RockStation

Az egész egy nagy illúzió, tévhittel teli infúzió: I Told U – A Nívó EP (2013)

2013. július 31. - sunthatneversets

I Told U A Nívó.jpgA mohács zenekar neve inkább hasonlít egy rap formációra, mint rockbandára, de ahogy meghallgattam először az A Nívó címre keresztelt EP-t mindjárt találtam párhuzamot. Az egykori Solar Scream frontember Harich Gábor volt olyan szíves és fizikai formátumban is megküldte az EP-t.

A Solar Scream húzós modern jellegű metálban utazott és az I Told U-ban is hasonló a koncepció, de mégsem ugyanarról van szó.  Itt ugyanis Budai Tibor egyfajta rapszerű, néhol hadarós szövegmondással operál. Na innen a rapbanda párhuzam, bár gondolom nem azért lett az zenekar neve az, ami.

Egyet mindjárt az elején el kell mondani: az anyag a szegedi Black Hole Sound Stúdióban készült Vári Gábor producer vezetésével. Ez már önmagában garancia a nívóra (bocs a hülye szóviccért), hiszen az utóbbi években több nagyon jó hangzású korong látott itt napvilágot.

Az alapkoncepció miatt gyakran beugrik a Stuck Mojo neve. Groove-os, lendületes, a nyakbiccentő izmot gyakran igénybe vevő 23 percről van itten szó kérem szépen. Szövegmondós verzék után, dallamos refrén jön melybe Gábor is besegít a tiszta ének terén. A lemez sokszor egészségesen mélyre hangolva szól, így a Szűcs Márton basszer és Told Zoltán (na biztos innen a név) dobos is kellő teret kap.

I Told U.jpg

Két nagyon slágergyanús darabbal (Oltalom, Lődd Le Magad) indít az EP, melyben mindkét esetben a refrén viszi a prímet. A címadó dal egy kicsit mogorabb darab egy kis scratch-csel. Az Illiuzió Infúzió úgy kezd mint egy kiváló RATM nóta, a refrénben azonban átmennek betonozásba a fiúk. A Reflex Reflux is hasonlóan kemény darab egy megadallamos refrénnel. A korongot záró Kerülj Képbe pedig egy lüktető szerzemény, kimondottan jó zárótételnek, sőt talán a lemez legjobb dala is egyben.

A Nívó tényleg nívós lett, a magunk részéről, hasonlóan erős folytatást és sok sikert kívánunk a zenekarnak. A lemez meghallgatható a csapat Facebook oldalán, ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr425435728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum