RockStation

Irány Dél - Új videóval jelentkezett a The Black Keys, pár nap és itt az új album

2021. május 08. - Elisorne

the-black-keys.png

Már 10 éve lassan, hogy a The Black Keys a Lonely Boy-jal rárúgta a világra az ajtót.  Persze előtte is jelentek meg albumaik, de talán elsőre ez a dal jut eszünkbe róluk.  Egy hét múlva , várhatóan Május 14-én megjelenik a legújabb albumuk a Delta Kream. Az ezen szereplő Going Down South kapott most egy hangulatos videót. Kellemes kis nótára sikeredett.

Tovább

Ketrecharc! - Death/hardcore keverék a Tesseract és az Eths tagjaitól

cagefight.jpgÚj formációt indított a modern prog egyik legerősebb csapatának, a Tesseractnak a gitárosa, James Monteith és az Eths énekesnője, Rachel Aspe. A Cage Fight a bemutatkozó dala, a Hope Castrated alapján egy nyakizmokra veszélyes death / HC keveréket tol, talán jobb, ha ti is megnézitek magatoknak!

Tovább

Otthon, édes Moszkva - Két hét múlva jön a Lindemann koncertalbuma

moscow.jpgHamarosan mindenki számára elérhető lesz a Lindemann legfrissebb kiadványa, a Live In Moscow. A tavaly az orosz fővárosban felvett anyagról eddig is szállingóztak a számok, ezek sorába áll most be a Home Sweet Home. Alább csekkolható a videó, ahogy a kiadvány részletei és az eddig kiadott számok is.

Tovább

Jótékonysági licitre dobja az arany- és platinalemezeit a Rammstein

rammstein_2019_2.jpgA Rammstein ott segít, ahol tud! Legalábbis most ez a helyzet, a németek ugyanis elárverezik az évek alatt felhalmozott díjakat, valamint arany- és platinalemezeket, hogy az azokból származó bevételeket különböző szervezeteknek adják tovább. Az első kalapács alá kerülő tárgy Paul Landers platinalemeze, amit a Herzeleid megfelelő eladási számai után kapott.

Tovább

Fel a fehér farit, aztán kezdődhet a buli! - Friss szám a The Night Flight Orchestrától

thenightflightorchestra2021.jpgMint mindig, a The Night Flight Orchestra most is akkora bulislágert pakolt le az asztalra, hogy csak úgy zörög majd a tánctér - ha majd, persze. A White Jeans egyelőre csak egy különálló kislemezként mutatkozott be, albumbejelentés nem járt mellé, de ez nem jelenti azt, hogy ne jönne hamarosan az újabb jó hír. De ha mégsem, egy ideig akkor is meglesz a hallgatnivaló. Tessék veretni neki a Fehér farit!

Tovább

Bővült a jövő évi Nova Rock névsora

nr2019.jpgKomoly nevekkel erősített rá a jövő évi, remélhetőleg már tényleg megrendezésre kerülő Nova Rockra a fesztivál szervezőgárdája. A friss névsorban a legnagyobb húzás a harmadik nap headlinereként a Volbeat, de azért egy Kornra, egy In Flamesre, vagy épp egy Gloryhammerre sem lehet azt mondani, hogy rossz fogás lenne. Részletek alább!

Tovább

More Than Dreaming - Bemutatta a lemeznyitó dalát a Light The Torch

ltt2021.jpgKiadta a második lemezelőzetesét a Light The Torch. A Howard Jonest (ex-Killswitch Engage), Francesco Artusatot (ex-All Shall Perish) és Ryan Wombachert (Bleeding Through) soraiban tudó, bátran all-star brigádnak nevezhető csapat június 25-én hozza ki a kettes korongját, a You Will Be The Death Of Me-t, amiről a remek Wilting In The Light után az egész lemezt indító More Than Dreaming került ki a nagyvilágba.

Tovább

Ruthless címen kiadta a soron következő EP-jének címadóját a Nonpoint

nonpoint_2021.jpgA Nonpoint sem mostanában kezdte az ipart, de legalább szorgosan, szinte adott ritmusban szülte a lemezeket. Ezt a sort a járvány sem törheti meg, igaz a Ruthless képében most szokatlan módon csak egy EP-t kapnak majd a rajongók, amit a saját kiadójukon, a 361 Degrees Records LLC-n keresztül adnak ki. Elsőnek a címadó nóta mutatta meg magát.

Tovább

Hol vagytok, Stonerek? - Bemutatta az első dalát a Bjork-Oliveri tengely szupergruppja

stoner2021.jpgMi van veled? Semmike? Na, azért csekkold csak le a Stöner dalát, mert az öregek azonnal megmutatják, honnan is ered a stoner erő! A két volt Kyuss-tag, Brant Bjork és Nick Oliveri, valamint a dobokat püfölő Ryan Güt által alkotott trió, ahogy nálunk is olvashattátok, június végén hozza majd ki a bemutatkozó anyagát, a beszédes című Stoners Rule-t, erről pedig a Nothin' ki első ízelítőnek. Bátran, csak bátran!

Tovább

KORPIKLAANI & EQUILIBRIUM: különleges vendégekkel készül folk metal est októberben a Barba Negrában!

koreqkonc.jpgFinnország egyik legismertebb folk metal csapata, a KORPIKLAANI a német epikus folk/melodic death EQUILIBRIUM legénységével karöltve veszi kezelésbe a megvonás tüneteit nehezen kiheverő európai közönséget ősszel! A "Majestic European Tour 2021" budapesti állomása 2021.10.24.-én lesz a Barba Negrában, ráadásul különleges kísérőik is akadtak: az északias folk / ambient zenét játszó orosz NYTT LAND mellett maga a KORPIKLAANI énekes Jonne Järvelä nyitja az estét az egyszerűen JONNE néven működő szóló-projektjével, melynek tagja Samuli Mikkonen (KORPIKLAANI) dobos, Jesper Anastasiadis (TURISAS) basszusgitáros és Dimitri Keiski gitáros is.

Tovább

Újra kiadja a korábbi bootleg-sorozatát a Dream Theater

_mg_9543.JPGFriss, újrakevert, újracsomagolt formában újra elérhetők lesznek a Dream Theater hivatalos bootlegjei, amit annak idején Mike Portnoy válogatott és adott ki a csapat saját kiadóján, az Ytsejam Recordson keresztül. A zenekar a sokak által már jól ismert anyagok mellé új finomságokat sem lesz rest előkutatni, az első igazi újdonságot tartalmazó fejezet a proggerek 2017-es, Budokanban adott koncertje lesz, amelyről a teljes Images & Words előadást teszik közkinccsé. Az InsideOuton keresztül gondozott Lost Not Forgotten Archives értelemszerűen nem egyben fog a fanok nyakába csapódni, ezeket a következő években, szépen eloszlatva pakolják majd ki.

Tovább

Egységben az erő! - Friss szám a Rise Againsttől

ra2021.jpgA Rise Against mint mindig, most is bebizonyította, hogy a komoly (politikai) mondanivaló és a bitang erős dallamok szépen megférnek egymás mellett. A június 4-én a friss albumát, a Nowhere Generationt kiadó punk-rock négyes a The Numbers című dalt mutatta be, a nóta maga az egységben az erő mottó köré épül fel.

Tovább

Bemutatta a Nine Inch Nailsszel közös dalát a Health

health.jpgFolytatja a tavaly megjelent albumának hagyományát az industrial vonalon mozgó Health. A csapat nem kisebb névvel dolgozott együtt az Isn't Everyone című tételen, mint a Nine Inch Nailsszel, illetve annak agyával, Trent Reznorral, így az irányt már talán sejthetitek is többen. De hogy hogyan is sikerült a manőver, azt a videó elindítása után minden további nélkül csekkolhatjátok.

Tovább

Pangaea - Megérkezett a második dal az újravett August Burns Red-klasszikushoz

august-burns-red-2020-1000x515.jpgMájus 21-én limitált fizikai példányszámban újra kiadásra kerül az August Burns Red egyik csúcsalkotása, a Leveler. Persze a zenekar nem csak egy ilyen tessék-lássék valamivel akarja kiszúrni a szemünket, az egész lemezt újravéve kínálja fel a rajongóknak, több vendégzenésszel besűrítve. Erre jó példa a másodikként kiadott előzetes, a Pangaea, melyben Misha Mansoor, a Periphery agya penget párat a teljesség kedvéért.

Tovább

...és leszáll a sötétség - Új klipet készített a Five Finger Death Punch

05fingerdeathpunch2020_36_eredmeny.jpgIsmét előkapott egy dalt a Five Finger Death Punch, mégpedig azon nemes célból, hogy videót adjon neki. A kitüntetett feladatot a legutóbbi albumuk, a F8 egyik közönségkedvence, a Darkness Settles In kapta meg, aminek filmecskéjében a zenekari jelenetek mellett a már nálunk többször, több zenekar kapcsán említett, hamarosan bemutatásra kerülő The Retaliators című horrorfilm jelenetei láthatók.

Tovább

Jó vagy így - Megvetted már a Fish! bakelitet? Nem? Így jártál!

fish_2021.jpgKotta sold out lett a Fish! legújabb anyagának, a Pozitívnak a bakelit kiadása, így aztán aki szeretné, már csak CD-n veheti meg az albumot, ez péntektől lett elérhető. Viszont ha lecsúsztál a korongról, akkor a Jó vagy ígyhez készült filmecskében megnézhetitek, hogy mutatna otthon a lejátszón, legalább ennyi jusson. Hadd pörögjön!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum