RockStation

Rock Napja – Idén az első!

2012. május 15. - sunthatneversets

Rengeteg dolognak van napja vagy világnapja, az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak, a rockzenének viszont még nincs, nem csak Magyarországon, hanem sehol a világon. Legalábbis eddig nem volt.

Néhány fiatal rockrajongó kezdeményezésével tavaly indult el egy mozgalom, aminek célja az, hogy a rock ünnepét életre keltse. Az ötlet lelkes fogadtatásra talált mind a rajongók, mind a zenészek között. A kezdeményezés facebook oldala rövid időn belül a legnépszerűbb hazai, zenével foglalkozó oldalak közé emelkedett, és a több mint százhúszezer rajongó aktívan részt is vesz az oldal életében. Pár hónap alatt bebizonyosodott: rengetegen vannak, akik számára ez a stílus jelenti a zenét, a kultúrát és sok esetben az életformát is.


Olyan ismert hazai rocksztárok álltak a célunk mellé és adtak nekünk egy-egy videós ajánlót, mint Kalapács József, Vigi az Aurórából, a Moby Dick zenekarból Smici, vagy a „nemzet mentora”, Nagy Feró, de már a határon túl is híre ment a Rock Napjának és a világhírű John Petrucci, a Dream Theater gitárosa is eljuttatta videoüzenetét a magyar rockrajongóknak. Kalapács Józsival egy interjút is készítettünk – sőt, vele hamarosan egy ütős „főcím videóval” is jelentkezünk majd – de kifaggattuk Smicit is, és előkészületben van néhány további beszélgetés...

Na de mi is pontosan a Rock Napja?

A Rock Napja nem egy koncert vagy egy fesztivál. Több ennél, mert a célja az, hogy országszerte ünnepeljék a rockzenét minden évben, egy adott napon. Ez a nap június 16.

Szándékunk, hogy ország számos pontján az aznap egyébként is bemutatásra kerülő rock koncertek és rendezvények a Rock Napja név alatt kerüljenek megszervezésre, valamint – kifejezetten a Rock Napja okán – a lehető legtöbb klubban és szórakozóhelyen rockzene szóljon, lehetőleg élő koncertek.

A Rock Napja weboldalán megtalálható az egész országra kiterjedően, hogy hol és kik lépnek fel, milyen bulikra lehet számítani. A honlapon folyamatosan jelennek meg az új zenekarok és helyszínek, akik és ahol ünnepelni fogják a rock muzsikát. Az informatív weboldal rendkívül hasznos lesz a rajongók számára, de remek lehetőséget kínál a résztvevőknek is, mivel minden zenekar és klub külön bemutatkozhat a Rock Napja oldalain.

Ünnepelj te is velünk!

Arra kérünk minden rockert és azokat, akik szimpatizálnak ezzel a stílussal, hogy segítsenek megtartani az ünnepet. Zengjen rockzenétől az egész ország június 16-án! Keresd a hozzád legközelebb eső Rock Napja rendezvényt és ünnepeljünk együtt! A rendezvényekről és a fellépő zenekarokról folyamatosan, év közben is értesülhetsz a weboldalon, a facebook oldalon pedig csatlakozhatsz a közösségünkhöz, és természetesen ott is értesülhetsz az újdonságokról.

Ha van zenekarod, ne habozz, keress meg minket és ünnepeld meg te is a Rock Napját! Jelentkezz, ha szervező, vagy koncertre alkalmas hely tulajdonosa vagy, és szeretnél a Rock Napján rendezvényt szervezni a Rock tiszteletére! Az így szervezett bulik hírét eljuttatjuk a rock rajongókhoz, akik folyamatosan csatlakoznak a kezdeményezéshez. Mert jegyezd meg jól: míg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!

http://www.rocknapja.hu
http://www.facebook.com/rocknapja
kapcsolat@rocknapja.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr44509071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum