Kuriózum japán noisecore buli - Sete Star Sept., Transhunter és Chappa'ai a jövőhéten

2018. július 20. - johndoesbasement

maxresdefault_1_2.jpgA kéttagú japán Sete Star Sept. a jövőhéten, egészen pontosan július 23 - án ismét hazánkba látogat. A kuriózum japán noisecore banda 2004 óta kelti életre a zajt, mára megszámlálhatatlan számú kiadványon. A felkelő nap országának kortárs noisecore, free jazz vonalát erősítő csapat 100% DIY, ami a hozzáállást illeti, akik élőben is igen érdekesen horzsolgatnak zenéjükkel. Az estének pedig vendégei is lesznek. Makedóniából a Transhunter sludge - noise kombinációja, és a haza noisegrind helytartói, azaz a Chappa'ai fognak még hangoskodni, követhetetlen ütemeken. Az estének pedig a Revolver Sound Studio fog otthont adni, tehát sajátos hangulatú, próbatermi buli lesz ez, amiről több infót ITT találsz. Kedvcsinálókat pedig lejjebb.

Tovább

Jöhet egy fúvósokkal felturbózott Tool-feldolgozás?

brassagainst.jpgA Brass Against előszeretettel dolgoz át rock-klasszikusokat fúvósokkal gazdagított verzióba. A csapat nagyon jó érzékkel nyúl ezekhez a tételekhez, igazából... Hát, nem mondjuk, hogy jobbak, mint az eredeti dalok, mert eleve teljesen más a megközelítés, inkább mondjuk azt, hogy másképp zseniális! A legfrissebb átdolgozásuk a Tool 2006-os dala, a The Pot.

Tovább

Obsolete Beings - Hallgasd meg a Voivod új dalát!

0voivod2017_63_eredmeny.jpgSzeptember 15-én visszatér hozzánk a Voivod, méghozzá a csapat harmincötödik születésnapját megünneplő turnéval. Hogy több alkalom is legyen a vigadásra, Awayék rá egy pár nappal, szeptember 21-én az új lemezt, a The Wake-et is meg fogják jelentetni, melyről egy dal, a nyitó Obsolete Beings már szabadon fülelhető, ezt lentebb találjátok.

Tovább

Bruce Dickinson – Mire való ez a gomb? (2018)

bruce_dickinson_what.jpgAz Iron Maiden énekesét, Bruce Dickinsont ezen oldal olvasóinak remélhetőleg egyáltalán nem kell bemutatni. Még ha nem is hallgatja valaki rommá az együttes korongjait (vagy Bruce szólóalbumait), akkor is tudja, kiről van szó, ki az a koma, aki a rákból felgyógyulva, majd’ 60 évesen is meghódítja a világ közönségét és talán azt is tudja, hogy mindemellett a csapat hivatalos pilótája, emellett pedig a polgári légiközlekedésből is aktívan kiveszi a szerepét, méghozzá az irányítófülkéből. A Mire való ez a gomb? című könyv arról szól, hogyan is jutott el mindezidáig a Worksopból származó kissrác, rocksztár, világsztár, akinek egyik mottója pont a könyv címe, a másik, hogy „gyerekkorban nem létezik eltékozolt idő”.

Tovább

Vannak dolgok, amitől még Ozzy is elérzékenyül

0b01.jpgTudjátok, van az Ozzy and Jack's World Detour című sorozat, melyről mi is írtunk már korábban. Ebben a Sötétség Hercege és a fia több helyen is megfordulnak világszerte, nyilván a szereplőkből adódóan a legtöbbször nem egy hagyományos ismeretterjesztő műsorról, hanem inkább egy komikus road movieról van szó. Lentebb mondjuk pont nem csak Jack volt a társa Ozzynak, hanem Kelly is, akik egy St. Louisban lévő templomba belátogatva meghallgathatták az ottani kórus előadásában a Black Sabbath-féle Changest, melyet az apa és lánya közösen is újra felvett tizenöt évvel ezelőtt. Ozzy az egészt hallgatva el is érzékenyült, bár, lehet, hogy mi is így jártunk volna.

Tovább

A Hells Bells is felcsendül egy új második világháborús film trailerében

ACDC river.jpgAz AC/DC egyik örökérvényű alkotása is felhangzik az egyik legújabb hollywoodi alkotás, az Overlord trailerében. Film maga november 9-től kerül majd a mozikba, ha hihetünk az infóknak és az előzetesnek, egy nem feltétlen átlagos "második véhás" történetről lesz szó, még ha a D-nap környékén is fog játszódni mind térben, mind időben. Konkrétan a zombikat sem fogja megvetni, na.

Tovább

Így szerez Mike Patton filmzenét

l1050419.JPGHivatalos, fizikai megjelenést is kap a Stephen King műve, az 1922 alapján készült Netflix-sorozat filmzenéje. A ma megjelenő anyag szellemi atyja a többek között a Faith No Moreból és a Dead Crossból ismert Mike Patton, aki most kivételesen nem gitárközpontú alkotásokban csúcsosítja ki a zenei érzékét. Ebből a csokorból egy dal, a Dead Woman's Secrets lentebb meg is hallgatható.

Tovább

Fekete Zaj Fesztivál: egy hónap múlva közös megborulás a Mátrában

igorrr_band.jpg

Egy hónap múlva kezdődik a Fekete Zaj Fesztivál a Mátrában. Az idén visszatérő rendezvényen majd’ 60 zenekar játszik: a sokszor formabontó, elszállt vagy éppen szétesett stílusban zenélő csapatoknak hála nem csak testben, de lélekben is elvonulhatunk három napra a hétköznapokból. Augusztus 17. és 19. között az Alcest, a VHK, Crippled Black Phoenix, a Kaelan Mikla, a Boy Harsher, Anna von Hausswolff és a Middlemist Red zenekarok – no meg persze a többi Zajongó vár minket fesztiválon.

Tovább

Jee Veerey - Nézd meg a Bloodywood új klipjét!

indianstreetmetal.jpgAz indiai Bloodywood az utóbbi időben egyre inkább felszállóágban van, már ha az internetes népszerűséget nézzük. A három keleti arc nem hogy jóféle metalt nyom, mindezt még jópofa köntösben, nem kevés (ön)iróniával is szokták tálalni. Most a legújabb dalukat és annak videóját láthatjátok, ennek a címe Jee Veerey.

Tovább

Újfajta horrorral készül az Anaal Nathrakh

anaalnathrakhjuly2018promo_638.jpgGéppuskahanggal szórt nyitóriff, őrült, nyakatekert, agyszaggató pusztítás, némi ambientes elszállás - ez az Anaal Nathrakh új dala, a Forward! nagyvonalakban, persze korántsem teljes leírásban, nagyon is érdemes meghallgatni! És ez az egész őrület majd a szeptember 28-án megjelenő A New Kind Of Horroron lesz majd megtalálható több sorstársával együtt, ami már ez alapján is haza fogja vágni a hallgatók hangfalait.

Tovább

Ősszel jön az új Terrorizer lemez

terrorizer2016band_638.jpgHamarosan érkezik a több, mint harminc éves Terrorizer negyedik nagylemeze, a Caustic Attack. A volt Morbid Angeles Pete Sandoval nevével fémjelzett, nem is olyan régen nálunk is megfordult grindcore csapat albummal legutoljára 2012-ben jelentkezett a Hordes Of Zombies képében, a 2006-os Darker Days Aheadtől számítva tehát stabilan tartják a hatéves ütemtervet.

Tovább

Napi ezmiez - Amikor a 96 éves holokauszt-túlélő ex-kém néni metalt nyomat

inge-ginsberg-music-video.jpgVannak dolgok, amiket jobb, ha nem értünk meg, miért vannak. Mármint zeneileg. Az, hogy Inge Ginsberg 96 évesen még zenélni akar, az teljesen becsülendő, a nagy kérdés csupán az: miért éppen pont metalt? Akárhogy is legyen, azért a figyelem kijár neki, lent egy nem éppen a befőtt befőzésének alapjairól szóló dalt és emellé annak videóját láthatjátok. A címe: Totenköpfchen, mi pedig elkezdünk vizionálni egy közös turnét a Grindmotherrel.

Tovább

Fotókönyv jelenik meg a Black Sabbathról

1.jpgGoing Through Changes címen egy 128 oldalas, limitált kiadású képeskönyv jelenik meg a Black Sabbathról. A mindössze ötszáz példányban kiadású, európai és amerikai koncerteken fotózott, csakis a klasszikus felállást megörökítő néznivalóra szeptember 3-ig lehet leadni az előrendeléseket, a megjelenés szeptember 28-ra várható.

Tovább

Rockmaraton Fesztivál 4. és 5. nap @ Dunaújváros 2018.07. 13. - 14.

Az utolsó napok dicsősége és romhalmazai...

37138661_10157505141131521_4028829149287153664_n.jpgHarmadik és egyben utolsó Rockmaraton beszámolóm bevezetője már nem szólhat arról, hogy hol volt és mikor volt, hiszen csak önmagamat ismételném. Akit érdekelt, az minimum tud róla, de inkább ott volt. Akit pedig nem, ahhoz ebben a cikkben nyilván nem beszélek. Szóval a negyedik és ötödik este beszámolójának nyitóbekezdését a köszönetnyilvánításra fordítanám inkább. Mert köszönettel tartozom a kezeknek, akik a plüss pónit stílustól függetlenül tartották fel a legkülönbözőbb koncerteken végig és ennek a jelenségnek azt hiszem vastagon kijár a tisztelet. Mint ahogy annak a lánynak is, aki látszólag ugyanabban a néptáncos szettben nyomta le az öt napot, aranyosan két copfban hordott haja alatt és legyen szó AMD, Black vagy Death koncertről, ő mindig elővette azokat a techno buliból hozott lelkes mozdulatsorokat, amik sokszor nevetettek meg a fesztivál ideje alatt. Aztán köszönöm még Csabinak, hogy a tizennyolcadik Maratonján már nem terített törülközőt a vállára és nem büfiztette oda hajnalban a részeg punkokat. Meg persze köszönet a szervezőknek többek között azért, amiért kardviadalt rendeztek délután azoknak az ámuló lovag metál lovagoknak, akik míg saját fa és műanyag kardjaikkal elalélva nézték a mesterek, én is megfigyelhettem őket, mert nagyon kíváncsi voltam a fajtájukra. Nem utolsó sorban pedig köszönöm a Szándokánra is hasonlító Powerwolf papnak, hogy néha csöndben elsétált mellettünk, csinosan rajongó jelmezében és bár nagyon közel jött néha, de végül egyáltalán nem szólalt meg.

Tovább

Jonathan Davis vendégszerepel a Skynd új videójában

skynd.jpgHa eddig nem lett volna ismerős a Skynd neve, ők egy dán industrial duó, akiknek a Chapter I című EP-jük hamarosan napvilágot lát. Ennek egyik dalára, a Gary Heidnikre készült egy videó és hogy eggyel érdekesebb legyen az egész, még a Korn énekesét, Jonathan Davist is leszerződtették a buliba.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum