RockStation

Stoner műfaj szerelmesei, ide süssetek!

2022. május 26. - KoaX

gonme.jpg

A Gnome egy törpös, új stoner zenekar Antwerpenből. Már amennyire újnak lehet nevezni egy öt éves zenekart. Lényegtelen.. A belga csapat a Red Fang nyomdokain halad, mint stílusban, mind a videók terén. Bár azért ők eléggé a low budget megoldások hívei. Érdemes rájuk odafigyelni, a következőkben láthattok tőlük egy-két metalos dalocskát.

Tovább

Arjen Anthony Lucassen’s Star One - Revel In Time (Inside Out, 2022)

Kompozíciós zseni

revel-in-time.jpg

Kevés olyan dalszerző akad a kortárs mezőnyben, akinél semmilyen dicséretet sem érzek eltúlzottnak. Ezek egyike - számomra - a holland Arjen Anthony Lucassen. A veterán komponista fő projektje az Ayreon, mely mellett időnként, saját elmondása szerint is rendszertelenül jelentkezik egyéb formációkkal, melyek utóbb többnyire kérész életűnek bizonyulnak, szerencsésebb esetekben pedig időnként vissza-vissza térnek. Az utóbbi csoporthoz sorolandó a Star One projekt, melynek 2002-es első nagylemezéhez időnként magam is vissza-visszatérek.

Tovább

Tizenkét év után újra Budapesten a Lamb Of God!

lamb-of-god-momento-mori.jpg2010 óta először, a fennállása alatt mindössze másodszor Budapestre látogat a Lamb Of God. Az önmagukról elnevezett tavalyelőtti nagylemezüket turnéztató richmondiakat a Kreator, a Cattle Decapitation és a Vended kíséri el egy nyári kanyarra, a helyszín a Barba Negra lesz. A jegyértékesítés beindult, a koncert dátuma augusztus 10. Gatyákat felkötni! További infók a koncertről ITT.

Ufomammut - Fenice (Neurot Recordings, 2022)

Az űrlény még életben van

ufom.jpg

Egy zenekart életben tartani iszonyatos munkával jár. Pláne, ha egy undergorund zenekarról beszélünk. Ha Olaszországról beszélek, sokaknak nem az Ufomammut az első dolog, ami eszükbe jut. Pedig ez a stoner/doom trió igazán megérdemli a figyelmet. Miért is? Mert kompromisszum-mentesen tolják az ötleteiket a képünkbe. Nem érdekli őket, hogy mennyi embernek játszanak, csak egyszerűen csinálhassák, amit szeretnek. Ennek megkoronázásaképpen itt van az űrbéli őslénynek a legújabb albuma, ami a Fenice címet viseli.

Tovább

Egy ősi Slipknot-bulit valaki?

slipknot1999.jpeg1999, a Slipknot kiadta az első, önmagukról elnevezett lemezét. A csapat a Wait And Bleed és a Spit It Out révén éppen igen nagyot megy, ekkor indul be a szekér, ami az útja során mára az egyik legnagyobb metalbandává emelte őket. Ebben az évben felléptek Ankenyben is, ahol egy nyolcdalos szettel csavarták le az emberek fejét. Ha megnéznétek ezt a szettet, az alábbiakban találtok egy kézikamerás, színpad előtt készített felvételt róla. Érdemes csekkolni a nyers energiát! Bónusz érdekesség: ezen a bulin rögzítették a Wait And Bleed koncertvideós klipjének anyagát!

Tovább

"Igazán súlyos" zenére készül Shavo Odadjian

soad2015.jpgA hamarosan stílusváltáson áteső North Kingsley mellett újabb side projektet, vagy inkább szólóprojektet indított a System Of A Down basszusgitárosa, Shavo Odadjian. A zenész a The Shavo Projectről olyan túl sokat még nem árult el, viszont annyit elárult, hogy valami "igazán súlyos" dolog várható a név alatt.

Tovább

Elkészült az Alcest következő lemezének anyaga

alcest2019.jpgBefejezte a következő albumának dalírási fázisát az Alcest frontembere, Neige. A nóták véglegesítése hamarosan elkezdődik, ebben természetesen Winterhalter lesz emberünk segítségére. A csapat 2019-ben adott ki utoljára nagylemezt, ez a Spiritual Instinct volt, a következő "fejezet" várhatóan jövőre jelenik meg.

Tovább

Merger - Megjelent a Lanterni első videója

lanterni.jpg

2017-re datálható a Lanterni (lantern-eye) megalapulása. Első LP-jük, a Volatile Matter 2019-ban jelent meg. Doom/sludge vonalon indultak, de ahogy a zenekar összekovácsolódott, egyre több stílusjegy, experimentális elem jelent meg a zenében. Az Arkasszal, Band in the Pittel és az Entrópia Architektúrával 2021. december 31-én kiadott Everending Story split albumon hallható Thousand című nyitó track is a fenti szellemiségben készült.

Tovább

Jimmy Fallonnal tolta a Måneskin

maneskin_2022.jpgMivel Victoria De Angelis nem tudott fellépni a csapattal, beugrós basszusgitárossal volt kénytelen fellépni a The Tonight Showban a Måneskin. A Supermodel című slágerüket így nem mással, mint Jimmy Fallonnal volt kénytelen eljátszani a csapat, na persze a műsorvezető csak annyira vette komolyan a feladatát, amennyire feltétlen muszáj volt.

Tovább

Újabb előzetes jött a ZZ Top soundtrack albumához

zz_top.jpgJúlius 22-ig még lefolyik kevés víz a Dunán, de a ZZ Top illetékesei nem hagyják, hogy megfeledkezzünk az akkor megjelenő anyagról, a Raw-ról. Az anyag a 2019-ben kiadott That Little Ol' Band From Texas lényegében filmzenealbuma, melyen tucatnyi sláger sorakozik a tavaly a basszusgitáros-énekesüket, Dusty Hillt elvesztő legendáktól. Íme az anyagot záró Tube Snake Boogie felvétele!

Tovább

Július végén jelenik meg az Imperial Triumphant új albuma!

it2022.jpgBejelentette a következő albumának, a Spirit Of Ecstasynak érkezését az Imperial Triumphant. A június 7-én Budapesten, a Robotban fellépő csapat elsőként a korong záródalát, a Voivod énekesével, Snake-kel közös Maximalist Screamet mutatta be a csomagról. Íme a nóta és az anyag fontosabb részletei!

Tovább

Sans Soleil - Itt egy új dal az Alexisonfire-től

alexisonfire_2022.jpg

Ahogy azt már korábban írtuk, 13 év után új lemezzel jelentkezik a kanadai post-hardcore csapat, az Alexisonfire. Az Otherness címmel június 24-én megjelenő lemez kvázi címadóját és a Reverse The Curse címú tételt már korábban megmutattuk, most pedig befutott a harmadik előzetes is Sans Soleil címmel. Ez, valamint a fentebb említette dalok hajtás után találhatóak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum