RockStation

Magyar metal antológia 005: Évadzáró epizód!

2024. október 01. - sebiszabi

s01e05_2_cover.jpg

Ezzel az epizóddal búcsúzunk a 2013-as évtől, ahol az év végére maradt albumokat hallgattam végig + azokat, amelyek valamiért kimaradtak a forrásul számító listákról, de itt a RockStationön viszont írtunk róluk. Ilyen volt a 2013-as Auróra vagy a Rómeó Vérzik album. Kár is lett volna mellettük elmenni. Emellett olyan szinte elfelejtett bandákat szedtünk elő, mint a Wackor, a Kard, a Cadaveres vagy a Burnout - és persze nem maradtak el a kincsek és homlokcsapkodós nyomorúságok sem.

Tovább

Hamarosan itt a Z!ENEMi harmadik nagylemeze

z_enemi_fo_nix_cover.jpgA Manna címre keresztelt harmadik Z!ENEMi lemez a 2021-es A Második eljövetel anyaga óta eltelt több, mint 3 év dalait fogja egy csokorba. Éppen ezért az albumon szerepel majd a 2023-as Miheztartás vége EP valamennyi zenéje, illetve a 2021 óta külön-külön megjelent dalok is, kiegészülve 3 vadonatúj Z!ENEMi szerzeménnyel.

Tovább

Jethro Tull: Live – Bursting Out – újrakiadás (Chrysalis/EMI – Magneoton, 2024)

A koncertlemez. Így, nagy „A”-val.

71thwvycnnl_uf1000_1000_ql80.jpgA Bursting Out alcímű Live album ugyanaz a Jethro Tullnak, mint a Made In Japan a Deep Purple-nek, az Unleashed In The East a Judas Priest-nek vagy a Live After Death az Iron Maidennek. A koncertlemez. Így, nagy „A”-val. Az azok megjelenése óta eltelt évtizedek alatt készülhetett bármennyi stúdiólemez, jelenhetett meg akárhány további élő anyag, a rajongótábor és bizonyára maga az adott zenekar is ezeket tartja a csúcsteljesítményeknek, már ha koncertfelvételekről van szó.

Tovább

BÁL - Hamarosan érkezik a Nagyobb nálam című album

bal2024.jpgOktóber 13-án jelenik meg a BÁL legújabb album Nagyobb nálam címmel digitálisan és később CD-n a kolumbiai Masters of Kaos Productions gondozásában + limitált szériás kazettán a Bál Records által. Ez a black metal album összesen 17 nótát tartalmaz és majdnem másfél órás a játékidőre lehet majd számítani, szóval véssétek be a dátumot! Lentebb egy előzetes dal található, a Satans Braut.

Tovább

Újra megjelenik a Hail Of Bullets bemutatkozó EP-je

hob_ep_cover_artwork.jpg

A 2006 végén alakult Hail Of Bullets soraiban Stephan Gebédi (Thanatos) és Paul Baayens (Asphyx, Siege Of Power, Thanatos) gitárosok, Theo van Eekelen (ex-Thanatos, Houwitser, Grand Supreme Blood Court) bőgős, Ed Warby (ex-Gorefest, ex-The 11th Hour, Vuur, Ayreon) dobos, valamint Martin van Drunen (ex-Pestilence, Asphyx, Grand Supreme Blood Court) vokalista egyesítette erőit. Ebben a felállásban a holland old school death metal szupercsapat 2013-ig három albumot szabadított a világra, majd a frontemberi poszton egy újabb sokat látott arc, az angol Dave Ingram (Benediction, ex-Bolt Thrower) váltotta van Drunent, végül 2017-ben a formáció beszüntette működését.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum