RockStation

Iggor Cavalerát semmi sem állítja meg!

2021. február 27. - KoaX

0cavalera2019_23_eredmeny.jpg

Folytatódik Iggor Cavalera dobos sorozata, a Beneath The Drums. Most éppen a nagy egyesülésnek köszönhető Cavalera Conspiracy dalt, a Sanctuary-t veszi elő a dobos. Mesél a dob nyers erejéről,hogy állította be a dobot, és miért is fontos a latin groove a dalban. Tessék fülelni, aztán meg a csipát kitörölni a szemből és nézni, ahogy paskolja a bőröket!

Tovább

Posztumusz szólóalbum jelent meg Lee Kerslake-től

leekerslake_2.jpgTavaly ősszel, hetvenhárom éves korában elhunyt Lee Kerslake, Ozzy Osbourne és a Uriah Heep dobosa. A zenész persze még a halála előtt sem állt meg, a legutolsó szólólemeze, az Eleventeen éppen tegnap került a boltokba, illetve a megfelelő zeneszolgáltatókhoz. A koronghoz egy klip is készült, ez a nyitó tételre, a Celia Sienna-ra lett leforgatva.

Tovább

Kikerült a harmadik előzetes dal Ken Hensley szólólemezéről

kenhensley.jpgA jövő hét pénteken fog megjelenni a Uriah Heep tavaly elhunyt volt dalszerző/billentyűsének, Ken Hensley-nek a szólólemeze, a My Book Of Answers. A Vladimir Emelin verseit megzenésítő albumról a frissen kiadott tétel, a Cold Sacrifice már a harmadik előzetes, ez a Stand (Chase The Beast Away) és a Lost (My Guardian) című számokat követi az előzetesek sorában.

Tovább

Megjelent az Epica friss nagylemeze, klipet kapott a Skeleton Key

epica_2020.jpgTegnap került ki a nagyvilágba az Epica legújabb albuma, az Omega, melyet már a megjelenés előtt is több előzetes számmal támogatott meg a holland szimfo metal csapat. A Skeleton Key a nagybetűs nap alkalmából egy videóval lett gazdagabb, ez, valamint a lemez részletei az alábbiakban mazsolázhatók át.

Tovább

Újabb dalok jöttek a Dio-korszakos Black Sabbath újrakiadásokról

sabbath-dio.jpgA jövő héten kerül a boltokba a Black Sabbath első Dio-korszakának két lemeze, a Heaven And Hell és a Mob Rules. A piszkosul megextrázott anyagokon az újramaszterelt lemezanyag mellett szép kupacban áll majd az egyéb jóság is, melyekkel 2 CD-t, vagy igény szerint 3 LP-t töltenek meg. Ezek közül a Lady Evil (7-inch Mono Edit) és a Die Young élő B-oldalas felvétele szökött ki a napokban, lentebb minden részletet megtaláltok!

Tovább

Metalos filmet forgatnak a Trónok Harcának készítői

Tom Morello lesz a Netflixen debütáló metalos film zenei producere

tommorello.jpgD.B. Weiss és David Benioff neve sokak számára ismerős lehet, ők felelősek a Trónok Harcának képernyős adaptációjáért. A két arc még 2019-ben kötött szerződést a Netflix-szel, akiknek ennek fejében több filmet és sorozatot fognak leszállítani a jövőben. Az első munka egy Metal Lords című film lesz, melyben két középsulis srác szeretne zenekart csinálni - egy olyan suliban, ahol rajtuk kívül senki nem hallgat ilyen zenét. A mű zenei részéhez maga Tom Morello adja majd a nevét, a Rage Against The Machine gitárosa a felelős zenei produceri pozíciót tölti be. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

Tovább

Anya-fia sorozatra készül Dave Grohl és édesanyja

grohlandmom.jpgHat anya-fia páros történetét mutatja majd be Dave Grohl és az anyukája, Virginia Hanlon Grohl. Az utóbbi From Cradle To Stage című könyvén alapuló minisorozatban egy-egy híres előadónak és édesanyjának viszonyát, történetét mutatják majd be. A könyvben olyan hírességek és édesanyjának viszonyát dolgozta fel Mrs. Grohl, mint Dr. Dre, Amy Winehouse, vagy Michael Stipe, tehát a kaliber adott. A filmverzió szereplőiről egyelőre nincs információ, a rendező természetesen a büszke fiú, Dave Grohl.

Tovább

A karrierjének egyik csúcspontjaként tekint vissza az Egy Rém Rendes Családbeli vendégszereplésére Charlie Benante

charlie-benante_ea1510031754_ato2riv2x4kg_proxy.jpg1992-ben az Anthrax rendesen zakatolt, még ha nem is repült olyan magasságokba, mint például a Metallica, de azért elég jól ment Scott Ianéknek. Ennek az időszaknak az egyik legkiemelkedőbb eseménye a zenekar Egy Rém Rendes Családban való szereplése, melynek az Anthrax-szel közös részét 1992. február 23-án mutatták be. Erre azóta is, mint az egyik csúcspontra tekint vissza Charlie Benante.

Tovább

Jelbeszéd - Új videóval jelentkezett a Remorse

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a thrasherek új videoklipje

remorse_video.jpgBő 12 évvel a D.Ü.H. után új Remorse lemez készült, ami a februári HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg. A Kohó albumon 14 gondosan megmunkált thrash metal mesterdarab hallható, melyek közül korábban a Hazudnak és az Indulunk dalokhoz készült szöveges videó, most viszont megjelent a rengeteg ismerős arccal készült első klip, amihez a zenekar Facebook oldalán rögtön nyereményjátékot is hirdetett.

Tovább

Új mozifilmet kap Beavis és Butt-Head

beavis_a_l.jpgA 2011-es mérsékelt siker után újra életre hívják a kilencvenes évek ikonikus sutyerák párosát, Beavist és Butt-Headet. A két arc egy mozifilmben fogja újra megbolygatni a közízlést, ez a Paramount+-on lesz majd elérhető. Ha minden igaz, a sorozatformátum is bővül majd, tavaly nyáron a Comedy Central két évadnyi epizódot rendelt meg a készítőktől.

Tovább

Anneke van Giersbergen – The Darkest Skies Are The Brightest (Inside Out Music, 2021)

Művészet a sérülésekből

annekethedarkestskies.jpeg

Tudjátok-e, mi a kintsugi? Az a japán eredetű technika, amellyel az összetört porcelán tárgyak nem csupán megragaszthatók, de értékesebbé, különlegesebbé is tehetők. Ennek gondolata szimbolikusan is mélyen megihlette sokunk kedvenc énekesnőjét, így az új lemezt beharangozó Agape nóta – ugyancsak sokatmondó cím: görög eredetű szó; az önzetlen, akaraton alapuló önfeláldozó szeretet kifejezése – szöveges videójában Anneke van Giersbergen egy ezer darabból összehegesztett szívet tart felénk.

Tovább

Idén jön az Anthrax- és Shadows Fall-tagokból is álló Living Wreckage bemutatkozó anyaga

livingwreckage.jpg"A hard rock és a metal nagy energiájú keverékeként" jellemzi a friss csapatának, a Living Wreckage-nek a zenéjét Jon Donais és Matt Bachard. A két volt Shadows Fallos kolléga valamikor az év folyamán adja majd ki a bemutatkozó albumát, igaz erről egyelőre még nem sokat tudni.

Tovább

Jópofa videóban, hogy miért pont az lett az új Rob Zombie-lemez címe, ami

rob_zombie_2020.jpgThe Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy. Szép! De mit is jelent? Erre próbált rájönni Sheri Moon, Rob Zombie felesége, amikor meginterjúvolta a férjét a most kezdődő beszélgetős sorozatuk első részében. Nos, Mr. Zombie úgy-ahogy megpróbálta megmagyarázni az egészet, mindez pedig a lenti, Gróf Balázs által animált videóban nézhető meg. Maga a nagylemez március 21-én fog megjelenni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum