Paradise Lost - Obsidian (Nuclear Blast, 2020)

A fekete kő

2020. május 27. - sebiszabi

obsidian.jpg
Új Paradise Lost album. Látatlanban ötös. Nagyjából el lehetett volna a recenziót intézni a lemez megjelenése előtt egy nappal. Az Obsidian három évvel a Medusa után érkezett. Azután a Medusa után, ami a banda legsötétebb három lemezének záró akkordja, hiszen a Tragic Idol, a The Plague Within és a Medusa is olyan mélységekbe taposta le hallgató lelkét, amilyenre nem volt korábbban példa a Paradise Lost karrierjében. Hogy merre van tovább, számomra csak ez volt az egyetlen kérdés az új lemez, az Obsidian esetében.

Tovább

"Egy kedves barátunk azt mondta, hogy egy Siketfajd koncert ilyen élmény részegen."

Siketfajd - Ngu KLIPPREMIER!

siketfajd1.jpgNálunk debütál a budapesti székhelyű Sikerfajd legújabb videója, a Ngu. A tavaly megjelent, EP1 című kislemezen megjelent dal egy elég fura klipet kapott, melynek kapcsán fel is tettünk pár kérdést a felállásában megváltozott csapatnak. Szóba kerül a karantén, a klip és egy-két random dolog, természetesen ezek után maga a mű meg megtekinthető!

Tovább

Kornchestra - Ha jól jönne egy kis szimfo-Korn!

korn_2019.jpgLiz Lister a Rammstein legjobbjaiból összegyúrt szimfo-válogatás után újabb nagyhoz nyúlt, a Kornhoz. A hegedűs lány és már ismert zenekara természetesen egy igazi best ofot szedett össze, érintve a nu metal csapat szinte minden korszakát, még a legfrissebb nagylemezt, a The Nothingot is. Az értelemszerűen a dallamosabb tételekből összerakott eredmény ismét príma lett, masszív kukoricafogyasztóknak különösen ajánlott!

Tovább

The Heresy címen új dalt mutatott a Mushroomhead

mushroomhead_2020.jpgFolytatja a június 19-én megjelenő új nagylemezére, az A Wonderful Life-ra való felkészülést a Mushroomhead. Az amerikai maszkos metalcsapat az The Heresy képében már a második előzetest mutatja a korongról, melyhez egyelőre videó nem társult, de elképzelhető, hogy valami jön majd hozzá a napokban. A teljes korong a maga (bónuszdalokkal együtt) tizenhét dalával megközelítőleg hetven percben fogja majd szórni az új hallgatnivalót, úgyhogy a rajongók jobb, ha felkötik a gatyeszt!

Tovább

Nagylemezre készül a The Idoru!

idoru2019.jpgAz eddig tervezett háromszámos EP anyaga után annyira megszaladt a The Idoru lendülete, hogy egy teljes nagylemezt össze fog rakni a klasszikus felállásban újjáalakult ötös. A fizikai formátumban megjelenő, már előrendelési fázisban lévő EP-t szeptember 26-án mutatja majd be a csapat a Dürer Kertben, a teljes album várhatóan a jövő éven kerül a boltokba és platformokra.

Tovább

Augusztus végén érkezik az Amaranthe következő nagylemeze!

_mg_4457.JPGKözhírré tétetett, mikor fog megjelenni az Amaranthe következő albuma,a 2018-as Helix utódja! Az Angela Gossow-val közös Do Or Die révén már egy promó dallal rendelkező, viszont egyelőre még ismeretlen című lemez nagybetűs dátumáról szóló, abszolút lelkes bejelentés az alábbiakban olvasható.

Tovább

Az új Bring Me The Horizon-dal megjelenési ideje pedig...

bring-me-the-horizon_2019.jpgTudjuk, hogy mennyire szeretitek a Bring Me The Horizont, így be is számolunk róla: hamarosan érkezik az új dal! A karanténidőszak alatt szorgosan stúdiózott csapat következő albumának első fecskéje a Parasite Eve lesz, amely június 10-től lesz elérhető a nagyvilág számára. Magáról az albumról még nincs hír, ahogy arról sem, hogy milyen vonalon folytatja az ötös (kétségtelenül a gitárközpontúbb megközelítést preferálnánk mi is), de az ígéretek szerint az újonnan bemutatásra kerülő nótából mindenki megtudja majd!

Tovább

Folytatódik az új Mastodon album összerakása, az új Bill és Tedbe is jut a munícióból!

0mastodon2017_59_eredmeny.jpgHa nem üt be a járványhelyzet, jóval előrébb lenne a Mastodon, de azért így sincs miért szégyenkezniük: már eddig is legalább húsz új dal alapjait sikerült összerakniuk a következő nagylemezre. Még a leállás előtt! Most, hogy enyhül a szitu, ők is folytatják a gépészkedést, ennek az eredménye remélhetőleg még idén hallható lesz, persze ez még alakulhat menet közben. Bill Kelliher azt is elárulta, hogy az új Bill és Tedben is megjelenik majd egy-két hang a kezeik alól, úgyhogy ha másért nem, ezért is érdemes lesz rákacsintani a filmre!

Tovább

Caligula's Horse - Rise Radiant (InsideOut, 2020)

Megtorpant a lendület?

chriseradiant.jpgA Caligula's Horse a progresszív metal egyik üde színfoltjává nőtte ki magát az utóbbi években. Még tíz éve sem aktív az ausztrál ötös, mégis már az ötödik nagylemezével örvendezteti meg a zenerajongókat, ami a maga nemében egy újabb remek alkotás lett. Viszont gyorsan tegyük azt is hozzá, hogy mintha saját magukhoz mérve kicsit megtorpant volna az a bizonyos csillagok felé törő lendület, kevésbé hatna az újdonság erejével a Rise Radiant - igaz, nehéz munka is lett volna megugrani az utolsó két korong színvonalát...

Tovább

Nekiállt az új lemez anyagának a Parkway Drive!

pd2019.jpgParkway Drive-ék, mivel úgysem tudnak mit csinálni (2020-ban biztos nem lesz turnéjuk), nekiálltak az új lemez anyagának. Ez, ahogy Winston McCall énekes is elmondta, nem jelenti azt, hogy hamarosan jönnek is már az új dalok, de legalább megpróbálják aktívan tartani magukat a karantén idején is. A szomorú hír, hogy az ötös a járvány miatt eltörölt budapesti koncertjét nem pótolja, de erről az érintettek már biztos jó ideje tudnak.

Tovább

Két masszív ritkasággyűtjemény jön a The Swordtől!

the_sword_2015.jpgConquest of Kingdoms és Chronology 2006–2018. Ezeken a címeken lehet majd megtalálni, vagy éppen már előrendelni a The Sword dalait összefogó két, ritkaságokkal sem spóroló gyűjteményes anyagot. Míg előbbi három vinylen harminc, ebből tizenhat eddig ki nem adott dalt, utóbbi három CD-n ötvenkettő, ebből egy tucatnyi eddig a fiókban pihent tételt fog rejteni. A természetesen igényes borítók mögé bújtatott, neves zenészek (Lars Ulrich, Mark Morton, Neil Fallon) jegyzeteit, visszaemlékezéseit is tartalmazó pakkok dallistáját és az eddig csak japán bónuszként elérhető The Daughter Of Dawnt már mutatjuk is!

Tovább

Soha nem láthatjuk már a Minor Threatet a színpadon

minor-threat-2018-featured.jpgEgy friss, a Fake Names albumával kapcsolatos interjúban az egykori Minor Threat basszusgitárosa, Brian Baker elárulta, már nem fogja senki sem élőben látni a mindössze pár évig létezett HC csapatot, akárhogy is szeretné. Ennek persze meg is mondta a miértjét, amit meg is lehet érteni. Csak na...

Tovább

Ne Felejts címen új dallal és videóval jelentkezett a HolyChicks

holychicks_1.jpgFriss dalt mutatott a HolyChicks. A csajkvartett az újonnan bemutatott Ne Felejts című balladai hangulatú, de várhatóan nettó slágerré növekedő nótára készítette a mobil képernyőjére optimalizált, az otthonlétben is a jót meglátó klipjét, ezt lentebb meg is találjátok - minden egyéb infóval egyetemben.

Tovább

Jön Flea életrajzi könyve!

flea-lsd-gyerekeknek.jpg

LSD gyerekeknek. Mi van? Nem, nem hülyültünk meg, hanem ezzel a címmel jelenik meg a Red Hot Chili Peppers mágikus basszusgitárosának, Flea-nek az életét bemutató könyv. Tényleg be kell látni, hogy nincs okunk panaszra. Nincsenek koncertek, de annyi olvasni valót kapunk, hogy az valami hihetetlen! Csak győzzük pénztárcával. A Popshopnak hála a könyvet már elő is rendelheted!

Tovább

Itt egy feldolgozásdal a Morse / Portnoy / George triótól

neal_morse_band_portait2.jpgAhogy korábban írtuk is, hamarosan új nagylemezzel, illetve az eddigiek (azaz a három albumuk) díszdobozos újrakiadásával fog jelentkezni a Neal Morse, Mike Portnoy és Randy George alkotta trió. A Cov3r To Cov3r című korongról az Gerry Rafferty-féle Baker Street került most ki, a teljes pakk július 24-től lesz elérhető.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum