RockStation

Közzétette a frissített "500 legjobb dal" listáját a Rolling Stone

2021. szeptember 16. - theshattered

black_sabbath_1970.jpgMi a legjobb dal? Ez annyira szubjektív kérdés, hogy lehetetlen válaszolni rá. Mert hogy lehet mérni, kinek mi a jó? Azért jó valami, mert sikeres? Lehet valami jó attól, mert kevésbé ismert és rossz is attól függetlenül, hogy túltolják. Ugye, Béláim? De a Rolling Stone magazin volt olyan bátor, hogy 2004 után újra belefogjanak ebbe a nemes vállalkozásba és összerakták, szerintük mik minden idők legjobb nótái. Érdekesség, de talán annyira nem meglepő, hogy az igazán kemény metalzene meglehetősen kis arányban képviselteti magát, de azért mutatnánk, ki hol leledzik a listán.

Tovább

THE SISTERS OF MERCY - BBC SESSIONS 1982-1984 (Magneoton, 2021)

A gótikus rock alfája és omegája

som_bbc.PNG

A leedsi The Sisters Of Mercy a gótikus rock alfája és omegája, a stílus emblematikus zenekara. A lemezes fronton mindössze öt évig aktív együttes a 80-as évek második felében megjelent három nagylemezével (First And Last And Always, Floodland és Vision Thing) fő vonalakban megírta a műfaj történetét. A később érkezettek pedig ezek fényében már csak epizódszerepre voltak kárhoztatva.

Tovább

Ultima Ratio Fest - Komoly összeállításban jönnek Budapestre a doom/gothic legendák

moonspell2020_1.jpgJobb esetben is még egy évet várni kell rá, de ha összejön, igen bitang koncertnek nézünk elébe! Miről is van szó? Arról, hogy egy turnéösszeállításban szerepel a Moonspell, a My Dying Bride, a Borknagar, a Wolfheart és a Hinayana neve. Mi ez, ha nem egy erős névsor? Ugyehogyugye? A tervek szerint a magyar dátum 2022. október 10-re esik, a helyszín a Barba Negra lesz.

Tovább

Gerincműtétre vár Ozzy Osbourne

ozzy_2019.jpgA 2019-es balesetéből való gyógyulást elősegítendő nyak- és gerincműtéten fog átesni Ozzy Osbourne. A heavy metal legendás arcát az utóbbi időben az ág is húzza, a Parkinson-kór mellett staphylococcus fertőzés, influenza és szemgyulladás is nehezítette a felépülést, viszont ezek mellett sem állt le egy percre sem: javában dolgozik a következő nagylemezén, melynek a megjelenési ideje egyelőre még nem ismert.

Necromantic Fantasies - Megérkezett a második Cradle Of Filth lemezelőzetes

cof2021.jpegOktóber 22 szinte a nyakunkon, úgyhogy újabb dallal igyekszik serkenteni a figyelmet az új lemeze, az Existence Is Futile körül a figyelmet a Cradle Of Filth. A klipes Crawling King Chaos után most a Necromantic Fantasies-nek engedték meg, hogy kiszökjön figyelemvadászatra, ez pedig egy nagyon prímán összerakott, Cradle szinten szinte lassú (de cseppet sem lágy) tétel.

Tovább

William DuVallal közös dalt adott ki a The Lord

0aliceinchains2018_45_eredmeny.jpgNem ismerős a The Lord neve? Akkor legyen elég annyi (ez már bőven jó érv a meghallgatásra), hogy a Sunn O)))-ból ismert Greg Anderson zenekaráról van szó. A csapat a tegnap mutatta be a legújabb dalát, a We Who Walk In Lightot, amiben az éneket az Alice In Chains frontembere William DuVall vállalta magára.

Tovább

Egyperces videóban emlékezik meg a visszatérő koncertjéről a Mudvayne

mudvayne.jpgTizenkét év kihagyás után tért vissza a deszkákra a Mudvayne. A nu metal korszakban nagyot ment legendák ezen bulija, ami talán az év legnagyobb visszatérését jelentette, az Inkcarceration fesztiválon volt Ohióban (az eddig is aktív, de a járvány miatt otthon alkotó zenekarok most nem számítanak). A négyes volt olyan jó, hogy ha esetleg nem tudtatok volna elszaladni oda, akkor egy rövid videóban megmutatják, milyen is volt az este, ezt az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Friss dalt mutatott a Cynic, jön a friss nagylemez!

cynic2021.pngEgy príma tétellel vezeti fel a november 26-ra időzített új albumát, az Ascension Codes-t a Cynic. A hat percnél és hosszabb Mythical Serpents egy igencsak príma tétel lett, ami megköveteli a maga figyelmét. Paul Masvidal ígérete szerint hamarosan jön a hozzá készített videó is addig a lemez az egyéb részleteivel, így a borítóval és a dallistával tudunk pluszban szolgálni.

Tovább

Dupla headliner turnéval jön Budapestre a Dark Tranquillity és az Ensiferum

darkenfibp.jpgKét, a maga stílusában megkerülhetetlen név jön Budapestre jövő áprilisban. A Dark Tranquillity és az Ensiferum dupla headliner bulival készül az estére, azaz két teljesértékű előadást láthat majd a nagyközönség. A két nagyágyú előtt további vendégek lépnek majd fel, de ezek kilétét egyelőre nem tudni. A nagybetűs dátum: április 17.

Tovább

TAKÁCS TIBOR: BOTRÁNYT AKARUNK! – RÁGALMAK A CPG ÉS A MAGYAR PUNK MOZGALOM ELLEN (Jaffa Kiadó, 2021)

tt_botranyt.jpg

A Magyar Hanglemezgyártó Vállalat fejesei a 70-es évek második felére kimondva-kimondatlanul három csoportba, azaz a három "T"-hez sorolták a magyar könnyűzene művelőit. A képviselt műfajtól függetlenül támogatott, tűrt és tiltott kategóriák lefelé könnyen, felfelé annál nehezebben voltak átjárhatók.

Tovább

The Night Flight Orchestra: Aeromantic II (Nuclear Blast, 2021)

Újra felszáll a bulivonat

nightflighto_aero2.jpg

Alig másfél évvel az előző után már meg is jelent a The Night Flight Orchestra friss albuma. Ha a címből indulunk ki, akár a tavalyi Aeromantic folytatásának is gondolhatjuk, de ezt leszámítva nincs különösebb kapcsolat a két anyag között, sőt…

Tovább

Nyuszi hal a fűben - Jön az új Monolord lemez!

monolord21.jpgBemutatta az október 29-én érkező lemezének részleteit a Monolord. A svéd doomsterek öt dalba sűrítették össze azt a harminckilenc percnyi témát, amit a Your Time To Shine-ra szántak, így jó tömény hallgatnivalóra számíthatunk majd. Elsőnek mondjuk itt a nyitódal, a The Weary, amit öt percnyi figyelmet kér a hallgatótól, viszont meg is hálálja azt. Már ez sem egy egyszerű falat, hát még mi lesz ezután!

Tovább

Jön az Unleashed következő korongja, a No Sign Of Life

unl2021.jpegFolytatja a sztorizós viking metal albumjainak sorát az Unleashed. A négyes a november 12-én érkező No Sign Of Life szálát ott veszi majd fel, ahol az elődnél, a The Hunt For The White Christnál abbahagyta. A lemez első előzetese az egész menetet nyitó The King Lost His Crown, ami ékesen bizonyítja, hogy finomkodásra továbbra sem kell számítani.

Tovább

Klipet kapott a Twelve Foot Ninja nemrég bemutatott dala

tfn_2021.jpgFurcsa volt, hogy csak úgy bedobta a Jinjer énekesnőjével közös dalát a Twelve Foot Ninja, aztán semmi extra körítés nem járt. Persze ahogy szokás, ezt csak egy jó marketingfogás volt, hiszen azért csak megjött az Over And Out szokásosan humoros, de végletekig látványos klipje. A nindzsák új albuma, a Vengeance október 15-én jelenik meg.

Tovább

Nincs túl jól Mike Patton, lemondott minden fellépést az őszre

faith-no-more-live-mike.jpgMike Patton egy jó értelemben vett kattant művész, de így szeretjük. Viszont az zenésznél valami most megszaladhatott, hiszen minden őszre tervezett koncertet lemondott és ezt minden zenekarára kell érteni. A folyton pörgő énekes a közösségi médiában kért elnézést a rajongóktól, a hivatalos indoklás szerint mentális problémáktól szenved, amire még a járványhelyzet is szépen rásegített. Jobbulást neki!

Tovább

Rob Trujillo fia ugrott be a Suicidal Tendenciesbe

tye-trujillo-oct-2018-live-billboard-1548-compressed.jpg"Kistrujillo" segíti ki a Suicidal Tendenciest, amíg a csapat basszusgitárosa, Ra Diaz a Kornban teljesíti a kötelességét. Robert Trujillo fia, aki egyébként pár éve a Kornt is megjárta már, vélhetően az apa révén került be a HC legendák közé, de azért tegyük gyorsan hozzá, hogy tizenhét évesen még mindig elég furán mutat az öregek között.

Tovább

Lemmyvel közös verzióban kerül fel egy dal a No More Tears digitális újrakiadására

hellraiser.jpgEddig nem hallott kiadásban lesz rajta a pénteken érkező Ozzy-klasszikus, a No More Tears digitális újrakiadásán a Hellraiser. A Lemmyvel közösen írt, végül mind a két fél aktuális korongján megjelent nóta (a Motörhead-féle a March Ör Die-on kapott helyet) újravariált verziójában Ozzy és Lemmy is "megszólal", előbbi a jóbarátja előtti tisztelgésképpen rendeztette át a számot.

Tovább

Jinjer - Wallflowers (Napalm Records, 2021)

Mert nem minden az, aminek látszik...

jinjerwallflowers.jpg

Ha valamivel engem instant le tud venni a lábamról egy zenekar, az a finom női ének. Nem volt ez másképpen az ukrán Jinjer esetében sem. Teljesen ismeretlenül vágtam bele magam az augusztus végén megjelent Wallflowers albumukba. Metalcore banda révén nem sok finomkodásra számítottam, de valahol nekem most erre  volt szükségem. Na, de lássuk, hogy tépi darabokra a nyarat a Jinjer.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum