Betölteni az űrt – a Budapest Park április 25-én nyitja meg dimenziókapuját

2019. április 24. - rockstation

bpp_2.jpg

Idén is vadonatúj arculattal, friss helyszínekkel és megannyi hazai- és világsztár koncertjével vág neki a nyárnak a Budapest Park. Az immáron nyolcadik szezonjához érkezett grandiózus szórakozóhely 2019-es fejezete a Planet 8 fantázianevet viseli, és ezzel szinkronban egy egészen egyedülálló, eddig feltérképezetlen univerzumba kalauzol, ahol garantáltan kinthagyod a valóságot!

Tovább

Isten Gyártó Gép - Új klip az AllSuckAlltól

asa1.jpegFriss videót készített a tavaly megjelent nagylemezéhez, a Hang-Súlyon is legjobb debütlemez kategóriában indult Isten Gyártó Géphez az egri központú AllSuckAll. A rendszeresen koncertező ötös a címadóhoz forgatta le a klipet (rendezők: Bodnár Dávid és Szabó László Ádám), melynek anyaga a Road előtti Barba Negrás koncerten került rögzítésre.

Tovább

Mark Lanegan új lemezével érkezik a Dürer Kertbe

mark_lanegan_lead_shot_4.pngA grunge hangjaként is nevezett Mark Lanegan új lemezével tér vissza Magyarországra. A karcos hangú zseni élete során szinte minden fontos kortárs rock előadóval zenélt már együtt, szólókarrierje során eddig 10 lemezt jelentetett meg, mára pedig bejelentette az októberben érkező Somebody’s Knocking-ot. A friss albumot zenekarával november 25-én mutatja be a Dürer Kertben.

Tovább

Újabb dalt tett közzé a klasszikus felállású Machine Head

machine_head_2019.jpg

Az ígéretéhez híven egy újabb tételt dobott be az idén október 20-án Budapestre érkező Machine Head. A két külön felállásban támadó csapat az első részben a Flynn / MacEachern tengelyen kívül az eddig még nem ismert másik két taggal fog egy tíztonnás kalapáccsal felérő best of blokkot tolni, majd jön a huszonöt éves Burn My Eyes nagylemez legénységének háromnegyede (Flynn / MacEachern / Kontos / Mader), akik faltól-falig elnyomják majd az említett albumot. Utóbbiról nézhető most meg az A Thousand Lies stúdióban zenélős klipje. Bónuszban pedig beszórjuk a korábban kiadott Davidiant.

Tovább

Einz, Zwei, Drei, es ist vorbei - mi (minden) is történik a Deutschland klipjében?

rammstein_deutschland_elemzes_coverkep_felirat.png

A Deutschland, és főleg okosan összerakott, jelképekben gazdag klipje kulturális fegyvertény a Rammstein életművében. A hatásvadászatot végre nem öncélúan használják, de azért bőséggel virulnak a beteg orcák, fröcsög a vér, reped a csont, folyik a sör, és ég a világ, ég. Az erőszak-szimpózium egésze persze sokkal többről mutat képet, mint egy nép hibái, lelkülete, vagy egy sokat látott és tett ország véres történelme. A Deutschland nagyon is a jelenhez szól, és nem csak a németekhez - bár az, hogy mit kezdünk a mondandójával, az már rajtunk áll.

Ez a kimerítő mélyelemzés megkísérli számba venni és rendszerezni jelentésrétegeit.
Javaslom, nyisd meg új ablakban a klipet, nézd meg egyszer,
aztán nézd/hallgasd újra az olvasás alatt!

Tovább

Right Left Wrong - Új videó a Three Days Gracetől

three_days_grace_2018.jpegFriss klipet adott ki a tavaly megjelent nagylemezéről, az Outsiderről a Three Days Grace. A nyáron, egész pontosan június 11-én a Halestorm társaságában a Budapest Parkba látogató kvartett a Right Left Wrong című dalra készített egy koncertfelvételekből álló koncertvideót, csak hogy kicsit rá is tudjatok gyúrni az élményekre.

Tovább

Zoli Band, Slowmesh @ A38, 2019. április 20.

Nekünk Budapest My Love van

zoli_band_3.jpgA Dürerbe mentem Keith (Mina) Caputo koncertre, ekkor hallottam először a Zoli Bandről, ők voltak az előzenekar. Előtte mit sem tudtam Zoli ezen projektjéről, ám számomra emlékezetes élmény. Annak a végtelenül hangulatos és megkapó estének már kilenc éve. A Zoli Band azóta leginkább szunnyadt, viszont nemrég újjáéledt, új dalokkal, új tagokkal Zoli mögött. Pillanatnyi kétségem sem volt felőle, hogy amikor európai turnéra indulnak, ott leszek a budapesti megállójuknál.

Tovább

The Hardship Of The Scots - Jöhet egy új Darkthrone-dal?

darkthroneoldstarbandmarch2019_638.jpgMegérkezett az új Darkthrone-dal, a The Hardship Of The Scots. A Fenriz és Nocturno Culto dalkotta veterán duó legújabb, hatdalos nagylemeze, az Old Star május 10-én fog megjelenni, melynek hangzása az ígéretek szerint erősen '80-as évekbeli hangulatot fog árasztani - a megfelelő zenei hangulat mellett.

Tovább

Venom címen érkezik majd az új Richie Kotzen-dal

richiekotzen_2017_image4.jpgMár forgatja a videót a legújabb dalához, a Venomhoz a július 9-én Budapestre is ellátogató Richie Kotzen. A gitáros egyelőre még nem jelentette be, mikortól lesz elérhető a dal (nyárig azért reméljük, kijön), sem azt, hogy mikor érkezik az új nagylemez, de van egy érzésünk, hogy érdemes lesz nyitva tartani a fülünket. Kotzen tavaly két másik, még nagylemezen ki nem adott tételt adott ki, ezek a The Damned és a Riot voltak.

Tovább

Párhuzamos történetek

A Sunn O))) és az Årabrot új albumairól

sunn1.jpgNehéz ügy bármilyen drone albumról írni, tekintettel arra, hogy akár egyetlen szóval is leírható a produkció: zaj. Felületesen nagyjából bármilyen hasonló anyagot el lehet intézni ennyivel, de az sem lehet véletlen, hogy az olyan zenekarok, mint az Earth, a Boris vagy a Sunn O))) komoly tényezők a súlyos zenék undergroundjában. Alább két új megjelenés kapcsán járjuk körül a drone-noise két homlokegyenest ellentétes értelmezését.

Tovább

Pénteken a Dürerben pusztít a Suffocation és a Belphegor

belphegor_2.jpg

Április 26-án együtt, minden kegyelem nélkül fogja elpusztítani a fővárost a tavaly már egyszer nálunk járt Suffocation és a korábban már szintén itt járt Belphegor. A már így is brutálisnak ígérkező estén a teljes pusztulást a norvég Nordjevel, a svájci DarkRise és a hazai gépágyú Kill With Hate fogja elősegíteni, melyek a helyszíne a Dürer nagyterme lesz. A koncert hivatalos Facebook eseményét IDE kattintva éritek el, egy kis ízelítő meg alább.

Tovább

Közösen jön Budapestre a Deafheaven és a Touché Amoré

deafheaven2018.jpgEgy elég erős csomaggal jön el Budapestre az immár harmadik alkalommal hazánkba látogató Deafheaven. A San Francisco-i csapatot a Touché Amoré fogja kísérni társ-headlinerként, az estét a Portrayal Of Guilt fogja nyitni. A pontos dátum szeptember 16, a helyszín az A38.

Tovább

Tizenöt év után ad ki új lemezt az Zombie Apocalypse

zombieapocalypsealbum2019.jpgMostanában nagy divatja van a visszatéréseknek, hosszú idő után újra lemezmegjelentetéseknek. A következő ilyen csapat, aki beáll ebbe az egyébként nagyon is dicséretes sorba, a grind, thrash, hardcore punk keveréket nyomó Zombie Apocalypse lesz, akik augusztus 9-én hozzák ki az új korongot, a Life Without Pain is a Fucking Fantasy-t. A Matt Fox (Shai Hulud), Ronen Kauffman (try.fail.try) és Eric Dellon (Shallow Water Grave) alkotta csapat mintegy tizenöt év után adja ki a friss termést, ami a CD mellett vinylen is elérhető lesz.

Tovább

Közösen nyomta John Bush és Charlie Benante

charlie-benante_ea1510031754_ato2riv2x4kg_proxy.jpgÚjra egy színpadon nyomta az Anthrax ex-énekese, John Bush és a mindenkori dobos, Charlie Benante. A két legenda egy San Francisco-i Metal Allegiance bulin dobták újra össze a közösbe a dolgaikat, ahol két, természetesen közös Anthrax-nótát elevenítettek fel, az Onlyt és a Room For One Moret. Rajongói felvételeket tudunk is mutatni a feltehetőleg egyszeri mutatványról. Aki pedig szeretné élőben is látni az anyacsapatot, az június 11-én, a Slayer előtt meg is teheti.

Tovább

Bismarck - Új dallal és videóval támad a Sabaton

sabatonbismarcksingle.jpgEgy új dalt és videót adott ki a Sabaton. A Bismarck című dal természetesen a nevezetes csatahajóról szól, a klipet hozzá a World Of Warshipset is készítő, üzemeltető Wargaming, valamint Matthian Hoene készítette. A dal maga nem fog helyet kapni a július 19-én érkező új, az első világháború témáját felölelő korongon, a The Great Waron, csupán a régóta fennálló a rajongói kéréseknek tettek eleget vele.

Tovább

Nézz bele a Pantera következő házimozijába!

Pantera94.jpgBedobták az illetékesek a Pantera következő házivideójának első ízelítőjét. A csapat eddig már három ilyen filmmel rendelkezik, ennek, mármint a részletnek megfelelően pedig tutira várható a negyedik is, bár azt még a döntéshozók sem tudják, pontosan mikor. Mint ismeretes, az is kétséges volt, hogy egyáltalán valamikor lesz-e. Mi mindenesetre várjuk, az biztos!

Tovább

Circle Of Morbidity - Tizenöt év után új dallal jelentkezett a Cadaver

3380_photo-820x820.jpgAzért az nem semmi, amikor másfél évtizedet kell várni egy zenekar új dalára, de mondjuk ez annyira nem is ritka mostanában. A lényeg, hogy megszületett! A Cadaver friss tétele, a Circle Of Morbidity is tizenöt évnyi ínség után pattant ki Ander Odden és Dirk Verbeuren (Megadeth) fejéből, rögtön egy vendégzenésszel körítve, ha már egy mód van rá: Jeff Beccera (Possessed) az, aki ének egy részét magára vállalta. További jó hír a Cadaver rajongóknak, hogy jön az új album is, az Edder & Bile valamikor az év vége felé várható.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum