Még a héten kijön az Andreas Kisser-féle De La Tierra új dala

2020. október 01. - theshattered

delatierraband2016_638.jpgPénteken fog megjelenni a Dél-Amerika különböző országaiból összeállt De La Tierra friss dala. A csapat, amelyben többek között a Sepultura vezére, Andreas Kisser is muzsikál, már elkészült a következő nagylemezének anyagával is, ez tizenöt dalt takar. A felvételre váró anyag értelemszerűen a járvány miatt került parkolópályára.

Tovább

Nekiállt az új szólólemeze felvételeinek James LaBrie

_mg_9623.JPGA Dream Theater rajongóinak most van hova kapkodni a fejüket! John Petrucci a közelmúltban adta ki a Mike Portnoyjal közös szólólemezét, az anyacsapat koncertalbumának híre is megérkezett (ez novemberben landol a polcokon és a platformokon), ráadásul a legújabb löket sem vár magára: James LaBrie nekikezdett a soron következő nagylemezének felvételeihez. A majd valamikor a jövőben kiadásra kerülő anyag a 2013-as Impermanent Resonance utódja lesz.

Tovább

Hivatalosan is megvált az énekesétől az Atreyu

atreyu2015-1000x515-1535118647.jpgA hetekben már ott keringett az éterben, hogy elválnak az Atreyunak és a csapat énekesének, Alex Varkatzasnak az útjai. A két fél most hivatalosan is bejelentette a szétválást, melyet - legalábbis a felszínen - meglehetősen békésen kezeltek. A mikrofont a korábbi hírek szerint a csapat dobosa, Brandon Saller veszi át, akit már legutóbb, az A38-on is ebben a pozícióban láthattunk, igaz, akkor még csak ideiglenes megoldásként. Ez utóbbiról hivatalos megerősítés még nem érkezett.

Tovább

A zene világnapján debütál az új, magyar zenekarokat támogató pálinka márka

egyszervolt.jpgA vadonatúj, Egyszer volt pálinka termékcsalád megvásárlásával négy hazai zenekart, a Hősöket, a Jónás Vera Experimentet, a Margaret Islandet és a Turbo zenekart támogathatod. A márka megálmodói olyan zenerajongók, akik szerettek volna valós segítséget nyújtani a Covid-19 miatt kialakult helyzetben a zenészeknek. Az Egyszer volt megjelenését október 1-re, a zene világnapjára időzítették, ezzel is tisztelegve a zenészek előtt. 

Tovább

Kataklysm – Unconquered (Nuclear Blast, 2020)

Az ősz második legjobb dallamos death metal albuma

kataklysmunconquered.jpg

Tudjátok, mikor alakult a Kataklysm zenekar? 1991-ben. Ez persze önmagában nem érdem, az már inkább, hogy azóta stabilan és megbízhatóan működnek. Az Unconquered már a 14. lemezük, és bár nem sokat változtattak a recepten, igyekeztek azt pár aprósággal gazdagítani.

Tovább

Változik a Korn koncert időpontja!

korn_2019.jpgA Korn eredetileg júniusra tervezett koncertjének átszervezése után eltűnt a Gojira neve a plakátokról. Persze mivel sokakat a francia csapat zenéje (is) érdekelt volna, az illetékesek igyekeztek mindent megtenni, hogy újra összejöjjön a két formáció. Ez sikerült is, nem csak a Gojira, hanem még a 3Teeth is odakerült a listára, ennek viszont volt egy kis ára: a dátum ismét módosult. A három csapat 2021. június 22-én veszi majd be a Papp László Sportarénát, az eddig megvásárolt jegyek továbbra is érvényesek!

Tovább

"A cél természetesen már a legelső pillanatban az volt hogy csak őszintén, adjunk valamit az embereknek..."

The Blindmirrors lemezpremier és interjú

the_blindmirrors_promo_2020.jpgMa jelenik meg, illetve nálunk debütál a The Blindmirrors első nagylemeze, az Enjoy The Ride. Ezen apropóból egy rövidebb kérdezz-felelekkel ostromoltuk meg a csapatot, aki nem ismerné őket, egyrészt minden lényegesebb infót megtudhat róluk, másrészt premier lévén a lemezt is azonnal lecsekkolhatjátok! Élvezzétek az utazást!

Tovább

A Cannibal Corpse, a Dying Fetus és sok más zenekar énekese vendégszerepel a Deeds Of Flesh új albumán

deeds-of-flesh-2020.jpg2018-ban elhunyt a Deeds Of Flesh énekes/gitárosa, Erik Lindmark. A zenekar a veszteséget egy igazi all-star sereggel igyekszik enyhíteni, melyet az új albumukon, a Nucleuson vonultatnak majd fel. A többek között a Cannibal Corpse, a Dying Setus, a Gorguts, vagy volt Suffocation énekeseket összerántó album december 11-től lesz elérhető, erről az Alyen Scourge egy dalszöveges videó társaságában már nézhető, hallgatható. Pluszban mutatjuk, kik is csillogtatják majd meg a hangszálaikat a lemezen!

Tovább

Dino Cazares sem tudja, mi baja Burton C. Bellnek, de a Fear Factory nem áll meg!

fear_factory_2015.jpgA hét híre egyértelműen Burton C. Bell és a Fear Factory (újbóli) szakítása. Az egész valószínűleg a már 2017-ben felvett, viszont mostanában az ének kivételével teljesen lecserélődő új album anyagának kalamajkájából indult ki, bár Dino Cazares szerint erről szó sincs. Igaz, azt sem tudja, pontosan mi baja az énekesnek.

Tovább

Horzsol a zombi vére! - Folytatja a kegyetlenkedést a Six Feet Under

six_feet_under_chris_barnes.jpgPénteken érkezik a Six Feet Under új albuma, a Nightmares Of The Decomposed, melyről eddig két számot ismerthetett a nagyérdemű. A Chris Barnes-vezette veterán death csapat most a Blood Of The Zombie című trekket mutatta meg a nagyközönségnek, melyben egy egész jó, gyilkos alapra ugat rá a világszép énekes.

Tovább

Megvan az új AC/DC-lemez címe?

acdc-2020.jpgValamire készül az AC/DC - értelemszerűen a nagy visszatérésre. A legendás rockcsapat vélhetően az új nagylemezének promócióját kezdte meg a villódzó körvonalakkal ellátott, jól ismert villámjellel, ennek pedig páran már a címét is tudni vélik. Ez jó eséllyel Power Up lesz, amit alátámaszt a "felkapcsolós", már említett promóció, az Angus Young iskolája előtt megjelent reklámplakát, de a hírlevélre feliratkozó oldal szövege is.

Tovább

Long Story Short! - Helo (2020)

Napfénybomba

longstoryshort.jpgLehet, hogy sokan elvesztették a hitüket az utánpótlásban, hogy már nem igazán érdekli az éppen a zenei szempontból reményteli korban lévő ifjoncokat a hangszeres játék, de akkor hogy lehet, hogy mégis sorra kerülnek elő a fiatal csapatok, akiktől leesik az ember álla? A Long Story Short! tagsága is olyan feelinges napfény-pop-punkot tol, hogy öröm hallgatni! Ráadásul bármikor elő lehet kapni, garantáltan megadja a kellő lendületet egy kis "sunshine" életérzéshez! De lássuk csak részleteiben!

Tovább

Friss számmal jelentkezett a Deftones- és SikTh-tagokból Sol Invicto

solinvicto.jpgÚj nótát villantott a Stephen Carpenter (Deftones) és Dan Foord (SikTh) által alkotott Sol Invicto. A Richie Londres gitáros/producer segítsége révén trióban nyomuló gárda a szintén sikthes James Leach-t leakaszva rakták össze az A Reason For Beinget. Ehhez semmi különösebbet nem raktak látványnak, csak a hangok beszélnek helyettük.

Tovább

David Draiman vendégszerepel a rap-rocker Hyro The Hero új számában

0disturbed2019_11_eredmeny.jpgKiadta a We Believe című új dalát Hyro The Hero. Mondjuk ez így nem sokat mond az átlag rockernek, de ha rögtön hozzátesszük, hogy a Disturbed frontembere, David Draiman is megcsillogtatja a tudását a trekkben, máris árnyaltabb a helyzet! Az internetes hősködőknek beszóló téma egy klipet kapott körítésnek, íme az eredmény!

Tovább

Újraszerződött a Nuclear Blasttel a Decapitated

decapitated2020.jpgHamarosan új dalok várhatók a Decapitatedtől! A jó hírt a Nuclear Blasttel való szerződéshosszabbítással egyidőben jelentette be a lengyel death metal csapat, akikről legutóbb a szerencsétlenül a nyakukba akasztott per alatt lehetett hallani. A végül hamis vádak miatt ejtett eljárás után ahogy ígérték, megújult erővel térnek majd vissza, nem valószínű, hogy kopott volna belőlük a lendület. Hamarosan kiderül!

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum