Azt hiszed ismered az összes rock klasszikust?

Itt van négy, ha mégsem

2018. augusztus 20. - ronnietoad

70ssongs.jpgMostanra annyira benne vagyok, hogy a minap egy esküvőn, a boldogság pergő könnyeivel az arcomon szaladtam a táncparkettre kornyikálva ropni, mikor a zenekar egy Creedence dalba csapott.

Tovább

Napi kockaság, napi repülős képzés - Bruce Dickinson bemutatja a World Of Warplanes vasait

brucedickinsonsonispheredogfight_638.jpgHa valaki nem ismerné, a World Of Warplanes egy online háborús, repülős játék, mely fogalmazzunk úgy, a testvérei, a World Of Tanks és World Of Warships mellett elég korrekt népszerűséggel fut a virtuális térben. Ehhez a játékhoz készítettek egy, a játékban megjelenő repülőgépekről készült bemutató videó-sorozatot, melyhez nem kisebb szakértőt kértek fel, mint az Iron Maiden repülésmegszállott énekesét, Bruce Dickinsont.

Tovább

Vonzó akusztika - Új dal az Anti-Flag akusztikus lemezéről

0antiflag2018_04_eredmeny.jpgSzeptember 28-án akusztikus lemezzel, az American Reckoninggal jelentkezik majd az amcsi punkzenekar, az Anti-Flag. A nálunk is rendszeresen megforduló kvartett (legutóbb ugye a The Offspring előtt lehetett elcsípni őket) most a legutóbbi nagylemez, az American Fall egyik húzódalát, az American Attractiont tette elérhetővé, hozzá pedig egy hangulathoz passzoló zenélgetős videót is mellékeltek.

Tovább

Tizenegynéhány millió forintnyi piát nyomott le a Korn a Follow The Leader felvételei alatt

korn1998.jpgIdén húsz éves a Korn harmadik, mindezidáig legnépszerűbb albuma, a Follow The Leader, melyet ha nem is teljes egészében, de azért kiemelt figyelemmel fognak kezelni néhány kiemelt koncerten. Az addigi albumokhoz képest éles zenei váltást, viszont minden addiginál nagyobb népszerűséget hozó korongról az énekes, Jonathan Davis árult el egy nemrégiben adott interjúban pár dolgot.

Tovább

Bulizz a Sírásóval! - Így fest a Grave Digger és a Russkaja közös dala!

gravedigger2018.jpgNa, ez sem olyan kombó, amire egyből megmondtuk volna, hogy valaha is létre fog jönni és mégis! A Grave Digger fogta magát és kebelre ölelte az osztrák ska / folk / rock partigépezet Russkaját és összeraktak egy dalt, a Zombie Dancet, melynek az eredménye lent hallható és nézhető meg. Higgyétek el, ti is be fogjátok bökni az élőhalott-murit, ha megkagylózzátok! Ha meg lemezen is be akarjátok szerezni, szeptember 14-én a Grave Digger The Living Dead című korongján tehetitek majd meg.

Tovább

Megvannak a jövő évi Brutal Assault első nevei

brutal_assault_2018_meshuggah.jpg

Múlt héten fejeződött be a már 23. alkalommal megrendezett Brutal Assault Fesztivál a csehországi Jaromerben, de a szervezők máris bejelentették az első neveket a 2019-ben augusztus 7- 10 között megrendezendő fesztiválra. Ezek szerint jövőre biztosan a Josefov erőd vendége lesz az A Pale Horse Named Death, az Anaal Nathrakh, a Gutalax, a Meshuggah, a Napalm Death és a Testament is. További infók a jövő évi fesztről ITT találhatóak.

Újra stúdióban a Deftones, dolgoznak az új lemezen

deftones2.jpg

Tavasszal már adtunk hírt róla, hogy vélhetően új lemezen dolgozik a Deftones, hiszen többször posztoltak a stúdióból képeket. A nyári fesztiválok után, most másfél hónapig nem koncertezik a zenekar, így volt némi idő folytatni az elkezdett munkát, mint azt az alábbi Instagram-posztok is tanúsítják. 

Tovább

Nézd meg, hogy buliznak Jamey Jastaék

0hatebreed2017_85_eredmeny.jpg

Jamey Jasta éppen a szóló projektjével járja a világot. Mondhatjuk úgy is igazából, hogy Jasta és a haverok, mert ez egy igazi baráti társaság. Kirk Windstein, Dino Cazares és Howard Jones full kreténben is képesek tolni, mindamellett, hogy a színpadon leszedik a fejünket. Na, de ne dumáljunk, nézd meg, hogy ki lesz a dodzsem koronázatlan királya.

Tovább

Októberben jön az új Bloodbath album!

bloodbath_2018.jpg

The Arrow of Satan Is Drawn címmel október 26-án érkezik a friss, az ígéretek szerint minden eddiginél kriptahangulatúbb Bloodbath nagylemez. A Katatonia, Opeth és Paradise Lost tagok által alkotott csapatba új tagként Joakim Karlsson érkezett a black-horzsolda Craftból, az új dal pedig... Várat még magára. Viszont érdemes várni a friss termést, a Bloodicide című tételben olyan arcok vendégeskednek majd, mint Jeff Walker (Carcass), Karl Willetts (Bolt Thrower/Memoriam) és John Walker (Cancer). Albumborító és dallista alább.

Tovább

Elhunyt Jonathan Davis felesége

davis-wife.jpg

Meghalt Deven Davis, a Korn frontember Jonathan Davis felesége. A 39 éves, egykori pornó színésznővel húsz éve volt házas az énekes, akitől két gyermeke született, Pirate és Zeppelin. A halál oka egyelőre ismeretlen, de az köztudott volt, hogy komoly drogproblémákkal küzdött, amit miatt 2016-ban a valóper is elkezdődött közöttük, ebből viszont nem aztán lett semmi. Érdekes adalék, hogy családi erőszak miatt Jonathan Davis épp tegnap adta be a távoltartási végzésre a keresetet, viszont ezt Deven már nem kapta meg.

Sinsaeneum - Repulsion For Humanity (earMUSIC, 2018)

A hattyú daláról röviden

sinsaenum_2.jpg

Most fejeztem be Bruce Dickinson könyvét, ahol többek közt arról is beszél az öreg, hogy a supergroupok milyen negatív hatással is tudnak egymásra lenni. Az, hogy a Sinsaenumnak a Repulsion For Humanity a hattyú dala lesz-e azt majd a rajongók és az idő eldönti. Mi meghallgattuk jó párszor, most meg ki is beszéljük.

Tovább

Mind Your Manners - Befutott egy új dal Slash-től!

slash_2015.jpg

Már minden rockrajongó jó mélyen bevéste a naptárába, de a rend kedvéért elmondjuk: szeptember 21-én érkezik Slash új nagylemeze, a Living The Dream, melyről már korábban a Driving Rain című dalt megmutattuk. Hétvégére azonban befutott egy új rakenroll-gyorsvonat Mind Your Manners címmel, ami alább hallgatható meg.

Tovább

Így zajlik a Sepultura nyári Európa-turnéja

0sepultura2018_20_eredmeny.jpgIgaz, most minket nem érint a Sepultura nyári kanyarja (februárban úgyis megkaptuk a magunkét), de azért érdemes megnézni a veteránok lenti, még további folytatásokat is kapó minisorozatát, melyben a színfalak mögé nézhet be a nagyérdemű. A kisfilmeknek köszönhetően konkrétan első kézből láthatjuk, hogyan is megy arrafelé a micsoda, mi ez, ha nem rajongóbarát kiszolgálás?

Tovább

Novemberben érkezik a Sick Of It All új lemeze

sick_of_it_all_2017.jpg

November 2-án érkezik a New York-i hardcore-veterán Sick Of It All tizenkettedik stúdióalbuma Wake The Sleeping Dragon! címmel. Az album producere Jerry Farley (Every Time I Die, Demon Hunter) volt, míg a keverést Tue Madsen (Meshuggah, Madball, The Haunted) végezte. A lemezen két vendég is felbukkan majd, mégpedig a Rise Against gitáros énekese Tim McIlrath és a Hot Water Music frontembere Chuck Ragan személyében. Az album borítója, melyet Ernie Parada készített lentebb látható.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum