RockStation

Rockdallal tér vissza a BAAB zenekar – Megy az elszívó dalpremier

2022. május 18. - rockstation

baab_cover.jpeg

A srácok sokáig érlelt nagylemezük megjelenése után kicsit háttérbe vonultak, hogy új anyagokon dolgozzanak – ennek a munkának az első, közönség által hallható eredménye a Megy az elszívó. Az új single a zenekar eddigi egyik legzúzósabb nótája. A pörgős rockdal ezúttal is a bandától megszokott, gazdag jelentéstartalommal bíró szöveggel párosul, amivel áthallásosan – és néhol direktben is – reflektálnak a jelenleg is fennálló, globális helyzetre. /Fotó: Jónás Jácint/

Tovább

Jön a Psycroptic nyolcadik lemeze, bemutatták a nyitódalt!

psycroptic2022.jpgAugusztus 5-én érkezik az ausztrál extrém metalos Psycroptic friss anyaga, a Divine Council. A már két évtizede zakatoló gépezet elsőként a lemez nyitódalát, a Rend Asunder-t és a hozzá forgatott videót mutatta meg a nagyközönségnek. A dalban egyértelműen bizonyítják, hogy az extrém és technikás nem feltétlen egyenlő a befogadhatatlan zajhalmazzal, viszont nem kell megijedni: tökös zúzda ez a javából - nyakmelegítés erősen ajánlott előtte!

Tovább

Perry Farrellel tolta a Smashing Pumpkins

smashing2020.jpgKülönleges fellépéssel jelentette be a közös, sajnos csak az USA-ra kiterjedő arénaturnéját a Smashing Pumpkins és a Jane's Addiction. A Smashing' ugyanis - lényegében összeolvasztva a két bandát - Perry Farrell háttércsapataként adta elő az 1988-as Jane's Addiction klasszikust, a Jane Says-t. A dalt ebben a verzióban a The Howard Stern Showban mutatták be, ennek a felvétele pedig az alábbi. Hogy aztán a turnén is így kerül-e majd elő, majd október-november folyamán kiderül!

Tovább

Nézz bele a My Chemical Romance visszatérő koncertjébe!

my_chemical_romance_2022.jpgBeindult a My Chemical Romance hamarosan Magyarországot is érintő turnéja. Az eredetileg korábbra tervezett, viszont a Világvége miatt eltolt kör első koncertjére tegnapelőtt került sor, a huszonegy dalos szettben a friss tétel mellett egyéb érdekességek is felcsendültek. Ha szereted a spoilereket, akkor már csapathatod is, mutatjuk a pontos dallistát és néhány dalt a buliról!

Tovább

Am I Right - Itt egy friss tétel James LaBrie pénteken megjelenő szólólemezéről

labrie2022.jpegMájus 20-án, azaz e hét pénteken jelenik meg a nemrég Budapesten is hatalmasat ment Dream Theater énekesének, James LaBrie-nek az új szólólemeze, a Beautiful Shade Of Grey. Az anyagról harmadik és egyben utolsó előzetesnek az Am I Right mutatkozott meg, mely a Devil In Draget és a Give And Take-et követi a sorban. Íme a nevezett dalok és a korong borítója, dallistája!

Tovább

Last minute jótékonysági program ma estére

Punk the Capital: Building a Sound Movement

ptc.pngAmikor a punk rock felrobbantotta Washington DC-t, ez a jelenség az erőtől duzzadó zene, a mély barátságok és tiszta elmék hatalmas együttállása volt. A helyszín valószínűtlen, az időzítés tökéletes. A 2019-ben készült Punk the Capital című film azt az inspiráló történetet mutatja be, hogy minden akadály ellenére milyen módon honosodott meg ez az egyedülálló szubkultúra.

Tovább

Skillet - Dominion (Warner/Magneoton, 2022)

Gitárgazdag popzene

skillet_dominion.jpg

Az amerikai Skillet visszatérő vendég a hazai fesztiválokon, illetve koncert színpadokon. Legközelebbi jelenésük a VOLT Fesztivál egyik húzóneveként júniusban, Sopronban lesz esedékes. A hazai média mégsem viszi túlzásba a négyes szerepeltetését. Egy kezemen, pontosabban néhány ujjamon meg tudnám számolni, hogy hány magyar nyelvű virtuális ajánlóba futottam bele az idei Dominion kapcsán.

Tovább

Kilépett az As I Lay Dyingból Josh Gilbert, a zenekar basszusgitárosa

fb_img_1570701624252.jpgA szünetet is számolva tizenöt év közös munka után otthagyta az As I Lay Dying sorait Josh Gilbert, a zenekar basszusgitáros-vokálosa. A hivatalos közlemény szerint "más zenei lehetőségek" miatt hagyta ott a csapatot, akármit is jelentsen ez. Az átmeneti helyettese a Miss May I-ból ismert Ryan Neff lett, hivatalos pótlás egyelőre nincs. A tavalyelőtt kilépett Nick Hipa helyén jelenleg Ken Susi penget az Unearthből.

Tovább

William DuVall @ Akvárium Klub, 2022.05.12.

Ez a csupasz zene

wd_213004.jpg

Már olyan régen írtam koncertbeszámolót, hogy nehezen veszem fel a fonalat, a sok lemezismertető után megpróbálok visszatalálni oda, ahol abbahagytam a lezárások előtt. De erre vártam, végre ismét vannak korlátozás nélkül koncertek-fesztiválok és rögtön elsőnek egy olyan koncert aminek az elmaradását nagyon fájlaltam. Amikor először hallottam William DuVall szólókoncertjéről, biztos voltam benne, hogy mindenképpen látnom kell! Azután jött a Covid és a halasztás, majd a második, harmadik, stb. hullám, végül letettem róla.

Tovább

Új dalt mutatott az Oceans Of Slumber: itt a Hearts Of Stone

oos2022.jpgBemutatta a következő sorlemezének, a Starlight And Ashnek a második előzetesét az Oceans Of Slumber. A még februárban kiadott The Waters Risingot a Hearts Of Stone követi a sorban, a korong pedig július 22-én érkezik majd. A friss tételhez most csak egy egyszerűbb vizuál járt körítésnek, de a nóta úgyis magáért beszél.

Tovább

Mese - Itt a Felleng látványos videóval kísért dala!

bik002961643182504530.jpgEgy nagyon király, szó szerint egy mesét mondó klippel jelentkezett a Felleng. A videó a srácok friss dalára, a Mesére készült el, a Felleng-fanok tuti nem csalódnak majd! Ha nem ismernétek őket, viszont bejön a nagyon dallamos, punkos elemeket is használó rockzene, már cuppanhattok is rájuk! A csalódás kizárt! Premier következik!

Tovább

Interjú Stephen Brodsky énekes-gitárossal és Adam McGrath gitárossal, a Cave In tagjaival

„Itt van minden, amivel valaha próbálkoztunk, csak most sikerült is megvalósítanunk.”

cave_in_int_2.jpg

Ha a néhai Caleb Scofield emléke előtt tisztelgő Final Transmissiont nem tekintjük rendes sorlemeznek, akkor tizenegy esztendő után jelentkezik idén új albummal a post-hardcore vonulat egyik meghatározó zenekara, a Cave In. A Heavy Pendulum címet viselő friss anyaguk az első, amelyen a Caleb helyébe lépő Nate Newton játszik, és amelyet a Relapse Records ad ki. Ez adta az alábbi beszélgetés apropóját. /Fotó: Jay Zucco/

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum