RockStation

Albumsimogató: Type O Negative - Dead Again (Roadrunner, 2007)

2022. december 04. - KoaX

dead_1.jpg

Itt az év végi pörgésben totál elfeledkeztem arról, hogy van még egy lemez, amiről mindenféleképpen meg kell emlékeznünk, hiszen tizenötödik születésnapját töltötte be éppen. Nem mellesleg pedig a legendás Type O Negative utolsó anyaga. A Dead Again még érettségi előtt kapott el magának és azóta is úgy gondolom, hogy az egyik, ha nem a legjobb lemeze a zenekarnak. Emlékezzünk együtt a Zöld emberre és a legendás utolsó anyagra.

Tovább

Már nem kell sokat aludni a Zeal & Ardor budapesti koncertjéig

zeal_a38_1.jpg

Hamarosan visszatér Budapestre a Zeal & Ardor. Manuel Gagneux különleges zenei projektjének turnéja december 11-én éri majd el Budapestet, a műsor gerincét természetesen a friss nagylemez, a szimplán a zenekar nevét viselő anyag képezi majd. A koncert Facebook eseményét ITT találjátok, egy kis ízelítőt meg alább.

Tovább

Nézz bele a Pantera visszatérő koncertjébe!

pantera_paul_gargano.jpegTegnap este, több mint húsz év után, a mexikóvárosiban rendezett Hell & Heaven Metal Festen ismét színpadra állt a Pantera. A csapat a két eredeti taggal Phil Anselmo énekessel és Rex Brown basszerrel, valamint a Black Label Society gitárossal Zakk Wylde-dal és Charlie Benante (Anthrax, S.O.D.) dobossal turnézik. Aki nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar május 30-án Budapesten játszik/Fotó: Paul Gargano/

Tovább

Különleges split lemezzel ünnepli a közös turnéját a Trivium és a Heaven Shall Burn

trivium-heaven-shall-burn-20221201182559.jpegDecember 23-án egy különleges, ennek megfelelően erősen limitált kiadvány érkezik a február 14-én Budapesten fellépő Triviumtól és Heaven Shall Burntől. A két zenekar a másik egy-egy dalát dolgozza fel rajta, így a németek a Pillars Of Serpentset, a floridaiak az Implore The Darken Sky-t formálját, formálták saját arcukra a korongokon. Előzetes, ízelítő egyelőre még nincs, a borító fentebb látható.

Budapestre jön az Archspire és a Psycroptic

archtour23.jpgCsak eljön Budapestre az idei (igazából tavalyról áttolt) Faces Of Death turnét offoló Archspire. A tech-death császárok a Psycroptic, a Benighted és az Entheos társaságában fogják szétrobbantani az Analogot, a dátum: március 23. A koncert Facebook eseményét ITT találjátok, a jegyeket ITT tudjátok megvenni.

Austerity - Megjött a Katatonia második lemezelőzetese

katatonia_band2022-1000x515.jpgMég jó másfél hónap és megjelenik a Katatonia legújabb anyaga, a Sky Void Of Stars. A nagylemezről az Atrium után az Austerity című nótát mutatták be a svéd bánatmetal nagyurai, melyhez egy katatoniásan nyomott hangulatú videó készült extraként. Nem elfelejteni, hogy Jonas Renkséék január 31-én Budapestre látogatnak, a Sólstafirral közös headliner turnén a Som melegít majd be.

Tovább

Újraindította a dobvideó-sorozatát Ray Luzier

0korn2022_20_eredmeny.jpgOtthoni körülmények között mutatja meg a Korn dobosa, hogyan játssza a nu metal veteránok néhány dalát. A nemrégiben újraindított dobvideó sorozatában értelemszerűen a legutóbbi nagylemez, a Requiem néhány dalát szemelte ki a nagyközönségnek és mivel a dob igen fontos szerepet játszik a bakersfieldiek muzsikájában, szerencsére van is mit nézni.

Tovább

Asmodevs - Itt a God Dethroned új dala!

goddethroned2022.jpgAgyat szaggat a friss nótájában a God Dethroned, mondjuk ez nem valami nagy újdonság. A holland black-death csapat az Asmodevst egy videóval indította el világhódító útjára, tessék csak hallgatni, élvezni! Nagylemezről egyelőre még nincs hír, de mivel az Illuminati 2020-ban jelent meg, váráhatóan arről is hamarosan jönnek majd az infók.

Tovább

"Aki ilyesmire adja a fejét és komolyan gondolja, annak ez nem csak a zenélést jelenti, hanem egyfajta életmódot"

Interjú Varga Zsolttal, a KerecseN zenekar énekes-gitárosával

vzs01.jpg

A révkomáromi KerecseN második albumát – A háború művészete – a megjelenésekor bemutattuk itt. Maga a formáció is bemutatta élőben az év során, ahol csak tehette, és ahogy az alábbiakból ki fog derülni, nem tétlenkedett! A lemez elkészítésének előzményeiről, na meg az anyaggal kapcsolatos fontosabb tudnivalókról a zenekar motorja, Varga Zsolt énekes-gitáros számolt be.

Tovább

MTV Headbangers Ball Tour: Vio-Lence, Xentrix, Whiplash, Artillery @ Budapest, Barba Negra Blue Stage, 2022.11.27.

Jobb (akár évtizedekkel) később, mint soha

vio_lence_2.jpg

Egyszer már meghirdették, aztán járvány-parák miatt lefújták, mígnem idén végre megvalósult a nosztalgiát ébresztő elnevezésű old school riff-orgia, még ha az eredetihez képest némileg átrendeződött összeállításban is. Aki már az 1980-as években is messzebbre látott a thrash metal tengerentúli Nagy Négyesénél, illetve az európai élcsapatoknál, előre csettinthetett egyet erre a változatos csomagra – ráadásul a megjelentek többsége vélhetően most látta először a fellépők jelentős hányadát. Hogy mást ne mondjak, a headlinerként színre lépő Vio-Lence, amennyire tudom, eddig meg se fordult az öreg kontinensen! Hiába, vannak álmok, amelyek beteljesülésére valamivel többet kell várni.

Tovább

Jövőre stúdióba vonul a Sacred Reich

sr_2019.jpg2023-ban megkezdi a következő nagylemezének felvételeit a nemrégiben a Sepulturával Budapesten járt és igen nagyot gyalult Sacred Reich. A kvintett legutóbb 2019-ben jelentkezett teljesértékű felvételellel, ez a huszonhárom év kihagyás után megjelent Awakening volt. Az anyagról, így a megjelenésről, hasonlókról még nincs hír, de várhatóan jövőre, inkább az év második felében mindenki számára hallható lesz a cumó.

Tovább

Életrajzi film készül G.G. Allinról

ggallin_1.jpgHa hihetünk a pletykáknak, hamarosan filmet láthatunk a botrányhős frontember, G.G. Allin életéről. A GG Allin: Live. Fast. Die. címre keresztelt alkotás rendezője a többek között a Lords Of Chaost és rengeteg más filmet és videoklipet jegyző Jonas Åkerlund lesz. Hogy aztán mi lesz benne és mi nem, azt nehéz eldönteni, de jó eséllyel magasra lesznek rakva az életrajzi karikák. További részletek ITT. Várós lesz az alkotás?

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum