Visszaigazolt a Sacred Reichba Dave McClain

2018. december 18. - theshattered

sacred-reich-dave-mcclain-2019.jpgA Machine Head idén leköszönt dobosa egy számára már ismert pozícióban tér vissza a dobcájg mögé: a Sacred Reichba. McClain 1991-1995 már dolgozott a thrashereknél, onnan szerződött át Robb Flynn mellé. A csapat persze nem is hagyja nyugodni a régi-új húst, nemsokára stúdióba is vonulnak.

Tovább

Nálunk is bemutatja az új lemezét a Backyard Babies

backyard_babies_2015.jpgJövő tavasszal új koronggal fog jelentkezni a már három dekád óta működő Backyard Babies. A svédek ennek örömére Magyarországra is el fognak látogatni, szóval április 19-én irány mindenkinek a Barba Negra, ahol az Audrey Horne, a Thundermother és a Satan Takes A Holiday társaságában fogják repeszteni a talpalávalót.

Tovább

The Night Flight Orchestra, Black Mirrors @ Budapest, A38, 2018.12.11.

Hajózás, repülés és vonatozás a retro jegyében

thenightflightorchestra_bjornstrid_singer12.jpg

Újra hódít az 1970-es és 80-as évek fordulójának pop-rock hangzásvilága! A Soilwork két vezéralakja által életre hívott The Night Flight Orchestra legalábbis ezt a vonalat járatja csúcsra, és első magyarországi fellépése alkalmával valóban meghódította a nagyérdeműt. (Fotó: Tepliczky Péter, MyToucheBlog)

Tovább

Valószínűleg áprilisban megjelenik az új Rammstein

rammstein_2017_1.jpgSzegény Richard Z. Krupse akárhogy a nemrég megjelent Emigrate albumot szeretné promotálni, nem menekül a Rammsteines kérdések elől. A gitáros a kérdéshegyekben már azt is elszivárogtatta, hogy jó eséllyel április környékén mindenki hallhatja a teljes, várhatóan elég meglepő dolgokat is tartalmazó Rammstein anyagot.

Tovább

Napalm Volbeat - Avagy így tolja a Napalm Death énekesével a dán kvartett

volbeat_2016_2.jpgA múlt hét pénteken jelent meg a Volbeat koncertanyaga, a Let's Boogie! Live From the Telia Parken, melynek az alapjául adott (hazai pályás) koncertjükön egyáltalán nem spóroltak a vendégzenészekkel. Így például az Evelynhez is meghívták az ott eleve, azaz az album verzión is szereplő Napalm Death énekest, Barney Greenwayt, akivel az alábbi módon sikerült a közös előadás.

Tovább

Visszatér hozzánk a Sólstafir

solstafir1.jpgA tavaly decemberi koncertet követően újra útba fogja ejteni Magyarországot a Sólstafir. Az izlandi csapat még mindig a Berdreyminn bemutató köreit futja, viszont most egy érdekes extrát is kap majd a közönség: a csapatot vonósokkal kibővülve szemlélhetjük majd meg az A38 színpadán, így egy teljesen új arcát mutatja majd a muzsika.

Tovább

Közeledő félben a lovecrafti kozmikus horror!

Már meghallgatható a Sulphur Aeon új szörnyetege

the_scythe_of_cosmic_chaos.jpg

"Az emberiség legősibb és legerősebb érzése a félelem, a legősibb és legerősebb félelem pedig az ismeretlentől való rettegés." - H.P. Lovecraft-tól idéztem és bizony sokak számára ismeretlen lesz a német okkult death metal Sulphur Aeon, akiknek a harmadik rituális nagylemeze van éppen születőben. Cthulhu hívői elsősorban a mélytenger titánjait idézik meg minden egyes death metal szeánszukkal, de előbukkan egyéb lovecrafti horror is a tematikájukban. A banda polipcsápokkal körbeölelt útját a Ván Records egyengeti, a kiadó, mely garancia a minőségi extrémitásra.

Tovább

Így hangzik az As I Lay Dying új dala élőben

as_i_lay_dying_1.jpgAz As I Lay Dying az idén kiadott My Own Grave című dallal lényegében visszarobbantotta magát a köztudatba, egy-két rosszalló tekintetet leszámítva nagyjából ott folytatják, ahol annak idején abbahagyták a sztorit. Ezt a dalt persze az új turnén is előveszik, a Core Community jóvoltából pedig meg tudjuk mutatni, hogyan is zakatol élőben (spoilerveszély: elég rendesen).

Tovább

"Nagyon várjuk, hogy mit tartogat ez az este. Egy biztos, jó buli lesz!"

Interjú a Nomad gitárosával, Jánosi „Cicó” Szabolccsal

nomad_2018_01.jpgSzerdán Budapesten is bemutatja majd a legújabb nagylemezét, az Új Reményt a Nomad. Ez egy kiváló apropót adott arra, hogy a csapat gitárosával, zene- és hangzásfelelősével Jánosi „Cicó” Szabolccsal beszélgessünk kicsit, igaz, most csak e-mailes formátumban. Ebben az új lemez és a koncert mellett természetesen szóba került a Dalos indulás, a közelgő Karácsony is, persze egy-két érdekességgel meghintve.

Tovább

Budapestet is útba ejti eddigi leghosszabb európai turnéján az Architects!

architectsbandsept2018_638.jpg

A jövőre tizenöt éves brightoni metalcore csapat, az Architects többször járt már hazánkban. Legutóbb 2017-ben az Akvárium Nagyhallját töltötték meg csurig, most pedig emelik a tétet, ugyanis egy friss albummal térnek vissza hazánkba, július 25-én a Budapest Parkba.

Tovább

Új videóval elevenítette fel az 1970-es klasszikusát a Creedence Clearwater Revival

2727702_orig.jpgAz első albumának ötvenedik évfordulóját, így nagy általában a zenekar fennállásának (valójában alig másabb) jubileumát ünnepli a Creedence Clearwater Revival. A csapat az ünnepsorozat során az egyik legnagyobb slágerét, az 1970-ben (kislemezen '71-ben) megjelent Have You Ever Seen The Raint egy új videóval is megtoldotta, mintegy újabb löketet adva az amúgy is mindenki által ismert tételnek.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum