RockStation

Aknamezőként szakít szét a Mindfield új száma!

2021. április 10. - theshattered

mindfield.jpg

Ha kíváncsi vagy, milyen lehet egy olyan zenekar, aki Mindfieldnek nevezi magát, ráadásul nem ok nélkül, már jó helyen jársz! Ugyanis alább a csapat új dala és lemezelőzetese, a The Final Storm található meg, melyben minden ott van, amit érdemes tudni róluk - zenei értelemben persze. A csapatra olyan nagyok vannak hatással, mint a Sepultura, vagy a Black Breath, a bemutatkozó albumuk, a Seclusion Of Sanity május 28-án jelenik meg.

Tovább

Újabb két dallal lepte meg a fanokat az AFI

afi2021.jpgÚgy szórja a dalokat az AFI, mintha muszáj lenne! Pedig június 11-ig biztosan várni kell majd a Bodies megjelenéséig, de hát ők tudják... Ez nekünk csak jó, ugye? Azzal, hogy most nem egy, hanem rögtön két számot (Dulceria, Far Too Near) pakoltak ki a közösbe, már a lemez dalainak több, mint fele elérhető, hat a tizenegyből, sok zsákbamacska nem lesz, mire elérjük a nyarat.

Tovább

Kornifex - Bakersfieldből importált a Carnifex

carnifex_2019.jpgNos... Igen, játszhat akármilyen zenét az ember, a fiatalkori kedvencei mindig megmaradnak a háttérben. Aztán ezek néha elő is kéredzkednek egy kis pofavizitre, újra tizenévessé maszatolva a megfáradt felnőtt elmét. Valószínűleg ez játszódhatott le a Carnifexnél is, amikor bevillant nekik a Korn 1998-as dalának, a Dead Bodies Everywhere-nek, illetve annak a feldolgozásának ötlete - mert ugyan mit kezdene egy deathcore csapat egy nu metal slágerrel? Ezt kezdték!

Tovább

Május végén jön az Impaled Nazarene új albuma, kétdalos EP-vel kezdik a promót

Impaled Nazarene 2014.jpgVégre-valahára új anyag jön a finn Impaled Nazarene-től. A május 28-án érkező Eight Headed Serpentről a Goat Of Mendes került ki elsőként, ez az 1993-ban kiadott The Horny And The Horneddal együtt majd kislemezen is elérhető lesz. Mutatjuk az említett nótákat és a lemez részleteit!

Tovább

Jövő héten jön az első új Fear Factory-dal, megvan a lemez címe!

0fearfactory2012_06.jpgNa, akkor! Végre jönnek az infók a Fear Factoryvel, illetve a soron következő lemezükkel kapcsolatban! Az Aggression Continuum egyelőre nem tudni, mikor fog megjelenni, de az biztos, hogy az első előzetes szám a Disruptor lesz, ráadásul hamarabb jön, mint gondolnánk: már a jövő hét pénteken kint lesz a nóta. Várhatóan ekkor derül fény az új énekes kilétére is. Minderről maga Dino Cazares számolt be a jónépnek.

Tovább

Elítélte a bíróság a Sabaton egykori gitárosát

rikard.jpg

Rikard Sundentről a Sabaton egykori gitárosáról (1999-2012 között volt tagja a zenekarnak) kiderült, hogy a svéd bíróság elítélte. Ez még nem akasztana ki senkit, néha mindenkinek meggyűlhet a baja a törvénnyel, lásd például Nergal. Azonban Rikardot egy nyolcéves lány szexuális bántalmazásával és gyermekpornográfia birtoklásával kapcsolatos vádak miatt ítélték el.

Tovább

Csontmezők - Megérkezett a második Black Veil Brides-lemezelőzetes

black_veil_brides_2020.jpgBehajintotta a közösbe a június 4-én érkező albumának, az összefüggő történetet elmesélő The Phantom Tomorrownak a második előzetes számát a Black Veil Brides. A csapat a Fields Of Bone-t tartotta méltónak a kislemezdal szerepére és mint olyat, meg is filmesítették azon melegében. Íme!

Tovább

Megjelent az új Primal Fear EP!

primalfear_band2020.jpgA mai naptól mindenki számára elérhetővé vált a Primal Fear legújabb anyaga, az I Will Be Gone EP, amin a tavalyi lemezen, a Metal Commandon helyet kapott címadó új, Tarja Turunennel közös verziója mellett négy másik tétel várja a rajongókat. A dalok az alábbiakban hallgathatók meg. Ha minden jól megy, a csapat Budapestet sem fogja elkerülni a lemezbemutató turnéjával, ennek jelenleg szeptember végén van kijelölve a helye - de azt még azért várjuk ki!

Tovább

A szmókermetál Red Swamp ezúttal sem hazudtolja meg önmagát

Red Swamp - Goddamn videópremier

red_swamp_press_photo_2020.jpg

A beszédes szmókermetál műfaj egyedüli képviselőjeként az idén hat éves Red Swamp ezúttal sem hazudtolja meg önmagát: legújabb, Goddamn című daluk a banda legerősebb stílusjegyeit vegyíti - bólogatásra késztető, súlyos déli riffek, füstös verzék és orbitális refrének, valamint az elmaradhatatlan katartikus kiállás is jelen van.

Tovább

Wilting In The Light - Új dal jött a Light The Torch-tól

ltt2021.jpgBemutatta az első lemezelőzetes dalát Howard Jones (ex-Killswitch Engage), Francesco Artusato (ex-All Shall Perish, The Francesco Artusato Project) és Ryan Wombacher (Bleeding Through) zenekara, a Light The Torch. A csapat június 25-én adja ki a második lemezét, a You Will Be The Death Of Me-t, erről a Wilting In The Lighttal lehet most ismerkedni.

Tovább

Kiadja a hardcore zenekarának 1984-ben rögzített dalait William DuVall

neonchristband.pngA keményvonalas rajongók biztos jól tudják, hogy az Alice In Chains énekese, William DuVall annak idején egy hardcore zenekarban, a Neon Christban osztotta a riffeket. Na, ennek a csapatnak az 1984-es felvételeit fogják újra kiadni a Lemezboltok Napjára (június 12.), mégpedig természetesen vinyl formátumban! A tizennégy számos anyag a nem meglepő 1984 címet kapta, a korongon a dalok újramaszterelt verziói kapnak majd helyet.

Tovább

Víruskritika punk módra - Itt az új C.A.F.B. track, a Kártyavár!

cafb2019_foto_pandurbaloghnorbert_2.jpgAz elmúlt egy év megpróbáltatásai után végre új nótával jelentkezett a több mint 30 éve működő hazai punk legenda, a C.A.F.B. A műfajon belül is egyedinek számító csapat 'Kártyavár' című friss szerzeménye az utóbbi hónapok szürreális helyzét foglalja össze, persze megkérdőjelezhetetlenül punk zenekarhoz méltóan, ahogy már megszokhattuk: ez a track sem beszél mellé. Minden egyes mondat és minden egyes akkord a lehető legőszintébben, szívből szól, a világ arcába kiáltva a kritikát. Ebbe a pörgős, odamondós, punkos harmóniába pedig tökéletesen illik a balhézós frontember, Szakácsi Gábor karcos hangja, no meg a pattogós gitármuzsika.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum