RockStation

Limitált düh: Interjú Corey Beaulieu-val a Trivium gitárosával

2013. szeptember 04. - KoaX

Corey1.jpg

Bevallom töredelmesen, hogy nem vagyok egy nagy Trivium rajongó. Sőt… marha ritkán hallgatom a floridiai bandát. Viszont, amikor alkalmam nyílik egy interjúra, azt nehezen hagyom ki. A RockStation stábja segítségével összegyűjtöttünk jó néhány kérdés, melyet Corey Beaulieu gitárosnak tettünk fel a közelgő új lemezről, a zenekar jelenlegi státuszáról és természetesen sok minden másról is.


Hello Corey, készen állsz? Kezdhetjük?
Corey: Mindig készen állok haver!

Számomra némileg meglepő módon a Disturbed/Device énekes David Draiman volt az új album producere. Hogyan esett rá a választásotok? Régóta ismeritek egymást?
Corey: Először is David-et 2005 óta ismerjük. Chicgagoban találkoztunk egy Danzig koncert után, ahol mi voltunk a nyitó banda. Aztán a show után David oda jött gratulálni, hogy milyen jó bulit adtunk, aminek persze marhára örültünk, mert hatalmas Disturbed fanok vagyunk nagyon régóta. Aztán későbbiekben tartottuk a kapcsolatot, találkoztunk fesztiválokon is. 2011-ben befejeztünk az In Waves-t, és ez után David azt mondta, hogy feltétlenül szeretne velünk dolgozni, ami egy elképesztő nagy megtiszteltetés. 

Corey3.jpgDavid esetleg vendégszerepel is valamelyik dalban?
Corey: Nem, most nem.

Lemezről lemezre egy kicsit léptetek előre a zenei megvalósítást tekintve. A közös munka Daviddel hatással volt a zenei irányra? Az eddig megosztott dalokból az tűnik ki, mintha az énektémák sokat tisztultak volna.
Corey: Próbáltunk most a tisztább dologra törekedni. Tudod, egy kicsit éneklősebbé, énekelhetőbbé tenni a dolgokat. De úgy gondolom, hogy ettől még nem leszünk pop brigád. A Vengeance Fall az az anyag, amire mindenképpen csak a legjobb dalok kerülhettek fel. Ez az igazi zenerajongóknak fog szólni. David is ebben tudott igazán a segítségünkre lenni. Ahogy mondta, nagyon oda kell tenni az éneket, de együtt összefogva, kéz a kézben eközben még keményebbek tudunk lenni, és még brutálisabb hangzást tudunk készíteni. Ezért merem kijelenteni, hogy a mostani dalok azok tényleg súlyosabbak lesznek, mint az eddigiek. Talán ez az eddigi legerősebb albumunk, ahol minden eddigi tudásunkat ötvöztük. Tényleg mindent beleraktunk, ami tőlünk telik.

Kész dalokkal érkeztetek a stúdióba, vagy volt egy váz és ott álltak össze a dalok?
Corey: Kész dalokkal érkeztünk a studióba, de nem voltunk elzárkózva David ötletitől sem. Volt még egy-két demonk is, aminek igazából csak a gerince volt meg, viszont szerettünk volna kezdeni valamit velük. David javaslata alapján azt a két dalt totál újra írtuk, és így hoztuk ki belőlük a maximumot. A masterelésnél ne tud meg… úgy szólt a cucc, hogy csak lestem ki a fejemből.
Ezek most sokkal technikásabbak, progresszívabbak. Itt most nem volt elég csak az, hogy ének legyen az albumon, hanem oda kellett csapni rendesen, hogy dörrenjen, mint az ég, érted?  Én is sokat dolgoztam, most a vokál rám eső részén, hogy ne legyen semmi gond, és minden a lehető legjobban menjen.

Mi inspirált, amikor az új dalok születtek?
Corey: Ez az anyag, egy igazán dühös anyag. Ez az album megfogja osztani az embereket, de lehet, hogy még minket is. Tudod, ahogy látom a világban, az emberek egymás ellen vannak. Ez rendkívül sok inspirációt adott. Fel a fejjel, és ne hagyd magad, szerintem igazából erről szól az új album, hogy tényleg ne add fel.

Mit sikerült elérnetek az In Waves-szel? Beváltotta a hozzá fűzött reményeiteket?
Corey: Teljes mértékben. Koncerteken még mindig megörülnek a srácok azoktól a daloktól. Az egy tipikus ős Trivium rajongóknak való album, amivel rengeteg új rajongót is szereztünk, főleg Angilában. Tudod az egy energiával töltött lemez. De ugyanígy érzik a srácok Ausztráliában, és Japánban is ezt a hangulatot. Bátran ki lehet jelenteni, hogy a világ minden pontján lettek új Trivium rajongók.

Trivium-630x420.jpg
Az In Waves-szel elszakadtatok a tipikus metal image-től és külsőségektől. Ezúttal is továbbviszitek ezt a vonalat?
Corey: Nos igazából az In Waves az egy törés volt, ha lehet így fogalmazni. Szakítottunk a hagyományainkkal. A Vengeance Fall egy sokkal organikusabb anyag lett. Igazából olyan az egész, mintha ott állnál velünk a színpadon. Természetesebb, ami lehet, hogy még könnyebb megfertőz, magába szippant.

Miért éppen a Vengeance Falls címet kapta a lemez?
Corey: Sokat gondolkodtunk azon, hogy mi is legyen a címe, aztán befejeztük a vokálokat, és ezt a dalt éreztük a legkülönlegesebbnek, ami a legjobban visszatudja adni már a címében azt, amit gondolunk a világról, ahogy érzünk. Ez a kedvenc szám az albumról, ebben tényleg benne van minden, ami most ránk jellemző.

Európában pár Fesztiválon tiszteleteteket tettétek a nyáron, milyen fogadtatása volt az új daloknak?
Corey: Csodálatosak voltak az emberek. A legelső bulink Romániában volt, ahol a Brave This Storme-ot játszottuk. Az emberek pedig egyszerűen megörültek tőle. Más fesztiválokon is játszottunk, de nem akartunk sokat elárulni az új albumból. Tudod, legyen meglepetés, várják az emberek, akarják hallani a lemezt. De hatalmas élmény volt játszani ezt a dalt ott.

Van bármilyen rituálétok a koncert előtt?
Corey: Ohh igen, mindenkinek más. Három órával a buli előtt én mindenképpen eszem. Aztán elmegyek nyújtani, meg jógázni. A jógával mindig egy olyan tizenöt percet töltök. Aztán ugyan ennyi időt minimum szánok a bemelegítésre. Gitározgatok egy kicsit, ami éppen jól esik. Aztán pedig beénekelek, hogy a vokálra ne lehessen senkinek panasza. Aztán meg irány a színpad. Tudom ez hosszas procedúra, és megnehezítem a koncertszervezők életét vele kicsit, de hát ez kell ahhoz, hogy a maximumot tudjam nyújtani. 

Corey2.jpg
Mik azok a dolog, amit feltétlenül magaddal viszel a turnéra?
Corey: Mostanában a fő dolgok a telefonom. Tudod ez az okos telefon mizéria marha hasznos. Bármi ötletem támad, csak előkapom a telómat, és már is tudom demo minőségben rögzíteni az adott dalt. Lehetek a buszon, étteremben vagy bárhol. Mindezek mellett persze tudom tartani a kapcsolatot a családommal viszonylag olcsón. Van egy hatalmas táskám, amibe minden belefér. De ez nem rendes táska, hanem amibe tudom pakolni a különböző papírjaimat. Tudod imádok kajálni Európában, viszont nem csak megenni szeretem a finom falatokat, hanem le is fényképezem őket! Tudod ez a hobbim, a helyi specialitások, azokat imádom. Ezzel remekül eltudom ütni az időt egy-egy turnén.

Milyen koncertet néznél meg a közeljövőben?
Corey: Az Iron Maiden-t a jeges díszlete miatt nagyon megnézném, tudod, amit a Seveth Son-nál hanszálnak. Mi is használtunk hasonlót és marhára tetszenek az ilyen témák.

Gyűjtesz valamit?
Corey: Tudod a kajákról a fényképeket. Meg recepteket. Imádom, hogy bármerre járok, találok valami újat mindig. Ezek mellett a videojátékokat, és a limitált Japán játékokat, és majdnem elfelejtettem, hogy a balck metal pólókat is gyűjtöm.

Corey Beaulieu-ről a fotókat Réti Zsolt készítette. 

http://www.trivium.org/
https://www.facebook.com/TriviumOfficial

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr715493641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum