RockStation

Doom és hácé : Doomriders – Darkness Come Alive

2009. október 08. - sunthatneversets

A Doomriders érdekes összeesküvés elmélet, hiszen két oszlopos tagja a Cave In dobosa  John-Robert Conners és a Converge-ből ismert basszusgitáros Nate Newton, aki itt éppen gitározik is, meg ordibál is. 


A bostoni csapat tagja még Jebb Riley basszusgitáros és Chris Pupecki gitáros. Mivel a Doomriders igazából egy jól sikerült projekt a Darkness Come Alive még csak a második lemezük, az első Black Thunder már négy éve, 2005-ben jött ki. Nos ha azt nézem, hogy a Converge a napokban jelentkezik új lemezzel Axe To Fall címmel, akkor mindjárt látszik, hogy Nate Newton nem az az unatkozós típus. Bár a Converge kemény muzsikája itt is visszaköszön néha, a Doomriders jóval sokszínűbb zenét játszik. 


Az mindjárt messziről kihallik, hogy Glenn Danzig etalon lehet náluk, mert a zene sötét tónusa ugyanúgy megvan itt is, és a Come Alive című dalban egyértelműen a mester szelleme lebeg. Lebeg viszont néha valami stoneresen füstös is, mint például a nyolcas Lion-ban (mekkora szóló van benne). Természetes azonban, hogy a hardcore elemek ugyanúgy részét képezik a Doomriders hangulati világának. A HC egészen a Pro-Pain-től a Biohazard-ig terjedő széles skálán megvan ebben az albumban, sőt a punk lendületének sem lett teljesen oda.


Kőegyszerűre vett hangzás, mégis igencsak működik ez a tufa, mélyre hangolt zene. Hogy annyira mégse folyjanak össze a dolgok néhány egy perc körüli hangulati átkötő lazít a dolgokon, de a lemez lendületét nem törik meg. Nate Newton gyakrabban vehetne elő picit dallamosabb éneket, de a nagyrészt tipikusan hc-s üvöltések is passzolnak ide.


Ha dalokat kellene kiemelnem az albumról akkor mindenképpen említést érdemel a Come Alive, mely a lemez legnagyobb „slágere” lehet, a nagyon sötét doom elemeket felvonultató Jealous God, a szaggatottan betonozó és dallamos riffeket váltogató Blood Avanger, a hardcore-punk Bloodsucker vagy a lemezt nyitó Heavy Lies The Crown - Bare Whitness kettőse, melyekben még egy pici retro hangzás is felüti a fejét.


Nagy megfejtésekre nem kell számítani, színesebb mivoltában is azonnal ható muzsikát rejt a Darkness Come Alive. Aki szereti a hc lendületét és a doom súlyosságát, az ebben a kombinációban a Doomriders-nél aligha talál jobbat.
 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr831436378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum