RockStation

Tomorrow Is Another Day - Régi dal, friss videó a Don Gattotól!

2020. november 27. - theshattered

don_gatto.jpgÚj klipet villantott a Don Gatto. A Tomorrow Is Another Day című szám eredetileg a csapat 2018-as Sawdown című EP-jén jelent meg, innen lett kiemelve újbóli szemlére. Higgyétek el, még mindig karcol!

Tovább

Klipet készített az Elton Johnnal közös dalára Steven Wilson

sw2020_1.jpgBemutatta a már korábban, a következő albumának első előzeteseként kiadott Personal Shopper videóját Steven Wilson. A jelenleg nem feltétlen a gitárok környékén kószáló muzsikus a vásárlási mániáról szóló számot a ténylegesen vásárlómániás zenészlegendával, Elton Johnnal közösen vette fel, a filmecske lentebb látható. Wilson albuma, a The Future Bites január 29-re várható.

Tovább

Black Stone Cherry – The Human Condition (Mascot Records, 2020)

Ember az embertelenségben

2020-black-stone-cherry-the-human-condition.jpg

Kentucky hősei, a Black Stone Cherry tagjai egyszerű – és a maguk egyszerűségében abszolút szerethető – déli srácok, akiknél nincs megjátszás. Az ember azt kapja, amit lát. Így aztán jómagam is készséggel elhiszem nekik, ha úgy nyilatkoznak a friss kiadvány beharangozásaként, tizenkilenc év és hét album után azt akarták bizonyítani, hogy még mindig bárkinek szétrúgják a valagát. Tőlük nem is kell elvont művészlelkekre valló fellengzős rizsázást várni. Más kérdés, hogy egy hozzájuk hasonló, sokat megélt csapat az x-edik lemezét éppúgy felvezetheti ilyen vakerral, mint az x+1-ediket.

Tovább

Riffhullámokban - Trivium-téma húsz ízben Pete Cottrelltől!

0trivium2018_01_eredmeny.jpgFogta, átírta, felvette, megosztotta! Pete Cottrell ismét riffgyúrt, méghozzá a Trivium egyik legismertebb dalának, az In Wavesnek a főtémáját szeretgette meg kicsit, melynek eredménye egy már szinte megszokott, de ötletes huszas lista lett. Emberünk most is igyekezett a legnagyobb skálát lefedni, így lesz itt thrash, nu metal, death, punk, meg kutya füle tudja, még mi, aki kedveli az ilyeneket, már kattinthat is a play-re!

Tovább

Karrierösszegző hangulatú albumra készül a Soulfly vezére, Max Cavalera

0soulflay2018_57_eredmeny.jpgÉrdekes koncepcióval állt elő a következő Soulfly-lemezre Max Cavalera. A brazil legenda azt tervezi, hogy minden korszakát megidézi majd a jövőre, viszont azon belül egyelőre még ismeretlen időben megjelenő korongon, kezdve a korai, nyers témáktól a thrashen át a törzsi témákig. Erről a Primordial Radionak beszélt nemrégiben az ocsmány rasztájától megvált énekes-gitáros.

Tovább

Deep State - Folytatódik - egyben befejeződik - a Sick Of It All karanténsorozata

sick_of_it_all_2018.jpgBedobta a katanténzenés sorozatának hatodik, egyben utolsó elemét a Sick Of It All. A ritkábban, vagy egyáltalán nem játszott dalokat bemutató, otthon muzsikálós sorozatuk friss szeletében a Deep State került elő, a szám maga a két évvel ezelőtti Wake The Sleeping Dragon! című nagylemezen mutatkozott be a nagyvilágnak.

Tovább

Ezek az év legjobb lemezei, legalábbis a Revolver szerint

killerbekilled2020press.jpgIgaz, még hátra van egy bő hónap ebből a 2020-nak hívott szívásból, de már kezdődnek az évértékelések. A Revolver kezdte meg a sort és mint mindig, most is összeszedték, melyek azok az albumok, amelyek (szerintük) talán kicsit szebbé tették ezt az amúgy igen sötét évet. Nos, helyenként azért mi is egyet tudunk érteni vele, de mint tudjuk, a szubjektivitás igen erős és makacs valami.

Tovább

Folyamatosan írja a dalokat a Vio-Lence, jövőre jön a visszatérő EP

vio-lence.jpgJavában nyomja a dalírást a Vio-Lence, egy dal kivételével már készen is van a csapat visszatérő anyaga. A 2018-as újrarántás óta két tagcserén átesett csapat már Bobby Gustafsonnal (Overkill) és Christian Olde Wolbersszel (Fear Factory) csapatja a felvételeket, melynek az eredménye jó eséllyel valamikor jövőre lesz elérhető.

Tovább

Közös könyvet készített Till Lindemann és a The Kelly Family énekese, Joey Kelly

rammstein_concert_2019.jpgMielőtt még bárki bármi rosszra gondolna (nem mintha szokványos párosításról lenne szó a szerzők tekintetében), semmi rossz nincs ezeken a lapokon! Csak kígyók, azok sem a nadrágukból, hanem az Amazonas környékéről. A hivatalosan Amazonas: Reise zum Rio Javari című képeskönyv a rengeteg utazós kép mellett interjúkat is tartalmaz a két énekestől, valamint pár Lindemann verset, csak hogy abból is jusson gazdagon.

Tovább

Friss dal jött a Living Colour- és God Forbid-tagokat összerántó Disciples Of Veritytől

disciples-of-verity_1.jpgI Am I címen friss nótát mutatott Disciples Of Verity. A Living Colour énekesét, Corey Glovert és a God Forbid dobosát, Corey Pierce-t is magába foglaló csapat jövőre adja majd ki az első nagylemezét, addig is itt egy újabb, kiváló ízelítő!

Tovább

Divided klippremer: Flo V. Schwarz vendégszereplésével készült el az Until The Stars Turn Cold

A Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekessel készült el a Divided legfrissebb videoklipje. Az “Until The Stars Turn Cold” a júliusban megjelent “Behind Your Neon Eyes” lemez zárótétele. A zenekar alább saját szavaival részletezte a klip és dal háttértörténetét.

Tovább

Új dalt adott ki a Brent Hinds-féle West End Motel

0mastodon2017_32_eredmeny.jpgRaisinha címen friss tételt villantott a Mastodon gitárosa által vezetett West End Motel. Az anyazenekarával éppen friss albumon (amiből lehet, hogy kettő lesz) dolgozó fürtös gitáros ezt a számot a feleségéről nevezte el, lentebb csekkolható ez a szerelmi vallomás. A formáció előző dala, a New Wave Kid szeptemberben került bemutatásra.

Tovább

Raging Speedhorn - Hard To Kill (Cargo Records, 2020)

Amikor a régi jó dolgokból új jobb lesz

ragingspeedhornhardtokill.jpg

Drága jó békebeli kétezres évek közepe! A korszak, amikor full elegendő volt egy zenekarnak a zászlójára tűznie a féktelen hedonizmust, és a nihilizmust, és ennyivel bőven elegendő belbecset szolgáltatni a mondanivalónak. A Raging Speedhorn tipikusan az a parti zene volt, ami a maga elbaszott élvhajhászatával tudott lenyűgözni. Másfél évtizeddel ezután pedig most jöhet az újra rátalálás.

Tovább

Feldolgozással tiszteleg a Journey előtt a Firstborne

firstborne2020.jpgFriss, igaz, most nem saját nótával jelentkezett a Chris Adler és James LoMenzo által fémjelzett Firstborne. Az alig egy hete Sacred Lights címen új számot pattintott kvartett a Journey-klasszikus Separate Ways-t kapta elő és formálta saját arcára, ami mint kiderült, Chris Adlernek már régi álma volt. Mondjuk azt megnéztük volna, hogy Randy Blythe hogy dobja ki ezeket a magasakat! :)

Tovább

A természet az Ördög temploma - Friss nóta a Primordial-vezér, Nemtheanga oldalhajtásától, a Dread Sovereigntől

Jövőre érkezik a Dread Sovereign legújabb, sorban harmadik nagylemeze, az Alchemical Warfare. A Primordial frontembere, Nemtheanga által vezetett ős-doomos súlybrigád a klippel kísért, igen frankó és hangulatos Nature Is The Devil's Church révén adott némi előzetes falatot a korongból, a teljes csomag január 15-től lesz elérhető. Kérem szépen, így kell meghozni az étvágyat!

Tovább

Végre, kis gitár! - Új dalt mutatott Steven Wilson

sw2020_1.jpgSteven Wilson rajongói nem a túlharsogó gitárok miatt fognak emlékezni a zenész legújabb, The Future Bites című lemezére. Az annak idején a Porcupine Tree agyaként megismert muzsikus ugyanis az előzetes dalok alapján inkább az elektronikusabb vonalat igyekszik becélozni az eredetileg idénre tervezett, viszont jövőre átcsúsztatott lemezével (a gitárok hanyagolását, vagy legalábbis kevésbé szem előtt tartását mondjuk nyilatkozta is). Nos, pont emiatt a promós tételei között egész frissítően hat az akusztikus gitárra épülő, újonnan kiadott 12 Things I Forgot. Aki megijedt az eddigi számoktól, most kicsit fellélegezhet!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum