Újra kiadja az All Hope Is Gonet a Slipknot

2018. november 12. - theshattered

Slipknot band 3.jpgDecember 7-én ismét megjelenteti (vinylen) a tíz évvel ezelőtt kiadott albumát, az All Hope Is Gonet a Slipknot. A sokak - így a zenekar által is - a csapat legkevésbé sikerült alkotásának új verziójában az átdolgozott artwork mellett egy bónusz DVD-t is talál majd a lelkes vásárló, melyen az iowai kilencek 2009 február 5-i Madison Square Gardenes koncertje lesz található.

Tovább

Meghalt Stan Lee

stanlee.jpgIgaz, nem feltétlen zenei hír, de kötelességünknek érezzük, hogy beszámoljunk róla: elhunyt a Marvel képregények atyja, a művei alapján készült filmekben is rendszeresen feltűnt Stan Lee. A 95 évet élt legenda többféle betegségben is szenvedett az utóbbi évben, többek között látásproblémák és tüdőgyulladás is ostromolta a szervezetét. Ma reggel szállították a mentők kórházba, viszont nem sokkal utána már a halálhírről számoltak be.

Tovább

Heavy-speed-thrash és black metal blasfemikus örvénye

Az S8-ban a heavy metal lovagjai

42625753_1889607621093777_1153191086819115008_o.jpg

Jövő hét csütörtökön újra csatarendbe hívja az S8 az underground heavy metal lovagjait. Személyes kedvencem a germán Blackevil látogat Budapestre. Zenéjuk a heavy-speed-thrash és black metal blasfemikus örvénye egy kis középkori sötét atmoszférával. Társaik az olasz a Witchunter, pedig szinten heavy-speed metalban utazik, de náluk az extrémebb elemek hátramaradnak, cserebe felgyújtanak minden boszorkányt, kivéve ha az turbo! A magyar szupportot így mar könnyű kitalálni, a Türböwitch a nagyteremben elsőként fog odaokádni egy kis black punkot. A kisteremben helyet kap két szintén olasz társulat; Deathcrush és a Cannot. Keveset lehet tudni róluk, így mindenképpen érdemes majd őket is lecsekkolni, mert kemény death metalt nyomnak!

Tovább

„Nagyon sok olyan dolgot osztunk meg, amelyekről még soha korábban nem beszéltünk.”

Interjú az Amon Amarth gitárosával, Olavi Mikkonennel

amon_barba_negra_2017_2.jpgPénteken jelenik meg az Amon Amarth új DVD csomagja, a The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm. A két teljes 2017-es Summer Breezes koncertet, valamint egy, a csapat történetét feldolgozó filmet tartalmazó csomag adta az apropót egy rövidebb interjúra, melyben a csapat alapító gitárosa, Olavi Mikkonen válaszolt nekünk.

Tovább

Buso Von Kobra - Chinese Tales From Outer Space Vol.1

A kínai kobra meséje

45430958_1755863697874812_2644004570614726656_o.jpg

A Buso Von Kobra számomra mindig egy olyan zenekar volt, amiről tudtuk, hogy van, de sosem tudtuk, hogy éppen mi van. Voltunk úgynevezett „illegál” koncerten, ami totál magával rántott minket anno. Aztán voltunk rendes koncerten is, ami feledhető volt. De egy valamit sosem felejtettünk el, hogy itt ez a zenekar, akire érdemes figyelnünk. Most meg itt van a legújabb anyaguk…..

Tovább

Blind Myself @ Dürer Kert, 2018. november 10.

Emlékeztető szuri

46182838_2173957592623794_1786017435137081344_o.jpg
Tisztelt Doktor Úr!

Mióta kivonták ezt a hatóanyagot a piacról, masszív elvonási tünetekkel rendelkezem. A többi gyógyszer valamennyire tudja tompítani a hatást, de amennyiben lehet, próbáljon meg szerezni akár egy kis ampullával a Blindmyselfinből, mert akármilyen banálisnak is hangzik, nagyon szükségem van rá.

Köszönet mindenért:
Theshattered

Tovább

Leégett Neil Young háza, Trumpot okolja érte

neil-young.jpgA Kaliforniában tomboló tűzvész egyre több ember életét keseríti meg, ráadásul nagy részükről nem is tudunk kimondottan, mert nem a "híresek" közül valók. Tegnap Fred Durstről számoltunk be, ma Neil Young házának elvesztéséről hozunk pár gondolatot, melyért a gitáros egyenesen az amerikai elnököt okolja. Mármint a tűzvészért, persze.

Tovább

Kórházba került Joe Perry

joe-perry.jpgKórházba kellett szállítani az Aerosmith gitárosát, Joe Perryt, miután a Billy Joel Madison Square Gardenes fellépésén történő vendégszereplés után az öltözőjében összeesett. A mentősök negyven percen keresztül intubálták a gitárost, majd ezt követően hordágyon egy közeli kórházba szállították. További részleteket nem tudni az állapotáról.

Tovább

Honour the Cavalry - Itt a Nadir 25 éves jubileumát ünneplő új EP-je

PREMIER!!!

nadir_2015.jpg

2018-ban fennállásának huszonötödik évébe (beleszámítva a Dark Clouds névvel fémjelzett korai időszakot is) lépett a Nadir zenekar, és a magunk módján meg is ünneplik pályájuknak ezt a kiemelten fontos állomását. Ez az évforduló az apropója a négy friss dalt tartalmazó Honour the Cavalry című EP-nek.

Tovább

Decapitated (Pol), Hatesphere (Den), Thy Disease (Pol), Grimaze (Bul), Dehydrated (Rus) @ Dürer Kert, 2018. november 8.

Lengyel haver nagy, jó barát, nekünk hozza death metalját

tour2018.jpgEgy kvázi minifesztivál kerekedett a Dürer Kertben, amikor a Decapitated ezen a kedves novemberi napon újra Budapestre látogatott. A lengyeleket négy másik csapat segítette ki, együttesen pedig egy elég masszív gyalut készítettek és csapták le vele a sajnos nem éppen nagyszámú közönség arcát.

Tovább

Armored Saint, Asphalt Horsemen @ Budapest, A38 Hajó, 2018.11.08.

… ez az, amit nem lehet megunni!

as_bp1.jpgA sors az utóbbi időben határtalanul kegyes azokhoz, akik a hard rock / heavy metal kultikus, méltatlanul alulértékelt, a színtérre és az adott irányzatok alakulására nézve viszont meghatározó hatású zenekarain nőttek fel, koncerten azonban eddig nem láthatták őket. Hogy csak az idei év jelentősebb történéseit említsem, tavasszal német földön, a Keep It True-n a Hittman visszatérésének örültettem, majd a Little Caesar kanyarított egy fergeteges rock n’roll partit Pozsonyban; most a Brit Heavy Metal Új Hullámának alapbandája, a Diamond Head látogatott el hozzánk első ízben – pár napra rá pedig a hajdan „Los Angeles legheadbangelősebb csapataként” elhíresült Armored Saint első magyarországi fellépésére is sor került. Utóbbi kapcsán az augusztusi eindhoveni bulitól nyilván nem tudtam elvonatkoztatni, ám John Bush és társai ettől függetlenül is újabb csodálatos, felemelő élménnyel gazdagítottak.

Tovább

Kiderült, mi okozta Oli Herbert halálát

oli-herbert.jpgNyilvánosságra hozták, mi okozta az All That Remains gitárosának, Oli Herbertnek a halálát. A csapat legutóbbi nagylemezének, a pénteken megjelent Victim Of The New Diseasenek megjelenését, melynek a stúdiómunkálataiban még részt vett, már nem érhette meg a gitáros, mivel október 16-án tragikus körülmények között eltávozott közülünk.

Tovább

Yob, Wiegedood @ Budapest, Dürer Kert, Room 041, 2018.11.07.

Nyers, de érző szív

img_6225.jpg

Amennyire komoly fenntartásaim voltak ennek a koncertnek az eredeti, majd az először módosított helyszínével kapcsolatban, annyira megkönnyebbülten lélegeztem fel, amikor a Dürer Kert középső terme lett a „végállomás”. Hittem, hogy méreteit tekintve a 041 lesz esetünkben az ideális megoldás, ráadásul a jó hangzásra is biztosítékul fog szolgálni. Ej, ha a lottó aktuális nyerőszámait is ilyen biztossággal tudnám előre!..

Tovább

Te mit tennél meg a (kamu)sikerért?

threatin-1.jpgA napokban egy elég érdekes eset került elő zenei körökben, melynek a főszereplője a Threatin nevezetű zenekar. A csapat egy egyszemélyes formáció, a koncerteken kisegítő zenészek nyomatják elvileg a hangszereket, ezzel nincs is baj, viszont ami ezután jön... Mint kiderült, az önmagát eleve kicsit túltoló, talán túlzottan is bátor, viszont kicsit amatőr Jered Threatin egy egész kamuoldal-hegyet épített ki a formáció köré, így például fizetett (azóta törölt) Facebook- és Youtube-fanok, ál-kiadó, mű zenei híroldal (akiktől az év előadója címet is megkapta), nemlétező szervező cég, valamint egyéb, egyébként okosnak kinéző, de balfasz megoldások. Mindezt a csakis és kizárólag fekete ruhát hordó előadótól.

Tovább

Jegyeladási rekordot döntött a Rammstein

rammstein_2017_1.jpgTegnapelőtt kezdődött el a jegyértékesítés a Rammstein jövő évi stadionturnéjára, mely hozzánk legközelebb Bécsben és Prágában fog megfordulni - az osztrákoknál mind a két este teltházas!! A németek bulijára szóló beugróért egy nap alatt több, mint egymillióan ostromolták meg a kizárólagos terjesztő, az Eventim rendszerét, amely magasan megugrotta a korábbi nyolcszázezres rekordot, több helyszín is fullosan mosolyog már a turnénaptárban.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum