Wacken World Wide - Online támad a fesztivál!

2020. július 10. - theshattered

wackenworldwide.jpgHa már a hagyományos értelemben vett fesztivált nem tudják megtartani, másféle módon igyekszik szórakoztatni a közönségét a Wacken szervezőgárdája. A július 29. és augusztus 1. között megrendezésre kerülő streaming fesztivál teljesen ingyenes lesz, ezt a wacken-world-wide.com-on, a Magenta Music 360-n és a Magenta TV-n lehet majd követni.

Tovább

A régi-új szent csendesség - Progresszív pusztítás a Black Crown Initiate-től

black-crown-initiate-2019.jpgRégi-új dallal promózza az augusztus 7-re várható albumát, a Violent Portraits of Doomed Escape-et a Black Crown Initiate. A Holy Silence eredetileg még 2008-ban, a zenekar előtti időkben íródott, viszont ez közel sem érződik a klipet is kapott nótán, hasít, mint annak a rendje!

Tovább

Jerry Cantrell, az ikon

0aliceinchains2018_11_eredmeny.jpgBő egy és negyed órás filmet készített a Gibson az Alice In Chains vezéréről, Jerry Cantrellről. A gitáros a filmben, ahogy ilyen alkotásoknál szokásos, beszél a gyökereiről, hatásairól és persze az AIC mellett kibontakozott szólómunkásságáról is. Rajongóknak kötelező néznivaló! Cantrell legújabb szólólemeze valamikor idén várható, az anyazenekar legutóbbi albuma, a Rainier Fog 2018-ban jelent meg.

Tovább

Újrakiadást kap a Goats Head Soup, a The Rolling Stones klasszikusa

rolling_stones_1.jpgSzeptember 4-én egy igazán fini újrakiadás ütheti a The Rolling Stones rajongóinak markát, lévén ezen a napok kerül a boltokba a Goats Head Soup rendesen megbónuszolt újrakiadása. A rengetegféle, így sima CD-s, dupla CD-s, vinyl, vagy díszdobozos kiadásban elérhető anyagról egy ritkaság, a Criss Cross lett kiadva ízelítőnek, ehhez videó is készült!

Tovább

Októberben jön a Burton C. Bell-féle Ascencion Of The Watchers új albuma

ascensionotw2020.jpgA második nagylemezére készül az Ascencion Of The Watchers, melynek elődje nem kevesebb, mint tizenkét éve látott napvilágot. A Fear Factory mindenféle jogi bajai miatt felszabaduló idejét legalább produktívan tölti ki az énekes, aki szeretné, CD-n, vagy kétféle limitált vinyl kiadásban is beszerezheti majd az egyébként Apocrypha címre hallgató albumot.

Tovább

Death-klasszikust játszott három volt Death-tag

17.jpgPár éve Magyarországon is megfordult a volt Death-tagokat tömörítő csapat, a Death To All. A Steve DiGiorgio, Bobby Koeble és Gene Hoglan tudását tömörítő formációban Max Phelps énekel és gitározik, ez a négyes készített most egy karantén-feldolgozást az Individual Through Patterns egyik dalremekét, az Overactive Imaginationhöz.

Tovább

Hosszú kihagyás után folytatódik a Led Zeppelin múltidéző sorozata

Led Zep.jpgFebruár óta szünetelt a Led Zeppelin rövid részekből álló sorozata, melyben a fél évszázadnyi múlt legdicsőbb pillanatait próbálják felidézni a legendák. A szünet oka ismeretlen, viszont végre itt a tizedik rész, amiben az 1970-es év március-július közötti időszaka kerül terítékre.

Tovább

Közel háromszázezer dollárnyi adományt küld szét a Metallica

metallica_2016_4.jpgA Metallica megint megnyitotta az adománycsapot, de milyen jól is tette! A jótékonyság asztalára mindig bőségesen áldozó metallegendák öt szervezetet támogatnak az összesen kétszázkilencvenötezer dollárnyi pénzösszeggel, ezek közül a Feeding America, a Direct Relief és a Crew Nation hetven-hetvenezer, a The USBG National Charity Foundation harmincötezer, a MusiCares pedig ötvenezer dollárt kap.

Tovább

Ilyen a Suicide Silence virtuális világturnéja

suicidesilence_press_2020_credithristo_shindov.jpgMegmutatta a Suicide Silence, mit kap az, aki jegyet vált a virtuális világkörüli turnéjuk valamelyik állomására. A deathcore vonalra a márciusban megjelent Become The Hunterrel (nem is akárhogy) visszatért ötös a Disengage című dalnak a koncertfelvételét tette közkinccsé, sokat nem is tennénk hozzá - tessék rátenyerelni a play gombra!

Tovább

Nézz bele a Kamelot új koncertlemezébe!

phantomdivinelive.jpgAugusztus 14-én fog megjelenni a Kamelot koncertanyaga, az I Am The Empire - Live From The 013. A csapat a filmet Hollandiában, Tilburgban vette fel, a lemezeken mind a huszonegy, több vendéget is felvonultató dal elérhető lesz, így összesen körülbelül száz percnyi finomság fogja várni az arra beruházókat. A filmből a csapat a Lauren Harttal közös Phantom Divine (Shadow Empire)-t előzetesként már kiadta, így ezt lentebb meg is találjátok a borító és a monstre dallista alatt.

Tovább

Korai demók gyűjteményét adja ki a Venom

venom-press-photo-2020-770x470.jpgSzó szerint szinte az első napokból származó felvételeket is tartalmazni fog a Venom legújabb kiadványa, a Sons Of Satan. A tavalyi In Nominem Satanas díszdobozban már elérhetővé tett lemezen 1979-80-ból származó próbatermi felvételek és demók fognak sorakozni, természetesen még az eredeti felállás tolmácsolásában. A korong nevét adó Sons Of Satan már csekkolható a pakkból, a teljes csomag augusztus 28-tól lesz elérhető.

Tovább

Új dallal jelentkezett Dirk Verbeuren grind-projektje

0megadeth2020_26_eredmeny.jpgNasum és Feastem tagokkal közösen készítette el az Instagrind címre hallgató dalsorozatának új elemét a Bent Sea. A Megadeth dobosa, Dirk Verbeuren által vezetett formáció a gyors és kegyetlen zúzdáknak a híve, elég csak a dalok hosszára nézni... Gatyát felköt, blastbeat-roham várható!

Tovább

Régi dalt énekelt Peter Criss, a Kiss eredeti dobosa

petercrissjuly2020_2_638.jpgAmikor a négy eredeti Kiss-tag 1978-ban szólólemezt adott ki, értelemszerűen Peter Criss is megjelentette a maga anyagát. A négyes akkori dobosa többek között a még a Lips nevű zenekarával 1971-ben megírt, Don't You Let Me Down című dalt is felrakta a lemezre, melyet egy jóbarátjának a napokban szívességből elénekelt. A célszemély ezt rögzítette, a végeredményt pedig felrakták a netre. Kellemes pillanatok jönnek!

Tovább

Világszerte elérhető a Depeche Mode SPiRiTS IN THE FOREST című kiadványa

depeche-mode-spirits-in-the-forest-2.jpg

A rajongók, és a kritikusok elismerése, illetve mozisikere után, a Depeche Mode egyszerre adta ki DVD-n és Blu-Ray-en, a korszakalkotó, teljes hosszúságú dokumentum- és koncertfilmet, SPiRiTS IN THE FOREST címmel. A rajongók számára végre világszerte elérhető a dokumentumfilm, amelyet a Rolling Stone szerint „nagyszerű… empatikus”, és a Forbes magazin úgy hivatkozott rá mint a „a koncertfilmek új szabványa”.

Tovább

Viselj maszkot! - Mondja a black metal ember

mayhem-daemon-face-mask_1.jpgA melegben már egyre kevésbé esik jól hordani a maszkot, de azért még csak muszáj. Persze látni már olyan arcokat, akiknek ez meg sem fordul már a fejében, azokra néznek csúnyán azok, akik még a másik közelségétől is pánikrohamot kapnak, de ahogy mindig, az élet most sem fekete fehér. Egyvalami viszont az! A pandamaci-smink! Egy black metalos apuka, Vance Kotrla meghörgi nekünk, hogy igen, leszel szíves a képedre húzni a textilt, akárhogy nem csini, majd lesz idő, amikor újra le, vagy éppen végre ki lehet dobni a 2020-as év egyik legkelendőbb termékét. De addig is...

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum