RockStation

EXIST - IN THE VOID WE LAST (Szerzői kiadás, 2021)

Elvesztünk az ürességben

2021. május 18. - rattlehead18

existintothevoid.pngHa a lengyel Exist neve semmit sem mond, ne magadban keresd a hibát! A 2014-ben indult csapatban ugyanis kiskorúak kezdtek el thrash metalt játszani, az énekes/gitáros Kacper csak tavaly augusztusban töltötte a második X-et, de a promo fotók alapján a többiek sem tűnnek sokkal idősebbnek.

Tovább

"Most valamivel sötétebb lett az összkép talán..."

Interjú Kátai Tamással, a Thy Catafalque mindenesével

thy_catafalque_2021_by_orsolya_karancz_5.jpgMég egy bő hónap van a Thy Catafalque új lemezének, a Vadaknak a megjelenéséig, de a kiadó jóvoltából nekünk már volt lehetőségünk hallani az anyagot. Nos előzetesben annyit elárulhatunk, hogy megéri a várakozást, készüljetek fel egy újabb remek alkotásra! Ez a lemez adta az apropóját annak, hogy kicsit kikérdezzük Kátai Tamást, aki mint mindig, most is készségesen válaszolt a kérdéseinkre.

Tovább

Minden eladó: milliókért kelt el Kurt Cobain pár hajszála

118364c_lg.jpegTizennégyezer-száznegyvenöt dollárért, azaz jelenlegi árfolyamon valamivel több mint négymillió forintért kell el Kurt Cobain hat hajszáldarabja, ami még 1989-ben, a Bleach turnéja alatt került levágásra. Az elkövető Tessa Osbourne volt, a művelet hitelességét pedig fotók bizonyítják. A licit bevételét a Live Nation alkalmazottjait segítő Crew Nationnek továbbították.

Tovább

Júniusban stúdióba vonul a Five Finger Death Punch

A következő nagylemez mellett újraveszik az első albumot is

ffdp2020_1.jpgNagy tervek vannak a Five Finger Death Punch háza táján. A csapat ugyanis júniusban bevonul a Las Vegas-i Hideout Recording Studioba, majd el sem hagyja a terepet, amíg kész nincs a soron következő albumuk anyaga. Ha ez nem lenne elég, Báthory Zoliék még eggyel megemelik a tétet: a megjelenésének tizenötödik évfordulójára újraveszik a debütalbumot, a The Way Of The Fistet. Ezekről a Facebookon számolt be a zenész.

Tovább

2022-re tolódik a Russian Circles koncertje

rc2019.jpgMához majdnem egy évre lesz végül megtartva a Russian Circles budapesti fellépése. A post-rock trió az eredeti tervek szerint 2020 márciusában látogatott volna el hozzánk, viszont ez az ismert okokból került át először erre az évre, majd 2022-re. A megváltott jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra. viszont fontos infó, hogy a Torche úgy néz ki, nem vesz részt a turnén! A helyettük résztvevő formáció neve a későbbiekben várható.

Tovább

Leander Kills Stream Koncert

p.jpegA Leander Kills zenekar a pandémia kellős közepén, 2020. október 30-án jelentette meg negyedik stúdióalbumát IV címmel, mely a napokban érte el a platinalemez státuszt. A csapat szeretné már élőben is bemutatni az anyagot, ezért elkezdték a próbákat. A május 20-án a Barba Negrában tartandó főpróba végén 21:00 kezdéssel a teljes koncertprogramot eljátsszák, és élőben közvetítik a rajongók számára. A közösségi finanszírozású kezdeményezés nem titkolt célja, hogy újra koncert- és munkalehetőséget biztosítson a zenészeknek és a stábnak, akik a koronavírus járvány harmadik hulláma miatt újabb hat hónap teljes tétlenségre voltak kárhoztatva.

Tovább

Negyven éve jelent meg a Mötley Crüe első lemeze, digitális remasztert kap a Girls, Girls, Girls

motley_crue_old.jpg1981 decemberében jelent meg a Too Fast For Love, a Mötley Crüe első nagylemeze, amivel egy elég komoly karriert kezdett meg a négy fenegyerek. A neves évfordulót egy sor újrakiadással teszik majd hangsúlyossá, melynek az első fejezete az ikonikus nagylemez, az 1987-es Girls, Girls, Girls digitális megjelentetése lesz. A teljesen újramaszterelt korong fizikai kiadást nem kap, de aki szeretné, már előmentheti. Az anyag június 11-én élesedik majd.

Tovább

Pista bácsi új terepre tévedett

nopipinopie.jpgMindenki Ismeri Horváth Pityeszt, nem? Mostanában a Toxic Twins miatt hallani róla, de zenélt ő a Neck Sprainben is, illetve néha mutogatja magát, a Pantera Tribute-ban is. Most azonban a jó Pista gyerekdalt hozott nekünk, ami nem metal, de nem tudunk elmenni mellette, így megosztjuk veletek is! Itt van a NoPiPiNoPie ABC2021 című dala! Családos, metalos apukáknak, anyukáknak kötelező darab, de a leendő szülőknek is bátran ajánljuk! 

Tovább

Folytatja a dalkiadást a Dress The Dead

dress-the-dead-2020-1280x720.jpgNem sajnálja az anyagot a rajongóitól a többek között volt Forbidden-tagokat a soraiban tudó Dress The Dead. A kvintett havonta egy számot ad ki az arra kíváncsiaknak, majd ha meglesz a lemeznyi szám - ez augusztusra várható - fizikai formában is elérhetők lesznek. Most itt a Promises & Kisses, ami az ötödik nóta a sorban.

Tovább

Ilyen lesz a Dream Theater újraröffentett bootleg-sorozatának első része

dreamtheater.jpgÚj részek és a régiek újrahúzva - ezekből fog állni a Dream Theater hivatalos bootleg-sorozata, az InsideOut támogatásával kiadásra kerülő Lost Not Forgotten Archives. A nyitány rögtön egy érdekes falat, az Images and Words - Live in Japan, 2017, aminek a címében minden fontosabb tudnivaló benne van. A kétszázötven darabra limitált dupla vinyl - CD kombók röpke kétszázötven dollárt kóstálnak, ezt ITT tudjátok megvenni, ha van keret. Ha belekóstolnátok előbb az anyagba, akkor mutatjuk az örök titán Pull Me Under felvételét.

Tovább

Másfél perc és kalap - Ilyen a Die Apocalyptischen Reiter új dala

6079fd6e-die-apokalyptischen-reiter-issue-tiki-video-the-divine-horsemen-album-preorder-live-image.jpegJön, lát, győz és mindent visz. Röviden ezzel lehetne leírni a Die Apocalyptischen Reiter lemezelőzetesét, a Nachtblume-t. A nóta a már huszonöt éves csapat különleges korongján, a két nap alatt, mindenféle előzetes próba nélkül összerakott és felvett anyagán, a The Divine Horsemenen lesz elérhető. Ez július 2-án fog megjelenni. Addig is...!

Tovább

Kijátszotta a szerencsekártyáját Billy Gibbons

gibbons2021.jpegFeelinges blues-rock tucatnyi felvonásban. Az eddigi számok alapján így lehet leírni Billy Gibbons szólólemezének, a június 4-én megjelenő Hardware-nek a beltartalmát. Hogy tisztuljon a kép, a My Lucky Card képében a harmadik előzetest szedte ki a szakállas öreg a cuccról, a lendület pedig nem véletlen: ezzel fogja nyitni a korongot.

Tovább

Világvége a világvégéről - Nem felejtettük el a Lacuna Coil koncertanyagát, ugye?

lacuna-coil2018.jpgNem kettőt, de még nem is hármat kell aludni a Lacuna Coil koncertalbumának, a Live From The Apocalypse-nak a megjelenéséig, így a csapat úgy gondolta, csak érdemes fenntartani körülötte kicsit a figyelmet. Az előbb említett cím alatt az olaszok tavalyi online koncertjüket adják ki, amit szeptember 20-án közvetítettek országnak-világnak, rajta tizenhat tétellel. A szettben a teljes új lemez, a Black Anima felsorakozott, a Bad Things után most az Apocalypse kéredzkedett ki egy kicsit szétnézni. Megjelenés: június 25.

Tovább

Visszatér a Bulb-korszakhoz Misha Mansoor, szólólemezre készül a gitáros

misha_mansoor-1000x515.jpgSzemély szerint én még emlékszek arra, amikor a netet feltúrva próbáltam összeszedni az összes Bulb-dalt, demót, ilyesmit, aminek egy részét később a zenekarában hasznosította a gitáros - ez még valamivel az első Periphery-lemez időszaka előtt volt. Ezt a zenei érát igyekszik újra felfrissíteni Misha Mansoor, aki a nemrég újra kiadott dalai mellé az elmúlt időszakban gyártott még pár ötletet. Ezeket a friss témákat a Moderately Fast, Adequately Furious című nagylemezen teszi hamarosan közzé, a Parabolica, mint első kóstoló már kint is van. Az anyagot a Periphery saját kiadója, a 3DOT Recordings kezeli, a megjelenési dátum július 16.

Tovább

Betámadta a PETA a The Offspringet

offspring2021.jpgEbben a vattacukor világban már mindenre figyelni kell, különben lesz kapsz, főleg a Szabadság Földjén! A The Offspring se sejtette, hogy lecsap rájuk a PETA, amikor a We Never Have Sex Anymore videójába csimpánzokat szerződtettek szereplőnek. Márpedig az állatvédő szervezet szerint ezzel Dexter Hollandék igencsak túllőttek a célon, szerintük a jószágokat az igen kegyetlen körülményeiről híres / hírhedt állattartótól, Steve Martintól kérték kölcsön, amit igencsak nehezményeznek. A PETA célja egyértelmű: törölje a zenekar a klipet, amilyen hamar csak lehet. Mielőtt félreértés lenne: mi sem támogatjuk az állatkínzást és a helytelen tartásmódot!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum