RockStation

Vallási okok miatt törölték a Watain szingapúri koncertjét

2019. március 08. - theshattered

_mg_9919.JPGNem könnyű a metalzenekarok élete a távolkeleten, még ha csak koncertezni is mennek oda. Ott vannak még elég masszív törvények, hagyományok, amibe akármilyen csapat nem zuhanhat bele bakancsostól anélkül, hogy ne érné őket valami szankció. A Watain pontosan így járt Szingapúrban, ahol természetesen vallási okokból mondták le az utolsó pillanatban a black metalosok koncertjét.

A helyi Belügyi Minisztérium először csak nagykorúak számára látogathatóvá akarta tenni az eseményt, de aztán a már ismert eredmény lett a vége, a hivatalos közlemény így hangzik: "A BM-nek komoly aggodalmai voltak a koncerttel kapcsolatban, mivel a zenekarnak komoly történelme van a vallások rossz színben való feltüntetésében és az erőszak éltetésében, aminek következtében komoly esély van arra, hogy ellenségeskedést és zavart okozzon Szingapúr társadalmi rendjében."

Időközben egy online petíció is beindult, melyben mind a Wataint, mind az októberben Szingapúrt célbavevő Soilworköt is ki akarják tiltani az országból, mert "a dalaiknak a tudatalatti üzenetei a halált és az öngyilkosságot is tartalmazzák". Eddig tizenhatezren írták ezt alá.

Az városállam szigorú szabályairól Jamey Jastának is vannak emlékei:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3614676724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum