RockStation

Jönnek a nyuszik és a Red Fang!

2021. október 25. - KoaX

red_fang_2016_1.jpg

A Red Fang egyedi humoráról ismét tanúbizonyságot tesz. Ha nem hiszed el, akkor csekkold a legújabb klipjüket, amit a Rabbit In Hives című dalra forgattak. Pap is lesz, koporsó és persze gyászmenet. Na, nyomassad, ne olvasgass!

Tovább

Monolord - Your Time To Shine (Relapse Records, 2021)

A nyuszi halott és élvezi

monolordyourtime.jpg

Támadnak a svédek! Húsgolyóval dobálnak, arra kényszerítenek, hogy bútorokat rakjunk össze, hogy feketén igyuk a kávét és folyamatosan a zenéjüket hallgassuk. Nos, az utóbbival nincs is problémám. Pláne, amíg olyan zenekarokat kell hallgatnom, mint a Monolord, akik hamarosan kihozzák legújabb albumukat. Azonban a Your Time To Shine-t már meghallgattam!

Tovább

Útra kel a kétezres évek magyar undergroundját bemutató Kisterem könyv

2_1.jpgKönyvbemutatókon keresztül is bemutatja majd a Kisterem című könyvét Bali Dávid. A kis példányszámban kiadásra került, elővételben - még a két újranyomás mellett is - az utolsó darabig elfogyott könyveket az ország öt pontján népszerűsíti majd a szerző, mindegyik állomáson vendégekkel kísérve.

Tovább

Forradalom – Fatal Error dal és klippremier

fatal_error_kep_foto_bikali_sandor_1.jpgFennállásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Fatal Error. A jubileumi év apropóján dupla lemezt készített a zenekar, október 29-én meg is fog jelenni. Ez a Fatal Error negyedik (és egyben ötödik) nagylemeze, melynek címe Művirágok karneválja. A duplalemez első korongja júniusban online már megjelent, a második viszont csak most fog napvilágot látni. Erről hozták el most Forradalom című új klipes dalukat előfutárként. (fotó: Bikali Sándor)

Tovább

Egy hónap és jön a Pathology albuma, itt az újabb előzetes!

pathology2021.jpgAhogy már nálunk is olvashattatok róla, november 19-re lőtte be az új albumának, a The Everlasting Plague-nek a megjelenését a Pathology. A szaftos death metalt toló kvartett a Dirge For The Infected révén már a harmadik dalt hozta ki az egyébként tucatnyi nótát felsorakoztató anyagról. Mutatjuk a fontosabb infókat!

Tovább

Albumsimogató: MINDFLOWERS: 3RD (Periferic Records, 2015)

mindflowers_3rd.PNG

Talán az instrumentális muzsikák a leginkább azok, melyek az évek előrehaladtával legkevésbé veszítenek aktualitásukból; erre a gondolatra alapozva vettem most elő a budapesti Mindflowers harmadik nagylemezét, mely ugyan 2015-ben jelent meg, de lehet, hogy ma sem késő felhívni rá az érdekeltek figyelmét. Itthon, bár többen is világszínvonalon művelik, ez a muzsika mindig is a periférián mozgott. Emlegethetem akár az European Mantra, akár a Special Providence nevét, de felhozhatnám példaként Szekeres Tamás szólólemezeit, vagy a jelennél maradva Kékkői Zalán friss korongját is.

Tovább

Eldovar - Közös lemezt ad ki a Kadavar és az Elder

eldovar.jpgMegvan az Eldovar neve? Valószínűleg azért nem, mert ez egy összeolvasztott formáció a Kadavarból és az Elderből. A két zenekar tagjai a tavalyi "világvége" alatt dobták össze az A Story Of Darkness & Light című anyagot, ez december 3-án fog megjelenni. De mégis milyen lett a végeredmény? Itt a From Deep Within, az anyag első előzetese, próbáljátok ki ti is!

Tovább

MY HAVEN - UNTIL (Szerzői kiadás/Pure Steel Promotion, 2021)

Finn dallamközpontúság

my_haven_until.jpg

Jó két évtizede annak, hogy az Amorphis, a Stratovarius, a Sentenced, a Children Of Bodom, a H.I.M. és a Nightwish nyomában (remélem, senkit sem hagytam ki a legnagyobb nevek közül) szinte az összes finn tó partján felbukkantak olyan fiatalok, akik fölényes hangszeres tudás birtokában igyekeztek rácsatlakozni a nemzetközi, vagy legalábbis az európai metal vérkeringésére. Talán többen is emlékeznek még a Twilightning, az Imperanon, a To/Die/For, az Entwine, a Catamenia és társaik nevére…

Tovább

Siren Song - Friss dal jött Jerry Cantrelltől

jc2021.jpgA jövő héten érkezik az Alice In Chains gitárosának, Jerry Cantrellnek az új szólólemeze, a Brighten. A közel húsz éve kiadott Degradation Trip Volumes 1 & 2 után megjelenő anyagról a legfrissebb kislemezdal szerepét a Brighten tölti be, melyhez most videó nincs, viszont olyan dalról beszélünk, ami anélkül is betölti a teret, szóval...

Tovább

Te megmutatnád anyunak a zenédet? Az Archspire megtette!

archspire_shimonkarmel_2_web.jpgA szülők nem mindig értik a gyerekek zenéjét, de talán valamilyen szinten érthető a dolog. Viszont ha gyors és technikás death metalt tolsz, a reakció máris kicsit radikálisabb lehet - kivéve ha jóarc a mutter! Az Archspire anyukák pedig igazán azok! A zenekar még a premier előtt mutatta meg nekik a Drone Corpse Aviator cseppet sem könnyed filmjét, ezt, mármint az erre adott reakciókat pedig jól megörökítették a nagyvilágnak.

Tovább

Master Of Illusion - Itt egy új dal a Battle Beasttől

battlebeast2021.jpgJanuár 21-én érkezik a Battle Beast új nagylemeze, a Circus Of Doom. A csapat, hogy legyen mivel áthidalni az addig eltelő időt, kiadta a korong első előzetesét, a Master Of Illusiont, ami azt a jó értelemben slágeres, szint ellenállhatatlanul dallamos metalt hozza, mint eddig megszokhattuk tőlük. Ha eddig kedvelted őket, most sem fogsz csalódni!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum