RockStation

Vortex - Itt a Jinjer új dala!

2021. június 17. - theshattered

jinjer.jpgMegérkezett a Jinjer legújabb tétele, a csapat következő nagylemezének első előzetes dala. A Vortex és annak videója lentebb látható, hallható. A csapat új nagylemeze augusztus 27-én érkezik a Napalm Records gondozásában Wallflowers címmel.

Tovább

AMORITE: ARCHAIC FACES OF ECSTASY (Sun & Moon Records, 2021)

Nem a sört lóbáló headbangerek kedvence

amorite_archaic.jpg

Az Amorite neve nem lehet ismeretlen a magyar death metal mezőnyben otthonosan mozgó hallgatók előtt. A 2014-ben duóként indult Komárom-Esztergom megyei formáció hat éve jelentkezett az Invisible Fire című bemutatkozó anyagával, majd rá egy évvel egy EP is megjelent az Amorite logója alatt. Fizikailag mindkét hanganyag kazetta alakjában öltött testet, utóbbi a Gravitomagnetic Instability-vel megosztott split formájában. A két kiadvány a magyar undergroundban elhintette ugyan a csapat nevét, de a nemzetközi mozgalomba történő kilépéshez ebben a formában kevésnek bizonyultak.

Tovább

Instrumentális számokat adott ki Alex Lifeson

alexlifeson_gibson_richardsibbald.jpgKét nótával törte meg a csendet a Rush volt gitárosa, Alex Lifeson. Az egyelőre csak a honlapján hallgatható tételek a Kabul Blues és a Spy House címet viselik, ezeket ITT találjátok meg. A veterán gitáros a Gibsonnal való ötven éves együttműködésére egy különleges gitárt mutat majd be (innen is a dalok apropója), az erről szóló kisfilm lentebb mutatja magát.

Tovább

Kiadta az első dalát az Unto Others

untoothers.jpgA Roadrunnerhez szerződött az Idle Hands néven indult, tavaly viszont névegyezés miatt Unto Othersre módosult csapat. Az ezen a néven megjelenő első nótájuk a When Will Gods Work Be Done, ezt az alábbiakban találjátok. Fontos infó, hogy ha minden jól megy, október 19-én Budapesten is látható lesz a négyes, ugyanis ők fognak a Behemothnak, az Arch Enemynek és a Carcassnak bemelegíteni.

Tovább

Novemberben jön az Obscura új nagylemeze

obscura2021.jpgA Valediction lesz a címe az Obscura új albumának. A november 19-re beütemezett alkotás az első lesz a csapat tavalyi újraszervezése óta, amikor is Steffen Kummerer mellől mindenki más lelécelt, hogy aztán az Obsidious nevű új formációban folytassák. A helyükön az ismét a zenekar soraiban nyomuló Jeroen Paul Thesseling és Christian Münzner kenik neki, melléjük David Diepold szállt be a dobok mögé. Az első kislemezdal júliusra várható.

Tovább

Visszakerült a zenekarhoz a Soundgarden közösségi média felületeinek használati joga

soundgarden.jpgJúnius 15-től kezdődően újra a Soundgarden három tagja, valamint a menedzsmentjük kezeli a zenekar közösségi felületeit, így a hivatalos weblapot, a Facebook-, az Instagram-, valamint a Twitter-oldalukat. Ezzel az átvétellel egy komoly vitakör zárult le a csapat és Chris Cornell özvegye, Vicky Cornell között, ugyanis utóbbi kezelte az imént említett site-okat, nem kevés bosszúságot okozva a zenészeknek. A szinte szappanoperába illő oda-vissza pereskedés persze még nem ér véget, ez még sok egyéb más vonalon fut.

Tovább

Sermons Of The Sinner - Új dalt adott ki a K.K.'s Priest

kkspriest2021.jpgKiadta a második lemezelőzetes dalát a K.K. Downing-vezette K.K.'s Priest. Az augusztus 20-án nagylemezzel támadó heavy metal csapat, melyben a szintén ex-judasos Tim Owens, azaz Ripper énekel, a Sermons Of The Sinnert adta ki a nagyközönségnek, ehhez pedig egy videó is jár! A korong nem mellesleg ugyanezt a címet fogja viselni.

Tovább

Go Ahead And Die - Go Ahead And Die (Nuclear Blast)

A Cavalera márkanév tovább bővül

go-ahead-and-die-c.jpg

Max Cavalera neve egybeforrt a metal zenével. A kilencvenes évek egyik, ha nem a legnagyobb alakja volt. Azokban az években években három (Sepultura, Nailbomb, Soulfly) zenekart épített fel, ami a mocsokból eljutott a világhírnévig, a kultikus státuszig.  Ezek mellett nem volt rest és vendégszerepelt olyan zenekaroknál, mint a Deftones, vagy a Limp Bizkit. Az ezredforduló után sem unatkozott, hiszen a Cavalera Conspiracy-ben és a Killer Be Killed-ben is aktív szerepet vállal a mai napig. Most meg itt van a Go Ahead And Die elnevezésű projektje.

Tovább

Szeptemberben jön Steve Hackett új albuma

stevehackett.jpgSzeptember 10-én jelenik meg a legendás gitáros, Steve Hackett legújabb albuma, a Surrender of Silence. A tizenegy dalos korong - és elődje, a januárban kiadott Under A Mediterranean Sky - anyagát a karantén ideje alatt rakta össze az öreg, aki erre a korongra határok nélküli örömzenét ígér. Dal egyelőre nincs, de borítót és dallistát már tudunk mutatni!

Tovább

Mario Duplantier: "Lars egy zseni!"

gojira-main-pub-2021-gabrielle-duplantier-lo-1613500091.jpgMíg sokan ekézik Lars Ulrich-ot, addig a Gojira dobosa, Mario Duplantier egyértelműen kedveli a Metallica dobosának játékát - és nem szór a tudásának szintjéről unalomig ismételt, csontig lerágott félmondatokat. Duplantier egyértelműen a számára egyik legfontosabb dobosként írta le az öreget, akit be is vett a tíz abszolút kedvence közé, egyszerűen zseninek titulálva őt.

Tovább

I’m Dorothy: klippel az első friss dal Dodoéktól: SorsszerűÚj klipes dallal jelentkezett az év elejétől I’m Dorothy néven működő zenekar, amely élén a Dorothyból ismert Gere Dorottya áll. A “Sorsszerű” az első saját szerzemény, ami ezen a néven készült el, korábban pedig a Nagy Feró 75. születésnapjára megjelent “Feró 75 - Ahogy Ti zenéltek…" lemezre vették fel az “Ez csak Rock and Roll” című Beatrice dal feldolgozását. Az új videó Hajnal Ádám és Epos Tomi (ST3VIDEO) munkája; a dal hamarosan online streaming felületeken is elérhető lesz!

Tovább

Chino Moreno énekel a Health új dalában

health.jpgA Nine Inch Nails után újabb nagy neveket akasztott le a Health. Az indusztriál vonalas trió Anti-Life című tételén nem más énekel, mint maga Chino Moreno, a Deftones frontembere. A dalt a Dark Nights: Death Metal Soundtrackre készítették amúgy, aminek a producere Tyler Bates. A különleges dalokkal operáló album digitálisan mától, fizikai formában péntektől lesz elérhető.

Tovább

Megérkeztek a Fekete Zaj fesztivál első fellépői

Thy Catafalque dalok a mátrai éjszakában

zaj_foto_bands_through_the_lens_4.JPGIgen masszív, 50 fős névsorral rukkolt elő a Fekete Zaj fesztivál, ami évről évre az underground legkülönlegesebb szélsőségeit gyűjti csokorba. Az idei fellépők közt is a nemzetközi felhozatal legkülönlegesebb ékköveit, a hazai szcéna izgalmas előadóit köszönthetjük, de van olyan produkció, ami kifejezetten és kizárólag a Zaj miatt áll színpadra. /Fotó: Bands Through The Lens - Somogyi Lajos/

Tovább

BEYOND - ELHAGYOTT VÁROS (GrundRecords, 2021)

Gyöngyösi thrash csapás

beyond_elhagyott_varos_cover_2000.jpgA hazai thrash metal gyökereit kutatva előbb-utóbb belefutunk a gyöngyösi Beyond zenekarba. Az 1982-ben Fuji néven indult csapat ott volt a stílus meghonosítói között, nevüket a miskolci Atomic, a soproni Moby Dick és az ózdi Remorse mellett illik emlegetni, ha a magyar thrash metal első generációjáról esik szó.

Tovább

Ismét stúdiózik a Randy Blythe-féle Saudade

saudade2021.jpgÚj dalon dolgozik a Lamb Of God énekesének mellékprojektje, a Saudade. A nyugisabb atmoszferikus zenét játszó, alkalmi formációkat öltő csapat (már ha hívhatjuk így) ezúttal Gil Sharone (The Dillinger Escape Plan), Todd Wilkinson (Team Sleep) és Chuck Doom (Team Sleep, Crosses) zenei tudását hozta egy kalap alá. Eredmény hamarosan!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum