RockStation

Decemberben jön a nyolcadik Volbeat-lemez, új dalt adtak ki boogie-mesterek

2021. szeptember 23. - theshattered

volbeat2019.jpgSzépen a karácsonyi piacra belőve, azaz december 3-án érkezik a Volbeat legújabb albuma, a Servant Of The Mind. Ez a korong már a nyolcadik lesz a zenekar neve alatt, a fizikai formátumra vágyók CD és dupla vinyl kiadásokat is beszerezhetnek majd.

Tovább

DANCE - LOVE COMMANDO (Proton/E-music Records 1990/2021)

dance_love_commando_mockup.png

Régi új kiadó, régi új lemez... A rendszerváltás körüli zűrzavaros időszakban végleg megszűnt a Hungaroton egyeduralma, számos kiadó alakult, akik meghallva az új idők szavát, igyekeztek teret adni addig mellőzött alműfajoknak, illetve feltörekvő zenekaroknak, lemezhez juttatva őket. Az egyik ilyen kiadó a Proton volt, ahol megjelenhetett az első hazai thrash lemez, a Moby Dick: Ugass kutya! című korongja, illetve 1990-ben a kiadó színeiben debütált a Dance zenekar is.

Tovább

Progos projektben dobol Dave Lombardo

Dave-Lombardo-2.jpgEgyelőre még nem tudni kivel, milyen név alatt, de az elmondása szerint valami igen progresszív projektben dobolt nemrégiben Dave Lombardo. A Slayer egykori dobosa, aki most főállásban a Suicidal Tendencies-ben csépeli a bőröket így elmondhatja, a Satanic Planet után egy újabb különleges csapatban alkot, de ha tradícionálisabb ízekre vágynátok tőle, arra is lesz lehetőség.

Tovább

Jön a SeeYouSpaceCowboy új albuma, bemutatták az első friss nótát!

sysc2021.jpgMisinterpreting Constellations címen kiadta az első új dalát a SeeYouSpaceCowboy, ami bizony a negyedik nagylemezük első előfutára! A több vendégzenészt felvonultató The Romance Of Affliction november 5-től lesz elérhető, de borítót, dallistát és a nevezett nóta videóját már meg tudjuk mutatni.

Tovább

Buliidő van! - Kiadta a Bring Me The Horizonnal közös dalát Tom Morello

tommorello.jpgA furcsa, felemás Highway To Hell után újabb dalt adott ki az október 15-én megjelenő szólóalbumáról, a The Atlas Undergroundról Tom Morello. A frissen kiadott tétel a Bring Me The Horizon tagjaival közös Let's Get This Party Started, ami megint meg fogja cirógatni az érzékenyek "pókösztönét", de legalább nem mondhatjuk, hogy átlagos cucc lenne.

Tovább

Damned - Megérkezett a David Ellefson-féle The Lucid második dala

the-lucid-2021.jpgBő három hét és megjelenik a The Lucid bemutatkozó lemeze. A David Ellefson Megadeth utáni első zenei életjeleit felsorakoztató, rajta kívül Vinnie Dombroskit (Sponge), Drew Fortiert és Mike Hellert (Raven, Fear Factory) magában tudó hard rock csapat bemutatta a második nyilvános nótáját, a Damnedet, csak hogy szokjuk az ízt. Jó lesz ez, na!

Tovább

Bemutatta az októberben érkező lemezének második előzetesét a 1914

1914_band.jpgOktóber 22-én jön a black/death/doom határmezsgyéjén ingázó 1914 új nagylemeze, a Where Fear and Weapons Meet. A Nick Holmesszal közös ...And a Cross Now Marks His Place után megérkezett a második előzetes hozzá, a Pillars of Fire (The Battle of Messines), ehhez egy animációs videó készült. Mutatjuk mind a két tételt!

Tovább

Megjelent az Amberjack zenekar második nagylemeze High Road címmel

aj-2021.jpgAz Amberjack legénysége legutóbbi megjelenésük, a 2020 februári „Promised Land” óta alapvetően kicserélődött, az eredeti felállásból csak Láng Vince énekes maradt. A „High Road” című új nagylemez számos zenész kollaborációjával készült el: a dalszerzésbe Vince mellé beszállt Gábor Andris (Ozone Mama), Makay András, Hantó Doma és Csaba András „Joe” (Mad Robots) is. A banda új albumán közreműködött még Boros Béla és Csaba András „Joe” (basszusgitár), Markó János (dob), Cséry Zoltán és Lukács László (billentyűs hangszerek), Gremsperger Juli és Tóth Kata is. A különböző stílusú zenészek együttműködéséből egy igazán izgalmas és változatos lemez született, amely azonban mégis arra törekszik, hogy modernebb felfogásban, de folytassa a zenekar korábbi hagyományait. A produceri feladatokat Gábor András vállalta, a felvételeket és a mixet Makay András készítette, a mastert pedig Hantó Doma (Phantom Mastering). A lemezbemutató koncert 2021. október 8-án lesz az újranyílt Gödör Klubban.

Tovább

Spiritbox - Eternal Blue (Rise Records, 2021)

Van benne spiritusz...

spiritbox_eternal_blue.jpg

Hozott nekünk a szeptember 17-e egy bemutatkozó albumot a kanadai Spiritbox-tól. Az énekesnő Courtney LaPlante és férje Mike Stringer korábban az Iwrestledabearonce tagjai voltak. 2016-ban azonban megalakították saját együttesüket Spiritbox néven. Jó munkához idő kell szokták mondani, lássuk hát, hogy mi tartott eddig.

Tovább

Asylum - Ilyen lett a két Slipknot-csemetét a soraiban tudó Vended friss nótája

vended.pngEgyszerre áldás és átok, ha egy csemete a szülő példáját követve zenésznek áll. Áldás, mert instant figyelem övezi őket, átok, mert egyből jön a hasonlítgatás az ősökhöz. A Vended, amiben Corey Taylor és Shawn Crahan, a Slipknot két oszlopos tagjának fiai zenélnek, név szerint Griffin Taylor (ének) és Simon Crahan (dob), tagadni sem akarja, honnan vették az ihletet, szinte nyers verzióban lehozza a felmenők muzsikáját. Erre jó példa a frissen kihozott Asylum, melyet már mutatunk is. Nem rossz ez, de azért ne helyezzétek olyan túl magasra azt a bizonyos lécet! Még érezni, hogy csemeték.

Tovább

Hamarosan jön a Lock Up új dala!

lockup2021_1.jpgKét személyi változáson is átesett a Lock Up. Nicholas Barker helyét Adam Jarvis (Misery Index, Pig Destroyer) vette át, az ének fronton pedig a visszatérő Tomas Lindberg révén dupla támadás várható a november 26-án érkező The Dregs Of Hades-on. Előzetes nóta még ugyan nincs, a Dark Force Of Conviction szeptember 30-án jön, de a borítót és a dallistát már bemutatta a büntető brigád. A felvételekről Kevin Sharp, a zenekar "másik" énekese árult el pár szót.

Tovább

Invisible Monster - Megérkezett a Dream Theater második lemezelőzetese

dt2021.jpgMához egy hónapra jelenik meg a Dream Theater legújabb lemeze, az A View From The Top Of The World. A progmetal császárai ezért kiadták a korong második előzetes tételét, az Invisible Monstert, ami a The Alient követi amúgy a sorban. A nevezett két nótát leszámítva még öt szám lesz a korongon, persze egyik sem lesz sokkal rövidebb hat és fél percnél - hosszabb annál inkább!

Tovább

Rob Halford. Rocker és biztosítási tanácsadó

judaspriest-4.jpgA Plymouth Rock Assurance reklámjain igazából nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy most nevessünk, vagy sírjunk. Jó, persze, ott a Metal God, Rob Halford, ami baromi jó, csak hát az egész annyira gáz ősmetal sztereotípia, hogy viszket tőle az ember kicsit. De hogy értsétek a dolgot, mutatjuk a nevezett reklámokat.

Tovább

SCEPTOR: RISE TO THE LIGHT (Pure Steel Records, 2021)

Ahogy azt az 1985-ös sztenderd megkívánja

sceptor_rise.jpg

A régi-új amerikai énekessel kiálló német Sceptor kilenc évvel a bemutatkozó korong után jelentkezett a második nagylemezével. A csapat - ahogy a név, a borító és a dalcímek is sugallják - tiszta, azaz mindenféle külső behatástól mentes heavy metalban utazik, épp úgy, ahogy azt az 1985-ös sztenderd megkívánja.

Tovább

Örökre - Új videó a Szellemtől

szellem1_foto_berkesi_agota_mirjam.jpgÖrökre című dalához készített akusztikus videót a pop-punkban utazó Szellem. A márciusban megjelent legutóbbi kislemezének címadó trackjét adja elő, ezúttal egy szál gitárral az előadó. Az új videó a Nortyx Hangstúdióban került rögzítésre, és a Szellem YouTube csatornáján való közzététellel egy napon megjelent a digitális zenei platformokon is audió formátumban.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum