Enyhe szívrohamot kapott Brian May

2020. május 25. - theshattered

0queen2017_56_eredmeny.jpgA Queen gitárosára, Brian Mayre rájár a rúd mostanában. Pár hete a farizmát érte komolyabb sérülés egy kerti balesetben, most pedig egy enyhébb szívrohamot esett át a hetvenkét éves legenda. Maynek szerencsére sikerült átvészelni a rohamot, így már poénosan tekint vissza a természetesen veszélyes epizódra.

Tovább

Albumsimogató: jubileumát ünnepli a Soulfly Omen című albuma

10 éves az utolsó jó Soulfly album?

soulfly_omen.jpg

A Soulfly egy rettentően meghatározó zenekar volt a kétezres években. Emellett ha akarunk, se tudunk elmenni. Illetve nem is feltétlen a zenekar, mert abban jöttek-mentek a tagok. Sokkal inkább Max Cavalera volt a meghatározó. Lehet vitatkozni, hogy az öregnek nem kellene már úgy tenni, mintha gitározna, vagy ordítana, de az érdemeit nem lehet tagadni. Ma tíz éves a Soulfyl Omen albuma.

Tovább

Közösen dolgozta fel George Harrison dalát Jen Majura, Gus G. és Mike Portnoy

maxresdefault_13.jpgAz Evanescence gitárosa, Jen Majura is beszállt a mindenkivel jammelős karanténbizniszbe, melynek során rövidke, egy-másfél percben szállítanak le bizonyos klasszikus dalokat. A lentebb látható teljes sorozat ötödik részében az ex-Beatle, George Harrison klasszikusát, a Got My Mind Set On Yout kapta elő az itt az énekes szerepét vállaló Majura, a társak a "bűnben" Gus G. és Mike Portnoy lettek.

Tovább

A turné, amikor James Hetfield nem tudott gitározni

Vagy ha tudott is volna, nem volt szabad!

0metallica2018_25_eredmeny.jpgJames Hetfield és a nyakában lógó gitár látványa olyannyira összeégett az idők folyamán, hogy már talán hangszer nélkül el sem tudnánk képzelni a jó Papa Hetet a színpadon (elég csak a fenti képet megnézni). Pedig volt egy időszak, amikor kénytelen volt mellőzni a pengetést, sokan talán fejből is tudják: 1992-ben, amikor egy pirotechnikai baleset miatt megsérült az akkor már világsztár státuszban lévő frontember keze. Ezen a turnén a Metal Church riffmestere, John Marshall ugrott be helyette pengetni, James pedig legfeljebb a mikrofonállványt ragadhatta meg - láthatóan elég szerencsétlenül is érezte magát ebben a helyzetben. Láthatóan bizony, mert hogy meg tudunk mutatni egy teljes (bár rajongói) koncertfelvételt erről a körről, a helyszín Oakland, a dátum 1992. szeptember 24!

Tovább

Ezúttal a Mad Max főcímzenéjét dolgozta fel a csupa neves arcból álló At The Movies

atthemovies_1.jpgTina Turner - We Don't Need Another Hero megvan? Tudjátok, a Mad Max 3. zenéje! Na, ezt kapta elő a karanténprojektként üzemelő At The Movies, amiben most kicsit facsartak a felálláson. Ezt a dalt sem kis nevek kapták el, a videó alatt mutatjuk is a listát, elég annyit mondani, hogy az egyszeri projekt mivolta ellenére is közelíti az eredeti felvétel színvonalát!

Tovább

Nergal és Mantas, avagy ilyen a Satanarchist "demonic mixe"

behemoth-2018-august-press-shot.jpgNergal mindig kitalál valamit! Mindig jut valami érdekesség a Behemoth vezérétől, amin lehet csámcsogni, legyen az zenei, vagy nem zenei megnyilvánulás. Az utóbbi azért mindig szebben csend. Most a lengyel zenész azt mutatta meg, hogyan nyomta a Venom klasszikusát Mantasszal, a veterán brit csapat alapító gitárosával. A dal a Satanarchist, az eredmény pedig a monitorról felvett minőségével... Na, azzal inkább várjuk meg a rendes videót!

Tovább

Négyesben folytatja az Archaic!

archaic2020.jpgÚgy döntött az Archaic legénysége, hogy nem keresnek új frontembert Jósa Tamás helyére, hanem házon belül oldják meg a dolgot: Erdélyi Péter kerül át a mikrofon mögé. A zenekar ezzel együtt örömmel jelentette be, hogy a No Name Agency veszi át az ügyeiket, akik a nemzetközi porondon is igyekeznek majd segíteni a thrashereket.

Tovább

Mintha sosem lettünk volna itt

never_here EP megjelenés a budapesti groove metalos Stabbed-től

20190505-stabbed-klipp-76.JPG

Már elérhető minden zenei streaming szolgáltatónál, valamint egy házi playthrough videóval is debütál a budapesti okos groove metalos Stabbed legújabb minialbuma a never_here, mely mondanivalójával és hangulataival kísérteties és aggasztó realizmussal írja le azt a helyzetet és következményeit, amit az emberiség, vagy akár a zeneipar egésze tapasztal az elmúlt hónapokban. /Fotó: Lányi Kristóf/

Tovább

Kész van Corey Taylor szólólemezének anyaga!

0stonesour2018_20_eredmeny.jpgElkészült az egyelőre még ismeretlen című és beltartalmú szólólemezének anyagával a Slipknot és a Stone Sour frontembere, Corey Taylor. A zenész huszonöt dalt vett fel a csapatával, amiből persze jó eséllyel le lesz még hámozva ez-az. A csomag megjelenéséről nincs még semmi konkrétabb információ, de várhatóan még idén napvilágot fog látni.

Tovább

Egy hegynyi vendéggel dolgozta fel a Ghost slágerét az Off The Cross

offthecross.jpgA Ghost dala, a legutóbbi nagylemezen, a Prequelle-n megjelent Dance Macabre az utóbbi évek egyik nagy rockslágerévé nőtte ki magát, ezzel nem érdemes vitázni. És mint minden ilyen kaliberű dalhoz, ehhez is készülnek a feldolgozások. Az Off The Cross nevű zenekar mindezt viszont egy következő szintre emelte, több neves vendéget is belevont a dologba, így többek között az Aborted, az Eluveitie, vagy az Epica tagjait is. Vigyázat, epikusság-hegyek jönnek!

Tovább

Két dalt a 2014-es japán Carcass-turnéról esetleg?

carcass.jpgA japán Trooper Entertainment most nagyon dicsérendő módon ráfeküdt a korábban, a Felkelő Nap Országában felvett bulik, illetve azok részleteinek kiadására. A legújabb finomság a Carcass 2014-es turnéjáról való, ahonnan két dal, a Ruptured In Purulence és a Heartwork felvétele lett szabad préda. A Carcass már készül az új nagylemezére, a Torn Arteriesre, melynek kiadását őszre tervezik.

Tovább

Hallgass bele Jesse Leach punkcsapatának debütanyagába!

00killswitchengag2018_32_eredmeny.jpgHivatalos verzióban is elérhető lett a Killswitch Engage énekese, Jesse Leach által vezetett The Weapon bemutatkozó anyaga. Az A Repugnant Turn Of Events című anyagról előzetesben két dal hallgatható, de egy szigorúan jótékonysági célú vásárlást követően a teljes pakk elérhetővé válik.

Tovább

Megnéznél egy 2000-es, kézi kamerás Slipknot-bulit?

slipknot2000.jpgMost, hogy a koncerteket fújhatjuk még egy ideig (főleg a nagyobbakat), felértékelődtek a koncertfelvételek, esetleg az archívumból előkapart, akár kézikamerás cuccok. Egy ilyen, mármint kézi kamerás felvétel került elő a Slipknot egyik első lemezes turnéjáról (ahogy ők sem, most mi se számoljuk a Mate. Feed. Kill. Repeat.-et), egész pontosan Sacramentóból. Az egy órás bál alatt természetesen csak az egyes számú, szimplán a zenekarról elnevezett korong dalaiból kapott egy nagy merítést a rajongósereg, értelemszerűen a klasszikus felállás jóvoltából. Azé' itt még volt kraft a dologban!

Tovább

Újra támad a perverz ördög - Kiadta a második dalát a Psychosexual

psychosexual.jpgA valljuk be, nem túl veretes Let The Sin Begin után újabb dalt mutatott a volt Five Finger Death Punch dobosa, az itt Devil Daddy néven nyomuló Jeremy Spencer által életre hívott industrial csapat, a Psychosexual. Az ördögös imidzsre és erotikára építő csapat a Lady Killer című dallal folytatja a Torch The Faith címen megjelenő első lemezét, amit valamikor ősszel terveznek majd kiadni.

Tovább

Halasztják a Korn, a System Of A Down és a Deftones koncertjeit

korn_2019.jpgNem törlik, hanem csak halasztják a három nu metal-korszakos ász, a Korn, a System Of A Down és a Deftones budapesti koncertjeit. A három zenekar (természetesen, vagy épp sajnos) különálló estéinek új dátumáról egyelőre nincs hír, de az amerikai zeneipari tendenciákat figyelembe véve leghamarabb is csak jövő nyáron láthatjuk a három csapatot.

Tovább

Publikussá tette a jótékonysági dalát a Shinedown

shinedown_2018.jpgMost már mindenki számára szabadon hallgatható lett a Shinedown dala, az Atlas Falls. A csapat a számot a jótékonysági célokból árusított pólója mellé "adta", amivel több, mint háromszázezer dollárnyi adomány gyűjtöttek össze a járvány idején főszerepet játszó egészségügyi dolgozók számára. Mindezt a zenekar is megfejelte további húszezer dollárral, amiért mi csak a kalapunkat tudjuk emelni! Mutatjuk a dalt!

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum