RockStation

Remélhetőleg nem kell újabb kilenc évet várni a folytatásra

Krampüs-interjú Kovács Tamással

2023. október 03. - rattlehead18

krampus230930.jpgA veszprémi death/grinder Krampüs kilenc év után, szeptember közepén egy megújult háttérrel hozta ki harmadik nagylemezét. A hosszúra nyúlt szünet okairól, a Retarded Spawnnal kapcsolatos tudnivalókról, az új kiadóról, illetve az egyéb aktualitásokról a zenekar mindenese, Kovács Tamás osztotta meg a tudnivalókat.

Tovább

MWS - The Final Spark (H-Music, 2023)

Őszinteség, fanatizmus, ösztönösség

mws_cd_borito.jpg

A solymári MWS régi bútordarab a magyar undergroundban. Ha jók az információim, a zenekar a ’90-es évek második felében alakult. A szeptember második felében befutott The Final Spark mégis csak a harmadik nagylemezük. Földalatti kezdeményezésről lévén szó, az időfaktornak végképp nincs jelentősége, ahogy a tét nélküli muzsikálás iskolapéldája sem épp az az eset, amikor boncolgatnunk kellene a hosszú szünetek miértjeit és hogyanjait.

Tovább

Deluxe kiadást kapott a Sleeping With Sirens legutóbbi nagylemeze, itt egy új dal videója

sws2023.pngAkusztikus felvételekkel és egy friss számmal megspékelve adta ki a legutóbbi nagylemezének, a Complete Collapse-nak a deluxe verzióját a Sleeping With Sirens. A srácok a lelkesedést növelendő a friss számhoz, a Don’t Let the Party Die-hoz egy videót is készítettek, ez lentebb, a frissített borító és a bővített dallista alatt található meg. Az anyag már szabadon hallgatható, tessék rámenni!

Tovább

KORI zenekar, KerecseN @ Debrecen, Nagyerdei Víztorony 2023.09.08.

Viszlát, Debrecen!

kori_01.jpg

A turisztikailag és vendéglátás szempontjából egyaránt releváns Nagyerdei Víztorony eddig kimaradt az életemből, holott nem egy alkalommal jártam már Debrecenben. Most, az eddigi lakóhelyétől búcsúzó Koroknai “Kori” Árpád ingyenes fellépése kapcsán mint látványosság és mint koncerthelyszín is bemutatkozott előttem – a lehető legpozitívabban.

Tovább

Kvelertak - Endling (Rise Records, 2023)

Megfelelési kényszer

kvelertak-endling.jpg

A Spellemannprisen tulajdonképpen a norvég Grammy, ami 2001 óta metal kategóriában is jutalmazza az arra érdemeseket és mivel a vikingek örömmel engedik be a szélsőségeket a hétköznapjaikba, így nem holmi összetákolt divatmetál bandák kapják a díjat, hanem olyan bőrbe csomagolt szakállas férfiak, akik elsősorban a black/death/pagan zenék mellett tették le a harci fejszét.

Tovább

Hallgasd meg a Primordial új albumát!

primordial-2023.jpgÖt év után újra nagylemezzel jelentkezett a Primordial. A How It Ends szeptember 29-én került a boltokba és az online felületekre. Korábban Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is An Orphan címmel már kijött róla egy előzetes, a megjelenés alkalmából pedig a címadó kapott klipet. Mindez a tovább után a teljes nagylemezzel együtt.

Tovább

Kisegítő basszer a Fear Factoryban

332070310_5682729985170190_7400043802788900182_n.jpg

A Fear Factory az aktuális amerikai turnéján és néhány európai koncerten is helyettes basszusgtiárost fog alkalmazni. A zenekar vasárnap este jelentette be, hogy Tony Campos a Static-X-es elfoglaltságai miatt távol marad a mostani turnétól, helyette Javier Arriaga fog Dino mellett játszani. Arriaga amúgy a Sacred Storm nevű zenekarban dobol és nem mellesleg a Fear Factory gitár és dobtechnikusa. Mivel a Static-x turné csak november elejéig tart, így talán van lehetőségünk, hogy mi már Campos játékát hallgassuk november 22-én a Barba Negrában.

Tovább

Hamarosan Budapestre jön a Lord Dying, itt egy új dal tőlük!

lord-dying2023.jpgEgy friss dalt mutatott a jövőre megjelenő nagylemezéről, a Clandestine Transcendence-ről a Lord Dying. A videót is kapott I Am Nothing I Am Everything jó eséllyel október 17-én Budapesten is fel fog csendülni, amikor a Dürer Kertben csap majd a négyes a húrok közé, szóval tessék ismerkedni vele! A nagylemez január 19-től lesz elérhető.

Tovább

Visszatér a szárnyaló blues-rocker

Julian Sas-koncert lesz az Analogban

press_julian_sas_2.jpg

Korosztályának egyik legjobb európai blues-rock gitárosa Julian Sas, aki nem ismeretlen a műfaj hazai rajongói előtt sem, hiszen a holland zenész már öt alkalommal szerepelt hazai blues-rock fesztiválokon. Négy év telt el, hogy Budapesten is láthattuk őt legutóbb – ezúttal új stúdióalbumával érkezik.

Tovább

Albumsimogató: Tankcsapda - Élni Vagy Égni (Sony Music, 2003)

4592.jpg

A Tankcsapda a hazai rock-metal színtér megkerülhetetlen eleme. Nem is csoda, hogy ha bármit csinál a zenekar, arra az egész média felkapja a fejét és csámcsog rajta egy sort. Mivel új lemez nincs perpillanat, így marad nekünk a nosztalgia, ugyanis húsz éves lett a debreceni zenekar Élni Vagy Égni című albuma. 

Tovább

Lzzy Hale-lel közös dalt adott ki Sophie Lloyd

sophielzzy.jpgÚj szólólemezre készül a huszonhét éves brit gitáros, Sophie Lloyd. A november 10-én megjelenő Imposter Syndrome-ról elsőként a címadó dalt mutatta be nekünk, melyben (ahogy a lemez minden dalában) egy neves vendég szerepel, itt kimondottan a Halestorm énekesnője, Lzzy Hale. A tervezett borító, dallista és persze a nevezett nóta az alábbiakban figyelnek.

Tovább

Throatsaw - Egy hónap és megjelenik az Autopsy új anyaga, itt egy újabb dal!

autopsy-2023.pngA címéhez méltóan metsző dallal támad az Autopsy. A Throatsaw a death metal nagyágyúk október 27-én megjelenő új nagylemezén, az Ashes, Organs, Blood And Crypts-en fog helyet kapni, ami mindössze egy évvel követi majd az előzőleg kiadott Morbidity Triumphantot. Mielőtt még megijednétek, hogy ez egy elkapkodott anyag lesz, csekkoljátok a dalszöveges videóval kísért nótát és rá fogtok jönni: nincs ok az aggodalomra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum