Judas Priestet tolt a Metallica, méghozzá Lars Ulrich énekével

2019. január 21. - theshattered

0metallica2018_33_eredmeny.jpgÉrtelemszerű, hogy a Metallica a koncertre való hangolódásképpen nem a saját, milliószor eljátszott tételeit fogja sokezredszerre előkapni, hanem kicsit megpróbálják érdekesebbé tenni az elütnivaló időt. Például fogják a Delivering The Goodsot a Judas Priesttől, benyomják a mikrofont Lars szája alá, aztán hadd szóljon!

Tovább

All Death Is Mine címen új dallal jelentkezett az Integrity

integrity-all-death-is-mine-820x820.jpgAz Integrity nem pihen. Az Integrity egyáltalán nem pihen! Már harminc éve működik a Dwid Hellion által vezetett csapat, sorra érkeznek a splitek és a nagylemezek, a dalírás sosem áll meg a műhelyükben. Most - nem tévedés - az Adult Swim számára szállítottak le egy friss, javában heavy metal ízű tételt, az All Death Is Minet, melyet már fülelhettek is!

Tovább

Így nyomta a Greta Van Fleet a Saturday Night Liveban

gretavanfleet-27206.jpgA Greta Van Fleet egyre jobban tör felfelé, jobban, mint a talajvíz. A sokak által a Led Zeppelin kortárs helytartójának kikiáltott fiatal, több kategóriában Grammyre jelölt csapatot (Legjobb Rockalbum, Legjobb Rockdal, Legjobb Rock Előadás, Legjobb Új Előadó) a Saturday Night Liveba meghívták a napokban, ahol a Black Smoke Rising mellett a You're The Onet is bemutatták, ha esetleg még valaki nem ismerte volna.

Tovább

Notes Of Apathy - Itt az Inhalator EP-sorozatának első része

49319520_2178030985595587_6347746537166077952_o.jpg

Ha fel akarod turbózni a hétfődet, akkor mindenképpen csekkold le a győri Inhalator legújabb EP-jét, hiszen meghallgatható mind a három új dal róla. A fiatal teknikás thrash titánok egyre aktívabbak az elmúlt időben és jobbnál jobb anyagokat tesznek le az asztalra, erősítve ezzel a hazai undergroundot.

Tovább

Look Away - Újabb dalt adott ki a Rival Sons, pénteken jön a lemez!

rivalsons2019.jpgSorra hozza a lemezelőzetes dalokat a február 16-án Bécsben is fellépő Rival Sons. A csapat pénteken adja ki a legújabb korongját, a Feral Rootsot, melyről most a csalókán nyugisan kezdő Look Away lett elérhető. Ezt a többi korábban kiadott dallal együtt lentebb meg is találjátok.

Tovább

Jethro Tull @ Budapest Kongresszusi Központ, 2019. január 19.

Retro Tull

band_photog_latam_windsor_aug_2917.jpgÖtven év. Ez még egy ember életében sem kevés, nem hogy zenekaréban! Abba most ne menjünk bele, hogy ez a produkció mennyire volt Jethro Tull, vagy mennyire Ian Anderson Band, hiszen már csak a frontember képviselteti magát, mint állandó tag, a többiek mind a szólócsapatából kerültek át, annyi biztos, hogy akárkik révén is, de a legendás csapat klasszikusainak jó részét kézhez kaphattuk ezen a nagyon príma estén, amely szerény meglátásom szerint minden igény kielégítő előadás volt. (A képek nem a helyszínen készültek)

Tovább

Továbbjutott a Nomad A Dal első előválogatójából

nomad_2018_01.jpgTöbb egyéb előadó mellett, melyekről lentebb listát találtok, a Nomad is továbbjutott A Dal 2019-es első előválogatójából, melyben egyébként tízből hat produkció került az elődöntőbe. A négyes a tavaly megjelent Új Remény nagylemez A Remény Hídjai című dalával indult az Eurovíziós Dalfesztivál hazai kiválasztóműsorában, ezt természetesen ott, élőben is elő kellett adniuk.

Tovább

Easy Death - Welcome (2018)

Könnyedén vett halál

easydeath.jpg

Mivel idén még annyira nem bővelkedünk az új albumokban, így tavalyról vagyunk kénytelenek szemezgetni. Vannak olyan alkotások, amik nem tegnap láttak napvilágot, de ettől függetlenül fontos őket megemlíteni. A kutakodásomnak köszönhetően akadtam a kaliforniai Easy Death sludge/doom zenekarra, akik pedig tavaly hozták ki az első teljes anyagukat Welcome címmel.

Tovább

Megkapta Ozzytól a platinalemezeit Lee Kerslake

leekerslake.jpgLee Kerslake Ozzy szólókarrierje elején volt a csapat dobosa, két klasszikus lemezen, a Blizzard Of Ozzon és a Diary Of A Madmanen is hallható a játéka. Ezek alapján alanyi jogon is benne van a helye a rockzene történelemkönyvében, viszont Kerslake sajnos nem a dicső részén vonult ki a közönség elől (legalábbis Ozzy mellől, mert az Uriah Heep még mindig elég jó ajánlólevél). A most hetvenegy éves, halálos betegségben szenvedő dobos a hosszas, közte és Ozzy között zajló balhék után a saját kérésére megkapta Ozzytól a két említett korongért járó platinalemezt (valamint egy kísérőlevelet), melyről képet is posztolt a közösségi médiába.

Tovább

Hallgasd meg a Nirvana dalának, a Scentless Apprenticenek egy korai verzióját!

nirvana.jpgAz 1993-as In Uteron megjelent Scentless Apprentice eredetileg nem a Nirvananak készült, hanem egy Dave Grohl (gitár), Krist Novoselic (basszus), Rey Washam (dob) felállású alkalmi csapat számára, amely igazából csak pár óráig élt. Ebből a sessionből viszont, melyen Grohl még igen kezdő gitáros volt, készült egy fél órányi felvétel, mely Washam eldugott fiókjának mélyéről került elő a napokban. Ezt a lentiekben hallgathatjátok meg.

Tovább

Seggbeharap a kígyó - Új dalszöveges videó a Sick Of It Alltól

sickofitallbandaug2018promo_638.jpgDalszöveges videót kapott a tavaly novemberben megjelent Sick Ot It All nagylemez, a Wake The Sleeping Dragon egyik dala, a The Snake (Break Free). Nagyon nem lehet mit hozzátenni, hiszen a videó, ahogy a dal is, rövid, tömör, lényegretörő, mégis a dal révén úgy meghasít, hogy öröm érezni.

Tovább

Itt a Lords Of Chaos trailere!

lords-of-chaos-still-2_24175749577_o.jpgA black metal, azon belül is a Mayhem korai sztoriját feldolgozó film, a Lords Of Chaos már a készítése közben elég nagy ellenérzéseket váltott ki akár a zenei, akár a történeti részről, valószínűleg nem lesz ez máshogy a mozikba kerülése után sem. A volt Bathory dobos, a rengeteg videó rendezői széke mögül ismert Jonas Åkerlund által készített film február 8-án debütál majd, addig pedig étvágygerjesztőnek meg is érkezett az első hivatalos trailer, ami első ránézésre igazából nem is olyan rossz.

Tovább

Akiket szeretünk, szeretik azokat, akiket szintén szeretünk vol.2

Morrissey és a The Smith öröksége

the_smiths.jpg

Legutóbb végigmentem pár olyan zenekar Misfits feldolgozásán, akikért amúgy is rajongok, de nem a Misfits az egyetlen kirívó példa: Morrissey és a The Smiths is rendre visszaköszön kedvenceim interpretálásában. Most nézzünk 10 egészen kiváló Moz és The Smiths feldolgozást!

Tovább

Erik Rutan ugrik be a Cannibal Corpseba

erikrutan.jpgPat O'Brien emlékezetes balhés estéje után értelemszerűen egy darabig nem fog tudni részt venni a Cannibal Corpse életében. Még ha nem is kerül börtönbe, a tárgyalások egy ideig el fognak húzódni, a pótlása a zenekarban elkerülhetetlenné vált, már ha a csapat nem kívánja lemondani a lekötött turnékat. Márpedig erre nincs esély, hiszen ilyenkor jelentős anyagi teher szakadna rájuk, muszáj tolni a biciklit, már a rajongók miatt is. A zenekarnak keresnie kellett valakit, találtak is, nem kisebb nevet akasztott le a furcsán parkolópályára került gitáros pótlására, mint Erik Rutant, akit többek között a Hate Eternal főnökeként lehet ismerni, de a Cannibal Corpse háza táján sem ismeretlen arc: ő volt a Kill, az Evisceration Plague, a Torture és a Red Before Black producere.

Tovább

Semmi Hollywoodi móka, csak a metal! - Új videóval jelentkezett a Battle Beast

battle_beast_2018.jpg

Két hónap és egy új, tizenegydalos (vinylen és digipack kiadásban két bónuszdalos) albummal fog jelentkezni a csajfrontos, heroikus heavyben utazó Battle Beast. A március 22-én a boltokba kerülő No More Hollywood Endings címadó dalára készült is egy videó, ezt lentebb találjátok.

Tovább

Átalakult az Ill Nino, itt az új felállás első dala!

Közben a régi tagok is igényt tartanak a névre

ill-nino-2019.jpgRendesen átalakult a latino-metalban nyomuló Ill Nino felállása, melyben három új, illetve egy újra visszatérő tagot láthatnak mostantól a rajongók. A szinte ismeretlenségig módosult csapat (csak Laz Pina és Dave Chavarri maradt meg az eddigiek közül), hogy megmutassa az erejét, egy új dalt máris közzétett a Sangret, amely öt év óta az első friss tétel ezen név alatt. Persze nem olyan egyszerű az élet, a lecserélt tagok állítják, hogy ők is még az Ill Nino tagjai, ezen név alatt fognak dolgozni, úgyhogy valószínűleg lesznek itt még komolyabb dolgok is.

Tovább

Head Of A Pin - Újabb dal érkezett az Overkilltől

overkill-2018.jpgMegérkezett az Overkill újabb lemezelőzetes dala, a Head Of A Pin. A február 22-én megjelenő, majd március 11-én Budapesten is bemutatása kerülő The Wings Of Warról, amit a veteránok tizenkilencedik nagylemeze lesz, ez már a második előzetes tétel, ha lemaradtatok volna, a nettó thrash-sláger Last Man Standinget is megtaláljátok alatta.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum