RockStation

Utolsó kommentek:

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.09.30. 15:00:43

Most jöttem a szolnoki képregény börzéről!

Ezt megvettem a szerzőtől!
Jól néz ki!

Olyan bundle volt, hogy képregény+cd+hűtőmágnes+matrica!

Bejegyzés: MASTER-LAB COMICS: HADHÁZI LÁSZLÓ - MOCSOK DOLGOK PISZOK OLCSÓN (2023/8.)

_kolléga_ · http://radicspeter.hu 2023.09.23. 21:02:43

egynek jó, azért a swim/bomb/synapse jobb (volt)

Bejegyzés: Válogatáslemezre készül a Bush

Borathan 2023.09.21. 18:03:39

Jó kis lemez, rég tetszett ennyire Primal Fear
Akit érdekel a banda, nyugodtan kezdhet vele, akinek valamikor tetszett, annak most is fog

Bejegyzés: Primal Fear – Code Red (Atomic Fire, 2023)

Mesterséges Geci 2023.09.05. 22:59:53

Volna egy fogadásom: ez is ki lesz sípolva...

Bejegyzés: Stadionrock egy klubkoncerten

zenevadasz · zenevadaszat.blog.hu 2023.08.25. 19:43:24

Hát erről a "szeretetcsomagról" sajnos még lemaradtam, irigylem is Gaobr-t, aki saját / kiváló zenei univerzumot hozott létre zenésztársaival.

Viszont 1994-ben, amikor az Obi a World Demise lemezzel turnézott, megérkezett a magic... de az volt az igazán durva, hogy ott láttam a korai Pitch Shiftert, összesen 4-5 számot, ha játszottak, sokat mondok, de az a koncert a mai napig az egyik legerősebb volt, amit valaha is láttam. Olyan energia szabadult fel, ami számomra sosem azelőtt. Legfeljebb a VHK / VCSSZ tud még ilyet, vagy a Brighter Death Now.
Hiába az Obi miatt mentem, és kifogástalan is volt a koncertjük, na de a PS olyan nyomokat hagyott a mélyben, hogy utána talán ezért is indultam el az industrial-univerzumba, T.G., Coil-tól Godfleshig, Nocturnal Emissions és Zoviet-France-ig, Morthound és Deutsch Nepalig, vagy a mai indusztriális deeptechnoig. (Sajnos később a PS valamennyire belaposodott szerintem, nem jött az az átütő erő, ami korábban.)

Akkoriban a másik nagy élmény a Napalmék "Fear, Emptiness.." turnéja volt, ahol az Entombed volt az előzenekar, kb. 16 évesen bementem a pogóba, mert elöl szeretek lenni, de nehezen bírtam a tempót (ezért is lettem inkább idővel "első soros fotós / videós" sokáig, ott még nem durvul be a mozgás), na de a harmadik Tombi számnál földre kerülés, dió nagyságú dudor a homlokomon, mert kaptam egy könyököt; de mindenki roppant rendes volt, a könyök tulaja is, és egy akkori sulitársam, azonnal segítettek, kb hatan nyúltak utánam, kivittek egy leülős helyre, ahonnan azért látom a koncertet, hoztak vizet, talán még borogatták is a fejemen a dudort :-)
Bár az Entombed-ot félig láttam csak, de a Napalmra rendbejöttem :-)

Bejegyzés: Negyed évszázados a legendás Dismember / Obituary / Napalm Death budapesti koncertje

zenevadasz · zenevadaszat.blog.hu 2023.08.10. 18:15:47

@KoaX: Szevasz! Ahogy mondod, inkább hangulat, de a legmélyebb zenékben ez számít, nem "izzadják" a lemezeket, hanem ami jön, az jön.
Az ilyen előadókban azt szeretem, hogy nem a kompromisszum, megfelelés stb. viszi őket, hanem az, amit épp éreznek, kiadnak magukból. (Ezerféle műfajra gondolok, nem csak rock alapúakra.)
De ha találkozol velük személyesen, meggyőző lesz, ők nem pozőrök, na :-)
Ha itt járnak, vagy kimész valamelyik szomszédba a koncertjükre, nem nehéz velük beszélgetni, tényleg barátkozósak, és erőlködés nélkül. Ritka az ilyen, én identitásban inkább a 80-90-es évek (post)industrial vonalát tartom fő kedvencnek, azaz Coil, Zoviet-France, Muslimgauze, O Yuki Conjugate, Deutsch Nepal, Maeror Tri, Nocturnal Emissions, vagy a keleti hagyományos zenéket Szibériától Indiáig, deep technotól death metalon át az old school bm-ig, és az eredeti ambient vagy akár a hiphop/triphop több ágáig - de ugyanilyen fontos minden "Ásító-közeli" is, meg a kevésbé kategorizálható zenék eleve.
Amúgy ha tetszik ez a vonal, a Fatso Jetson is alap, a "dörmögő basszer" Mario Lallival az élen, legutóbb eme split (vagy nem is tudom, minek nevezzem) jött ki felőlük, de van a YM-al közös ep is: youtu.be/o8j2l28tS8g

Ezerszer tisztábbak, egyenesebbek, mint megannyi copy-paste zenekar.
Amiket ajánlottál, köszönöm, elolvasom (szoktam néha itt "járkálni"), és meghallgatom, remélem, lesz bennük érdekesség :-)

Magam is írok, bár mostanság visszafogottan, profil alapján megtalálod, Zenevadászat néven, kevesebb irománnyal, korábban 10 évig Blogisztán néven csináltam teljesen saját oldalt, Zenétől a Természetig, sámánságig.

Bejegyzés: Yawning Man - Long Walk Of Navajo (Heavy Psych Sounds Records, 2023)

gabesz7004 2023.08.03. 02:08:18

Nem mellékesen pedig hallgasd meg a Sixx A.M. The first 21 c. nótáját!

Bejegyzés: NIKKI SIXX: AZ ELSŐ 21 (Cser Kiadó, 2023)

KoaX 2023.08.02. 11:22:21

@zenevadasz: Nekem a Live At Giant pont az egyik kedvencem, hatalmas az a lemez, imádom minden percét. Valahogy ez most nekem egysíkú lett. De tudod... ízlés vagy még inkább pillanat. Lehet két év múlva azt mondom, hogy wááááow, micsoda anyag volt, csak a mostani állapotban nem kapott el.

Ha bírod az ilyen zenéket, akkor ajánlom, hogy figyeld a cikkeim, mert rengeteg hasonló kisebb zenekarról írtam már, akik..... ZSENIÁLISAK!
Idén találtam meg pl. a Najing-ot, a Lira 'Del Baccanot, A Nautha nevű formációt, amik mind-mind zseni lemezeket hoztak le. De ott van a Mordor Truckers, akik egy remek EP-t mutattak idén.

Bejegyzés: Yawning Man - Long Walk Of Navajo (Heavy Psych Sounds Records, 2023)

zenevadasz · zenevadaszat.blog.hu 2023.08.02. 11:16:41

Szia KoaX! Lehet, nem a megfelelő hangulatban hallgattad meg a Navajo-t, mert ez is egy csoda a Yawning-univerzumban, talán leginkább a külvilágot kizárt, relaxált alkalommal érdemes "ráfeküdni" - mert pont az a zene, amire rá lehet, méghozzá úgy, mint egy légpárnára.
Persze, hogy nem "olyan", mint a Rock Formations / Historical Graffiti / Macedonian Lines, de valahol egyenes folytatása a Live at Giant Rock-albumnak.

Amúgy az utóbbi években - a Macedonian-tól kezdve - kb. jammeléseken, és koncerteken kibontott ötletek alapján írták a lemezeiket, szerintem hibátlanul, amennyire a 3 eddig látott koncertjük is az volt.
Most ilyen korszakuk van, mellesleg aktívak sok szálon, nem hinném, hogy pihenniük kéne, pihentek eleget 1986 és 2005 közt (akkor más néven, más jellegű zenét játszottak, de pl. a Pot Head EP és a Nomadic Pursuits is más volt, borultabb, befordultabb.)
Bill Stinson amúgy szerintem elképesztően jó dobos (és emberileg is szimpatikus, akár Gary vagy Mr. Lalli), a Cordell-es basszussal kapcsolatos észrevételedben van valami, kicsit a Rock Formations-féle világra emlékeztet, lágy, finom, dinamikus pumpálás. Igaz, nagyon szeretem azt is, amit Mario Lalli (vagy Dino, a fia) hoz, elképesztő, valahogy ennél a zenekarnál szerintem flottul megy minden, soha nem akarnak erőlködni / görcsölni, nem a megfelelés hajtja őket, mellesleg ha épp nem annyira bejövős az új album, ott van még a Yawning Balch (ami simán elmenne YM-nek), vagy a direktebb, mára "blues-osabb" Big Scenic Nowhere, korábban pedig a Zun (az amolyan "Gary szólónak" tűnik), a Dark Tooth Encounter (zseniális), vagy a Ten East, ahol sok átfedést találni a szintén kiváló "nyulas lemezzel", aztán még ott a Yawning Sons, de van jó hosszú Øresound Space Collective album is Gary gitározásával :-)

Szerintem a meglévő alapok mellett valahol a meglepetések zenekara, ha radikális változásokat nem is csinálnak - véleményem szerint egy olyan egyedi hangulatot hoznak, amit senki se tud, ezerféle műfaj olvad egybe erőlködés nélkül, s ha azt nézzük, a szülőzenekar, az Across The River afféle "sivatagi punk" volt, elég nagy körön mentek / mennek át.

Ráadásul nem is mai gyerekek, hiába látszik Gary elsőre 30 évesnek - a natív amerikai gyökerei (s valószínűsítem, a kiegyensúlyozottabb élete miatt is, tudtommal jó ideje nem valami pörgős városban él, hanem a családjával kb. egy tanyán.)
Ha meg azt nézem, akik felnőttek rajtuk, sokkal egysíkúbbak lettek, persze ez saját vélemény, de nekem pl a QOTSA pl. meg se közelíti, persze, más is az alapjellege. Tán Brant Björk maradt még olyan, amilyen volt, szerethető a figura, de szintén más jellegű a zene, erősebb a blues/rock kötődés, kiszámíthatóbb, a Yawning-formációkra pedig mindig jellemző a kísérletezés.

Amúgy nagyon örültem, hogy találtam nálatok róluk szóló cikkeket, egyben köszönöm is, kevesen ismerték anno itthon őket, a régi weblap/blogomon talán én írtam az első hosszabb YM-kivesézést úgy 13 éve, bőven azelőtt, amikor Gazsi elhozta nekünk őket élőben :-)

Üdv, és figyeljetek rájuk továbbra is!

---

J. Ádám / jāgarin

Bejegyzés: Yawning Man - Long Walk Of Navajo (Heavy Psych Sounds Records, 2023)

Vígh Mihály 2023.08.02. 06:53:13

Már nagyon unalmasak a 20- 30 éve folyamatosan játszott zenék,mintha nem lenne miből válogatni

Bejegyzés: Depeche Mode @ Puskás Aréna, 2023.07.28.

M.Á.G.W. 2023.07.16. 14:19:09

Harmadszor láttam őket, most is nagyon jó volt. Végre nem volt gitárszegény a hangzás, nagyon masszínan és erőteljesen szóltak. Két dolog nem tetszett: Lindemann hangja nem volt a toppon vagy nem volt jól hangosítva. Amolyan alulkevert, kifulladt kántálásnak hangzott (ahol mi voltunk). A másik egy nagy kivetítő hiánya: ennek hiányában elvesztek az apró részletek, amik a színpadon történtek. Az összlátvány hibátlan volt, de az első emeleten, a színpaddal szemben csak hangyákat látni. Sok ilyet még, szorítok, hogy ne vigye el őket a modern idők rágalma.

Bejegyzés: Rammstein, Abélard @ Puskás Aréna, 2023.07.11.

Kútmester 2023.07.09. 17:24:51

8. Zeit
7. Rammstein
6. Lifa
5. Herzeleid
4. Sehnsucht
3. Reise Reise
2. Rosenrot
1. Mutter

Még annyit fűznék hozzá, hogy a Mutter lemezről bántóan keveset játszák a Zwitter és a Spieluhr című dalokat, pedig nagyszerű szerzemények azok is.

Bejegyzés: Rammstein albumok rangsorolva

Nevem senki. 2023.07.04. 12:16:13

Már akkor egy ritka gyöngyszem volt. Osztálytársam másolta át nekem, mert jóformán sehol nem lehetett beszerezni.

Bejegyzés: UNDERTAKING: V12BB4U (Undertaking Kft., 1989/2017/2019)

Figy L M 1 ideYEeeah 2023.07.02. 16:33:43

Ahhoz képest ez egy dömping.

Bejegyzés: Júliusi megjelenések

Nevem senki. 2023.06.27. 12:17:55

Ilyen névvel a harmadik lemeznek mocskos nagyot kell szólnia.

Bejegyzés: Megjelent a Soundgarden és Nirvana tagokat is felvonultató 3rd Secret második lemeze

Nevem senki. 2023.06.25. 16:45:04

Még egy kis személyes sztori.
Összekellett törnöm a Demanufacture kazit, (merénylet) mivel ragasztott volt és kiakartam venni a szalagot, hogy áttegyem egy TDK D-be amit csavarok fogtak össze, ezért azt szétlehetett szedni törés nélkül.

Bejegyzés: Albumsimogató: Fear Factory - Obsolete (Roadrunner Records, 1998)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum