RockStation

Közös headliner koncerttel érkezik Budapestre a Lamb Of God és a Kreator

Három amerikai különleges vendég csatlakozik hozzájuk!

2022. május 28. - rockstation

lamb_of_god_travis_shinn.jpg

Közös headliner koncerttel érkezik Magyarországra a Lamb Of God, és a Kreator.  Az esemény öt zenekarral igazi mini-fesztiválnak érkezik, különleges vendégek a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended. /Fotó: Travis Shinn/

Tovább

Dobimpro Toolra

tool_2019_2_credit_travisshinn_crop.jpgÉrdekes kihívás elé állította a Drumeo stábja Dennis Chamberst, a sokat látott dobosveteránt. A Parliament-Funkadelicben is megfordult, majd szabadúszóként több jazz-hírességgel is együtt zenélt muzsikus a Tool Schism-jét imprózta végig - persze egy dobok nélküli végighallgatást követően - melyet nagyon is jól vett az amúgy teljesen más stílusban játszó veterán. Hogy hogyan is sikerült? Mutatjuk!

Tovább

Technikás brutalizálás volt a Barba Negrában

Technikás, és egyben igencsak brutális zenei élményt kaptak a nyakukba azok, akik május 21-én ellátogattak a Barba Negrába. A turné headlinere az új, komplex deathcore lemezzel érkező Fit For An Autopsy, akik mellett játszott még a lendületes és brutális Enterprise Earth, a klasszikus lemezét újra berobbantó Ingested, valamint a bostoni hardcore hagyományokat ápoló Great American Ghost és egy technikás modern metal csapat, a Sentinels. Lányi Kristóf fotós kollégánk pedig egy ilyen összeállítást ki nem hagyott volna semmiért.  

Megjelent a Decapitated új nagylemeze, itt a Robb Flynnel közös daluk videója!

decapitated_2022.PNGMától szabad préda a friss Decapitated-anyag, a Cancer Culture. A november 12-én a Despised Iconnal Budapestre látogató lengyel technikás death metal csapat a "lemezmegjelenős" kislemeznek azt az Iconoclastot szemelte ki, melyben nem kisebb név vendégszerepel, mint Robb Flynn, a Machine Head vezetője. Nyakakat előre bemelegíteni!

Tovább

Hell Vill Fesztivál - Napi bontás, off programok

hv_17_18_19facebookprofilkep_kicsi.jpg

A 17. Hell Vill Fesztivál 2022 nyarán új helyszínen, a Bükk nyugati kapujánál, Felsőtárkányban, Eger szomszédságában, egy háromnapos, két színpados esemény formájában kerül megrendezésre június 17. és 19. között, azzal a nem titkolt céllal, hogy életre hívjon egy, a rétegstílusokra és a szubkultúrákra építő keményzenei fesztivált, mely tisztes utódja lehet az ország északkeleti részén egy évtizede feledésbe merült Hegyalja Fesztiválnak és Azfesztnek.

Tovább

Jön Karl Sanders harmadik Saurian lemeze!

karlsanders2022.pngJúlius 22-én végre-valahára megérkezik a Nile gitárosának, Karl Sandersnek a harmadik Saurian kezdetű szólólemeze, a Saurian Apocalypse. A frankó keleties ambient zenét tartalmazó korongok első két fejezete, a Saurian Meditation és a Saurian Exorcisms még 2004-ben és 2009-ben jelentek meg, így bátran mondhatjuk: érett a folytatás. Ha esetleg nem tudnátok miről van szó, itt az első előzetes tétel, az animációs videóval kísért nyitódal, a The Sun Has Set On The Age Of Man, mellé pedig megmutatjuk a borítót és a dallistát is.

Tovább

Három dalt játszott Jimmy Kimmelnél a Def Leppard

def_leppard_2022.PNGMi mással? Három igazi slágerrel lépet a deszkákra a Jimmy Kimmel Live!-ban a mai napon új nagylemezzel, a Diamond Star Halos-zal jelentkező Def Leppard. A rockerek a Rock Of Ages, Hysteria és Pour Some Sugar On Me triumvirátusból álló szettjének felvételét már szabadon nézheti a nagyközönség, ezt az alábbiakban találjátok.

Tovább

Elhunyt Andy Fletcher a Depeche Mode alapító billentyűse

0depechemode2017_35.jpg

60 éves korában elhunyt Andy Fletcher a Depeche Mode alapító billentyűse. Mindezt zenésztársai jelentették be a közösségi médiában. Dave Gahant és Martin Gore-t sokkolta zenésztársuk váratlan halála. Fletcher 1980-ban társalapítója volt a Depeche Mode-nak, 14 albumukon játszott, és a bandával turnézott a legutóbbi koncerteken, 2018-ban is. 2020-ban társaival együtt bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. NYUGODJÉK BÉKÉBEN! /Fotó: Réti Zsolt/

Tovább

Stoner műfaj szerelmesei, ide süssetek!

gonme.jpg

A Gnome egy törpös, új stoner zenekar Antwerpenből. Már amennyire újnak lehet nevezni egy öt éves zenekart. Lényegtelen.. A belga csapat a Red Fang nyomdokain halad, mint stílusban, mind a videók terén. Bár azért ők eléggé a low budget megoldások hívei. Érdemes rájuk odafigyelni, a következőkben láthattok tőlük egy-két metalos dalocskát.

Tovább

Arjen Anthony Lucassen’s Star One - Revel In Time (Inside Out, 2022)

Kompozíciós zseni

revel-in-time.jpg

Kevés olyan dalszerző akad a kortárs mezőnyben, akinél semmilyen dicséretet sem érzek eltúlzottnak. Ezek egyike - számomra - a holland Arjen Anthony Lucassen. A veterán komponista fő projektje az Ayreon, mely mellett időnként, saját elmondása szerint is rendszertelenül jelentkezik egyéb formációkkal, melyek utóbb többnyire kérész életűnek bizonyulnak, szerencsésebb esetekben pedig időnként vissza-vissza térnek. Az utóbbi csoporthoz sorolandó a Star One projekt, melynek 2002-es első nagylemezéhez időnként magam is vissza-visszatérek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum