RockStation

WHITE HEAT - RUNNIN’ FOR LIFE (Karthago Records, 2021)

2022. január 23. - rattlehead18

93d995f2afcb35dcddff729477f31de5.jpg

A White Heat egy, a nyolcvanas évek első felében létezett belga ötös. A zenekar a korszellemnek megfelelő muzsikában utazott, valahol a hard rock és a heavy metal mezsgyéjén. Természetesen le sem tagadhatnák a New Wave Of British Heavy Metal mozgalom nagyjainak hatását, de épp ilyen mély nyomot hagyott a muzsikájukon a korai AC/DC és a hetvenes évek Thin Lizzyje is.

Tovább

Új dobcuccot vett az utcazenésznek a Metallica

metallica_2016_2.jpgDecemberben komoly csapás érte Sheriff Drummant, a Los Angeles-i utcazenészt: valaki ellopta a színpadként használt pickupját és rajta a dobcuccát. A kocsi időközben meglett, de a cájgnak lőttek, így nem tudott a szenvedélyének hódolni. A Metallica viszont valahogy meghallotta mi történt és azt tették, amit kellett: vettek egy komplett új dobcuccot az arcnak, aki természetesen végtelenül hálás volt érte. A köszönővideót és Sheriff sztoriját az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Megjelent a The Ferrymen új lemeze, a One More River To Cross

the-ferrymen.jpegJó, így a név, hogy The Ferrymen nem mindenkinek mond sokat, így egy kicsit segítenénk egy névsorral. A zenekarban olyan sokat próbált zenészek nyomják a metalt, mint Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson's Free Fall), Ronnie Romero (Lords of Black, Sunstorm, Rainbow) és Mike Terrana (ex-Rage, ex-Axel Rudi Pell, stb.). Azért ez már elég meggyőző, nem? Na, ez a zenekar pénteken adta ki a legújabb, sorban harmadik lemezét a One More River To Crosst, melyet teljes egészében megmutatnánk, ha van rá igény. De hát hogyne volna?

Tovább

Disztópikus albumra készül a Caliban

caliban2022.jpgElkészítette a következő albumának anyagát a német metalcore nagyágyú Caliban. A 2020-as nagy semmit dalírásra és persze a németesített EP-jük, a Zeitgeister kiadására fordító csapat a találó Dystopia címet adta a cuccosnak, ehhez pedig az Ascent Of The Blessed lett az első előzetes dal. A klipesített tétel az alábbi.

Tovább

Megjelent a Great American Ghost EP-je, a Torture World

great-american-ghost-2022.png"Ha a Wombra nem mozdul meg a fejed, akkor valószínűleg halott vagy." - reklámozza a Great American Ghost énekese, Ethan Harrison a friss EP-n megjelent egyik dalukat. A korántsem a finom dallamokról ismert brigád pénteken adta ki a Torture World című EP-jüket, erről a nevezett tételt az alábbiakban találjátok meg, egyfajta életfunkció-csekkolóként.

Tovább

Gitároscsere a Deicide-nál

deicide2021.jpgAz utóbbi években nem életbiztosítás a Deicide gitárosának lenni. A Hoffman-tesók távozása óta lényegében csak Jack Owen és Kevin Quirion tudták hosszabb ideig megvetni a lábukat Glen Bentonék mellett, előbbi helyettesei viszont elég sűrűn cserélődnek: Mark English 2016-19 között, Chris Carnella 2019 óta volt a zenekarban és máris távozott. Öröm az ürömben, hogy megvan az utódja, a friss hús a The Absence és az Inhuman Condition soraiból ismert Taylor Nordberg lett. Reméljük, azért neki kicsit több idő jut majd az istentelen death metal csapatban!

Tovább

Megérkezett Matt Heafy black metal projektjének első dala!

ibaraki.jpgÉvek munkája és hosszas várakozás után végre-valahára kiadta az első tényleges életjelét az Ibaraki, azaz Matt Heafy (Trivium) black metal projektje. A megfilmesített nóta a Tamashii No Houkai címre hallgat, vendégként a félig-meddig társ-agy Ihsahn hallható. Nagylemezről egyelőre nincs hír.

Tovább

Gene Hoglan nélkül folytatja a Testament

testament-2020.jpgMásodjára is kilépett a Testamentből Gene Hoglan. A két fél, azaz a zenekar és az Atomóra között elvileg semmi feszkó nincs, egyszerűen csak a lekötött turnédátumokat nem tudják összehangolni. Az utód elvileg már megvan, őt hamarosan bemutatják a közönségnek. Azt viszont nem tudni, hogy a készülő nagylemez témáit még Hoglan játszotta fel, vagy majd az új dobos feladata lesz - de az idő minden kérdésre választ ad! Gene Hoglan 1996-97 és 2012-22 között dobolt a Testamentben.

Tovább

Cloakroom - Dissolution Wave (Relapse, 2022)

Zenélő ruhatár

dissolution_3000.jpg

Vajon mit várhat az ember egy “Ruhatár” nevű bandától? Persze simán lehet az elnevezés félrevezető és a vicceskedő tagok egy ilyen hülye név mögé rejtik a darálós grindcore-t, meg persze ruhatár és ruhatár között is van különbség: a szegedi Csillagban nyilván sokkal durvább körülmények között pihennek a kabátok, mint mondjuk a Szabó Ervin Könyvtárban.

Tovább

Feel What I Believe - Friss nóta jött az ex-In Flames tagokat sűrítő The Halo Effecttől

the_halo_effect_2022.jpg

Kiadta a második dalát a The Halo Effect. A csupa In Flamesben megfordult arcból álló zenekar még nem beszélt egy esetleges lemezről, viszont a tervek szerint október 18-án Magyarországon fognak oktatni, itt a Machine Head / Amon Amarth dupla headliner turné műsorának bemelegítéséért lesznek felelősek. Addig is itt a Feel What I Believe, valamint a korábban bemutatott Shadowminds! /Fotó: Jonas Eklöf/

Tovább

Napi Every Time I Die: más néven folytatja majd a zenekar

every-time-i-die.jpegJönnek-mennek az infók az Every Time I Die körül. Először még csak az énekest, Keith Buckley-t akarták kirúgni, aztán addig kavarodott a dolog, hogy végül fel is oszlott a tavaly még nagylemezzel jelentkezett zenekar. Buckley már jelezte, hogy valamilyen formában vissza fog térni, viszont most a hangszeres rész is jó hírt hozott a rajongóknak: ők négyen sem állnak le, más név alatt fogják folytatni a döngölést. Hogy ez milyen formában valósul majd meg, egyelőre nem tudni - de az biztos, hogy a Buckley tesóknál igen kínosak lesznek az ünnepi vacsik.

Tovább

King Diamonddal készített dalt adott ki a Hammerfall

hammerfall_2019.jpgHivatalos vizuállal körítette a friss dalát a Hammerfall. A Venerate Me nem csak azért érdekes, mert "van" és mert a következő nagylemezüket vezeti fel, hanem mert nem más vendégszerepel benne, mint az egyetlen és igazi legenga, King Diamond. A dal a február 25-én érkező albumon, a Hammer Of Dawn-on lesz majd fizikai formában is elérhető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum