Koncertanyaggal jelentkezik a Tormentor!

2019. március 21. - theshattered

tormentor_1.jpgAnno Daemoni címen koncertalbumot ad ki a Tormentor. A tavaly áprilisi visszatérő bulit megörökítő kiadvány többféle kiadásban is elérhető lesz, így lesz LP, CD, DVD és mindenféle jóságokkal megszórt limitált verzió is. A megjelenési idő és az előrendelési infók hamarosan érkeznek majd a zenekar Facebook oldalán.

Tovább

Paul Gilbert bemutatja új albumán az elektromos gitárt

paulgilbert2019.jpgBehold Electric Guitar - ezt a címet fogja viselni a Mr. Big gitárosának, Paul Gilbertnek legfrissebb nagylemeze. Természetesen a koronghoz készült egy előzetes videó is (a megjelenés május 17-re van belőve), mindez a nyitódalra a Havin' It-re. Nem elfelejteni, hogy a Mester április 10-én mesterkurzust tart az A38-on, érdemes ellátogatni!

Tovább

Béke tér – vadonatúj dal a 25 éves Junkiestól

junkies_2019.jpg

Három év után új dallal jelentkezett a Junkies. A Béke tér című szerzemény az idén 25 éves zenekar jubileumi, „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” albumán szerepel, mely április 5-én az Edge Records gondozásában jelenik meg. A friss nótához készült szöveges videó már elérhető a YouTube-on.

Tovább

The Chosen One - Új klipet adott ki a Destrage

destrage2019.jpgKiadta az első dalát és videóját a május 24-én érkező új nagylemezének, a The Chone Onenak a Destrage. A nyakatekert riffeket és az elektronikát sem mellőző olasz csapat a lemez címadóját és nyitódalát szemelte ki erre a feladatra, mely egy félig-meddig dalszöveges klipként landolt bele a nagyvilágba.

Tovább

Firespawn: Közösen nyomják az Entombed, a Necrophobic és az Unleashed tagjai

firespawn-bandphoto-2017-1170x696.jpgJúnius 7-én érkezik a Lars Göran Petrovot (Entombed), Victor Brandtot (Entombed), Alex Friberget (Necrophobic), Fredrik Folkaret (Unleashed, Necrophobic) és Matte Modint (Dark Funeral) magába olvasztó Firespawn harmadik nagylemeze, az Abominate. A már az előzetesben is igen masszívnak ígérkező death metal alkotásról Friberg Úr árult el pár gondolatot.

Tovább

Jön a Bill & Ted harmadik része!

bill-and-ted-3-release-date.jpgA hollywoodi tendenciákat követve (azaz élesszünk fel, vagy "folytassunk" minél több, anno legendás filmet) a Bill & Ted széria is megkapta a maga folytatását. Az 1989 első, majd a két évvel későbbi második rész következő fejezete Bill & Ted 3: Face The Music címen fog debütálni 2020. augusztus 21-én, reméljük, itt nem lesz mítoszrombolás, mint teszik ezt sok más franchise esetében.

Tovább

Májusban érkezik Duff McKagan legfrissebb dalcsokra

duff-mckagan_shooter-jennings_credit-scott-dudelson-1000x515.jpgMájus 31-én adja ki a legújabb lemezét a jó ideje ismét a Guns N' Rosesban zenélő Duff McKagan. A jó Duff a Tenderness címet adta az egész csomagnak, mely egyben a korábban már kiadott első kislemezdal címe is. A veterán legenda időközben egy új dalt is bemutatott, ez a szintén nem túl metalos (de annál countrysabb) Chip Away, melynek a stúdiófelvétele mellett a koncertfelvételét is megtaláljátok lentebb.

Tovább

Tavasztól stúdiózik a Lamb Of God!

lamb-of-god-2018.jpgHamarosan beszuszakolja a cuccait a négy fal közé a Lamb Of God és felveszi a legújabb, várhatóan még idén megjelenő új nagylemezét. Ha a tavalyi feldolgozáslemezt, a Burn The Priest néven kiadott Legion: XX-t nem számoljuk, 2015 óta kell böjtölnünk egy jó adag arctépésért, úgyhogy... Ja, már ideje lenne.

Tovább

Dokumentumfilm készült a Bay Area thrash-vonulatról

mitfr.jpgMurder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story címmel készült el a legfrissebb thrash metalos dokumentumfilm, mely az egész vonulat egyik kiindulópontjára, a Bay Areara fókuszál. A több, mint ötven interjút magába foglaló mozi április 20-án debutál majd az USA-ban, olyan ismert arcokkal a képkockákon, mint a Metallica, a Slayer, a Megadeth és a Testament legénysége, vagy éppen Robb Flynn, Charlie Benante, Mark Osegueda, esetleg Dave Lombardo. Minderről egy két perces trailer már csekkolható is.

Tovább

War - Újabb videót készített az Emigrate

richard_z_kruspe.jpgFriss klipet készített a tavaly megjelent nagylemezéhez, az A Million Degreeshez a Rammstein gitárosának, Richard Z. Kruspenek szólózenekara, projektje, az Emigrate. A főnök az album nyitódalát, a Wart szemelte most ki erre a feladatra, mely egy... Fogalmazzunk úgy, hogy az érzékenyebbeknek kevésbé való klipet kapott.

Tovább

Ők fognak fellépni az idei Woodstockon!

woodstock50.jpgNyilvánosságra hozta az eredeti Woodstock fesztivál ötvenedik évfordulóján, azaz idén megrendezendő népünnepély fellépőinek névsorát a szervezőség. A háromnapos, augusztus 16-18 között megrendezendő, nem igazán rock központú eseményen azért többek között Santana, Robert Plant és zenekara, a Greta Van Fleet, a Rival Sons és a Pussy Riot is tiszteletét fogja tenni, de a teljes névsort ti, magatok is át tudjátok mazsolázni.

Tovább

Klippel jelentkezett Jordan Rudess

0dreamtheater2017_42_eredmeny.jpgElkészítette az első teljes klipet az április 19-én érkező szólólemezéhez a Dream Theater billentyűse, Jordan Rudess. A nyáron az anyacsapatával a Fezenre is ellátogató kopasz mágus a Wired For Madness - Part 1-ra készítette el a videót, mely a Wired For Madness címre keresztelt dalcsokor nyitódala lesz.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum