Szado-mazo indusztriált bírod? - Új videó a 3Teethtől

2019. április 25. - theshattered

3teeth-e1556042107443.jpgAz indusztriál talán a legideálisabb zene egy kis szado-mazóhoz, már annak, aki gerjed rá természetesen. Márpedig akinek bejön ez a... műfaj, annak nagy örömet fog okozni a 3Teeth legfrissebb klipje, az Exxxit, amiben azért akar bőrnyúzás és gépiesség is gazdagon az elvárható monotonan dübörgő, energikus gitártémák felett. Talán az érzékeny gyomrúak ezt most annyira ne erőltessék.

Tovább

Machi Bhasad (Expect a Riot) - Új klip a Bloodywoodtól!

bloodywood_w_raoul_kerr_photo_credit_prabal_deep.jpgEgy friss, egyébként a Beyond Good and Evil 2 című, hamarosan megjelenő videójátékhoz készült dalt adott ki a Bloodywood. Az ritmusgazdag indiai elemeket a metallal keverő, amúgy valóban zseniális csapat egy videót is készített a Machi Bhasad (Expect a Riot) címre keresztelt tételhez, ahogy szokásuk, kint az utcákon. És a dal? Az hengerel, mint mindig.

Tovább

Júliusban új nagylemezzel jelentkezik a Sum 41!

sum_41_2018.jpgNem üres kézzel fog Magyarországra látogatni a Sum 41. Igaz, a június 12-re belőtt koncert még jóval előtte van a friss nagylemeznek, ami július 19-re lett datálva, mégis, legalább számíthatunk némi újdonságra Deryck Whibleyéktől. Ha mást nem is, a frissen bemutatott dalukat, az Out For Bloodot biztosan eljátsszák majd nekünk a Budapest Parkban, amelyhez, mint első fecskéhez, természetesen is videót készítettek az urak. Az ígéretek szerint minden eddiginél keményebb és agresszívebb album az Order In Decline címen fog érkezni.

Tovább

Betölteni az űrt – a Budapest Park április 25-én nyitja meg dimenziókapuját

bpp_2.jpg

Idén is vadonatúj arculattal, friss helyszínekkel és megannyi hazai- és világsztár koncertjével vág neki a nyárnak a Budapest Park. Az immáron nyolcadik szezonjához érkezett grandiózus szórakozóhely 2019-es fejezete a Planet 8 fantázianevet viseli, és ezzel szinkronban egy egészen egyedülálló, eddig feltérképezetlen univerzumba kalauzol, ahol garantáltan kinthagyod a valóságot!

Tovább

Isten Gyártó Gép - Új klip az AllSuckAlltól

asa1.jpegFriss videót készített a tavaly megjelent nagylemezéhez, a Hang-Súlyon is legjobb debütlemez kategóriában indult Isten Gyártó Géphez az egri központú AllSuckAll. A rendszeresen koncertező ötös a címadóhoz forgatta le a klipet (rendezők: Bodnár Dávid és Szabó László Ádám), melynek anyaga a Road előtti Barba Negrás koncerten került rögzítésre.

Tovább

Mark Lanegan új lemezével érkezik a Dürer Kertbe

mark_lanegan_lead_shot_4.pngA grunge hangjaként is nevezett Mark Lanegan új lemezével tér vissza Magyarországra. A karcos hangú zseni élete során szinte minden fontos kortárs rock előadóval zenélt már együtt, szólókarrierje során eddig 10 lemezt jelentetett meg, mára pedig bejelentette az októberben érkező Somebody’s Knocking-ot. A friss albumot zenekarával november 25-én mutatja be a Dürer Kertben.

Tovább

Újabb dalt tett közzé a klasszikus felállású Machine Head

machine_head_2019.jpg

Az ígéretéhez híven egy újabb tételt dobott be az idén október 20-án Budapestre érkező Machine Head. A két külön felállásban támadó csapat az első részben a Flynn / MacEachern tengelyen kívül az eddig még nem ismert másik két taggal fog egy tíztonnás kalapáccsal felérő best of blokkot tolni, majd jön a huszonöt éves Burn My Eyes nagylemez legénységének háromnegyede (Flynn / MacEachern / Kontos / Mader), akik faltól-falig elnyomják majd az említett albumot. Utóbbiról nézhető most meg az A Thousand Lies stúdióban zenélős klipje. Bónuszban pedig beszórjuk a korábban kiadott Davidiant.

Tovább

Einz, Zwei, Drei, es ist vorbei - mi (minden) is történik a Deutschland klipjében?

rammstein_deutschland_elemzes_coverkep_felirat.png

A Deutschland, és főleg okosan összerakott, jelképekben gazdag klipje kulturális fegyvertény a Rammstein életművében. A hatásvadászatot végre nem öncélúan használják, de azért bőséggel virulnak a beteg orcák, fröcsög a vér, reped a csont, folyik a sör, és ég a világ, ég. Az erőszak-szimpózium egésze persze sokkal többről mutat képet, mint egy nép hibái, lelkülete, vagy egy sokat látott és tett ország véres történelme. A Deutschland nagyon is a jelenhez szól, és nem csak a németekhez - bár az, hogy mit kezdünk a mondandójával, az már rajtunk áll.

Ez a kimerítő mélyelemzés megkísérli számba venni és rendszerezni jelentésrétegeit.
Javaslom, nyisd meg új ablakban a klipet, nézd meg egyszer,
aztán nézd/hallgasd újra az olvasás alatt!

Tovább

Right Left Wrong - Új videó a Three Days Gracetől

three_days_grace_2018.jpegFriss klipet adott ki a tavaly megjelent nagylemezéről, az Outsiderről a Three Days Grace. A nyáron, egész pontosan június 11-én a Halestorm társaságában a Budapest Parkba látogató kvartett a Right Left Wrong című dalra készített egy koncertfelvételekből álló koncertvideót, csak hogy kicsit rá is tudjatok gyúrni az élményekre.

Tovább

Zoli Band, Slowmesh @ A38, 2019. április 20.

Nekünk Budapest My Love van

zoli_band_3.jpgA Dürerbe mentem Keith (Mina) Caputo koncertre, ekkor hallottam először a Zoli Bandről, ők voltak az előzenekar. Előtte mit sem tudtam Zoli ezen projektjéről, ám számomra emlékezetes élmény. Annak a végtelenül hangulatos és megkapó estének már kilenc éve. A Zoli Band azóta leginkább szunnyadt, viszont nemrég újjáéledt, új dalokkal, új tagokkal Zoli mögött. Pillanatnyi kétségem sem volt felőle, hogy amikor európai turnéra indulnak, ott leszek a budapesti megállójuknál.

Tovább

The Hardship Of The Scots - Jöhet egy új Darkthrone-dal?

darkthroneoldstarbandmarch2019_638.jpgMegérkezett az új Darkthrone-dal, a The Hardship Of The Scots. A Fenriz és Nocturno Culto dalkotta veterán duó legújabb, hatdalos nagylemeze, az Old Star május 10-én fog megjelenni, melynek hangzása az ígéretek szerint erősen '80-as évekbeli hangulatot fog árasztani - a megfelelő zenei hangulat mellett.

Tovább

Venom címen érkezik majd az új Richie Kotzen-dal

richiekotzen_2017_image4.jpgMár forgatja a videót a legújabb dalához, a Venomhoz a július 9-én Budapestre is ellátogató Richie Kotzen. A gitáros egyelőre még nem jelentette be, mikortól lesz elérhető a dal (nyárig azért reméljük, kijön), sem azt, hogy mikor érkezik az új nagylemez, de van egy érzésünk, hogy érdemes lesz nyitva tartani a fülünket. Kotzen tavaly két másik, még nagylemezen ki nem adott tételt adott ki, ezek a The Damned és a Riot voltak.

Tovább

Párhuzamos történetek

A Sunn O))) és az Årabrot új albumairól

sunn1.jpgNehéz ügy bármilyen drone albumról írni, tekintettel arra, hogy akár egyetlen szóval is leírható a produkció: zaj. Felületesen nagyjából bármilyen hasonló anyagot el lehet intézni ennyivel, de az sem lehet véletlen, hogy az olyan zenekarok, mint az Earth, a Boris vagy a Sunn O))) komoly tényezők a súlyos zenék undergroundjában. Alább két új megjelenés kapcsán járjuk körül a drone-noise két homlokegyenest ellentétes értelmezését.

Tovább

Pénteken a Dürerben pusztít a Suffocation és a Belphegor

belphegor_2.jpg

Április 26-án együtt, minden kegyelem nélkül fogja elpusztítani a fővárost a tavaly már egyszer nálunk járt Suffocation és a korábban már szintén itt járt Belphegor. A már így is brutálisnak ígérkező estén a teljes pusztulást a norvég Nordjevel, a svájci DarkRise és a hazai gépágyú Kill With Hate fogja elősegíteni, melyek a helyszíne a Dürer nagyterme lesz. A koncert hivatalos Facebook eseményét IDE kattintva éritek el, egy kis ízelítő meg alább.

Tovább

Közösen jön Budapestre a Deafheaven és a Touché Amoré

deafheaven2018.jpgEgy elég erős csomaggal jön el Budapestre az immár harmadik alkalommal hazánkba látogató Deafheaven. A San Francisco-i csapatot a Touché Amoré fogja kísérni társ-headlinerként, az estét a Portrayal Of Guilt fogja nyitni. A pontos dátum szeptember 16, a helyszín az A38.

Tovább

Tizenöt év után ad ki új lemezt az Zombie Apocalypse

zombieapocalypsealbum2019.jpgMostanában nagy divatja van a visszatéréseknek, hosszú idő után újra lemezmegjelentetéseknek. A következő ilyen csapat, aki beáll ebbe az egyébként nagyon is dicséretes sorba, a grind, thrash, hardcore punk keveréket nyomó Zombie Apocalypse lesz, akik augusztus 9-én hozzák ki az új korongot, a Life Without Pain is a Fucking Fantasy-t. A Matt Fox (Shai Hulud), Ronen Kauffman (try.fail.try) és Eric Dellon (Shallow Water Grave) alkotta csapat mintegy tizenöt év után adja ki a friss termést, ami a CD mellett vinylen is elérhető lesz.

Tovább

Közösen nyomta John Bush és Charlie Benante

charlie-benante_ea1510031754_ato2riv2x4kg_proxy.jpgÚjra egy színpadon nyomta az Anthrax ex-énekese, John Bush és a mindenkori dobos, Charlie Benante. A két legenda egy San Francisco-i Metal Allegiance bulin dobták újra össze a közösbe a dolgaikat, ahol két, természetesen közös Anthrax-nótát elevenítettek fel, az Onlyt és a Room For One Moret. Rajongói felvételeket tudunk is mutatni a feltehetőleg egyszeri mutatványról. Aki pedig szeretné élőben is látni az anyacsapatot, az június 11-én, a Slayer előtt meg is teheti.

Tovább

Bismarck - Új dallal és videóval támad a Sabaton

sabatonbismarcksingle.jpgEgy új dalt és videót adott ki a Sabaton. A Bismarck című dal természetesen a nevezetes csatahajóról szól, a klipet hozzá a World Of Warshipset is készítő, üzemeltető Wargaming, valamint Matthian Hoene készítette. A dal maga nem fog helyet kapni a július 19-én érkező új, az első világháború témáját felölelő korongon, a The Great Waron, csupán a régóta fennálló a rajongói kéréseknek tettek eleget vele.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum