RockStation

Augusztusban Budapesten koncertezik az Exodus

2024. február 29. - sunthatneversets

exodus_2021_1.jpg

Bay Area thrash-rajongók, figyelem! Augusztusban igazi pofonosztás lesz a Barba Negra falai között, hiszen Budapestre látogat az egyik legpatinásabb thrash metal zenekar, az Exodus. Az új lemezre készülő csapat várhatóan további vendégek társaságában érkezik. További infókat a koncertről ITT találtok.

A Mind Short Circuiting - Új dallal jelentkezett a Born Of Osiris

born_of-osiris.jpgMég augusztusban jelentkezett új dallal a Born Of Osiris. A már húsz éve nyomuló prog-metalcore ötös nagylemezzel legutóbb 2021-ben jelentkezett, így a Torchbearer című dalnak már épp ideje volt, viszont nagylemezt sem akkor sem most, egy újabb single megjelenésekor nem jelenttetek be. Merthogy van új dal, ami az A Mind Short Circuiting címet viseli. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar március 19-én a Dürer Kertben lép fel az Attila, az Aviana és a Crown Magnetar társaságában.

Tovább

Videót kapott a Bring Me The Horizon legújabb dala

bringmethehorizon2024.jpgMég január legelején adta ki új dalát az immár Jordan Fish nélkül dolgozó Bring Me The Horizon. A Kool-Aid címet kapott dal a tavalyra ígért, de elvileg csak idén nyáron megjelenő új EP, a Post Human: NeX GEn egyik dala. A nóta most kapott egy igencsak minőségi videót, amit alább le is csekkolhattok.

Tovább

Forced Disorder - Megérkezett a Coffins második lemezelőzetese

coffins-2024.jpgMár két dal is kint van a Coffins egy hónap múlva érkező lemezéről és azt kell hogy mondjuk, hogy nem szarral gurítanak majd a japánok. A Sinister Oath névre keresztelt anyagról a Spontaneous Rot után a Forced Disorder mutatkozott be, a két gyalulás az alábbiakban fülelhető le. Csakis a szaftos death metal kedvelőinek!

Tovább

Megérkezett a Horndal pusztítása, a Blacklisted

horndal-2024.jpgÁprilis 5-én érkezik a Horndal új nagylemeze, a Head Hammer Man. Az 1900-as évek elején játszódó történetet feldolgozó album mellé egy könyv is érkezik majd a későbbiekben, az biztos, hogy az album hamarabb lesz elérhető. Az anyagról elsőnek a Blacklisted című dalt mutatták be, ami alapján maga a lemez sem lesz éppen egy kutyaütő valami.

Tovább

Humanoid - Itt az Accept következő albumának címadója

accept2024.jpgBemutatta a következő nagylemezének a címadó dalát az Accept. A Humanoid címre keresztelt nóta egy videó társaságában landolt az éterben, a teljes album április 26-ra várható. A legendák idén egy igen komoly és átfogó turnéra indulnak majd, melynek keretében a Rockmaraton fesztivált is érinteni fogják.

Tovább

Rockzenei emlékhelyek Magyarországon

snapshot_34.jpgLehet, hogy a rockzene annyira már nincs szem előtt Magyarországon, viszont az eddigi történelem folyamán született pár olyan, a műfajjal kapcsolatos emlékhely, amit érdemes megemlíteni. Ezeket szedtem egy csokorba és mutatom be pár szóban.

Tovább

Amaranthe - The Catalyst (Nuclear Blast, 2024)

Az Amaranthe nem akarja megreformálni önmagát

amaranthe-the-catalyst.jpg

Engem viszonylag későn tudott megnyerni magának az Amaranthe. Már a 2013-as The Nexus is nagy port kavart anno a médiában, akkoriban mindenki találkozott legalább a nevükkel. A recept egyedi volt (akkoriban legalábbis), engem azonban mégsem tudott meggyőzni a túlságosan popba hajló dalaival. Nem is foglalkoztam a csapattal sokáig, majd a covid közepén megjelent Manifest lemezük valahogy megtörte a jeget. Nem változtak sokat, én viszont annál inkább, nyitottabb lett az ízlésem és azt vettem észre, hogy állandóan az Archangel és a Fearless megy a fejemben. Azóta szépen bepótoltam a diszkográfiát és a The Catalyst volt az első albumuk, amit már vártam.

Tovább

Dead Poet Society | Ready The Prince @ Akvárium, KisHall, 2024. február 25.

A költő köszöni szépen él és virul…

417481200_10163316884514908_3893257974375986294_n.jpg

A 2013-ban Bostonban alakult, de mára már Los Angeles-ben működő Dead Poet Society az amerikai alt-rock színtér izgalmas és ambiciózus zenekara. Ha akarnám se tudnám őket beskatulyázni, mert van itt minden, mi szemnek szájnak ingere. Egyedi stílusban ötvözik a rock, a hardcore, néhol a blues elemeket, így a dalokban megtalálhatók a hangos, érzelmekkel teli gitár riffek, vagy a súlyosabb breakdown-ok is.

Tovább

Dying Wish dalpremier: A világ peremén - Március 29-én érkezik az új nagylemez

dyingwish2024.jpgA világ peremén címmel március 29-én jelenik meg a püspökladányi székhelyű Dying Wish új nagylemeze. A közel három évtizedes múlttal rendelkező - a heavy metalt és a melodikus death metalt ötvöző - csapat 10 új szerzeményt, valamint egy Kalapács feldolgozást rögzített az albumra, aminek a címadó dala - egy szöveges videóval kísérve - már meghallgatható.

Tovább

Komoly zúzással vezeti fej az új lemezét a Knocked Loose

knocked-loose-2024.jpegBejelentette a következő nagylemezének, a You Won't Go Before You're Supposed To-nak az érkezését a Knocked Loose. A mostanában igen nagyot menő hardcore zenekar a május 10-én megjelenő korongról a komolyan arcon csapó Blinding Faith-et szállította le elsőnek, ez és a hozzá készített videó lentebb, az album részletei után található meg. Készüljetek, mocskosul bitang lesz!

Tovább

A klasszikus felállásban ünnepel a Mnemic

mnemic2024.jpgTíz éves kihagyás után újra összeáll a dán gőzhenger, a Mnemic. Az urak ráadásul nem aprózzák el a dolgot, tizennyolc év után újra az első két lemezt feljátszó tagság lesz majd látható a deszkákon, azaz Michael Bøgballe, Mircea Gabriel Eftemie, Rune Stigart, Tomas "Obeast" Koefoed és Brian "Brylle" Rasmussen. Az ünnepi kanyar részletei egyelőre nem ismertek, de egy beharangozó videó már van.

Tovább

Stúdióban az Infectious Grooves!

infectiousgrooves2024-1000x560.jpg"Annyira jó móka és mennyire fergeteges! Sok mosoly és egy gyilkos új jammelés!" címmel fotót osztott meg a stúdióból az Infectious Grooves. Nem ismered a zenekart? Pedig közel harminc éve alapította Metallica basszusgitárosa Robert Trujillo, az akkori bandatársával, bizonyos Mike Muirral, akit ismerhettek a Suicidal Tendencies zenekarból is. Most a Suicidal gitárosa, aki régen is a bandában volt, egy bizonyos Adam Siegel csatlakozott a srácokhoz és nem mellesleg bevették az ex-Slipknot dobost Jay Weinberget is. Ebből mi fog kisülni? Reméljük, hogy hamarosan megtudhatjuk!

Tovább

Kilépett a Sepulturából Eloy Casagrande dobos

sepultura-54_1.jpgElég mozgalmas az élet a Sepultura körül. Nemrég jelentették be feloszlásukat és egy utolsó turnét, melynek keretében Budapestre is ellátogatnak, most pedig 2011 óta velük zenélő dobosuk Eloy Casagrande távozást adták hírül. A dobos helyét a Suicidal Tendencies ütőse Greyson Nekrutman veszi át. Hogy Casagrande távozásának köze van-e azokhoz a pletykákhoz, miszerint ő lesz a Slipknot dobosa, majd meglátjuk. Alább a zenekar bejelentése, melyből kiderül, hogy eléggé meglepte őket Casagrande távozása.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum