RockStation

Top 20 metal zenekar, ha már agyonhallgattad a Hammerfallt

1. rész

2021. január 26. - moravsky_vrabec

hammerfall_2019.jpg

A minap rámírt egy kedves barátom, hogy adjak pár ötletet zenekóstoláshoz. Kedvenc bandája a Hammerfall, valami hasonlót keres, és inkább élő ember javaslatára hallgat valami obskúrus algoritmus helyett. Elkezdtem gondolkodni, végül arra jutottam, hogy számítógépen kényelmesebb gépelni, mint telefonon, így megszületett ez a cikk.

Tovább

Kint zakatol - Megérkezett a második ÖnÉsÖn lemezelőzetes klip!

on_es_on_foto.jpgAz ÖnÉsÖn zenekar 1989-ben alakult Tatabányán. Ez az alakulás azóta is tart. A dallamos hard rock muzsikában utazó, sok viszontagságot megélt csapat 2015-től újra az eredeti felállásában játszik. A banda hamarosan új lemezzel jelentkezik, melyről már a második lemezelőzetest teszik közzé.

Tovább

Autumn And Carbine - Animációs videót készített a Code Orange

code_orange_2020.jpgÚjabb klipes dalt szült a Code Orange tavalyi albuma, az Underneath. A márciusban kihozott anyag Autumn And Carbine című dalát érte a megtiszteltetés, melyhez a zenekar egyedi, saját készítésű motion capture alapú videót készített, amit egy disztópikus környezetbe ágyaztak be. Fura, de frankó kis film lett!

Tovább

Már egy éve, hogy elhunyt Sean Reinert - Egyórás filmmel tiszteleg előtte a DrumTalk

sean-reinert.jpgHogy rohan az idő, már egy éve annak, hogy elhunyt a Cynic dobosa, Sean Reinert. A tagadhatatlanul nagyhatású dobos emléke előtt egy közel egyórás filmmel tiszteleg a DrumTalk online dobműsor, amiben olyan nevek szólalnak meg többek között, mint Gene Hoglan, Tomas Haake, Dirk Verbeuren, Steve DiGiorgo.

Tovább

Izgalmas bejelentést tesz a Korn

korn_2019.jpgVárhatóan a közeljövőben bejelent valamit a Korn. Mondhatnánk, hogy ez biztos valami meglepetés lesz, de kicsi az esély rá, hogy ne egy új anyag, vagy legalább dal(ok) legyen(ek) a háttérben. Nem sokat falazott a zenekar tékozló fiúja, a saját zenekarával, a Love And Death-tel két hét múlva lemezt kiadó Head sem, aki a Kerrangnek fecsegett kicsit a tervekről.

Tovább

Jótékonysági online műsorra készül a System Of A Down

soad-clementeruiz-2020.jpgMagyar idő szerint szombat 18:00-kor jótékonysági műsort fog adni a System Of A Down - egyelőre nem tudni, ez mit is jelent pontosan. A műsor teljes bevétele a Hegyi-Karabah Köztársaságbeli háború sebesültjeinek megsegítésére megy majd. Sőt, hogy zeneileg is érdekesebb legyen az esemény, ezután debütál majd a tavaly bemutatott Genocidal Humanoidz videója, úgyhogy SOAD-fanok, szombatot szabaddá tenni!

Tovább

Labdazsonglőrök kappankara - AC/DC-feldolgozással ünnepelték a Barca feletti győzelmet az Athletic Bilbao focistái

20210119093349_athletic-ac-dc_original_imagen.jpgVan az örömnek az a szintje, amikor a bősz lendületben egy alkalmi feldolgozás-zenekart csinálsz. Igen, van! Nem sűrűn, de előfordul. Erre példa az Athletic Bilbao focistáinak ad hoc muzsikus kara, akik az AC/DC egyik legnagyobb slágerével, a Highway To Hellel, illetve annak eljátszásával ünnepelték meg, hogy egy hosszabbításgóllal legyűrték a Barcelonát a Spanyol Szuperkupában. A slágerlistákra biztos nem férnek majd fel, de nem is azért jött ez össze!

Tovább

Ektomorf – Reborn (Napalm Records, 2021)

Zoli újjászületett

ektomorfreborn.jpg

Remeg a recenzőr keze a billentyűzet felett. Eddigi rövid pályafutásom alatt most először fordul elő, hogy az érintett zenekar valószínűleg olvassa majd a kritikát. Mi lesz, ha nem tetszik majd? Mármint a lemez nekem, aztán meg a cikk nekik. Lelövöm a poént: ilyesmi nem fog előfordulni; a Reborn jól sikerült.

Tovább

"A testvérem egy elnyomó személy és én nem foglalkozok ilyen emberekkel"

schenker.jpgNem jó a kapcsolata Michael Schenkernek és a bátyjának, Rudolfnak. Az idén a zenei karrierjének ötvenedik évfordulóját ünneplő ifjabbik Schenker állítása szerint a bátyja elnyomja őt, így nem is igazán tartja vele a kapcsolatot, persze a kötelező köröket leszámítva. Ezt a friss lemezének, a pénteken megjelenő Immortalnak egyik promós interjújában mesélte, amikor rákérdeztek, hogyhogy Klaus Meine nem szerepel az említett korongon, ha már a Scorpions dalának, az In Search Of A Peace Of Mindnak az új kiadása ott figyel majd.

Tovább

Mocskosul fröcsögő dübörgés - Friss nótát adott ki a Disentomb

disentomb-2019.jpgLehet, hogy valamennyivel már "könnyebb" zenét játszik a Disentomb, mint az indulásakor tette, mégis még olyan tömény mennyiségben szakadnak a riffek a brutális death metalt toló csapattól, hogy úgy kell megkeresni az arcizmokat egy friss nóta után. Így fog járni az is, aki meghallgatja az újonnan elszabadított Broken Under Your Symbol of Atonementet is, viszont ez egy olyan szenvedély, amit érdemes űzni! A zenekar ígéretei szerint az év folyamán jönnek majd a további dalok is!

Tovább

Klipet készített a Travis Barkerrel közös számára a Fever 333

fever-333-2020.jpg

Filmet forgatott a tavalyi EP-jének a Wrong Generationnek a címadó dalához a Fever 333. A rap-rock trió ezen dalában Travis Barker egyik dalának, a Carry Itnek egy részletét használja fel, így a videóban és egyébként magában a nótában is ott figyel a Blink-182 révén megismert dobos. A filmecskéből, ahogy magából a dalból is dől az energia, legalábbis igyekeztek szintre hozni a nézni- és hallgatnivalót.

Tovább

Új albummal jelentkezik a Bongzilla!

bongzilla.jpg

Na, és miért olyan nagy extra, hogy a stoner metalban utazó, ebéd helyett (is) marihuánát fogyasztó brigád új albummal jelentkezik? Azért mert a legutóbbi, Amerijuanican albumuk óta TIZENHAT év telt el! Ennyit még Axl Rose sem tökölt, de még a Tool is előbb hozott ki albumot. A John Hopkinsnak emléket állító album a Heavy Psych Sounds gondozásában jelenik meg, aminek az előrendelése február másodikán veszi kezdetét! Örülünk?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum