RockStation

Álmodj szépeket: Project For A Better Dream - It's just in my head EP (2012)

2013. július 30. - sebiszabi

a1836429797_10.jpgHa egy fiatalokból álló banda nem kevés időt és energiát fektet abba, hogy együtt zenéljen és megpróbáljon valami igényes munkát letenni az asztalra, az a legkevesebb, hogy mi a RockStation-ön a rendelkezésünkre álló eszközökkel bemutassuk őket, írjunk róluk. A nyári uborkaszezon miatt amúgy is kevés lemezzel van dolgunk, van idő tehetséges és szorgalmas fiatalok szárnypróbálgató munkáik elemzésére. A következő ilyen zenekar, aki most a blogunk hasábjain megmutatkoznak a  Project For A Better Dream (PFABC), a budapesti fiatalok alkotta ötös.

2010 óta létező zenekar számos demót, EP nyomott már ki magából, de mégis recenzióra a tavaly It’s Just In My Head EP-t választottam, mert ez az, ami a hangzás és az élvezhetőség mindkét tengelyén jól teljesít.

A négyszámos kislemez mellé kaptunk még egy saját rendezésű videót is, az Anthem-et, mely a banda saját bevallása szerint az új irányt mutatja, mely felé haladni szeretnének. És hogy ez milyen irány? Egy modern hangzású metalcore/deathcore stílus. 

Az állatorvosi ló szerepét betöltő EP és a fenti videó között is eltelt majd’ egy év és folyamatosan érezni a változást, alapvetően jó irányba, tehát a videó még egy picit előremutató, mint a kislemez, de ne rohanjunk csak így át rajta, főleg azért, tartogat néhány jó pillanatot.

A kislemez kezdő nótája a Storm, ami talán az első lehet az elkészült nóták közül, meg is található a bandcamp-es oldalukon, de maradjunk annyiban, hogy jót tett neki az eltelt három év, és ebben a formában már egy egészen jól emészthető dalt faragtak belőle. A károgós és/vagy rikácsolós részt valahogy nehezen vette be a gyomrom, az kicsit blekkeres, nem sikerült kihagyni az új verzióban sem a dalból, de ennek ellenére jó lett, szépen megoldott kiállással a nóta közepén. A Waste Of Time ütemes zakatolása bólogatásra készteti az embert, sőt a refrént azt valami egészen eltalálták, másnap arra lettem figyelmes, hogy ezt fütyörészem.

Viszont az zavart az egész lemezen, hogy a tiszta énektémáknál inkább csak „hümmögés” vagy orrhang volt, talán jobban el lehetett volna engedni azokat a hangokat. Ezt a videón annyira nem lehetett érezni.

a1189307076_10.jpg

Az Arguing with myself sodrása is teljesen rendben van, jól húzza az embert a nóta, a csordaüvöltözések is jól szólnak.  A Prison összképre nem nagyon különbözik az előző daltól, kissé zaklatottabb kiállásokkal megtűzdelt dallamos metalcore zene, de sokkal nem másabb.

Ügyesek a srácok, igényes és jól hangzó metalt nyomnak, bár a kislemez alapján talán egy kicsit több változatosság elférne. A videós dal hallgatva látom, hogy ez meg is fog érkezni. Rengeteg meló lesz még egy a teljes ütős albumig, de mindenképp tartsatok ki, mert tetszetős muzsikát játszotok és arra mindig igény van!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr135432440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum