A Def Leppard is a Karácsonyra készül már

2018. december 18. - theshattered

def_leppard_2015.jpgEgy karácsonyi kislemezdalt adott ki a Def Leppard. A csapat ezen tétele, amelynek címe We All Need Christmas, a legutóbbi dupla válogatáslemezükön jelent meg, amely The Story So Far - The Best Of címen jelent meg. Ott, ahol a nemrég megmutatott Personal Jesus is.

Tovább

The Night Flight Orchestra, Black Mirrors @ Budapest, A38, 2018.12.11.

Hajózás, repülés és vonatozás a retro jegyében

thenightflightorchestra_bjornstrid_singer12.jpg

Újra hódít az 1970-es és 80-as évek fordulójának pop-rock hangzásvilága! A Soilwork két vezéralakja által életre hívott The Night Flight Orchestra legalábbis ezt a vonalat járatja csúcsra, és első magyarországi fellépése alkalmával valóban meghódította a nagyérdeműt. (Fotó: Tepliczky Péter, MyToucheBlog)

Tovább

Valószínűleg áprilisban megjelenik az új Rammstein

rammstein_2017_1.jpgSzegény Richard Z. Krupse akárhogy a nemrég megjelent Emigrate albumot szeretné promotálni, nem menekül a Rammsteines kérdések elől. A gitáros a kérdéshegyekben már azt is elszivárogtatta, hogy jó eséllyel április környékén mindenki hallhatja a teljes, várhatóan elég meglepő dolgokat is tartalmazó Rammstein anyagot.

Tovább

Napalm Volbeat - Avagy így tolja a Napalm Death énekesével a dán kvartett

volbeat_2016_2.jpgA múlt hét pénteken jelent meg a Volbeat koncertanyaga, a Let's Boogie! Live From the Telia Parken, melynek az alapjául adott (hazai pályás) koncertjükön egyáltalán nem spóroltak a vendégzenészekkel. Így például az Evelynhez is meghívták az ott eleve, azaz az album verzión is szereplő Napalm Death énekest, Barney Greenwayt, akivel az alábbi módon sikerült a közös előadás.

Tovább

Visszatér hozzánk a Sólstafir

solstafir1.jpgA tavaly decemberi koncertet követően újra útba fogja ejteni Magyarországot a Sólstafir. Az izlandi csapat még mindig a Berdreyminn bemutató köreit futja, viszont most egy érdekes extrát is kap majd a közönség: a csapatot vonósokkal kibővülve szemlélhetjük majd meg az A38 színpadán, így egy teljesen új arcát mutatja majd a muzsika.

Tovább

Közeledő félben a lovecrafti kozmikus horror!

Már meghallgatható a Sulphur Aeon új szörnyetege

the_scythe_of_cosmic_chaos.jpg

"Az emberiség legősibb és legerősebb érzése a félelem, a legősibb és legerősebb félelem pedig az ismeretlentől való rettegés." - H.P. Lovecraft-tól idéztem és bizony sokak számára ismeretlen lesz a német okkult death metal Sulphur Aeon, akiknek a harmadik rituális nagylemeze van éppen születőben. Cthulhu hívői elsősorban a mélytenger titánjait idézik meg minden egyes death metal szeánszukkal, de előbukkan egyéb lovecrafti horror is a tematikájukban. A banda polipcsápokkal körbeölelt útját a Ván Records egyengeti, a kiadó, mely garancia a minőségi extrémitásra.

Tovább

Így hangzik az As I Lay Dying új dala élőben

as_i_lay_dying_1.jpgAz As I Lay Dying az idén kiadott My Own Grave című dallal lényegében visszarobbantotta magát a köztudatba, egy-két rosszalló tekintetet leszámítva nagyjából ott folytatják, ahol annak idején abbahagyták a sztorit. Ezt a dalt persze az új turnén is előveszik, a Core Community jóvoltából pedig meg tudjuk mutatni, hogyan is zakatol élőben (spoilerveszély: elég rendesen).

Tovább

"Nagyon várjuk, hogy mit tartogat ez az este. Egy biztos, jó buli lesz!"

Interjú a Nomad gitárosával, Jánosi „Cicó” Szabolccsal

nomad_2018_01.jpgSzerdán Budapesten is bemutatja majd a legújabb nagylemezét, az Új Reményt a Nomad. Ez egy kiváló apropót adott arra, hogy a csapat gitárosával, zene- és hangzásfelelősével Jánosi „Cicó” Szabolccsal beszélgessünk kicsit, igaz, most csak e-mailes formátumban. Ebben az új lemez és a koncert mellett természetesen szóba került a Dalos indulás, a közelgő Karácsony is, persze egy-két érdekességgel meghintve.

Tovább

Budapestet is útba ejti eddigi leghosszabb európai turnéján az Architects!

architectsbandsept2018_638.jpg

A jövőre tizenöt éves brightoni metalcore csapat, az Architects többször járt már hazánkban. Legutóbb 2017-ben az Akvárium Nagyhallját töltötték meg csurig, most pedig emelik a tétet, ugyanis egy friss albummal térnek vissza hazánkba, július 25-én a Budapest Parkba.

Tovább

Új videóval elevenítette fel az 1970-es klasszikusát a Creedence Clearwater Revival

2727702_orig.jpgAz első albumának ötvenedik évfordulóját, így nagy általában a zenekar fennállásának (valójában alig másabb) jubileumát ünnepli a Creedence Clearwater Revival. A csapat az ünnepsorozat során az egyik legnagyobb slágerét, az 1970-ben (kislemezen '71-ben) megjelent Have You Ever Seen The Raint egy új videóval is megtoldotta, mintegy újabb löketet adva az amúgy is mindenki által ismert tételnek.

Tovább

Duplaalbumhoz duplapremier - Két dalt is kiadott a jövőre érkező nagylemezeiről a Demon Hunter

demonhunter2018.jpgMárcius 1-én jobb, ha mélyebbre nyúlnak a tárcájukba a Demon Hunter rajongói, mert egyszerre két lemezt is be kell majd szerezniük a kedvenceiktől. A War és a Peace egyenrangú félként igyekeznek majd meghódítani a fanatikusok szíveit, így a csapat kénytelen egyszerre promózni őket, ennek megfelelően most egy-egy tétel már el is csíphető róluk. Ezek az On My Side és a Peace című tételek. Íme!

Tovább

Richard Fortus nagyon szeretne egy újabb Guns N' Roses lemezt

guns_n_roses_2017.jpgA Guns N' Roses gitárosa, Richard Fortus szerint, ha már ennyire jól megy a csapatnak, megpróbálnak összerakni egy új nagylemezt és a lehető leghamarabb kiadni azt. Persze semmi konkrétumot nem árult el ezzel kapcsolatban, csak kedvesen ködösített, de úgy tűnik, ha rajta múlik, hamarosan már hallhatunk is valamit.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum