Új oldaláról mutatkozik meg a Fatal Error zenekar

Önreflexió? Határaink feszegetése?

2020. június 05. - sunthatneversets

fatal_error_comin_around.jpg

A Maradj velem otthon megjelenés és a DAL 2020-as szereplés után a zenekar újabb szerzeménnyel jelentkezik. A Comin’ Around különlegessége többek közt nem csak abban rejlik, hogy a csapat első angol nyelvű daláról van szó, hanem hogy a dalt a zenekar billentyűse, Balázs Mihály énekli.

Tovább

This Calling - Methods Of Protest (AAA Project, 2020)

Hallo, Téged keresnek!

this_calling_methods.jpg

Amikor egy zenekar jó ügyért is harcol, azt érdemesnek tartom, hogy kiemeljük. A frissen alakult This Calling  minden lemezéből, bevételéből jótékony célra is fordít egy bizonyos összeget, így alap, hogy górcső alá vesszük a srácokat, pláne, hogy régi arcok tűnnek fel benne.

Tovább

Tekerőlant a Pokolból - Jó lenne, ha folk lenne a Pantera?

maxresdefault_17.jpgA múltkor már lehoztunk egy tekerőlantos videót, melyben Iron Maiden-klasszikusokat idézett fel nekünk az élénk fantáziájú zenészhölgy, így továbbmegyünk kicsit, a másik nem is bemutatkozik! Guilhelm Desq a metalzenekarok egyik legszőröstökűbbjének egyikét vette kezelésbe, ez a Pantera lenne, annak is az egyik leghuncutabb slágerét hallhatjuk folkosabb átértelmezésben. A két lábdobon és tekerőlanton feldolgozott tétel pedig nem más, mint az évek alatt már abszolút örökzölddé érett Cowboys From Hell, ami így teljesen más "pofát lök".

Tovább

A Beverly Hills-i zsaru főcímzenéjét kapta elő a metal all-star karanténprojekt, az At The Movies

maxresdefault_16.jpgAmikor már azt hinnéd, hogy minden puskaport ellőttek már az At The Movies projektben, jössz rá, hogy basszus, van ott még, ahonnan ezek a klasszikus filmslágerek jöttek! Hiszen még maga a The Heat Is On is kimaradt a nagynevű metalosokból álló csapat listájáról, ami a Beverly Hills-i zsaruból lehet ismerős a tanultabbaknak. Hogy sikerült? Nem is lehet kérdés!

Tovább

Közösen nyomta Charlie Benante és John 5!

maxresdefault_15.jpgÚjabb érdekességgel gazdagodott Charlie Benante jam-sorozata. A legfrissebb részben az Anthrax dobosa John 5-val, a Trixteres P.J. Farleyval és a Kuarantine gitárosával, Joe McGinnesszel nyomtak egy Kiss-dalt, a Mr. Speedet, melyet stílusosan (kicsit talán viccesen is) Kiss-maszkban, vagy miben hajtottak végre.

Tovább

Könyv és album is jön az Ulvertől

ulver.jpgAugusztus 28-án érkezik az Ulver új albuma, a Flowers Of Evil, amelyen a korábban már bemutatott, lentebb meg is hallgaható Little Boy és Russian Doll című számok is helyet kapnak majd. Viszont ami talán eggyel érdekesebb lehet a kvartett fanjainak az az Ulver könyv megjelenése, ami 336 oldalban taglalja a zenekar történetét (150 oldalnyi szöveggel, valamint rengeteg képpel kiegészítve). Ennek a pontos címe Wolves Evolve: The Ulver Story lesz, ez ugyanakkor kezdi meg a világhódító útját, mint az album.

Tovább

Havok - V (Century Media, 2020)

Elviszi a pálmát a new wave thrash színtéren

havok_v.jpgA coloradoi székhelyű Havok visszatért a 2017-es Conformicide után amely magasra tette a lécet, David Sanchezék új albuma a minden fantázia nélkül elnevezett "V". Az első négy albumával a Havok bebizonyította, hogy könyörtelen erővel rendelkezik a thrash metal területén és elviszi a pálmát a new wave thrash színtéren. A ’80-as években keresendők a hatásaik, azonban akik járatosak ebben a korszakban azok egész pontosan képesek megtippelni azt is, hogy azon belül melyik volt az a pár név, ami kiemelt jelentőséggel bírt a zenészek ízlésének formálásában.

Tovább

Egy old school Deftones koncert jöhet?

DEftones2008.jpg

Mostanság egyre több régi koncertfelvétel kerül elő. A Deftones Live nevű YouTube felhasználó, most egy 2000 májusi Deftones (milyen meglepő) koncertet tett közzé a számunkra. A kicsivel több, mint harminc perces felvételen igazi klasszikusok hangzanak el Chinoéktól. Az MTV 2-ről leszedett videó néhol hagy némi kívánni valót maga után, de akkor is élvezetes! Uccu essünk neki, ha már igazira nem mehettünk tegnap...!

Tovább

Hivatalos videón a tavalyi, párizsi Rockin'1000

maxresdefault_14.jpgA sokzenészes együtt muzsikálásnak van egy kialakult hagyománya, ezek az összejövetelek főleg a Rockin'1000 szervezésében kerülnek megvalósításra. A Magyarországon is átvett, mindig nagyon hangulatosra sikerült közös zenélés egyik nemzetközi állomását mutatjuk most meg, ezt még tavaly, Párizsban zengette bele a világba a seregnyi muzsikus. A közel kétórás showban rengeteg rockzenei örökzöld felcsendül, a dallista a videó alatt meg is található... Nyomassátok, nyomassátok!

Tovább

A Nylon 6/6 demójával folytatja a sort a Stone Sour

stone_sour_2018.jpgIgazából a heti rendszerességgel előkerülő Stone Sour demókhoz már nem is kellene külön bevezetőszöveget írni, csak behajintani az aktuális dalt, a sorozatról, annak mikéntjéről, miértjéről úgyis tudtok. De ha valaki nem tudná, idén minden héten egy korábbi daluk demóját mutatja be a Corey Taylor-vezette csapat, mely sorozat már a harmadik nagylemezük, az Audio Secrecy korszakában jár. A legújabb elem a Nylon 6/6, melynek alapját a dobosuk, Roy Mayorga hozta.

Tovább

Zack de la Rocha és Josh Homme is szerepel a Run The Jewels új albumán

run-the-jewels-zack-josh.jpgHivatalosan holnap jelenik meg a Run The Jewels új albuma, de már most hivatalosan elérhető az anyag. Miért is érdekes ez? Mert habár maga a rapcsapat nem feltétlen rock-kompatibilis, azért sikerült egy-két számunkba a mi szempontunkból is érdekes arcot leakasztani: a Ju$t címűben az eredeti tervek szerinti turnétárs Rage Against The Machine frontembere, Zack de la Rocha (és Pharrell Williams) nyomatja a plusz sorokat, a Pulling the Pinben Josh Homme (valamint Mavis Staples) csillogtatja a tudását. Figyelem, gitárokra nagyon ne számítsatok!

Tovább

Tízlemeznyi demó kiadására készül a Periphery gitárosa

periphery-2018.jpgTalán sokan tudják, hogy a Periphery megalakítása előtt Bulb álnéven alkotott a zenekar gitárosa, Misha Mansoor. Ezeknek, a zenekarosdi előtt felvett demóknak a kiadására készül a djent mániával jelentősen megszaladt csapatnak a vezére, amely tíz részletben fog landolni, csakis digitális formában - fordított időrendi sorrendben.

Tovább

Koncertlemezzel jelentkezik a Kamelot

kamelot_press3.jpgI Am The Empire - Live From The 013 lesz a címe a Kamelot legújabb anyagának. A koncertlemez a huszonegy dalos, százperces fő szett mellett egy nagy rakatnyi extrát is tartalmazni fog a csomag, melyről az Alissa White-Gluzzal és Elize Ryddel közös Sacrimony (Angel Of Afterlife) már szabadon elérhető. A koncert anyagának felvételei 2018. szeptember 14-én készültek a hollandiai Tilburgben, a megjelenés augusztus 14.

Tovább

Koncertek az archivumból - 3. rész, a 2012-es év

0kreator2012_17.jpgAhogy most látszik, úgy jó ideig nem kell koncertre járnunk. Legyen az klub-, vagy arénakoncert, esetleg fesztivál, augusztus 15-ig mindenki kárhozatra van ítélve, szervező és koncertlátogató egyaránt. Így aztán nem marad más, mint a visszaemlékezés. 10 részes sorozatunkban, most minden évből 10 koncertre emlékszünk vissza a koncertbeszámolók és egy rakat fotó segítségével. Az első és második rész után most a 2012-es esztendővel folytatjuk. Természetesen kommentben jöhetnek majd azok a koncertek, amelyekre Ti is jó szívvel emlékeztek vissza az adott időszakból.

Tovább

Megjelent az Avar második videoklipje

avar_banda_02.png

Megjelent az Avar második videoklipje, amely a Bennem Ég című dalra készült. A zenekar keveri a modern világ hangzását az ősi dallamokkal, illetve több nyelven is megszólítja a nagyérdeműt. A most megjelent magyar nyelvű dalt a zenekar atyja Fábri „Jingis„ András és gyerekkori jó barátja, és Amigodos zenész pajtása, Köteles Leander álmodtak meg.

Tovább

Albumsimogató: Limp Bizkit - Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water (2000)

limp_bizkit_chocolate.jpg

Az ezredforduló küszöbén állunk, 1999-et írunk. Érezzük, hogy valami komoly változás jön. Miközben a világ retteg a millenniumi évtől, addig Britney Spears mérhetetlen teret hódít magának. Ricky Martin minden nő szívét meghódítja a Livin' la Vida Loca dallal. Lemegy a Woodstock Fesztivál, és Amerikában a nu-metal arra készül, hogy leigázza a világot. A számítógépek összeomlása elmaradt, megmaradt a gazdaság, de a nu-metal tagadhatatlanul megpörgette a Földet.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum