RockStation

“I’m not sure what we’re gonna do next year, but I am sure we’re gonna do a lot of stuff”

Interview with Mark Morton, Lamb of God’s guitar player

2022. augusztus 09. - moravsky_vrabec

lamb_of_god_travis_shinn.jpgLamb of God will release their new album, Omens, in October, but the first leg of their tour will reach Hungary on the 10th of August. We had a good chat with Mark Morton, their guitar player, who gave us some insights on tour preparation, the recording process, and even on signature guitars – among other things.

Tovább

Soulfly - Totem (Nuclear Blast, 2022)

A döglött lélek toteme

totem.jpg

Újabb év, újabb lehetőség és újabb album, amin Max Cavalera dolgozott. Lassan vége a nyárnak és ezt beharangozandó augusztus 5-én meg is jelent a Max által vezetett Soulfly tizenkettedik stúdióalbuma, amely a Totem névre lett keresztelve. Hogy a védőszellem odafigyel-e a Cavalera klánra azt lentebb olvashatjátok.

Tovább

Megjött a Becoming The Archetype harmadik lemezelőzetese

bta2022.jpgMáris friss anyaggal támad a nemrégiben a visszatérő, ráadásul a mikrofon mögött újra Jason Wisdommal nyomuló Becoming The Archetype. A technikás zúzdák mesterei a tíz év szünet után megjelenő Children Of The Great Extinctionről már a harmadik nótával jelentkeznek, ez a The Calling címet kapta a keresztségben. Nem elfelejteni, a teljes anyag augusztus 26-tól lesz elérhető!

Tovább

Palindrom dalt adott ki a Heilung

heilung_2022.jpgMi az a palindrom? Ami oda- és visszafelé olvasva is ugyanazt az értelmes mondatot adja ki. Klasszikus példa a "Géza kék az ég". Így már tuti megvan. A Heilung kicsit magasabb szintre emelte ezt az egészet, az augusztus 19-én megjelenő Drif korong Tenet című dala egy az egyben ugyanaz odafelé és visszafelé hallgatva, néhol még a szöveget is ehhez igazították. Az egész alapja a Sator négyzet, ami a legkorábbi fennmaradt kétdimenziós palindrom, amire még függőlegesen is igaz az előbbi kitétel, de... inkább jöjjön maga a dal!

Tovább

Ozzy és Tony Iommi zárta a Nemzetközösségi Játékokat

ozzy_2022_1.PNGIgaz, egyelőre csak rajongói felvételen, de nézhető a Nemzetközösségi Játékok záróünnepségének rockzenei szempontból igencsak kiemelkedő fejezete, azaz amikor Ozzy és Tony Iommi egy fél Black Sabbath reunion keretében eltolta a Paranoidot. A Black Sabbath utolsó (koncert)dobosával, Tommy Clufetosszal és Adam Wakemannel kiegészült duó fellépése az alábbiakban nézhető meg. Mint ismert, nem ez az egyetlen közelmúltbeli kollaborációja a két legendának, Ozzy új lemezén is penget majd Iommi mester, a közös daluk már szabadon hallgatható.

Tovább

“Még nem tudom pontosan, mit csinálunk jövőre, de jó sok mindent, az biztos”

Interjú Mark Mortonnal, a Lamb of God gitárosával

lamb-of-god2022travis-shinncrop.jpg

A Lamb of God új albuma, az Omens, októberben jelenik meg, de a turné első köre már augusztus 10-én elér Magyarországra. Beszélgettünk egy jót Mark Morton gitárossal, aki mesélt a turné előkészületeiről, arról, hogyan zajlott a lemezfelvétel, és még a “signature” gitárokról is.

Tovább

Budapestre jön Marco Mendoza!

marcomendoza2022.jpgSzeptember 14-én a Backstage Pubban ad koncertet, a több zenekar soraiból, így a The Dead Daisiesből és a Whitesnakeből ismert basszusgitáros, Marco Mendoza. Emberünk az eddig kiadott korongjainak anyaga mellett az új nagylemezét, a New Directiont mutatja majd be, ennek a megjelenése a koncert után két nappal, szeptember 16-án várható. A koncert Facebook eseménye ITT található, a jegyeket ITT tudjátok megvenni.

Újabb lemezelőzetes jött a Demon Huntertől, itt a Heaven Don't Cry

demon_hunter_2022.jpgEgy aránylag szellős, persze hatalmas refrénnel megtoldott tétellel folytatja a szeptember 9-én megjelenő lemezének, az Exile-nak a promócióját a Demon Hunter. A Heaven Don't Cry már a harmadik előzetes a húsz éves fennállását ünneplő csapattól, a dalhoz az eddig megszokott képi körítést örökítették tovább, ami inkább egy vizuál, mint videó, de a nóta úgyis elviszi az egészet a hátán. Nyomattások!

Tovább

Meglepetés koncertet adott a Wackenen az Amon Amarth

amon_amarth_promo_2022.jpgA Wacken híres arról, hogy álnév alatt egy-egy nagy név meglepetés bulit ad, valami lehetetlenül korai időpontban. Az idei évre az Amon Amarth-ot kérték fel, akik a Guardians Of Asgaard név alatt nyomattak egy hatdalos műsort. A friss nagylemez, a The Great Heathen Army megjelenésének alkalmából adott szettben két nóta debütált a korongról, a címadó mellett az előzetesben kiadott Get In The Ring mutatta meg magát.

Tovább

Albumsimogató: Tankcsapda - Connektor :567:

567.jpg

A Tankcsapda hazánk megkerülhetetlen rockzenekara. A hazai rock banda. Mindenki ismeri, mindenki ordította egykor Lukács szövegeit. El sem tudom képzelni, hogy van olyan rockzene iránt rajongó ember, akinek ne lett volna olyan korszaka, amikor ne hallgatott volna Tankcsapdát. Hihetetlen belegondolni, hogy huszonöt éves az én kedvenc TCS albumom, a Connektor :567: . Nézzünk is kicsit utána, hogy mi a pálya ezzel az albummal.

Tovább

Iron Maiden és Megadeth a 2023-as Wackenen

csm_woa23_bandposter_060822_597bfaed4f.jpg

Alighogy véget ért tegnap a világ legnagyobb metal fesztiválja az észak-németotszági Wackenben, a szervezők máris bejelentettek pár nevet a miheztartás végett. Ezek szerint jövőre fellép a fesztiválon az Iron Maiden, a Megadeth, a The Dropkick Murphys, a Wardruna, a Jinjer, a Beartooth, a Two Steps From Hell, az Ensiferum, a Deicide, a Pentagram, a Nervosa és a Burning Witches is. Persze ez közel sem a teljes névsor, jönnek majd nevek később is, a telt ház meg úgyis garantált.

Így szólna a Metallica klasszikusa, ha a Rammstein írta volna

denis_pauna.jpg

Denis Pauna már többször volt oldalunk vendége. Igazi specialistája ő az "Így szólna" típusú átiratoknak. Most a Metallica talán legnagyobb klasszikusát, a Master Of Puppets című etalont ültette át a Rammstein stílusára. Sőt, nem átallott hozzá német szöveget írni. A végeredmény: fantasztikus!

Tovább

Klippel támad az At The Gates, videót kapott a Garden Of Cyrus

atthegates-estersegarra.jpgÚjabb videót kapott az At The Gates legutóbbi albuma, a The Nightmare Of Being. A csapat a Garden Of Cyrus klipje mellé egy igencsak elgondolkodtató turnébejelentést is társított, ősszel ugyanis az In Flames és az Imminence társaságában kelnek majd útra. Üröm az örömben, hogy Magyarországot ez nem érinti, viszont Bécs ott van a helyszínek között, ha esetleg december 2-án ráérnétek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum