Baroness - Gold & Grey (2019, Abraxam Hymns)

A bárónő újraéledt

2019. június 17. - RaczUr

baronessgoldgreycd.jpg

A Baroness olyan érzelmi hullámvasút számomra, amilyet zenekar nem nagyon okozott nekem. A Red meg a Blue lemezük annak idején az egyik legkellemesebb felfedezés volt számomra. A maga fura, dallamilag progresszív köntösbe bújtatott sludge zenéjükre elismerően csettintettem, ráadásul az énekes/gitáros John Baizley olyan borítókat rittyentett neki, hogy leesett az ember álla. Nem mellesleg a Georgia állam, és a keleti part hasonszőrű bandáinál is megjelentek az album artjai (Kylesa, Black Tusk, Torche stb.). Akkor úgy érződött, hogy egy új színtér zászlós hajója lesz a Baroness.

Tovább

"Egy Rolls Royce-ot nehezebb eladni, mint egy Suzukit."

Wall of Sleep-interjú

wall_of_sleep_20181.png

A Wall of Sleep hazánk egyik legmeghatározóbb, legismertebb underground zenekara, mely a doom metalból ered, és a stoner rock-ból építkezik. Történelmük még egészen 2001-ig nyúlik vissza, azóta megannyi más stílus tapadt az alkotásaikhoz. A múlt évben megjelent The Road Through the Never  albumuk számomra a legjobb magyar lemez volt 2018-ban. Az együttessel még a Dürer Kertes fellépésük után volt szerencsém leülni egy derűs beszélgetésre.

Tovább

Ilyen, amikor egy dubstep DJ megdolgozza a Slipknot slágerét

slipknot_2019.jpgMondhatni, a dubstep csillaga már leáldozóban van, korántsem nyúzzák annyian a stílus dalait, mint tették azt pár éve. De Kill The Noise, az irányzat egyik nagy neve bizonyítani akarja: van még kraft a dologban, mindezt pedig a Slipknot nettó slágerének, a Dualitynek (meglehetősen részleges) átgyúrásával próbálta alátámasztani. Maradjunk annyiban, hogy aki nem feltétlen szereti az elektronikus prüntyögést, az nagyon ne hallgassa meg a dalt.

Tovább

Odacsap a Brass Against Deftones-feldolgozása?

Igen, oda, mint mindig!

brass_press2.jpgRendesen szélesíti, színesíti, gazdagítja a repertoárt a Brass Against. A tavaly nálunk is egy igen fasza koncertet adott, fúvósokkal besűrített formáció most egy igazi - mondhatni - nyári dalt dolgozott át, a Deftones My Own Summerjét, melyhez a hangját ezúttal is Sophia Urista adta. Végeredmény? Zseni, mint mindig!

Tovább

Black Silesia Open Air IV @ Rycerski erőd, 2019.06.07-08.

Vodka, sátán, rock 'n' roll

_dsc2440_8.jpg

Underground és extrém arcok figyelem! Ez a hely nektek való! Idén egy új fesztivált szerettem volna kipróbálni és a választás a sok barátom által sokat dicsért Black Silesiára esett. Egyrészt, mert még lengyel fesztiválon nem voltam és imádom a történelmi testvéreinket, másrészt a felhozatal igencsak kecsegtető - black, thrash, death. Bevallom őszintén tavaly is sokat szemezgettem vele, de a végén másképp alakultak a dolgok. Idén viszont ahogy dagadt a zenekarok listája, úgy lett egyre biztosabb a buli számomra. A móka akkorát ütött, hogy szinte biztos, hogy jövőre is megyek! Sör, vodka, black rock'n'roll, thrash, old-school death, morcos black és sok-sok felvarrós részeg mániákus! Hibátlan. És persze ott van a helyszín: a Rycerski erőd, ami nincs is messze a déli lengyel határtól. Sátrazás az erdőben kecskék között, akad egy kilátó is, illetve egy tó. Ha lemezkritikát írnék akkor 5/5...

Tovább

Amon Amarth, Trivium @ Barba Negra Track, 2019. június 12.

Tökéletes Trivium vs. Agyszaggató Amon Amarth

0amonamarth2019_39_eredmeny.jpgEgy nappal az össznépi Slayeres búcsúzakatolás után, még félig legyalázva, de újra a terepen kellett lenni, mert jött az egyik világi kedvencem, a Trivium. Matt Heafyéket végre felfedezték a magyar koncertszervezők, megkésve bár, de még időben, végre sorozatban hozzák el a floridaiakat nekünk, akinek szerencsére mind a három magyar koncertjén ott lehettem. Persze jött velük társheadlinerként egy Amon Amarth is, akik meg rendszeres fellépői kicsi hazánk színpadainak és akiknek a közönsége mindennél lelkesebb és odaadóbb, bár én jóval felületesebben ismerem a munkásságukat (kb. best of szinten, de a Jomsviking visszatérő szereplője volt és még néha mindig az a lejátszómnak). Nem mintha ez valami verseny lenne, de egy biztos: ha még az is lett volna, is nehéz lenne igazságot szolgáltatni, kinek is adjam oda a képzeletbeli serleget. Na, jó, tudom. De ez maradjon titok, amúgy is észre fogjátok venni!

Tovább

The Riff - Nézz bele a Lordi DVD-jébe!

lordi_bn_2018_7.jpgA héten már beszámoltunk róla, hogy július 26-án kiadja a nem is rövidke karrierjének első, rengeteg ínyencséggel telezsúfolt DVD-jét a Lordi. A szörnymetalosok ekkor még nem adtak semmi ízelítőt a Recordead Live - Sextourcism In Z7 című anyaghoz, most viszont már itt van a The Riff, felvétele hogy tudjátok, mivel is lesz majd dolga annak, aki lecsap a tonnában mérhető anyaggal (a teljes koncert mellett a csapat összes klipje, valamint egy színfalak mögötti életet is feldolgozó film is lesz a korongon) megrakott csomagra.

Tovább

A Marshmelloval közös A Day To Remember-nóta megvolt már?

adtrmarsh.jpgElég furcsa dalt választott az új lemezének, a Joytime III-nek a felvezetéséhez az A Day To Remember. A csapat egy nettó gitárpop-dalt fabrikált a Rescue Mebe beszuszakolt ötletekből, melyekre csak dob egy lapáttal, hogy mindehhez az elektronikus zenében utazó Marshmello is hozzájárult, nem kevés villanyhangot belevíve a végeredménybe.

Tovább

Godsend - Újabb dalt adott ki Timo Tolkki

timo_tolkki_0.jpgEgy rendes klippel kiegészített, remek kis power balladával jelentkezett Timo Tolkki és csapata, az Avalon. Mi ennek az apropója? Az, hogy pénteken megjelent a legújabb nagylemezük, a Return To Eden, ilyenkor pedig illik egy újabb rendes kisfilmet is leszállítani. A Mariangela Demurtasszal közös Godsenddel mindezt sikerült is teljesíteni!

Tovább

Akusztikus Papa Roach jöhet? Szerintünk jöhet!

papa_roach_2018.jpgVideót adott ki a legutóbbi nagylemezén, a Who Do You Trust?-on megjelent Come Around című dalhoz a Papa Roach. Hogy legyen egy csavar az egészben, a csapat háromnegyedét felvonultató élő kisfilmben akusztikusan csendül fel a dal, a felvétel, mint mindig, most is lentebb található meg. A Papa Roach - természetesen "hangos verzióban" - június 26-án a Volt Fesztiválon is fel fog lépni, azon a napon, amikor az Amaranthe, a Slipknot és a Cypress Hill is.

Tovább

The Bounders – Tiltott Gyümölcs (No Silence Studios, 2019)

Lemezajánló a szegény ember Hellacopterséhez

borito.jpg

A szentesi punk-rock trió egy megalakulás, pár tesztkoncert, egy feloszlás, és egy újjáalakulás után piacra dobta a Tiltott Gyümölcs című hét számos debüt albumát.
Az első dalnál egy kicsit pszichedelikus-progresszív hatású basszus-dob kombinációnál pár másodpercig azt hiheti az ember, hogy most jön a  magyar Tool, de aztán Sebők Tomi egyszerű nyers, skandináv garázsrockon edződött SG gitárja beúszik az „éterbe”, és egyértelművé teszi, hogy itt a jó értelemben vette egyszerű, dallamos punk-rock következik.

Tovább

Satellite - Új dal a The Night Flight Orchestrától

the-night-flight-orchestra.jpgIgaz, még csak tavaly jelent meg a legutóbbi nagylemezük, a nálunk is bemutatott Sometimes the World Ain’t Enough, de ez annyira The Night Flight Orchestra legénységét, lévén, a Satellite képében már egy új, azon az albumon még nem szereplő dalt osztottak meg a nagyközönséggel. Persze, ha már lúd, legyen disznó, videó is készült a tagadhatatlanul 'Orchestras dalhoz, viszont azt, hogy hol, hogyan is fog megjelenni, megmondani még nem tudjuk. Még az is lehet, hogy idén már új album jön!

Tovább

Tourniquet - Klippel jelentkezett a Baroness

baronesscolorclosefull-web.jpgPénteken jelent meg a Baroness legújabb nagylemeze, a Gold & Grey, mely azért önmagukhoz képest is relatív hosszú idő után öltött testet. De végre itt van, gyönyörködhetünk is benne (mind a külcsínt, mind a belbecset ideszámolva), de hogy teljesebb legyen az élmény, a pakk mellé pedig kaptunk egy újabb klipet is. Ez a Tourniquetre készült, melynek csupán egy, de annál nemesebb célja van: hogy egyértelműen bizonyítsa a lemezt még meg nem hallgatók számára, ez a korong is pont ugyanolyan remekmű lett, mint az elődjei.

Tovább

Hallgass bele az új Hollywood Vampires-dalokba!

the-hollywood-vampires2019.jpgA jövő hét péntekén fog megjelenni a Joe Perry, Johnny Depp és Alice Cooper által fémjelzett Hollywood Vampires második nagylemeze, a Rise. A legendák a két, már korábban bemutatott tétel mellé bedobtak egy újabb ízelítőt, melyben mind a tizenhat, a korongra felpakolt, ezúttal csakis és kizárólag saját nótába bele lehet fülelni.

Tovább

Két új dallal jelentkezett a Skillet!

skilletbandmay2019new_638.jpgNem is egy, hanem egyenesen két új dalt is bemutatott az augusztus 2-re várható új nagylemezéről, a Victoriousról a Skillet. Az Anchor és a Save Me, valamint a korábban megfilmesített Legendary révén immár a dalok negyede ismertté vált a CD-ről, melyet november 22-én és 23-án, azaz két egymást követő estén Budapesten is be fognak mutatni.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum