Új EP-t és albumot jelentet meg a Swallow The Sun

2018. november 13. - theshattered

swallowthesun2017promonov2018_638.jpgDecember 21-én egy tizennégy perces dal két verzióját tartalmazó EP-vel, majd majd január 25-én egy teljes nagylemezzel fog jelentkezni a Swallow The Sun. A doomsterek kislemezén a Lumina Aurea "rendes" verziója mellett egy instrumentális variációt talál majd a rajongó, mely egy 12 inches vinylen fog megjelenni. A dal nem lesz rajta a When A Shadow Is Forced Into The Light című korongon, úgyhogy a fanok jobb, ha felkötik a gatyeszt!

Tovább

Dave Grohl húst sütött a tűzoltóknak

0foofighters2017_07_eredmeny.jpgA kaliforniai tűzvész mostanában elég nagy horderejű, nem csak a pusztítást, hanem ha úgy nézzük, csúnyán fogalmazva hírértéket is nézve. A mindig jóarc Dave Grohl persze most sem marad ki a buliból, az énekes/gitáros(/dobos) a környékén viaskodó tűzoltóknak csinált egy jó barbecue partit, melyet természetesen értékeltek is a meghívottak.

Tovább

Uncle Acid & The Deadbeats- Wasteland (Rise Above Records, 2018)

Kár, hogy a régi jó dolgok még ma is kísértenek

uncleacidwastelandcd.jpg

Vannak olyan műfajok, amik időről-időre bekúsznak a köztudatba. Valahogy ebben az évben felülreprezentált volt számomra a retro rock/stoner/psy rock ötvözet. És töredelmesen bevallom, ez az a műfaj, ami nekem nem igazán tud már újat nyújtani jó tíz éve. Mert egyfelől egy olyan műfajról beszélünk, aminek a gyökerei a 70-es években gyökereznek, másfelől meg a legritkább esetben éreztem az ebben a stílusban alkotóktól, hogy kibújnának a trapézgatyáikból, ledobnák az ujjatlan, felvarrós farmer felsőt, és leszednék a próbaterem falán lógó batikolt zászlót.

Tovább

Watain / Rotting Christ / Profanatica @ Barba Negra 2018.11.07.

Egyenesen a pokolból

_mg_9814.JPG

Januárban Trident Wolf Eclipse címmel jelent meg az Erik Danielsson vezetésével portyázó svéd Watain hatodik albuma, a lemezhez kapcsolódó őszi pokoljárás a legendás görög Rotting Christ és az 1990-ben alakult amerikai Profanatica társaságában legnagyobb örömünkre Budapestet is letarolta.

Tovább

Újra kiadja az All Hope Is Gone-t a Slipknot

Slipknot band 3.jpgDecember 7-én ismét megjelenteti (vinylen) a tíz évvel ezelőtt kiadott albumát, az All Hope Is Gonet a Slipknot. A sokak - így a zenekar által is - a csapat legkevésbé sikerült alkotásának új verziójában az átdolgozott artwork mellett egy bónusz DVD-t is talál majd a lelkes vásárló, melyen az iowai kilencek 2009 február 5-i Madison Square Gardenes koncertje lesz található.

Tovább

Újabb underground támadás az S8-ban!

42625753_1889607621093777_1153191086819115008_o.jpg

Jövő hét csütörtökön újra csatarendbe hívja az S8 az underground heavy metal lovagjait. Személyes kedvencem a germán Blackevil látogat Budapestre. Zenéjuk a heavy-speed-thrash es black metal blasfemikus örvenye egy kis középkori sötét atmoszférával. Társaik az olasz a Witchunter, pedig szinten heavy-speed metalban utazik, de náluk az extrémebb elemek hátramaradnak, cserebe felgyújtanak minden boszorkányt, kivéve ha az turbo! A magyar szupportot így mar könnyű kitalálni, a Türböwitch a nagyteremben elsőként fog odaokádni egy kis black punkot. A kisteremben helyet kap két szintén olasz társulat; Deathcrush és a Cannot. Keveset lehet tudni róluk, így mindenképpen érdemes majd őket is lecsekkolni, mert kemény death metalt nyomnak!

Buso Von Kobra - Chinese Tales From Outer Space Vol.1

A kínai kobra meséje

45430958_1755863697874812_2644004570614726656_o.jpg

A Buso Von Kobra számomra mindig egy olyan zenekar volt, amiről tudtuk, hogy van, de sosem tudtuk, hogy éppen mi van. Voltunk úgynevezett „illegál” koncerten, ami totál magával rántott minket anno. Aztán voltunk rendes koncerten is, ami feledhető volt. De egy valamit sosem felejtettünk el, hogy itt ez a zenekar, akire érdemes figyelnünk. Most meg itt van a legújabb anyaguk…..

Tovább

Blind Myself @ Dürer Kert, 2018. november 10.

Emlékeztető szuri

46182838_2173957592623794_1786017435137081344_o.jpg
Tisztelt Doktor Úr!

Mióta kivonták ezt a hatóanyagot a piacról, masszív elvonási tünetekkel rendelkezem. A többi gyógyszer valamennyire tudja tompítani a hatást, de amennyiben lehet, próbáljon meg szerezni akár egy kis ampullával a Blindmyselfinből, mert akármilyen banálisnak is hangzik, nagyon szükségem van rá.

Köszönet mindenért:
Theshattered

Tovább

Kórházba került Joe Perry

joe-perry.jpgKórházba kellett szállítani az Aerosmith gitárosát, Joe Perryt, miután a Billy Joel Madison Square Gardenes fellépésén történő vendégszereplés után az öltözőjében összeesett. A mentősök negyven percen keresztül intubálták a gitárost, majd ezt követően hordágyon egy közeli kórházba szállították. További részleteket nem tudni az állapotáról.

Tovább

Honour the Cavalry - Itt a Nadir 25 éves jubileumát ünneplő új EP-je

PREMIER!!!

nadir_2015.jpg

2018-ban fennállásának huszonötödik évébe (beleszámítva a Dark Clouds névvel fémjelzett korai időszakot is) lépett a Nadir zenekar, és a magunk módján meg is ünneplik pályájuknak ezt a kiemelten fontos állomását. Ez az évforduló az apropója a négy friss dalt tartalmazó Honour the Cavalry című EP-nek.

Tovább

Decapitated (Pol), Hatesphere (Den), Thy Disease (Pol), Grimaze (Bul), Dehydrated (Rus) @ Dürer Kert, 2018. november 8.

Lengyel haver nagy, jó barát, nekünk hozza death metalját

tour2018.jpgEgy kvázi minifesztivál kerekedett a Dürer Kertben, amikor a Decapitated ezen a kedves novemberi napon újra Budapestre látogatott. A lengyeleket négy másik csapat segítette ki, együttesen pedig egy elég masszív gyalut készítettek és csapták le vele a sajnos nem éppen nagyszámú közönség arcát.

Tovább

Armored Saint, Asphalt Horsemen @ Budapest, A38 Hajó, 2018.11.08.

… ez az, amit nem lehet megunni!

as_bp1.jpgA sors az utóbbi időben határtalanul kegyes azokhoz, akik a hard rock / heavy metal kultikus, méltatlanul alulértékelt, a színtérre és az adott irányzatok alakulására nézve viszont meghatározó hatású zenekarain nőttek fel, koncerten azonban eddig nem láthatták őket. Hogy csak az idei év jelentősebb történéseit említsem, tavasszal német földön, a Keep It True-n a Hittman visszatérésének örültettem, majd a Little Caesar kanyarított egy fergeteges rock n’roll partit Pozsonyban; most a Brit Heavy Metal Új Hullámának alapbandája, a Diamond Head látogatott el hozzánk első ízben – pár napra rá pedig a hajdan „Los Angeles legheadbangelősebb csapataként” elhíresült Armored Saint első magyarországi fellépésére is sor került. Utóbbi kapcsán az augusztusi eindhoveni bulitól nyilván nem tudtam elvonatkoztatni, ám John Bush és társai ettől függetlenül is újabb csodálatos, felemelő élménnyel gazdagítottak.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum