Pénteken jön Rob Zombie-ék új száma!

2020. október 26. - theshattered

rob_zombie_promofb.pngVégre megjelenik a régóta ígért Rob Zombie-lemez első kislemezdala. Az egyelőre ismeretlen című trekk négy és fél év kihagyás után pattan majd be az emberek fejébe, hogy onnan rúgja cafatosra azt. Persze ha már ennyi időbe tellett a megjelenés, egy frankó klip is társul majd a nótához. A lenti Insta-posztok révén már ebbe is bele lehet kukkantani.

Tovább

Jöhet egy Volbeat-ingyenbuli?

volbeat2019.jpgNovember 27-én fog megjelenni a Volbeat csakis digitális formában elérhető koncertanyaga, a Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland. A csapat, amíg nem jön el a nagy nap, három koncert videóját pakolják majd fel az internetbe', melyből megérkezett az első szelet! A közel két órás buli Hamburgban égett bele az örökkévalóságba, 2019-ben.

Tovább

Élőben is bemutatkozott Alexi Laiho új csapata

bodomaftermidnight.jpgLassan egy éve, hogy szétrobbant a Children Of Bodom, igaz, annak az hírét már ősz folyamán tudni lehetett. Azóta ki-ki tolja a maga projektjeit, zenekarait, ahogy tudni lehetett, a névhasználat jogából kitúrt Alexi Laiho sem maradt a hátsóján: Bodom After Midnight néven összehozta a maga zenekarát. Az anyazenekar hangulatát továbbvivő csapat szombat este mutatkozott be a nagyközönség előtt, ahol tizenhét, egyelőre még csak COB-számokat hozó szettet kínált fel a kvintett. A debüt nagylemez valamikor jövőre várható.

Tovább

Friss videót villantott a Veress Mártonnal kiálló Orgy

orgy2020.jpgMielőtt még felkapnátok a fejeteket, nem új dal, csak új videó, amiről szó van jelen cikk esetében. Az Orgy nem túl dicséretes módon 2004 óta csak egy EP-t tud felmutatni (az is öt éves), ez a Talk Sick. Erről került ki a friss videós Spells, ami igazából csak azért érdekes, mert a dobcuccok mögött immár lassan két éve kicsi hazánk fia, Veress Márton ül. Íme!

Tovább

Ilyen volt a Trivium szombat esti ritkaságkoncertje

0trivium2019_14_eredmeny.jpgA harmadik ingyenes online koncertjét adta a Trivium, már ami a karanténidőszakot illeti. Az utóbbi időkben végre már Magyarországra is eljáró kvartett az A Light Or A Distant Mirror névre keresztelt kvázi lemezbemutató után a The Deepest Cuts című, csakis koncerten nem, vagy ritkán játszott számokat felvonultató szettel örvendeztette meg a rajongóit. A sikerre való tekintettel pedig ez utóbbinak szombaton behúzták a második részét is. A Twitch-csen közvetített buli felvételét az alábbiakban csekkolhatjátok le.

Tovább

Benediction - Scriptures (Nuclear Blast, 2020)

Törtet előre a műfaj csonttemetőjében

scriptures.jpg

Ha azt mondom brit death metal, fogadjunk mindenki a Bolt Throwerre, a Carcassra és esetleg a Cancerre asszociál. Jogos, hisz valóban ők a legközismertebb zenekarok a szigetországban, ha az említett műfajban turkálunk (bár két zenekarnál rendesen vegyülnek más stílusok is...). Én viszont állítom, hogy a Benediction is megérdemli, hogy egy listán szerepeljen a fenti brigádokkal, hiszen egy igazi nyers old school - de valóban méltatlanul elfeledett – bandáról beszélünk.

Tovább

Harminchárom darabra szakadt Mennyország

maxresdefault_13.jpgAnthony Vincent is készül a Halloweenra. A sokhangú énekes az egyik legidevágóbb metaldalt, az Avenged Sevenfold Little Piece Of Heavenjét kapta elő feldolgozásra, melynek harminchárom szeletében M. Shadowsék mellett a metalos körből előkerül többek között a Slipknot, a Type O Negative, a Journey és a Black Sabbath is. De mint mindig, most sem marad el a szó szerint zseniális stíluskavalkád, lesz itt musicaltől kezdve orosz hardbass, Elton John, meg még sok egyéb más... Hadd le lőjünk le minden poént!

Tovább

Februárban érkezik a Korpiklaani következő albuma

korpiklaani-2020.jpgA finn folkmetal-alapcsapat, a Korpiklaani sem malmozással ütötte el az időt, sebtiben megírták a 2018-as Kulkija utódját, ami Jylhä címen lesz elérhető 2021. február 5-től. A lemez első ízelítője a Leväluhta lett, mely valahol a finn folk, a polka, a magyar lakodalmas, meg a metal határmezsgyéjén lavírozik, de ha jól füleltek, még a reggae ízei is befértek a kutyulékba.

Tovább

Szorgosan készül a Ronnie James Dio-ról szóló dokumentumfilm

dio.jpgHamarosan elkészül az első hivatalos, Ronnie James Dio életét feldolgozó dokumentumfilm, igaz, a COVID okozta leállás miatt itt is szünetel a tényleges munka. A fejleményekről a 2010-ben elhunyt énekes felesége és menedzsere, Wendy Dio számolt be, ha hihetünk a szavainak, egy elég nagy volumenű alkotást adnak majd ki a kezeik közül!

Tovább

Halasztja az online koncertjét a Cradle Of Filth

cof2017.jpgA koronavírus már nem csak a koncerteknek, turnéknak, hanem már az online buliknak is alávág. Igaz, a Cradle Of Filth esetében ez csak azért eshetett meg, mert az eredetileg brit csapat már nemzetközi összetételű felállással nyomul, így igencsak reális forgatókönyv lenne a karantén bizonyos zenészeknél. Ennek köszönhetően az eredetileg október 30-ra tervezett online buli 2021. február 20-ra tolódik, az esetlegesen megváltott jegyek ide is érvényesek lesznek.

Tovább

Pearl Jamet dolgozott fel Miley Cyrus

mylescyrus.jpgSzinte falbontó golyóként (haha) érkezett a hír a metalosok közé, miszerint a popsztár Miley Cyrus Metallica-dalokat tartalmazó feldolgozáslemezt készít. Nos, akkor most emelünk egyet a sokkfaktoron, az énekesnő nemrégiben Pearl Jamet is játszott az alkalmi zenekarával. Ezen a felvételen a Just Breathe átirata látható, hallható. Aztán most, ünnepélyesen megígérjük, hogy ezután nem nagyon emlegetjük a nevét. Hacsak nem jelenik meg mégis az az album.

Tovább

Punching The Sky - Hallgasd meg az Armored Saint új albumát!

as2020_1.jpgVégre-valahára megjelent az Armored Saint legújabb alkotása, a Punching The Sky. Az öt év után kiadott nagylemezen tizenegy szám várja a vájt fülű metalosokat. Igaz, írtunk már róla, de ha nem hallottátok volna, a kvintettől egy dokumentumfilm is készülőben van, ebben igazi nagy nevek beszélnek majd a zenekarhoz kötődő viszonyukról.

Tovább

Behind The Blood - Megérkezett a Katatonia DVD-jének első előzetese!

katatonia2020.jpgNovember 13-án jön a Katatonia korábbi online koncertjének felvételét tartalmazó anyag, a 2CD+DVD kiadásban beszerezhető Dead Air. A húsz számot felölelő, igazi best ofnak is tekinthető csomagról, ha nem néztétek volna meg élőben, az estét záró Behind The Blood képében nyerhettek kis betekintést.

Tovább

Lumberjack Commando - Mountains (Szerzői kiadás, 2020)

Hegyeket elhúzó zúzó!

lc_mountains_cover.jpgBika! Ez az első szó, ami eszembe jutott a Lumberjack Commando új anyagának, a négyszámos Mountains-nek a hallgatása közben. A srácok ráadásul igen gyönyörű köntösbe ágyazták a negyed órányi southern-stoner fémet, azaz mind a külcsín, mind a belbecs egyaránt kalapemelős dolog. De akkor nézzük csak, miért is érdemes felciccenteni a cumót!

Tovább

Hasít az újrakevert Goddamn Electric?

pantera942.jpgSenkinek nem új hír az idén húsz éves Pantera-klasszikus, a Reinventing The Steel újrakiadása. Az egy hét múlva megjelenő, felfrissített, kibővített riffhalmazról a már jól ismert örökzöld, a Goddamn Electric került most ki közszemlére. A három CD-s kiadás mellett, melyben a Terry Date-féle újrakeverés, egy teljes remaszterelt kiadás és egy rakat ritkaság és érdekesség is helyet kap majd, januárban dupla vinyles kiszerelésben is beszerezhető lesz a csomag. Ez utóbbi egyes korongján a Terry Date-mix, a kettesen a ritkaságok figyelnek majd. Jönnek a részletek és az Istenverte elektromosság!

Tovább

Born On The Outs - Itt egy szám a Refused novemberben érkező EP-jéről!

refused_2015_1.jpgNégy új dal és egy, a következő nagylemezre is felkerülő trekk lesz a Refused november 20-án megjelenő EP-jén. A The Malignant Fire címre hallgató anyagról a Born On The Outs került ki előzetesnek, ami az elektronikus vonalon alkotó Swedish House Mafia Greyhound című, egyébként instrumentális tételének megszövegesített átirata.

Tovább

A nu metal legszebb időszakát idézi az új dalával a Bring Me The Horizon

bmth2020.jpgBemutatta az október 30-án megjelenő Post Human: Survival Horror című albumának a következő előzetes dalát a Bring Me The Horizon. Az ötös a Teardrops-t ejtette be a zavarosba, aminek hangszerelésével beindul az időgép: egészen a nu metal fénykorába pattint minket vissza a trekk.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum