RockStation

Klipet készített az apa-lánya grindcore csapat, az Animal Schoolbus

2021. április 17. - theshattered

animal-schoolbus.jpgI Can Do One-Handed Cartwheels címen kiadta a legújabb klipes nótáját az Animal Schoolbus. Az apa-lánya grindcore-projekttel már nálunk is találkozhattatok, így talán nem annyira ismeretlen a dolog, viszont így videóval minden eggyel cukibb és zúzósabb lett. Az eredetileg 2014-ben felvett Going to Grammy's House friss verziója április 30-tól lesz elérhető. Amúgy ti tudtok egykezes cigánykereket?

Tovább

Toxic Freedom - Újabb dalt mutatott a Cavalera-féle Go Ahead And Die

goaheadanddie.jpgMegérkezett a Go Ahead And Die második dala, a Toxic Freedom. A Max és fia, Igor Amadeus Cavalera, valamint Zach Coleman alkotta brigád június 11-én adja majd ki a bemutatkozó korongját, amin a korai Celtic Frostra hajazó, de annál kicsit korszerűbb témákat ígérnek (ezt az eddig bemutatott két szám alapján alá tudjuk írni).

Tovább

Morbvs Propagationem - Új videó a Pestilence-től, júniusban érkezik a nagylemez!

pestilence_2021.jpgElkészült a technikás death metalon vonalon mozgó Pestilence legújabb albuma, az Exitivm. Az énekes/gitáros Patrick Mameli körül folyamatosan rotálódó csapat június 25-én tervezi kiadni az anyagot, ehhez a lényegében lemeznyitó Morbvs Propagationemmel igyekeznek meghozni a kedvet. A lemez részletei és maga a klip az alábbiakban!

Tovább

Akár harminc év börtön is várhat Jon Schafferre

iced_earth_getty.jpgHiába a vádalku, Jon Schafferre így sem nem vár túlzottan fényes jövő. Az Iced Earth vezetője, gitárosa a Capitoliumban történt zavargások résztvevőjeként került az igazságszolgáltatás elé, az ellene felhozott hat vádpont közül időközben kettőt elismert - viszont ezek miatt is akár harminc év börtön várhat rá.

Tovább

Disruptor - ...és akkor megérkezett a Fear Factory első új dala!

fear-factory-2021.jpgDino Cazares megígérte, Dino Cazares megtartotta a szavát: megérkezett a Fear Factory új dala, a Disruptor. A valamikor az év későbbi szakaszában megjelenő Aggression Continuum egy hosszú és kellemetlen szappanoperának a lezárása, melynek eredményeként Burton C. Bell otthagyta a zenekart és Cazares lett a csapat nevének egyedüli birtokosa. Ha már pereskedtek a lemez felett is ment a csetepaté, az eredeti szalagokból egyedül Bell éneke maradt meg a végül kiadásra kerülő anyagban. De vajon megérte a várakozást?

Tovább

Bankrupt - Dühös dallal jelentkezett a Silverstein

silverstein-2021-696x398.jpegRendesen a húrok közé csapott a Silverstein, amikor nekilátott a legfrissebb dalának, a Bankruptnak az összerakásához. A dühtől feszülő, egyelőre csak különálló kislemezként elérhető nóta és annak a videója az alábbiakban található meg. A rajongóknak jutott rendesen most a csapattól, a zenekar legutóbbi nagylemeze tavaly tavasszal jelent meg, amit ősszel egy újravett, újragondolt dalokat tartalmazó korong követett.

Tovább

Jimmy Kimmelnél járt a Greta Van Fleet

greta-van-fleet-promo-2020.jpgA mai naptól kezdve hivatalosan is elérhető a Greta Van Fleet második albuma, a The Battle At Garden's Gate. A csapat persze bőségesen megpromózta az albumot már előzetesben is, a kiadott dalok közül a Heat Above lett a fő single. Ezt a lehető legtöbb módon megmozgatták, hogy nehogy elkerülje az emberek figyelmét a mai napi nagy esemény. A négyes még Jimmy Kimmelnél is bemutatta a számot, ennek a felvétele a play után indul!

Tovább

Metalzenészek írták meg a svéd nemzeti focicsapat Európa-bajnokságra szánt indulóját

nu-javlar.jpgKülönleges indulót kapott a nyári foci Európa-bajnokságra a svéd nemzeti tizenegy. Az egész projekt vezetője a svéd metal "mindenholottlevője", Björn Strid, akit a Sweden Rock Magazine és a Svéd labdarúgó-válogatott közösen kért fel a csapat idei Európa-bajnokságra szánt indulójának megírására. Strid, ha már nekilátott, jó sűrűre vette a figurát, hiszen magával együtt pont tizenegy zenész egyesítette az erejét a Nu jävlar!-ban, köztük a Europeból, a King Diamondból és Candlemassből ideiglenesen "átigazolt" arcokkal.

Tovább

Elkészült az új Dream Theater!

dt15_studio.jpegAz utolsó hangig rögzítették a Dream Theater még idén megjelenő következő sorlemezét, legalábbis John Petrucci ezt állította egy mostanában adott interjújában. A gitáros nem unatkozott az elmúlt időszakban, hiszen a tavalyi szólóalbuma mellett elkészítette a Liquid Tension Experiment hármasát és a nevezett anyazenekari művet is. Sok infót egyelőre nem tudni a termésről, annyi biztos, hogy még idén kint lesz és "tele lesz energiával, izgalommal és pozitív hangulattal". Legyen úgy!

Tovább

AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd és Judas Priest könyvek a láthatáron!

led_zeppelin_anno.jpgLesz mit lapozgatnia a zenerajongóknak, az már szent! Egy egész sor olvasmány lát majd napvilágot az év folyamán, ezek között ott lesz Brian Johnson (AC/DC) és Rob Halford (Judas Priest) önéletrajza, valamint a Led Zeppelin és a Pink Floyd karrierjét összefoglaló album is ott figyelhet az igazán lelkesek polcán - nem megfeledkezve arról, hogy a Dudich Ákos által fordított Dave Mustaine könyv is itt van már a kanyarban! De mit is érdemes tudni ezekről a finomságokról?

Tovább

Düh maxra tekerve! - Új dal az Artillerytől!

artillery-2021-1000x515.jpgFriss klipes kislemezdallal folytatja a május 7-én megjelenő albumának, az X-nek a promóját a dán thrasher Artillery. A Turn Up The Rage körülbelül olyan is, mint a címe mutatja: szét lehetne pörölyözni rá egy-két kiselejtezett gépjárművet. A csapat életében ez lesz az első korong, ami Morten Stützer nélkül készült, a gitáros 2019-ben hunyt el.

Tovább

Kis gitáros gyorstalpaló

maxresdefault_7.jpgA legtöbb gitárosnak megvan a maga a stílusa, vagy idővel kialakul - tisztelet a kivételnek. Viszont vannak olyanok, akiknek a játékát kilométerekről ki lehet szúrni, látni sem kell őket, talán hallani is csak pár hangot, hogy rávágjuk: ez bizony Totya a Szemetekből! Nézzük csak, kik ezek az igazán jellegzetes egyedek, a tárlatvezető a RockStation hasábjain többször megfordult Pete Cottrell!

Tovább

Mennyi pénzed van fölösben? - Árban felsőkategóriás ruhamárkával szövetkezett a Rammstein

rammstein_2019_3.jpgKözös kollekciót dobott piacra a Rammstein és a Balenciaga. Nos, ha van pénzetek, csapjatok le a limitált ruhadarabokra, de előre szólunk: igencsak mélyre kell nyúlni az egyébként bizonyos elemeiben már sold outtá érett cuccok leendő tulajdonosainak. De azért ne legyünk szőrös szívűek, inkább a korrektség jegyében mutatunk pár árat: van itt póló átszámolva százhetvenötezer forintért, hasitasi kétszázharmincezerért, de esőkabátot is lehet kapni mindössze hatszáznegyvenezer jó magyar pengő forint fejében. Tök jó, nem?

Tovább

Különleges koncertalbum jön a Tototól

0toto2019_69_eredmeny.jpgWith A Little Help From My Friends címen fog megjelenni a Toto legújabb kiadványa. A június 25-től elérhető koncertanyagon a Lukather / Williams duó mellett az akkor még új felállás tagjai zenélnek majd, de hogy emeljék a tétet, a szettbe azért bekerült pár ritkaság. Az anyag persze többféle formátumban is elérhető lesz, a rajongók a CD+DVD, a CD+Blu-Ray, a dupla vinyl és a digitális verzió közül választhatnak kényükre-kedvükre. Első ízelítőnek a felvételt nyitó Till The End került ki.

Tovább

Klipet kapott az Apocalyptica és a Papa Roach énekesének közös dala

apocalyptica2019.jpgMárcius elején ismerhette meg a nagyközönség az Apocalyptica új dalát, a Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel felvett White Roomot. A felek kis ráhagyással, de csak bedobták a hozzá készített klipet, melyet az alábbiakban találtok meg. Ha esetleg jöhetne több is, a csellómetalosok ma este online koncertet adnak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum