Elméleti játék: Ha az Enter Sandman egy albummal korábban jelent volna meg...

2019. december 16. - theshattered

metallica_2016_4.jpgA világ egyik leghülyébb, majdnemhogy legfeleslegesebb, de mégis legtöbb gondolkodnivalót adó kérdése a "Mi lett volna, ha...?". Ennek ellenére mégis jó eljátszani a gondolattal, hogy mégis hogyan történt volna ez-az, ha kicsit máshogy tekeredett volna a történelem kereke. Például hogy hangzott volna a Metallica örök slágere, egyik legismertebb dala, az Enter Sandman, ha éppen egy albumciklussal korábban, azaz az ...And Justice For All idején "esett volna rá" James Hetfield kezére? Erre adott választ a StateOfMercury névre hallgató YouTube-felhasználó.

Tovább

Jövő év elején nekiáll az új lemezének a Judas Priest

judaspriest-7.jpgJövő éven a fennállásának ötvenedik évébe lép a Judas Priest. A heavy metal legendák Budapestet is érinteni fogják a legfrissebb, ünnepi kanyarral, de nem merül ki ennyiben a jövő évi csekklista. A legendák az év elején megkezdik a legfrissebb nagylemez munkálatait is, ami a zseniális, 2018-as Firepower folytatása lesz.

Tovább

Die Krupps / Viral @ A38 Hajó, 2019.12.12.

A csavargyáriak ismét hozták a kötelezőt

krupps-10.jpg

Igen-igen persze, hogy mindenki a Fatherland miatt jár Die Krupps koncertre és a nálam is meglettebb korúak főleg emiatt dobják félre mozgásszervi problémáikat és mossák fel egymással a parkettet pogó címszó alatt, de akkor is: desszert akkor jár, ha szépen megettük a levest és a másodikat is. És a brokkolit sem kergetjük ki a tányér szélére. Nálam még egy fogással kiegésztült a menü - nevezzük előételnek -, ez pedig nem más, mint a őszneklátszótéli/takony időben a fővárosban autózni. Az őrület határán, ismeretlen kis utcákban tett túra után hagyom végre az autót egy biztonságosnak tűnő helyen. Az eső még jobban rákezd és éhes is vagyok, nagyjából ez a kettő pont elég, hogy a Manntra előadását lecsússzuk, de a los angelesi Viral bulijára már ott voltunk.

Tovább

Bemutatta az első új dalát a Demons & Wizards

demonswizardsdec2019_638.jpgA rajongók már jól tudják: hosszú kihagyás után végre új nagylemezzel jelentkezik a Hansi Kürsch (Blind Guardian) és Jon Schaffer (Iced Earth) által fémjelzett heavy metal csapat, a Demons & Wizards. A nemes egyszerűséggel csak III címre keresztelt alkotásról kiadásra került az első hivatalos dal, a nem rövid, viszont cserébe minden pillanatában frankó Diabolic, melyhez egy sötétebb hangulatú, de annál zseniálisabb látványvilágú történetmesélős videó is betársult a csapat jóvoltából.

Tovább

„Csak rá kell hangolódni a megfelelő frekvenciára és kiengedni, ami jön”

Interjú Devin Townsenddel

devin_interju-10.jpgKét hete Budapesten járt Devin Townsend. Az idén az Empath címre keresztelt mesterművel jelentkezett kopasz zsenivel a koncert előtt sikerült váltani egy pár szót. Igaz, hogy a Mester láthatóan fáradt volt, néhol talán kicsit unottan is válaszolt a kérdésekre, azért a jó öreg Devinre jellemző humor azért fel-felcsillant. Fontos hír, hogy jövő nyáron ismét Budapestre látogat Townsend és csapata, ekkor az A38-on kapunk majd egy, a legutóbbinál jóval metalosabbra ígért showt.

Tovább

Hardline, Vice, Black Tiger @ Budapest, Dürer Kert, 2019.12.10.

Ez az élet, Portalupi néni!

hardline_live_01.jpg

Nem kicsit tűnt kockázatosnak ezt a régi vágású, valamelyest a nosztalgia-faktorra is építő hard rock csomagot a Dürer nagytermébe lapátolni, és a kezdéskor lézengő alig harminc ember igazolni látszott az aggályaimat. Sokadszorra is megerősítést nyert azonban az időtlen mondás, miszerint aki mer, az nyer, és Johnny Gioeli valóságos népünnepélyt vezényelt le, amelyhez képest az októberi pozsonyi bulira afféle zártkörű retro rock partiként tekinthetünk vissza.

Tovább

Chasing The Twilight Zone! - Újabb dallal jelentkezett a Rage

rage_2019.jpegEgy friss videós tétellel támogatta meg a január 10-én megjelenő friss albumát, a Wings Of Rage-t a német metalveterán Rage. A Peavy Wagner-vezette csapat által újonnan kipattintott Chasing The Twilight Zone és annak videója, ahogy a korábban kiadott Let Them Rest In Peace is megtalálható az alábbiakban.

Tovább

Armed To The Teeth - Újabb dal jött az Annihilatortől!

annihilatorband2016promobw_638.jpgImmár a harmadik lemezelőzetes dalt pakolta ki a jövőre megjelenő új nagylemezéről, a Ballistic, Sadisticről az Annihilator. A Jeff Waters-vezette, nem is olyan régen Budapesten is megfordult csapat a korong címét is a szövegében rejtő Armed To The Teeth című tétellel bizonyítja, hogy akad puskapor rendesen a hivatalosan január 24-én megjelenő anyagban, itt, kérem, hiba nincs!

Tovább

Élj és headbang! - Újabb dalt adott ki a Suicide Silence!

ss2019.jpgKiadta az új lemezének, a február 14-én megjelenő, az előző korong buktájából a deathcore vonalhoz visszatérő Become The Hunternek a harmadik előzetes tételét, a Feel Aliveot a Suicide Silence. A nótához társított videó folytatja az előző két klip, a Meltdown és a Love Me To Death által elkezdett sztorit, ahogy elnézzük a tempót, a korong kiadásáig biztosan kapunk még jóságot.

Tovább

Így néz ki a Fear Inoculum könyvkiadása!

tool_2019_2_credit_travisshinn_crop.jpgA metalzenei szcéna egyik, ha nem "A" legnagyobb durranása a Tool régóta várt nagylemezének, a Fear Inoculumnak a megjelenése volt. A standard kiadás mellé megjelent egy speckó kiadás is beépített kijelzővel, rajta egyedi látványvilággal megtámogatott filmekkel, plusz dalokkal, satöbbi. Hogy legyen öröme a lelkes gyűjtőnek, most már kibővített könyvformátumban is kapható lett, melyet egy szűk perces videóban mutat be egy valószínűleg ismerős arc.

Tovább

Fall To Ascend - Újabb nóta érkezett a Sons Of Apollotól

0sonsofapollo2018_51_eredmeny.jpgMár csak egy bő hónap és megjelenik a csupa prog istenből álló Sons Of Apollo új korongja, az MMXX, melyről a már önmagában is elég zseniális Goodbye Divinity után már a második tételt adták ki. A Fall To Ascend, ahogy az elődje, egy videót is kapott a megjelenés mellé, a csalódás persze most is kizárt.

Tovább

Február 7-én érkezik a God Dethroned új korongja

god-dethroned-illuminati-1.jpgIlluminati címen fog a boltokba és streamelő oldalakra kerülni a friss gitárossal kiálló God Dethroned új nagylemeze. A február 7-től elérhető alkotásról, hogy sejteni lehessen, mi vár majd ránk a teljes korongon, a címadó dalt már ki is adták, melyhez természetesen egy klipet is lőttek az urak.

Tovább

Under The Scalpel Blade - Hat év után itt egy új dal a Carcasstól

carcass.jpg

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett a Carcass. A Surgical Steel című visszatérő album óta már hat év telt el így éppen ideje volt ennek. A csapatban tavaly óta új gitáros játszik Tom Draper (Pounder, ex-Angel Witch Primitai) személyében. Az új dal egyébként a Decibel magazin januári számának flexi-disc mellékleteként jön majd ki, az új lemez szintén jövőre várható.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum