Bones - Új klip az August Burns Redtől!

2020. április 08. - theshattered

august-burns-red-2020-1000x515.jpgÚj videó készült az August Burns Red pénteken megjelent albumához, a Guardianshez. A Bones című nótához fabrikált filmben nem meglepő módon a csontok és a röntgenfelvétel kapják a főbb szerepet, így a radiológus beállítottságú olvasóinknak külön csemege lesz. A dal természetesen sokaknak ismerős lehet már.

Tovább

A halál angyalkája - Apa-lánya projekt a Darkane gitárosától

darkane-daughter-sings-slayer-1280x720.jpgA család mindig kéznél van, ha éppen valami mókára lenne szükség! Mondjuk legyen az a móka az Angel Of Death feldolgozása - kézenfekvő mulatság, a legtöbb családban felcsendül ez a riffsorozat vasárnap délutánonként, amikor az ebédet pihenik ki. A Darkane gitárosának, Christofer Malmströmnek és a tizenkét éves lányának, akárhogy nézzük, nem egy nagy was ist das ez a metaltörténeti alapmű, apa penget, kicsi szőke lány visít, thrashel, aztán... Igazából kész is a könnycsorgató családi videó!

Tovább

Hazamehetett a Death Angel dobosa, Will Carroll!

death-angel2019.jpgElhagyhatta a kórházat a korábban a koronavírus-fertőzés miatt kómába esett Death Angel-dobos, Will Carroll. Kétheti bentfekvés, nagy mennyiségű tüdőfolyadék lecsapolása és a fertőzéssel való küzdelem után végre majdnem teljesen felépülve távozhatott a felügyelet alól, erről pedig örömmel számolt be a korábban már egyes álhírek szerint halottnak nyilvánított zenész.

Tovább

Külön is megy a Baronessnek!

baronesscolorclosefull-web.jpgEgy szó szerint távolsági zenélgetős videót készített a Tourniquet című dalához a Baroness. Az e-maileken, SMS-eken és telefonhívásokon keresztül lenavigált filmben mindenki otthon vette fel a saját részét, hogy aztán a végén az egész egy gyönyörű egységgé álljon össze. A korábban már klipes dalként kihozott nóta eredetileg a tavalyi remekművön, a Gold & Grey című albumon jelent meg.

Tovább

Tavaszköszöntő extrém-metal kollázs

10 kötelező lemez a karantén időszakra

xxx.jpg

Rég volt már lemezajánló, tulajdonképpen tavaly, de kellett pár hónap, hogy összegyűljön legalább tíz figyelemreméltó korong ebben az év eleji dömpingmentes időszakban. Plusz itt van ez a rohadt vírus is... Amíg koncertre nem tudunk menni, addig íme pár lemez, amik talán enyhítik a karantén nyújtotta szűkös lehetőségeket és kicsit szétrombolják a kezdődő agorafóbiát, vagy a kiújuló klausztrofóbiát. Bontsatok rá egy sörre és ássátok bele magatokat a következő tíz kiváló albumba! 

Tovább

Omega Diatribe: turné helyett turnévideó

omegadiatribe2020.jpgA globális méretű rendkívüli helyzetet generáló korona vírus (COVID-19) miatt, többek között a budapesti Omega Diatribe turnéja is ment a levesbe, amit a srácok egy élő klippel ellensúlyoznak, aminek anyagát a tavalyi Penultimate Fall Európa turnén rögzítettek. Alább hallhatjátok is a második lemez egy klasszikus tételét, az Extrinsic című. dalt, immáron Lucsányi Milán hangjával, valamint Szpuszenik Richárd dobjátékával, aminek hangját a tavalyi Akvárium Klubos koncert alkalmával örökítették meg.

Tovább

Online koncertet ad a Kvelertak!

0kvelertak2020_16_eredmeny.jpgEgy egy állomásból álló világ körüli turnéra indul a Kvelertak, azt is online! A március 10-én Budapesten is fellépett, így lényegében most mondhatjuk, az egyik utolsó itt koncertezett csapat egy streamelős koncertet, valamint utána egy beszélgetős sessiont fog adni a rajongóknak, melyre április 10-én, azaz pénteken, magyar idő szerint este 9-kor fog sor kerülni.

Tovább

Közös EP-vel jön az Exhumed és a Gruesome

exhumed-gruesome-twisted-horror-split-680x680.jpgTwisted Horror címen érkezik az Exhumed és a Gruesome új split anyaga, mely mindenféle halasztást mellőzve, a Relapse gondozásában kerül majd ki a megfelelő helyekre. A június 5-én megjelenő anyagról a Gruesome egy könnyed dala, az A Mind Decayed már hallgatható lett, ezt mutatjuk nagy szeretettel!

Tovább

EP-t adott ki a Green Day, már hat új dal készen van egy következő anyagra

green-day-dinner-party-promo-2020-credit-pamela-littky.jpgA Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong nem kicsiben játszik, főleg, ha termékenységről van szó. Most, hogy otthon ül, már hat dalt meg is írt egy valamikor megjelenő következő anyagra, de hogy addig se legyen oka éhezni a fanoknak, egy háromdalos EP-vel szolgáltak a nagyközönségnek (nem az említett dalok anyagából). Az Otis Big Guitar Mix EP az 2012-es albumtrió korszakában felvett dalok kicsit "felgitárosított" verzióiból áll, csemegének pont érdekes, amíg nincs más.

Tovább

Együtt játszotta a Rush klasszikusát Charlie Benante, Alex Skolnick és Roberto "Ra" Diaz

anthrax-testament-st-rush-cover-1280x720.jpgKarantén-szupergroup! Ez a kifejezés megfelelő fedőnév lehet az otthon zenélgető muzsikusok alkalmi összeröffjeire. De miért is lett feldobva ez a félgagyi cím? Mert három olyan arc, akikről talán már hallottatok innen-onnan, azaz Charlie Benante (Anthrax), Alex Skolnick (Testament) és Roberto "Ra" Diaz (Suicidal Tendencies) gondoltak egyet, összedobták, amijük van és eljátszották a Rush egyik legnevesebb klasszikusát, YYZ-t. Miért? Szimplán csak a "jólérzés" és a hangulat miatt! Jól tudnak az ilyenek is esni a szűkösebb napokon!

Tovább

2009-es dán konceret adott ki a Metallica

0metallica2010_18.jpgMegérkezett a Metallica Mondays harmadik fejezete, melyben ezúttal 2009. július 22-re, Koppenhágába kalauzol el minket a csapat. A buli természetesen a Death Magnetic lemezbemutató turnéjának keretében lett adva, akkor, amikor július 20 és 28 között öt (!) este is felléptek a Forum Københavnban. Az első két Metallica Mondays-koncert alkalmával élt adományozási lehetőség most is játszik, a lelkes rajongók az előző vetítések alatt összesen 15000 dollárral gazdagították a Metallica által kiszemelt négy jótékonysági szervezet számláját.

Tovább

Fear Tomorrow - Sötét zúzda a Fit For An Autopsytól!

ffaa2019.jpgA Fit For An Autopsy a legfrissebben kiadott dalával, a Fear Tomorrow című tétellel sem fog beállni a vidám, napfényes tematikájú zenekarok sorába. A "minden, ami csak sötét és borús" témakört felölelő klippel megtámogatott dal kegyetlen, mint mindig, de hát mint tudjuk, az élet is néha az szokott lenni. Itt van hozzá az aláfestés!

Tovább

A koronavírus-járvány hatása az élőzenei- és fesztiválszektorra

0metallica2018_100_eredmeny.jpgAz alábbiakban a Music Hungary Szövetség és a Hétfa Kutatóintézet közösen készített, járványhelyzettel kapcsolatos könnyűzeneipari helyzetelemzését találjátok. A statisztikákban jól látszik, mekkora kiesést szenved el a koncertek és fesztiválok törlésével az élőzenei szektor, milyen hatással van az az érintett dolgozókra.

Tovább

Elmarad az idei Nova Rock!

nr2019.jpgIgaz várható volt, de most már teljesen biztos: hivatalosan is elmarad az idei Nova Rock fesztivál! A döntés az osztrák szövetségi kancellár utasítása értelmében született, miszerint június végéig minden koncertet és fesztivált megtiltottak Ausztriában. A szervezők mindenki türelmét és megértését kérik.

Tovább

Sok-sok kétezres évek eleji koncertfelvétel jöhet?

meshuggah1.jpgLiberated Tape Archive címen indult el körülbelül egy hónapja az a YouTube csatorna, ahová elsősorban eddig ki nem adott, csakis privát archívumokban fellelhető koncertvideókat tesznek fel. Itt persze egy esetben sem kell DVD minőségű kép- és hanganyagra számítani, viszont egy rakat olyan filmet látni, ahol több ma is jól menő zenekar nyomatta már akkor is nagy hévvel, vagy éppen ma már nem, vagy nem igazán létező gárda igyekezett az el nem ért világhírnév felé. A teljesség igénye nélkül mi is mutatunk párat az előbbi kategóriából. A menü röviden: Avenged Sevenfold, Meshuggah, Ill Nino, Killswitch Engage, Chimaira, Papa Roach.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum