albumsimogató: Machine Head - Through the Ashes of Empires (Roadrunner, 2003)

Érdekes átmenet

mh_1.jpg

Robb Flynn egy iszonyatosan megosztó figura. Vagy szereted, amit csinál vagy utálod, de elmenni mellette csak úgy nem lehet. A kilencvenes években egy generációnak nyújtott olyan masszív alapot a Burn My Eyes albummal és a zenekarával, amire azóta is hivatkozási alap. De ez a vezető is tudta igen komoly veszélybe sodorni a zenekarát, ahonnan, ha nehezen is, de kikecmeregtek. Hogy is volt ez húsz évvel ezelőtt?

Tovább

Ilyen volt a Winery Dogs koncertje a a Barba Negrában

Mike Portnoy dobosfenomén Dream Theaterbe történő visszatérése felveti azt a kérdést, hogy mennyiszer tudjuk még élőben megnézni a Winery Dogs névre hallgató szupergruppot. Azok akik tegnap este ott voltak a teltházás Barba Negrában biztos elmondhatják majd magukról, hogy "én láttam őket. A zenekar III című, februárban megjelent harmadik lemezét mutatta be Budapesten. Az elmúlt évtized egyik legnagyobb hard rock durranása volt a Winery Dogs indulása: Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan együttese kifogástalan zeneiséggel, magától értetődő felszabadultsággal és évtizedes színpadi rutinnal nyűgözte le a közönséget. Előttük hazai pályán az SVF zenekar lépett fel. Réti Zsolt kollégánk fotóiból válogattunk. További képek ITT.

 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum