Újabb neveket hozott le a Brutal Assault

2019. november 14. - theshattered

ba25.jpgBedobta a harmadik merítésnyi frissítést a 2020-as felhozatalába a Brutal Assault. A mindent vivő cseh fesztivál, mely immár a huszonötödik lesz a sorban, olyan neveket pattintott be a kosárba, mint a Cattle Decapitation, a Katatonia, vagy a Life Of Agony, a teljes lista alább mazsolázható át.

Tovább

Újabb kiadást kap a Fear Inoculum

tool_2019_2.jpgHa már így beindul a Tool körül a szekér és ha már ilyen gyorsan elkelt a limitált kiadású Fear Inoculum, egy újabb verzióval toldja meg az augusztus 30-án megjelent album sorát a Tool. A könyvformátumban megjelenő kiadás ötvenhat oldalnyi finomsággal látja majd el az arra beruházókat, mellé pedig további öt térhatású, csakis itt elérhető kártya és a már említett limitált kiadás filmverziójának, a Recusant Ad Infinitumnak a letöltőkódja is jár majd.

Tovább

Megkésve bár... - Új videót adott ki az Enslaved

enslavedband2017promocolor_638.jpgEgy újabb klipes dalt adott ki az Enslaved a két évvel ezelőtt megjelent legutóbbi nagylemezéhez, az E-hez. Az eredetileg a Röyksopp által felvett What Else Is There? című nóta az album bónuszdalainak egyike, a filmecske kiadásának apropója a csapat Nuclear Blasttel való szerződésének meghosszabbítása.

Tovább

Jövőre érkezik a friss The Offspring-korong

the_offspring.jpg2020 elején végre mindenki kézbeveheti a legfrissebb, egyelőre még cím nélküli, már az alapító basszusgitáros, Greg Kiesel nélkül felvett The Offspring anyagot. A 2012-es Days Go By című nagylemez utódjának felvételeinek befejezéséről a csapat gitárosa, Noodles számolt be a napokban, a stúdióban, ahogy a két előző albumnál is, Bob Rock ült a produceri székben.

Tovább

Terror / Death Before Dishonor @ Dürer Kert, 2019.11.12.

Adták az ütemet a robotkarnak

terror_live_3.jpg

A Step Down még itt visszhangzik a fülemben, az izzadtság még nem párolgott el az ódon padlóról, talán még pár értéktárgy elő sem került a vasárnapi csatamező rejtett zugaiból, de a hardcore sereg ismét a pályán. Töretlen a harci kedv, a kezek - lábak íve jól behatárolható röppályán mozog. Ha kedve tartja az embernek belenéz, ha rosszul számol, vagy feszíti a kalandvágy, akkor is. Mindenki más kitér. A konyhai robotgép keveri az üstbe került anyagokat. Egy csipet rasta, egy nagy marék kopasz, 20 dkg metálos, pár csepp pin-up girls, és jó sok egyéb. Keveri, csak keveri a masszát, közben a háttérben a bostoniak, a kaliforniaiak adják az ütemet a robotkarnak, hogy az ne álljon meg, csak kavarja - kutyulja jól össze azt, ami belekerült.

Tovább

Budapestre jön a Prong

prong_2019.jpg

A Tommy Victor vezette Prong november 29-én megjelenő új EP-jével az elmúlt hetekben mi is foglalkoztunk, mutattunk róla új dalt is. Most azonban ennél is jobb hírünk van a hazai rajongók számára, hiszen erősen úgy néz ki, hogy, február 19-én az Unearth és a Dust Bolt társaságában Budapestre jönnek. A koncert az A38 Hajó lesz. 

Tovább

Tánccipellőket fel! Purci Dance Party holnapután!

Sacred Reich | Grave | Night Demon!

72536754_1420772348074850_1526370938218610688_o1.jpgHolnapután azaz, november 15-én, megnyitja a Dürer a kapuit egy újabb hétvége előtt. A gyengébbek már pénteken el fognak vérezni, ugyanis három kiváló banda fogja megcsapkodni óriási intenzitással a hallójáratokat aznap este. Három stílus - thrash metal, death metal és heavy metal - fog külön külön hadjáratot indítani ellenünk! A Sacred Reich (újabb) legendás visszatérése egy új lemezt is eredményezett, hiszen augusztusban napvilágot látott az Awakening, ami elég kémény tekintve, hogy az amcsi banda előző albuma '96-os. Az arizonai veteránok a szintén USA-ból származó Night Demonnal vágtak neki a terjedelmes európai turnénak. A fiatal csapat old-schoolabb már nem is lehetne a klasszikus heavy terén. Két nagylemezen vannak túl - mindkettő óriási NWOBHM csavarás. Nagy pacsi a Cudis srácoknak, mert hogy ehhez a csomaghoz hozzánk vágták még a svéd death metal hadurait, a Grave-t. Ha szeretnél meginni rothadó hullahalmok, dohos és bűzlő kripták ölelésében egy jó sört, akkor nézd végig a bulijukat!

Tovább

Interjú a Sanhedrin zenekarral

„Szerencsésnek tartom magunkat olyan értelemben, hogy ez a zene éppen újjászületőben van, hiszen zenészként sok célunkat és álmunkat sikerült már valóra váltanunk ezzel a bandával.”

sanhedrin_intie_01.jpg

Hagyományos heavy metalban a brooklyni Sanhedrin budapesti fellépése feltétlenül az idei év legjobb, leghangulatosabb koncertjei közé sorolandó. Ahogy a The Poisoner is 2019 csúcsalkotása az irányzaton belül. Bőven volt tehát ürügy egy „eszmecserére”, amelyet a buli, sőt az egész európai turné után e-mailben bonyolítottunk, mindhárom tag részvételével.

Tovább

Ilyen volt az első nyilvános szaúd-arábiai metalkoncert!

creativewaste.pngNekünk, akiknek szinte minden napra jut valami remek kis buli, nem olyan nagy szám, hogy koncertet ad egy kisebb-nagyobb zenekar akár Budapesten, akár vidéken. Viszont olyan helyeken, mint a vallási okokból meglehetősen konzervatív Szaúd-Arábia, már máshogy állnak ehhez a kérdéshez, nem lehet csak úgy lekötni, főleg metalbulikat. Egészen eddig nem is volt egy hivatalos metalshow sem a közel-keleti országban, viszont most megtört a jég: videókat is tudunk mutatni a helyi grindcore csapat, a Creative Waste Khobarban, október 25-én adott koncertjéről.

Tovább

Jövőre érkezik az új Suicide Silence lemez, megérkezett az első dal róla!

ss2019.jpgSzokatlan módon egy instrumentális dallal vezeti fel a legújabb nagylemezét, a 2020 elején megjelenő Become The Huntert a Suicide Silence. Az előző lemez buktája után talpraállni igyekvő ötös a Meltdownt adta ki, melyhez egy sztorizós videó is jár, pluszban pedig a borítót és a dallistát is meg tudjuk mutatni.

Tovább

At Night I Fly: hallgasd meg az első dalt a progresszív metalosok decemberben érkező albumáról

at_night_i_fly.jpeg

2012-ben hallhattunk róla először, hogy ismert magyar zenészek fogtak össze egy új progresszív metal zenekarban, mely At Night I Fly néven kezdte meg működését és a September Kills EP 4 dalával mutatkozott be a közönségnek. A folytatás december 6-án érkezik, a Mirror Maze nagylemez 9 új dalt fog tartalmazni, az Uriel pedig már szöveges videóval kísérve meg is hallgatható a kiadó Youtube csatornáján, illetve digitális felületeken.

Tovább

Az elválást és az egyedüllétet dolgozza fel a Fatal Error legújabb klipje

promo_7_1.jpg

A Fatal Error zenekar október elején jelentette meg Halandó című nagylemezét, amihez megérkezett második klipjük. A Néma a korábban megjelent Kulcs című dalra reflektál. Úgy is fogalmazhatnánk, mint egy életregény második fejezete, amiből még hiányzik a befejező rész.

Tovább

Sick Of It All, Comeback Kid @ Dürer Kert, 2019.11.10.

Hardcore főváros vagyunk!

soia_2019_bp_1.jpg

A koncert délutánján, egyrészt hogy felspannoljam magam, másrészt hogy kicsit képbe helyezzem a kisebbik lányomat, előkerestem régi Sick koncerteket, ahol apa sok időt töltött még stage divingolással vagy mikrofonba énekléssel. Elképesztő energiák uralkodtak, iszonyatosan erős volt a színtér. Hazai bulik közül az A38-as viszi a prímet, azóta sem ért egyik sem a közelébe, de amúgy is Lou Kollerék csapata az, amit életemben a legtöbbször láttam a külföldi előadók közül. Sokat jártak/járnak Európába, volt turné, amit három ízben is láttam. Pontos adat nincs, de a tegnapival együtt ez a szám inkább 20 feletti, mintsem alatti. És még csak nem is a kedvenc zenekaromról beszélek, még hardcore viszonylatban is vannak páran Kollerék előtt, viszont képtelenség nemet mondani arra, amit ezek az arcok élőben nyújtani képesek.

Tovább

Interjú Török Ádámmal

„A régi színvonalas muzsikának, a színvonalas művészeteknek is legyen táptalaja, lehetősége, tere”

torok_adam.jpg

Török Ádám fuvolista, énekes, dalszerző és szövegíró neve szorosan összefonódott az 1960-as évek végén alakult Minivel. Zenei pályája tavaly fél évszázados évfordulóhoz érkezett, maga „Török bácsi” pedig a közelmúltban több rangos kitüntetést, díjat is átvehetett életművének elismeréseként. Ami emellett szintén figyelemre méltó és példaértékű: a Fuvolalovag ma sem pusztán a múltjából él. Sokkal inkább a múlt értékeit igyekszik átmenteni a jelenkor számára. Teszi ezt számos formációjával, amelyekkel ma is készít anyagokat, illetve a Radics Béla Emléktársaság elnökeként. A szervezet által tető alá hozott húsz éves jubileumi koncert és kiállítás előtt ültünk le a Mesterrel, hogy áttekintsük a buli előzményeit és az elmúlt néhány esztendő legfontosabb mozzanatát, miközben kicsit visszaásunk a „hőskorig”, valamint a jövőre vonatkozó tervekbe is betekintést nyerünk.

Tovább

Új albumával tér vissza Budapestre a Brass Against!

brass_press1.jpg

Újra Budapesten Amerika egyik legkarakteresebb feldolgozáscsapata, a  modern metal, alternatív rock és hip hop számokat rézfúvósokkal támogatott energiabombává alakító Brass Against!A kilenc tagot számláló formáció 2020. április 16-án tér majd vissza a fővárosba, ezúttal Sophia Urista énekesnővel az élén, akinek markáns kiállása és elképesztően erős hangja tökéletes esszenciája a zenekar szellemiségének és eltökéltségének.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum