RockStation

Hazatértek… Önálló dalos nagylemez a Zártosztály(ról/tól)

2023. december 22. - rockstation

zartosztaly2023.pngSaját dalokat tartalmazó albummal jelentkezett az éppen egy évtizede indult Zártosztály formáció. Az eleinte “csak” örömzenélésre, és főként a ‘80-as évekbeli Edda dalok hiteles előadására összeállt - Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Donászy Tibor alapította - hazai supergroup (Lázár Zsigmonddal a billentyűk mögött) a 2019-ben kiadott Szétszakítva című négyszámos EP után, egy újabb énekesváltást követően fordult rá egy teljes nagylemez elkészítésére.


A Hazatérek címet anyag 12 tételének zenéjét Csuka szerezte, a dalszövegeket a tavaly márciusban csatlakozott Kiss Zoltán énekes jegyzi. A felvételek az Endromédia Studio Inc. (Csillag Endre) készültek - énekfelvétel, mix és master: Cserfalvi “Töfi” Zoltán (Denevér Hangstúdió).

Csuka a dalcsokorról:
“Ha ezt a lemezt nézem, nincsenek például vad virga gitárszólók. Régen mindig erre fókuszáltunk. Most már fontos, mit mond a dal, sokkal fontosabb, mint, hogy mit mutassak épp meg így hatvanhat évesen. Azért így is vannak érdekességek, egy romantikus dal például, amit Zoli a feleségének írt, és zongora kíséret mellett énekel. Az első szám, ami kijött, a ‘Hazatérek’, az meg populárisabb… A ‘Látszat’ meg az egyik legszebb dal, amit valaha csináltam. Kicsit talán elüt a stílustól, de nagyon mély, és egy olyan témát érint, ami pontosan a mi generációnké. Mikor elhal a szerelem a házasságban, amikor együtt élsz valakivel tizenöt-húsz éve. Van még egy, amit nagyon kedvelek, az ‘Ez a nap csak a miénk’, ez meg az igazán pozitív, örüljünk a ma esti bulinak, felejtsük el a problémát, és gyerünk! Ez egyébként az Eddás vonalhoz köthető inkább, nyolcvanas évek arénarockja. Széles paletta van stílusban, nem lehet mondani, hogy minden tétel egyforma.”

Megjelenése után az album a 2. helyen nyitott a Mahasz listán, és azóta is pozitív kritikák, vélemények futnak be róla. A csapat tehát lendületben van, legközelebb január 27-én lehet velük találkozni a fővárosi BackStage Pubban (eseményoldal: www.facebook.com/events/3476581882565545), de azt csiripelik a madarak, hogy jövő nyárra még az eddigieknél is nagyobb megmozdulások várhatóak tőlük.



A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető más Zártosztály termékekkel együtt: https://shop.hmusic.hu/eloado/zartosztaly

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9118286259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum