RockStation

Videóval debütált az Amorphis új dala, az On The Dark Waters

2022. január 28. - theshattered

amorphis2021.pngAhogy illik is, újabb lemezelőzetest adott a világnak az Amorphis. A finnek a február 11-én megjelenő Haloról az On The Dark Waterst szemelték ki, a körítés a szokásosan minőségi.

Tovább

Kissin’ Dynamite - Not the End of the Road (Napalm Records, 2022)

Van még glam metal???

kd_nteotr_cover.jpg

A Kissin’ Dynamite valahogy nem hajlandó tudomásul venni, hogy már nem 1988-at írunk – és milyen jól van ez így. A 15 éve működő német formáció továbbra is a KISS-Poison recept szerinti aréna rockban utazik, és az idei lemezük mindössze egyetlen meglepetést tartogat: azt, hogy milyen jó lett.

Tovább

KMA - Folytatódik a norvég Shining bulihadjárata

shiningkissmyass.pngA KMA, azaz a Kiss My Ass címet adta a következő bulislágerének a norvég Shining (a svéd azért kicsit komorabb stílusban keni). Az IDGAF lemez harmadik előzeteseként kiadott nóta tisztán mutatja, hogy már régen vége az indusztriálos matekos szeletelésnek, még ha sokan "kérik" is a visszatértét. Ez a vonat elment, de megjött a seggcsókolda! Fel a partysusogóst!

Tovább

Mi az? Maszkos amerikai zúzda és nem a Slipknot...

...de nem is a Mushroomhead!

kissingcandice2021.jpgEz kérem szépen a Kissing Candice, aminek nu metalt és metalcore-t keverő tagjai ugyanúgy maszkok alá rejtették magukat, mint Corey Taylorék. No persze a zene a korszellemnek megfelelően kicsit fiatalosabb és energikusabb (még ha érezni is, hogy néhol csúszik a csomó), de ez talán el is várható. A hangulatba, meg úgy általában a zenéjükbe a frissen megfilmesített Hallowed Grounddal igyekeknek betekintést nyújtani.

Tovább

Még mindig brutálisan jó a Shape Of Despair! Megérkezett a finn doom metalosok harmadik lemezelőzetese

shapeofdespair_studio2_henri-koivula.JPGAlig egy hónap és megjelenik a finn doom metal nagyágyú, a Shape Of Despair visszatérő nagylemeze, a beszédes című Return To The Void. A már két előzetes dallal (de még milyennel!) rendelkező anyaghoz megérkezett a harmadik promós szám is, ez a Forfeit. A körítés hiányát maga a szerzemény pótolja, a stílus kedvelői már röppenhetnek is a play gombra!

Tovább

Piggy - Friss dallal jelentkezett a Skunk Anansie!

skunk-anansie-january-2022-promo.jpgÚj dal érkezett a Skunk Anansie-tól. Ideje is volt már, hiszen az Anarchytecture 2016-ban jelent meg, ami lassan barátok között is hat év, ennyi idő pedig sosem telt el két anyaguk között, persze a feloszlás idejét nem számolva. A Piggy egy erősen politikai mondanivalóját a zenei is igyekszik alátámasztani, íme a végeredmény!

Tovább

The Abysmal Eye - Szétvisz a Meshuggah új dala

meshuggah_2022.jpg

Azt ugye már egy-két hete tudjuk, hogy az Atomic Fire Records gondozásában április 1-jén érkezik a Meshuggah régóta várt új korongja, az Immutable. Az első dalra azonban már várunk egy ideje, de a várakozás csak eddig tartott, ugyanis befutott az első dal, a The Abysmal Eye. Mondhatnánk, hogy a szokásos, de a Meshuggah esetében így van ez jól.

Tovább

Bemutatta az új lemezének borítóját és dallistáját az Arch Enemy

arch_enemy_2021.jpgAz Arch Enemy kislemezdalok lassú adagolása végső soron csak egyet jelenthetett: kisvártatva érkezni fog a teljes album is. Igaz, erre még ugyan egyet-kettőt kell aludni, de az biztos, hogy Deceivers címen lesz elérhető és július 29-én fog megjelenni. A borító és a dallista már van, a következő kislemezdal, a Handshake With Hell jövő hét pénteken érkezik. A Behemoth-tal, a Carcass-szal és az Unto Others-zel közös lemezbemutató turné a jelenlegi tervek szerint október 16-án éri majd el Budapestet.

Tovább

Öt az egyben

Rövid ítélet az Amberjack, a Halocraft, az Ivan & The Parazol, a Midnight Danger és a Psychoprism új lemezeiről

5in1.PNG

A múlt héten megkezdett gondolatsor folytatásaként következzen további öt olyan lemez, melyek ugyan kivétel nélkül tavalyi megjelenések, de a friss kiadványok szempontjából holtszezonnak tekinthető éveleji időszakban sem késő ismerkedni velük. 

Tovább

Joey Belladonnával tolta a Holy Divert a Drowning Pool

0antrax2019_14_eredmeny.jpgHajón utazni élvezet. Hajón utazni úgy, hogy közben orrba-szájba dől a metal a színpadokról... Erre talán nincsenek is szavak! A ShipRocked 2022 utasai még talán ezekben a percekben is nyomják a bulit, ahol több mint huszonöt zenekar húzza a talpalávalót - persze nem egyszerre -, miközben a felfokozott hangulat miatt egy-két alkalmi összeállást is el lehet csípni. Egy ilyen a Drowning Pool, és az Anthrax énekesének, Joey Belladonnának a közös muzsikálása, az előadott dal nem más, mint Dio klasszikusa, a Holy Diver.

Tovább

A Darkest Hour énekesével adott ki dalt a debütalbumára készülő melodeath csapat, a Darkness Everywhere

darkness-everywhere-1-photo-by-michelle-nisbet.jpgNem meglepő, ha nem ismerős a Darkness Everywhere neve, hiszen csak 2020-ban alakult az egyébként is a bemutatkozó lemezére készülő csapat. A zenekarban, amely a korai Darkest Hour és Unearth vonalat lőtte be magának olyan arcok zenélnek, mint a Creator-Destructor Records tulajdonosa, Ben Murray és Zack Ohren, aki a Machine Head, All Shall Perish és a Carnifex anyagainak producere volt. Ha ez eddig nem lenne elég érdekes, a csapat a friss dalához, a The Grand Impacthez nem kisebb arcot akasztott le, mint John Henryt, a Darkest Hour énekesét - szóval igencsak érdemes ráfülelni a témára.

Tovább

Kiadja a tavalyi szimfo-livestream koncertjét az Architects

architects-web-crop-ed-mason-1.jpgAkkora (mind közönség-, mind kritikai) sikert aratott az Architects tavalyi lemeze, a For Those That Wish To Exist, hogy a csapat tavaly decemberben egy szimfonikus zenekarral, a Parallax Orchestrával kiegészülve tokkal vonóval (hehe) eljátszotta azt. Az egész helyszíneként a méltán híres Abbey Road Studiost szemelték ki és mivel a nagybetűs estén online közvetítették a fellépést, így hamarosan bárki számára elérhetővé teszik azt. A találó módon For Those That Wish to Exist at Abbey Road címre keresztelt csomag március 25-én jelenik meg, erről (ha esetleg nem láttátok volna élőben) az első ízelítő az Impermanence lett.

Tovább

Megkezdte a turnéját a Ghost, friss dallal kezdték a szettet

ghost_hysteria_slider-980x600.jpgTegnap este megkezdődött a Ghost és a Volbeat közös turnéja. A friss lemezre készülő, immár Papa Emeritus IV irányítása alatt dolgozó brigád egy kotta friss tétellel, a Kaisarionnal kezdte a műsort, emellett pedig a Hunter's Moon és a Metallica átiratuk is bekerült az egyébként a slágereket dupla csőből zúgató szettbe. A dallista és az említett dalok rajongói felvétele az alábbiakban található meg. A nagylemez, az Impera március 11-re várható, a magyar koncert a tervek szerint május 18-án lesz.

Tovább

Magnum: The Monster Roars (Steamhammer, 2022)

Veretes bácsizene

magnummonsterroars.jpg

Az új év első komolyabb megjelenése a Magnum aktuális anyaga volt – legalábbis számomra. A brit hard rock egyik alapintézménye átlag kétévente jelentkezik új lemezzel, és ezen a világjárvány kedvéért sem változtattak. Leírni is tereh, a The Monster Roars már a huszonkettedik a sorban. De mit is rejt ez a borzalmas borító?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum