RockStation

Hard Skool - Friss dal jött a Guns N' Roses-tól!

2021. szeptember 24. - theshattered

guns_n_roses_2018.jpgAz Absurd után újabb tételt villantott a Guns N' Roses. A Hard Skool, ahogy az előző szám is, még a Chinese Democracy sessionjei alatt született, de ha lehet ilyet mondani, szinte a régi csibészséget hozza magával - már amennyire csibészek tudnak lenni a közel hatvanas csókák. De az biztos, hogy határozottan jobb, mind az előző!

Tovább

Véráztatta szimfónia - Megérkezett a Whitechapel második lemezelőzetese

whitechapel_20211.jpgFolytatja az október 29-én megjelenő lemezének, a Kinnek a promócióját a Whitechapel. A gyilkos deathcore-ba az utóbbi időkben némi dallamot szállító hatos ezúttal a régi fanoknak kedvező, azaz tiszta ének nélküli A Bloodsoaked Symphonyt mutatta be. A Lost Boyjal együtt így már két tétel fülelhető az ismét igen erősnek ígérkező anyagról, nem érdemes gondolkodni a meghallgatásán.

Tovább

Angel Of Light - A Myrkurral közös dal lett a Me And That Man következő lemezelőzetese

me_and_that_man_2021.jpgMár nem kell olyan sokat várni a Me And That Man következő albumának megjelenéséig (ez november 19-re van beütemezve), úgyhogy szépen-lassan jövögetnek a promós nóták róla. Az Angel Of Light révén már a második tétel került ki a New Man, New Songs, Same Shit, Vol.2-től, melyben Myrkur énekel Nergal mellett. A teljes kiszolgálás érdekében videó is jár a dalhoz, úgyhogy nem is rizsáznék tovább...

Tovább

Sorsszimfóniák – Megjelent Juhász Marci első szólólemeze!

juhasz_marci.jpegAz énekes visszatért oda, ahova már régen kellett volna! Amikor megismertük és megszerettük Marcit, a dalok jelentős részét egy szál gitáron adta elő, belecsempészve valami egyedi, édes-bús, szomorkásan vidám ízt. A lemez zenei világa egyszerre szentimentális, nosztalgikus, mégis vidám és felszabadult. Felvillannak a boldog gyermekkor képei, de ugyanakkor a felnőttlét mindennapjairól sem feledkezik meg. Igazi érzelmi hullámvasút ez az album, méghozzá a legjobb fajtából. Pontosan erre a dalcsokorra várt mindenki, amióta Juhász Marci "kijött a TV-ből"!

Tovább

Öt CD-s újrakiadást kap a Nirvana Nevermindja

nirvana_nevermind.jpgHogy fütyivel, vagy anélkül, azt még nem tudni (bár valószínű, hogy marad az a bizonyos botránykuki), de az biztos, hogy négy eddig ki nem adott koncertfelvétellel megturbózva fog megjelenni a Nirvana klasszikus lemeze, az idén harminc éves Nevermind. A jól ismert anyaghoz két 1991-es és két 1992-es bulit pakolnak majd pluszban, a természetesen többféle kiadásban megjelenő anyag november 12-én jelenik majd meg.

Tovább

DANCE - LOVE COMMANDO (Proton/E-music Records 1990/2021)

dance_love_commando_mockup.png

Régi új kiadó, régi új lemez... A rendszerváltás körüli zűrzavaros időszakban végleg megszűnt a Hungaroton egyeduralma, számos kiadó alakult, akik meghallva az új idők szavát, igyekeztek teret adni addig mellőzött alműfajoknak, illetve feltörekvő zenekaroknak, lemezhez juttatva őket. Az egyik ilyen kiadó a Proton volt, ahol megjelenhetett az első hazai thrash lemez, a Moby Dick: Ugass kutya! című korongja, illetve 1990-ben a kiadó színeiben debütált a Dance zenekar is.

Tovább

Progos projektben dobol Dave Lombardo

Dave-Lombardo-2.jpgEgyelőre még nem tudni kivel, milyen név alatt, de az elmondása szerint valami igen progresszív projektben dobolt nemrégiben Dave Lombardo. A Slayer egykori dobosa, aki most főállásban a Suicidal Tendencies-ben csépeli a bőröket így elmondhatja, a Satanic Planet után egy újabb különleges csapatban alkot, de ha tradícionálisabb ízekre vágynátok tőle, arra is lesz lehetőség.

Tovább

Jön a SeeYouSpaceCowboy új albuma, bemutatták az első friss nótát!

sysc2021.jpgMisinterpreting Constellations címen kiadta az első új dalát a SeeYouSpaceCowboy, ami bizony a negyedik nagylemezük első előfutára! A több vendégzenészt felvonultató The Romance Of Affliction november 5-től lesz elérhető, de borítót, dallistát és a nevezett nóta videóját már meg tudjuk mutatni.

Tovább

Buliidő van! - Kiadta a Bring Me The Horizonnal közös dalát Tom Morello

tommorello.jpgA furcsa, felemás Highway To Hell után újabb dalt adott ki az október 15-én megjelenő szólóalbumáról, a The Atlas Undergroundról Tom Morello. A frissen kiadott tétel a Bring Me The Horizon tagjaival közös Let's Get This Party Started, ami megint meg fogja cirógatni az érzékenyek "pókösztönét", de legalább nem mondhatjuk, hogy átlagos cucc lenne.

Tovább

Damned - Megérkezett a David Ellefson-féle The Lucid második dala

the-lucid-2021.jpgBő három hét és megjelenik a The Lucid bemutatkozó lemeze. A David Ellefson Megadeth utáni első zenei életjeleit felsorakoztató, rajta kívül Vinnie Dombroskit (Sponge), Drew Fortiert és Mike Hellert (Raven, Fear Factory) magában tudó hard rock csapat bemutatta a második nyilvános nótáját, a Damnedet, csak hogy szokjuk az ízt. Jó lesz ez, na!

Tovább

Bemutatta az októberben érkező lemezének második előzetesét a 1914

1914_band.jpgOktóber 22-én jön a black/death/doom határmezsgyéjén ingázó 1914 új nagylemeze, a Where Fear and Weapons Meet. A Nick Holmesszal közös ...And a Cross Now Marks His Place után megérkezett a második előzetes hozzá, a Pillars of Fire (The Battle of Messines), ehhez egy animációs videó készült. Mutatjuk mind a két tételt!

Tovább

Megjelent az Amberjack zenekar második nagylemeze High Road címmel

aj-2021.jpgAz Amberjack legénysége legutóbbi megjelenésük, a 2020 februári „Promised Land” óta alapvetően kicserélődött, az eredeti felállásból csak Láng Vince énekes maradt. A „High Road” című új nagylemez számos zenész kollaborációjával készült el: a dalszerzésbe Vince mellé beszállt Gábor Andris (Ozone Mama), Makay András, Hantó Doma és Csaba András „Joe” (Mad Robots) is. A banda új albumán közreműködött még Boros Béla és Csaba András „Joe” (basszusgitár), Markó János (dob), Cséry Zoltán és Lukács László (billentyűs hangszerek), Gremsperger Juli és Tóth Kata is. A különböző stílusú zenészek együttműködéséből egy igazán izgalmas és változatos lemez született, amely azonban mégis arra törekszik, hogy modernebb felfogásban, de folytassa a zenekar korábbi hagyományait. A produceri feladatokat Gábor András vállalta, a felvételeket és a mixet Makay András készítette, a mastert pedig Hantó Doma (Phantom Mastering). A lemezbemutató koncert 2021. október 8-án lesz az újranyílt Gödör Klubban.

Tovább

Spiritbox - Eternal Blue (Rise Records, 2021)

Van benne spiritusz...

spiritbox_eternal_blue.jpg

Hozott nekünk a szeptember 17-e egy bemutatkozó albumot a kanadai Spiritbox-tól. Az énekesnő Courtney LaPlante és férje Mike Stringer korábban az Iwrestledabearonce tagjai voltak. 2016-ban azonban megalakították saját együttesüket Spiritbox néven. Jó munkához idő kell szokták mondani, lássuk hát, hogy mi tartott eddig.

Tovább

Asylum - Ilyen lett a két Slipknot-csemetét a soraiban tudó Vended friss nótája

vended.pngEgyszerre áldás és átok, ha egy csemete a szülő példáját követve zenésznek áll. Áldás, mert instant figyelem övezi őket, átok, mert egyből jön a hasonlítgatás az ősökhöz. A Vended, amiben Corey Taylor és Shawn Crahan, a Slipknot két oszlopos tagjának fiai zenélnek, név szerint Griffin Taylor (ének) és Simon Crahan (dob), tagadni sem akarja, honnan vették az ihletet, szinte nyers verzióban lehozza a felmenők muzsikáját. Erre jó példa a frissen kihozott Asylum, melyet már mutatunk is. Nem rossz ez, de azért ne helyezzétek olyan túl magasra azt a bizonyos lécet! Még érezni, hogy csemeték.

Tovább

Hamarosan jön a Lock Up új dala!

lockup2021_1.jpgKét személyi változáson is átesett a Lock Up. Nicholas Barker helyét Adam Jarvis (Misery Index, Pig Destroyer) vette át, az ének fronton pedig a visszatérő Tomas Lindberg révén dupla támadás várható a november 26-án érkező The Dregs Of Hades-on. Előzetes nóta még ugyan nincs, a Dark Force Of Conviction szeptember 30-án jön, de a borítót és a dallistát már bemutatta a büntető brigád. A felvételekről Kevin Sharp, a zenekar "másik" énekese árult el pár szót.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum