RockStation

Action - Újratöltve

2012. szeptember 25. - sunthatneversets

Action2012.jpgAz Action 1994-ben alakult a zenei világ bekeményedése miatt, gettó - rock műfajban (ilyen nem volt addig még).  Az Összeomlás lemez nagy siker, bár a közönség átalakult. Mégis iszonyú sokakba mélyen beleég az Action formációja. 1995-ben a Terror követi a sorban az első sikerét, ez érdekesség az akkoriban réteg zenének számító műfajban, 15.000 példányban kelt el mindkét lemez. Mátyás Attila összeegyeztethetetlennek vallja életét az Action világával, ezért kilép a ’95-ös lemezbemutató után. Helyére érkezik Budavári Vili, a Snake gitárosa, akinek nincs egyszerű dolga, mert a feladat adott, írnia kell egy Hip Hop Hardcore lemezt (ilyen sem volt még ekkoriban Magyarországon). A ’96-os Sex Act!on lemez egy kitörés, mert a szöveg világa a gettó utcáinak nyelvezetén történik.  Az Átverés című szám sláger, ugyanúgy, mint a Doom-Doom, V.P.P. is vagy a P.vadász, de átütő a sikere a III. kerületnek is. ’97-ben Ganxsta már a saját rap útját járja, mivel a Kartell mellett az Actionre nem sok ideje maradt. A hetedik lemez már egy kicsit elszáll, de az Önpusztítók klip ismét mérföldkő, az Ákos klipek rendezője, Rohonyi Gábor alkotása, csakúgy, mint az Összeomláson a Mindenki megdől klip, mely valósághűen bemutatja a budapesti gettókban lévő állapotokat. Ezen a lemezen közreműködik a Sutterek egykori dobosa, Gábor Béci, illetve a Sex-e-pil-es László Viktor készíti a lemez sampleres részét. 2000-ben jelenik meg "a Fehér és a Zöld" című lemez, stílusában meghatározó H. Keresztes Viktor dobjátéka, és Tátrai Tibusz jellegzetes gitárjátéka egészíti ki a csapatot. Ismét feltűnik a lemezen Tissy, ainek hangja újra az oly jellegzetes Action ízben szólal meg. 2002-ben a csapat feloszlik.

A 2002-es feloszlás után a zenekar szétszéledt. Szasza a Zorall zenekarral járta az országot és egyre többször futott bele a kérdésbe: Mikor lesz újra Action? Az ország különböző pontjain drukkoltak, hogy a zenekar újjáéledjen, ha csak egy koncert erejéig is. Így jött az ötlet, hogy egy nagyszabású koncerten újra hallhatóak legyenek az egykori slágerek, sőt, akár olyan dalokkal is színpadra lépjenek, amelyeket régen keveset, vagy egyáltalán nem játszottak. Budavári Vili örömmel mondott igent a felkérésre, Miksa és Viktor egyéb munkáikra hivatkozva nem tudták elvállalni a koncertet és az azzal járó hosszas felkészülést. Így Szasza megkereste zenész barátait, így állt össze egy végleges, újratöltött formáció. Csatlakozott a bandához Egyházi Gábor basszusgitáros, aki a Szekeres Tamás Triót erősíti és Zaba, a Hollywood Rose zenekar dobosa. Gőzerővel folynak a próbák, hogy egy igazán ütős műsorral léphessenek színpadra 2012. október 30-án kedden a Club 202-ben. Vendégfellépők is lesznek a bulin, pár dal erejéig Ganxsta Zolee is visszaül a dobok mögé, de újra hallhatjuk élőben Tissyt a III. kerület és a Fehér aranytorkú énekesnőjét is. Ezen kívül csatlakoznak még meglepetés vendégek is, szóval bátran mondhatjuk, hogy az évezred legkeményebb hardcore buliján hallhatjuk ismét az Actiont – Újratöltve.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr504801010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum