RockStation

Misery Index - Complete Control (Century Media Records, 2022)

Monolit

2022. június 27. - rattlehead18

misery_index_complete_contol.jpgA death metal mai nyúlványai három irányba terebélyesednek. Egyrészt az old school death metal jegyében az undergroundban folyamatos az utánpótlás azon hordákból, akik a lehető leginkább alapra vett, lecsupaszított, azaz születéskori állapotában konzervált formában vezetik elő a stílust. A másik oldalhajtás a kaotikus-kozmikus, black metallal is elegyített, és részben ebből eredően nagy adag külsőséggel prezentált irány. A harmadik törekvés esetében pedig a kulcsszó a technikán, a széttördelt dalszerkezeteken, avagy a progresszivitáson van.

Tovább

Danubius Rádió – Juventus Rádió – BDPST ROCK

Szintet lép a leghallgatottabb netes rockrádió, a „3 Tesó” legkeményebb tagja

bdpst_rock.jpg

Magyarországon is megtörtént az, amire az online rádiós világ régóta várt: egy igazi nagyágyú választott online rádiót stratégiai partneréül. Az online rádiózás térnyerése ezzel mára egyértelművé vált: az online rádiókkal egyre komolyabb piaci szereplőként kell számolni.

Tovább

Nem mindennapi grind parádé a Tukker Blast Festen

boosbandit.jpg

Július 12 és 13-án a 2 napos Tukker Blast Fest keretein belül egy nem mindennapi grind parádé fogja kezdetét venni. Két napon belül megnézhetitek a PLF gyilkos thrash / grind duóját, akik az egyik legkeményebb banda a színtéren, illetve az újabb generáció két feltörekvő zenekara, a Bandit és az Escuela grind fog majd lemosni mindent az európai színtérről ismert osztrák Six-score és a cseh Decultivate segítségével. Hazai részről a Mass Reaction fogja tiszteletét tenni. Az olcsóbb, 2 napos bérletet a Waveben tudjátok megvenni, illetve külön-külön lesz napijegy is az adott esemény napján! A helyszín a Gólya. Tovább infók ITT és ITT.

 

 

Hallgasd meg Greg Puciato új albumát!

gregpuciato2022carjimlouvaucrop.jpg

A volt The Dillinger Escape Plan énekes, és jelenleg Jerry Cantrell szólóbandájában, valamint szólóban is nyomuló Greg Puciato új albuma jövő pénteken jelenik meg Mirrorcell címmel. A kiadó vagy a zenész most voltak olyan jó fejekl, hogy bandcampen stremelhető a teljes album, amit természetes meg is lehet vásárolni.

Tovább

Soundcheck # 3 - Sörről, munkáról, elhivatottságról

maric.jpg

Azt mondom, hogy Sefcsik Marci? Semmi? Lehet ez még nem elég. Ha azt mondom, hogy hazánk egyik legjobb underground zenekara a Gyilkos gitárosa/énekese? Még mindig csak dereng? A Cancer Bats zenekar legnagyobb hazai rajongója? Na, jó.. lépjünk tovább, Marci a Mad Scientist sörfőzde egyik agya. Marci nagyon érdekes dolgokat mesélt munkáról, zenekarozásról, elhivatottságról és a sörről is. Csekkoljátok a legújabb adásunkat!

Tovább

Vendégekkel vette újra egy klasszikus dalát a Crown The Empire

crowntheempire2022.jpgA debütlemeze megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplendő újravette a Johnny's Revenge-t a Crown The Empire. A csapat nem aprózta el a feladatot, a ráncfelvarrt tételben olyan arcok vendégszerepelnek, mint Spencer Charnas (Ice Nine Kills), Dave Stephens (We Came As Romans) és Craig Owens (D.R.U.G.S.). A számhoz készített minimál filmecskében, hogy követni tudjuk jelzik is, mikor ki rezgeti a hangszálait a virtuális szalagon.

Tovább

Beavis and Butt-Head do the Universe (Paramount, 2022)

Van, ami sosem változik, de pont ezért jó

beavisandbutthead.pngA napokban megjelent, illetve a mai kornak megfelelően streamelhetővé vált a legújabb Beavis and Butt-Head film, amiben már nem csak Highland városát, hanem a tér-idő folytonosságát is ugyanúgy szétbalfaszkodja a türhő brigád, mint eddig bármi mást; a legutóbbi, már huszonhat éves egész estés filmjükben például Amerikát, ugyebár. Most ennél továbbmennek. Jóval tovább és mélyebbre. Mélyebbre, höhö-hhhöhöhö!

Tovább

Lehozta a következő albumának részleteit a Nothing More

nothingmore2022.pngÚj dalt, borítót és dallistát is mutatott az október 14-re várható nagylemezéhez a Nothing More. A San Antonio-i négyes a Spirits névre keresztelt anyagról a záró- és egyben címadó dalt mutatta be, ahogy az eddigi két kiadott számhoz, azaz a Turn It Up Like (Stand In The Fire)-hoz és a Tired Of Winninghez, úgy a Spirits-hez is készült egy videó.

Tovább

Megjelent a Porcupine Tree lemeze, a Closure / Continuation

porcupinetree2021.jpgTegnap került a boltokba és a megfelelő platformokra a Porcupine Tree visszatérő nagylemeze, a Closure / Continuation. A tízszámos anyag ahogy szokás is, azon melegében elérhető lett az online felületeken, így mi is meg tudjuk mutatni. Bónuszként egy bő húsz perces stúdiós zenélős filmet adunk hozzá.

Tovább

Megjelent az Alestorm lemeze, hallgasd meg a Magyarország című dalt!

alestorm_2022.jpgBodor Máté révén az Alestormnak külön kötődése lett piciny hazánkhoz, a kalózmetalosok pedig nem is tagadják. A ma megjelent albumuk, a Seventh Rum Of The Seventh Rum magyar kiadására egy spéci bónuszdal, a Magyarország került fel extrának, nyomassátok! A nóta és a zenekar legközelebb július 3-án lesz elérhető hazánkban, a Piratefesten a Visions Of Atlantis, a Rumproof és Captain Yarrface melegít majd be nekik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum