RockStation

Seeds In Barren Fields a Trafik Klubban

2013. március 18. - sunthatneversets

seeds.jpg

Vannak, akiket a black metal nem a hozzákerekített körítés miatt fog meg, hanem egyszerűsége, gonoszsága, meditatív primitívsége által. Ilyenkor fordulhat elő, hogy egy banda nem a megszokott (fekete-fehérre festett) arculattal es szövegvilággal, mégis a műfaj által erősen megihletett zenével, olyan dolgot hoz létre, amelynek üzenete ugyan valahol találkozik egyes black csapatok természetközeliségével, ugyanakkor telítve van politikával és filozófiával. Hasonló csapatként talán a Wolves In The Throne Room jutna az eszünkbe, de ők nem annyira direktek, mint a március 28-án Budapestre látogató, svéd Seeds In Barren Fields.

Az északi srácok egy veganizmust, anarchizmust és természetvédelmet propagáló, politikus csapat, akikre a black metal mellett a `90-es évek végén felbukkanó new-school hardcore csapatok, illetve az aktivista bandák, mozgalmak üzenetei is hatottak. Bandcamp oldalukon meg lehet hallgatni eddigi anyagaikat, amelyek között szerepel egy split az amerikai Peregrine-nel (aktivista apokaliptikus metal Amerikából, alapítója az anarcho-primitivista Kevin Tucker), valamint a cseh Marnost-tal (Gattaca tagok projektje), illetve nagylemezük a Sounding the Siren Song in Vain. Ha érdekel, milyen keserűséggel tudják üzeneteiket továbbítani, milyen mélységekbe tudnak gonosz zenéjükkel taszítani, akkor gyere el március 28-án fél kilencre a Trafikba (nyolcker, Mikszáth Kálmán tér 2.), ahol a svédeket két új budapesti zenekar társaságában nézheted meg.

seeds in barren fields-krokodil-exterminating angel @ rohambar 20130328.jpg

Az estét a szárnyait próbálgató, friss (ugyanakkor sok tapasztalt arcot felvonultató, többek között ex-Torn from Earth, Think Again, Unheard Call, Lépéselőny tagokból álló) csapat, az Exterminating Angel nyitja. Akiknek már a neve (Bunuel film, illetve Catharsis számcím) is sokat elárulhat a stílusukról. Utánuk Oroszország legaddiktívabb és legkeményebb drogja, az óbudai Krokodil következik, akik szinten crusty, grindy és d-beat témákat vegyítenek metálos részekkel és elég faszául csinálják. Vigyázz, nehogy rájuk kapj, mert húsba marnak!

TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr615140828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum