RockStation

"Aki ilyesmire adja a fejét és komolyan gondolja, annak ez nem csak a zenélést jelenti, hanem egyfajta életmódot"

Interjú Varga Zsolttal, a KerecseN zenekar énekes-gitárosával

2022. december 02. - magnetic star

vzs01.jpg

A révkomáromi KerecseN második albumát – A háború művészete – a megjelenésekor bemutattuk itt. Maga a formáció is bemutatta élőben az év során, ahol csak tehette, és ahogy az alábbiakból ki fog derülni, nem tétlenkedett! A lemez elkészítésének előzményeiről, na meg az anyaggal kapcsolatos fontosabb tudnivalókról a zenekar motorja, Varga Zsolt énekes-gitáros számolt be.

Tovább

MTV Headbangers Ball Tour: Vio-Lence, Xentrix, Whiplash, Artillery @ Budapest, Barba Negra Blue Stage, 2022.11.27.

Jobb (akár évtizedekkel) később, mint soha

vio_lence_2.jpg

Egyszer már meghirdették, aztán járvány-parák miatt lefújták, mígnem idén végre megvalósult a nosztalgiát ébresztő elnevezésű old school riff-orgia, még ha az eredetihez képest némileg átrendeződött összeállításban is. Aki már az 1980-as években is messzebbre látott a thrash metal tengerentúli Nagy Négyesénél, illetve az európai élcsapatoknál, előre csettinthetett egyet erre a változatos csomagra – ráadásul a megjelentek többsége vélhetően most látta először a fellépők jelentős hányadát. Hogy mást ne mondjak, a headlinerként színre lépő Vio-Lence, amennyire tudom, eddig meg se fordult az öreg kontinensen! Hiába, vannak álmok, amelyek beteljesülésére valamivel többet kell várni.

Tovább

Jövőre stúdióba vonul a Sacred Reich

sr_2019.jpg2023-ban megkezdi a következő nagylemezének felvételeit a nemrégiben a Sepulturával Budapesten járt és igen nagyot gyalult Sacred Reich. A kvintett legutóbb 2019-ben jelentkezett teljesértékű felvételellel, ez a huszonhárom év kihagyás után megjelent Awakening volt. Az anyagról, így a megjelenésről, hasonlókról még nincs hír, de várhatóan jövőre, inkább az év második felében mindenki számára hallható lesz a cumó.

Tovább

Életrajzi film készül G.G. Allinról

ggallin_1.jpgHa hihetünk a pletykáknak, hamarosan filmet láthatunk a botrányhős frontember, G.G. Allin életéről. A GG Allin: Live. Fast. Die. címre keresztelt alkotás rendezője a többek között a Lords Of Chaost és rengeteg más filmet és videoklipet jegyző Jonas Åkerlund lesz. Hogy aztán mi lesz benne és mi nem, azt nehéz eldönteni, de jó eséllyel magasra lesznek rakva az életrajzi karikák. További részletek ITT. Várós lesz az alkotás?

Spiritworld - Deathwestern (Century Media Records, 2022)

Western külsőségek .. és belsőségek

deathwestern-1669038939-870x870.jpegÉvek, mi több, évtizedek óta koptatott közhely, hogy már mindent eljátszottak, ami rock/metal vonalon lehetséges volt. Ezt a SpiritWorld kapcsán most annyival egészíteném ki, hogy nem csupán el lett játszva, hanem az utóbbi években sok esetben logikátlanul, tessék-lássék módon keverve is lett minden mindennel. A vadnyugati tematika azonban még kevésbé elcsépelt a metal vonalon, sőt a westernfilmek miliőjének thrash/death irányzatokkal való házasításával jómagam korábban még nem találkoztam.

Tovább

Újabb bőrt húznak le Kurt Cobain örökségéről

nirvana-kurt-cobain.jpg

Ha Nirvana vagy konkrétan Kurt Cobain rajongó vagy, akkor hamarosan mélyen a pénztárcádba nyúlhatsz. Jó pár éve már eléggé nehezen lehet beszerezni Kurtről az ikonikus akciófigurákat (Smells Like Teen Spirit klippes és az Unplugged-os) Úgy, hogy mindenki legnagyobb örömére, cserélhető órával, kezekkel, napszemüveggel és gitárral érkezik a legújabb figura. Ha ez nem lenne elég, akkor a Blitzway grátisz úgy döntött, hogy még az Unplugged koncerten játszó Kurt-ről is készít egy figurát! Videók a cikkben!

Tovább

Klippel mutatja be az új basszusgitárosát a Dragonforce

dragonforce-2022.jpgIgaz, a Powerwolffal közös koncerten már látni lehetett a deszkákon, de videóban még csak most debütál Alicia Vigil, a Dragonforce új basszusgitárosa. A hölgy a The Last Dragonborn klipjében tűnik fel, mint újdonság, a nóta videóját egyébként a játékosok számára jól ismert Skyrim világára építettek fel.

Tovább

Beneath - Új dal jött a Delaintől

delain-2022.jpgBemutatta a február 10-én megjelenő albumának, a Dark Watersnek a Beneath című tételét a Delain. A nemrégiben szinte szó szerint a hamvaiból újraéledt csapat új felállásának ez lesz az első nagylemeze, úgyhogy lesz mit bizonyítani. Ha nem hallottatok volna, tavaly Martijn Westerholt kivételével mindenki otthagyta a holland szimfo metal zenekar sorait, így a csapat lényegében a billentyűs saját projektjeként zakatol tovább. Mutatjuk, hogyan!

Tovább

Két, eddig kiadatlan bónuszdallal jön a Motörhead utolsó albuma

motorhead_2015_1.jpgBad Magic: Seriously Bad Magic címen fog megjelenni a Motörhead utolsó, sorban huszonharmadik lemezének újrakiadása. A február 24-én érkező kétlemezes anyagon egy 2015-ös japán koncertfelvétel mellett két eddig kiadatlan dal fog extraként szerepelni, ezek a Bullet In Your Brain és a Greedy Bastards. Ezek közül a Bullet In Your Braint már meg tudjuk mutatni nektek, alábbiakban ott figyel minden fontosabb részlet.

Tovább

Februárban jön a The Rolling Stones ötvenéves koncertjének felvétele

the_rolling_stones_2020.jpgGrrr Live! címen fog megjelenni a The Rolling Stones legfrissebb anyaga. A február 10-én érkező dupla (vinylen tripla) csomagon a zenekar fennállásának ötvenedik évét ünneplő koncert figyel majd, persze az ilyen-olyan kiadásokhoz képanyag is jár majd. Alább a borítót, dallistát és egy rövid trailert találtok.

Tovább

Grava - Weight Of God (2022)

Ez szól majd, ha jön a világvége

grava_1.jpg

Pont a napokban gondolkodtam azon, hogy Dániából viszonylag kevés stoner, doom zenekart ismerek. Ugye nem is olyan régen felfedeztem a Dirt Forge zenekart, ami az év egyik legjobb lemezét pakolta le az asztalra, aztán tessék. Itt van most a Grava, ami olyan tonnás fuzz hangzással megáldott rifekkel dolgozik, hogy azt még egy mamut is nehezen tudná elhúzni. 

Tovább

Sick Of It All-könyv a láthatáron

sickofitall.jpg

Vér És Verejték címmel fog megjelenni - ismét Dudich Ákos kezei alól - az egyik legújabb életrajzi könyv, ami nagyon fontos a számunkra. Roger Miret - Lázadásom című könyv után, most az újabb hardcore alapvetés a Koller testvérek szemén keresztül lát majd napvilágot. Ahogy azt már megszokhattuk, közösségi finanszírozással jön létre a könyv, szóval tessék megnyomni a tovább gombot és előrendelni azt!

Tovább

Elérhető a Deströyer 666 új albuma!

destroyer_666.jpgIgaz, hivatalosan csak pénteken jelenik meg, de a Season Of Mist volt olyan rendes és előre megmutatta a Deströyer 666 legújabb nagylemezét. A thrash és black határmezsgyéjén ingadozó büntibrigád albuma Never Surrender címen lesz elérhető, most pedig jól el tudjátok dönteni, megvevős lesz-e a cuccos (igen, vannak olyanok még).

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum